X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah nieźle z tym chłopakiem :D ale wiecie co? ja miałam sytuacje której się zupełnie nie spodziewałam po sobie samej !
    Jak ktoś chce np kolczyk w nosie, pępku, brwi to robię, sterylnie przez wenflon, w rękawiczkach itp. Jeszcze nikt mi nie narzekał, igły i krew mnie nie przeraża. Chcąc kolczyk w języku udałam się do salonu kosmetycznego ponieważ sama nie byłam w stanie sobie go zrobić. Pani zamontowała mi go w ustach wstałam po torebkę, spojrzałam na igłę i powiedziałam tylko "słabo mi" w momencie kładły mnie z nogami do góry na leżance haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jeśli się źle u niego czujesz to ja bym go zmieniła na Twoim miejscu.. Mój pierwszy ginekolog traktował mnie jak zło konieczne, odbębniona-> NASTĘPNA!
    nie chciał mi dać nawet luteiny, bo plamienia to nie wskazanie wg niego;/
    Myślę że kobieta ginekolog lepiej zrozumie kobietę w ciąży.

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ja bym zmieniła lekarza, gdybym mu nie ufała. Jeżeli uważasz, że lekarz podejmuje złe decyzje, nie ufasz mu, lub po prostu nie lubisz gościa, to pomyśl nad zmianą. Dokumentację przebiegu ciąży pewnie masz, wystarczy pokazać ją innemu dobremu lekarzowi, zapoznać sie bliżej i byś spokojną. Wiem po sobie, mam teraz 3 lekarza. Dwóch wcześniejszych nie wzbudziło mojego zaufania, jeden był nawet ok, ale mnie dołował, nie dodawał pozytywnej energii. Więc przemyśl zmianę. Teraz nie mogę się doczekać każdej wizyty, spędzam w gabinecie ponad godzinę i za każdym razem wychodzę jak na skrzydłach.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa mnie robi się słabo na samą myśl o przekłuwaniu języka :D
    Monika jeśli nie czujesz zaufania do swojego lekarza to nie ma nad czym się zastanawiać. :) Działaj!

Dla mojej księżniczi
    DSC0600jp_eqrwewe.jpg
    a mamunia kupiła sobie dzianinową sukienkę z golfem 0dance3.gif

Ewelina88, Kawa, jonka91, zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja miałam taką samą sytuację ale 13-14 tydzień. Nie zgodziłam się na test PAPA który u niego kosztował 380 zł plus wizyta 180 zł. Widać, że był zdenerwowany. W tym samym dniu miał mi zrobić genetyczne, ładnie, pięknie na wizycie, że wszystko ok, że tu i tu będzie wszystko opisane. Tak się cieszyłam, że nawet nie spojrzałam na kartkę. A tam tylko obwód główki był i wzrost. Nie zrobił żadnych pomiarów. Od razu tego samego dnia zadzwoniłam do innej pani lekarz i nie zamienię jej już nigdy!

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mam w języku i pępku- tu właściwie już tylko nitkę, żeby się nie rozciągnął :P miałam kiedyś w całym uchu, między zębami w dziąśle, w ręce między kciukiem a p.wskazującym, w nosie.. :P

polaola lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale jak to chce pooglądać łożysko? A dzieje się coś z nim? Są jakieś wskazania na dokładne zbadanie?

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jeśli posiadasz kartę ciąży i wszystkie badania to możesz lekarzowi zrobić kopie żeby się zapoznał z Twoją ciążą.. Nie daj się naciągać! :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dobrze ze tam trafiłaś!!! Trzymaj się. Ze mną na sali leż leżą dziewczyny ze skurczami w 30 tyg. Robią co mogą żeby im te skurcze powstrzymać.
    Moja lala we wtorek z usg tez miała 835 g. Ale juz duza!!! Czekam niecierpliwie do jutra na wynik jej morfologii. Ok 13 oni będą mieli. Poproszę od razu żeby i mi dali.
    Monika moim zdaniem jak masz możliwość i innego lekarza na oku to spokojnie zmień. Może być tak ze miał gorszy dzień ale nie za każdym razem. Idź do kogoś z polecenia. Lepiej będziesz się czuła mając lekarza, któremu będziesz ufała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:39

Ewelina88 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to co opisujesz jeszcze bardziej mnie utwierdza w tym, że ten gość to mega burak. To co że 24 tc? Chcesz odbębniać wizyty za które i tak niemało płacisz? Powinnaś być traktowanie należycie. A delikatność to podstawa. To Ty jesteś pacjentką - masz prawo wymagać, pytać i decydować.
    Kawo kolczyk w dziąśle? O matulu! 0swoon.gif

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:52

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, z tego co miałam okazję poznać ten szpital to wyniki badań dostaniesz tylko na wypisie. Ale może przy Twojej sprawie będzie inaczej :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jak by mi powiedział, że sobie chce pooglądać któryś raz z rzędu i jeszcze tyle kasy chce to powiedziałabym mu, że jak urodzę to dam mu jej w prezencie za darmo i może oglądać ile chce. Dziwny jakiś ten lekarz. Jeszcze z tą cesarką dziwna sprawa. Ja zmieniłabym lekarza nawet w 30 tygodniu.

ania_29, MonikaDM lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy wszystkie mialyscie juz usg połówkowe? Czy 23 tydz +1 dzien to bedzie za pozno?

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • jaga.maz Debiutantka

Wysłany: 24 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7432ef60bfb0.jpg

Polecam Wam ubranka firmy Endo. Wzięłam na próbę śliniak i koszulkę 62 obie rzecz 100% bawełny. Zapłaciłam 20 zł. A jakość super.

Takie śliczne rzeczy za 20zł? Zdradź tajemnicę jak to zrobiłaś, bo przecież Endo nie należy do tanich sklepów...
    ja ostatnio kupiłam śliczne różowe body dla córci i jeszcze jedną bluzeczkę, bo na maxmia.eu mają 50% zniżki, więc rzućcie okiem i zamawiajcie jak coś Wam się podoba. Też zapłaciłam jakieś grosze, a jakość naprawdę super. Może przymierzać w domu, a zwrot w razie czego jest darmowy, więc zero ryzyka. ;))

Jestem dumną mamą! <3
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti Mysle ze spokojnie możesz iść. To zalezy tez od wymiaru dziecka. Ja np miałam to pierwsze jeszcze po z14 tyg bo wymiarowo dało sie zbadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 17:01

kejti91 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dzieki za odpowiedz :)
    Mialam je robic juz na poprzedniej wizycie ale bobas uparty- pupe nam pokazal :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zastanawia mnie jedna rzecz, z racji że lubujesz się w SH jak ja :) Często kupujesz i wrzucasz fotki ciuszków dla malucha. Ostatnio sortowałam rzeczy i rozmyślam czy tych newborn 56-62r niby mam po 4-5sztuk ze wszystkiego (pominąwszy body bo ich mam ok15-20) czy nie za dużo? taki malec szybko rośnie, a z drugiej strony czy mi starczy, 3miesiące to dużo przebrań.. Czy kupować więcej? W jakich rozmiarach głównie bierzesz ciuszki w sh?

• polaola Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze Kawo bodyto spokojnie wystarczy przy sezonie grzewczym w zimie pranie bedzie schlo ekspresowo :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ