X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się, czy Nospę i Scopolan można stosować zamiennie? Oba leki są rozkurczowe, zostało mi kilka tabletek Scopolanu i zastanawiam się, czy powinnam na wszelki wypadek kupić Nospę, czy jakby coś się z brzuchem działo to mogę łyknąć Scopolan?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:51

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula fajne zakupy i widzę MOJE pieluszki z krecikiem :D mogłaś je z allegro wziąć są tam po 2,95, nie wiem jak u Ciebie w pepco ale u mnie te same kolorowe były po 5,70 (jakoś tak)

Powiedz mi czy ten pajac brązowy a la miś był w innym kolorze?? i w jakiej cenie?

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie glukozy kosztowało 27zł. Sama glukoza w aptece - 5zł

Z tego co mi się udało zobaczyć w ciuszkach to 3 koszulki z krótkim rękawkiem mam w rozmiarze 74, więc by się zgadzało z tym co napisała isabelle - na pół roczku powinny być w sam raz. Mam też jedno malutkie body i piżamkę w r.50 - te są najmniejsze ze wszystkim łaszków. Wychodzi na to, że cała reszta jest w rozmiarach 56-68

Paula ładne, zwłaszcza ten pasiak z lwem :)

Z ubranek muszę jeszcze dokupić jakieś sweterki/bluzy, skarpetki, rajstopki i czapeczki, bo body i pajaców mam chyba na dwójkę dzieci :D

Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohoho haha nie mam żadnego sweterka- ani nie pomyślałam o nim :D
    czyli jadę jutro na łowy :)

u mnie glukoza kosztowała 16zł: 2x 4zł pobieranie krwi, badanie 8zł, a glukoza chyba 3zł w aptece sama kupiłam.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:51

Silatan, ania_29, Kawa, MonikaDM, Paula44, Agus89, M4DZI4, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula duży chłopak juz ;) dobrze ze wszystko wporzadku :) wiecie co ale ja mam fazę teraz na nabiał masakra zakadowalam dzis lodówkę jogurtamu rożnego rodzaju mlekiem i białym serem , chyba brakuje mi wapnia , postanowiłam poczytać i co sie okazuje ze w tych tyg od 26 wzmacniają sie kości dziecka i warto zwiekszyć wapń w diecie to juz wiem skąd moje nabialowe zachcianki ;) a Wy macie teraz na cos fazę ?

Paula44 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży mam fazę na mleko, w kontekście tego wapnia idealnie :) Zachcianek specjalnych nie mam, chociaż kupuję w sklepie tylko to, na co mam ochotę - a niestety na niewiele rzeczy mam ochotę i czasem stoję przed lodówką w sklepie i nic kompletnie mi nie podchodzi.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    No to i ja się pochwalę ostatnimi zakupami i zdobycznym kombinezonem :)

śliczne! :)

201501145565.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) nie pisałam dawno, ale często Was podczytuje.
    Wiem że niektóre z nas mają ciężkie chwile i dlatego postanowiłam Wam to wysłać.

http://podaj.to/post/644,4,lekarze-nie-dawali-jej-synowi-zbyt-duych-szans-ona-jednak-wierzya-ten-film-wzrusza-do-ez.html

Mam nadzieje że ten filmik podniesie nas wszystkie na duchu. Trzymam mocno kciuki za każdą i tak samo ściskam, Buziaki :*

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Paula fajne zakupy i widzę MOJE pieluszki z krecikiem :D mogłaś je z allegro wziąć są tam po 2,95, nie wiem jak u Ciebie w pepco ale u mnie te same kolorowe były po 5,70 (jakoś tak)

Powiedz mi czy ten pajac brązowy a la miś był w innym kolorze?? i w jakiej cenie?

Pieluchy są z allegro! Po 2, 95 właśnie.
    Pajac jest po 29 zl. Wcześniej w Bielsku kupiłam kurteczke. Tak. Był jeszcze w kolorze zielonym - ale dziwny taki.

Kawa lubi tę wiadomość

• Agataa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :(
    Problem mam... Dziś byłam na krzywej cukrowej z 50g
    Wyniki: na czczo 83,8 mg/dl po godzinie 150,8 mg/dl
    Co o tym sadzicie, któraś tak miała? Wizyta dopiero za dwa tygodnie :(

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje oko bedą badać dalej cukier powinien byc poniżej 140 wiec mozesz sie spodziewać powtórki badania

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świadczy to o tym ze masz predyspozycje do cukrzycy ciążowej, albo po ciąży możesz miec. Tyle wiem od lekarki, sama nie zagłębiałam sie w tym temacie. Tymi ma rację. Będą ti na pewno powtarzać.

Pół nocy nie spałam. Myślałam ze jestem silniejsza psychicznie, a ja całą noc myślałam tylko o tym co sie dzisiaj wydarzy.
    No i oczywiście tęskni za chłopakami. Nigdy ich jeszcze nie zostawiałam na tak długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 06:24

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki bo jesteś silna !!!! Mądra!!! Dojrzała!!!! Opanowana !!!! Ale nawet tacy ludzie mogą miec chwile słabości wiec czasem musisz sobie na nie pozwolić :) całe forum wysyła Ci mnóstwo dobrych myśli i życzeń , jesteśmy z Toba , odwagi Wiki weź tego byka za rogi , przywoluj tylko DOBRE myśli !!!! Sciskam

Wiki81, MonikaDM, Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ściskam! Jesteś twarda i dasz radę!

Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/033ef3351f07.jpg

Wiki! No!

Wiki81, polaola, Malenq, MonikaDM, Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.........

Wiki kobietki rację mają - silna jesteś!!!!!!!!!!!!!

Paula hehehehe lepiej żeby tego myszy z mojego strychu nie widziały hehahahahahah.......

aaaaaaaaaaa ja sobie na olx siedzę i kombinezonów szukam:)

Wieści o materacu: już nie "śmierdzi", chyba to było to co Kawa pisałaś, musiał długo leżeć w tym opakowaniu gumowo-plastikowym...............ale już jest ok:)

Miłego dnia

Ps. Madziu 3mam kciuki, daj znać po wizycie:)

Wiki81, Kawa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa taki wynik wg mnie wskazuje na cukrzycę, ale tylko lekarz może to stwierdzić. Skoro takie wskazanie masz po 50g, to tym większe byłoby po 75g, więc nie wiem czy jest powód by badanie powtarzać. Możesz już teraz wprowadzić trochę zmian w swojej diecie. Najprawdopodobniej będziesz skierowana do diabetologa i tam Ci wszystko wytłumaczą.

Wiki jesteś bardzo dzielna. Jeszcze troszkę i będziesz to mieć za sobą. Trzymam kciuki!

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    Cześć Dziewczyny :(
    Problem mam... Dziś byłam na krzywej cukrowej z 50g
    Wyniki: na czczo 83,8 mg/dl po godzinie 150,8 mg/dl
    Co o tym sadzicie, któraś tak miała? Wizyta dopiero za dwa tygodnie :(

Właśnie odebrałam swoje wyniki i wg mojej diagnostyki (zakresu referencyjnego )masz nieprawidłową tolerancję glukozy..

Dziewczyny męczy mnie przeziębienie, możecie mi podać skład tabletek ISLA-bo mam w domu z porostu islandzkiego a jak wpisuję w googl to wyskakuje isla ?

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co wpisujesz w google dokładnie?

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ