X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny :D

Ja tak dla odmiany skoro już siedzę w domu postanowiłam codziennie ogarnąć jedno pomieszczenie, wczoraj była kuchnia, dziś łazienka, a jutro może wezmę się za segregowanie papierów...trochę się tego uzbierało...

Teraz chwilka odpoczynku dla mamusi i maleństwa, a później muszę jeszcze zamoczyć płaszczyk na niedzielne wesele i krawat męża...mam nadzieję, że plamka zejdzie bez problemu.

Potem obiadek, mały spacerek i do lekarza po skierowanie na jutrzejszą glukozę :P W końcu i mnie to dopadło :/

Jakoś ,o dziwo, leci mi ten czas na L4, a myślałam, że się będę mega nudzić...ale moze to tylko początek tak wygląda, co?

Słoneczne buziaki :*

Wiki81 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu 3mam kciuki za jutro, zobaczysz swojego synka i wszystko będzie dobrze:)

Wiki cieszę się, że pozytywne wieści przynosisz...

Paula to czekamy na 15stą, ale pewnie wszystko będzie ok.:)

ja zdecydowałam, że za tydzień pojadę na glukozę i od razu zrobię morfologię, tsh, mocz , nie będę w związku z tym jeździć co tydzień.....

a ja jakoś nie mogłam się nigdy przekonać do świeżych soków....sokowirówka stoi i się kurzy....kiedyś próbowałam jabłkowo-buraczany - aaaaaaa fuj................... nigdy więcej:P
    pozostanę przy jedzeniu jabłek, i jedzeniu buraków oddzielnie heheheh

Wiki81, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja się witam. Dzisiaj tylko jak się obudziłam to ciśnienie skoczyło mi maksymalnie. Wkurzyła mnie moja teściowa bryyy jak ja bym jej coś chętnie powiedziała alle niestety muszę trzymać język za zębami ale jeszcze trochę a wybuchnę. Wredne babsko jak coś potrzebuje to potrafi być tak miła że niedługo w dupkę by wlazła ale jak coś nie pasuje to buch i nie powie tego prosto w oczy tylko będzie mówić niby tak głośno abym to ja lub mój M to usłyszeli.
    Przepraszam ze tak od się żale ale mam nadzieję ze mi to ulży.

za wszystkie dziewczyny które leżą w szpitalu trzymam kciuki i za te które tego potrzebują też

M4dzi4 nie denerwuj się wszystko będzie dobrze daj koniecznie znać po wizycie

M4DZI4, Wiki81 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, staram się nie martwic na zapas, przynajmniej wiem że idę do bardzo dobrej pani doktor która akurat nie prowadzi mojej ciąży ale specjalizuje się własnie w tych szczegółowych usg, nawet jedna kobietka mi ją na początku ciąży tu na forum polecała.Odezwę się jutro po południu pewnie bo wizytę niby mam na 11 ale potem jeszcze nie wracam do domku tylko na ląfry jak zwykle :p

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w DDTVN znów dyskusja o cesarkach:)
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/anna-wendzikowska-urodzi-przez-cesarskie-ciecie,143569.html

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Zielarko, soki są najlepsze na wszystko!! Ja już od dawna piję świezę soki, głównie z marchewki, selera, korzenia pietruszki, jabłek i jarmużu. A wczoraj zakupiłam też buraki i dziś kręcę sok z buraka. Tylko sok z buraka powinien odstać ok. 2 godzin, bo od razu po przyrządzeniu bardzo podnosi cukier we krwi.

No to chluśniem!!
    Aaaaa, to dla tego pewnie po wypiciu buraczków mam takiego kopa, ze biegam po domu i wszystko szoruję i prasuję :D :D :D myślałam, że to witaminki :D
    Zastanawiam się czy można zrobić sok z selera korzeniowego, jest dość suchy...

FITop1.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię z selera i wychodzi całkiem sporo soku. Z naciowego też robię:)

zielarka lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:):)

wszystkim szpitalnym i mającym problemy z szyjami zycze spokoju ducha i odpoczynku:)

Wiki czekamy na wiesci po zabiegu,osobiscie bardzo mocno trzymam za Was kciuki, Mała jak widac silna kobietka,zobaczysz z wszystko bedzie dobrze:):)

Co do soków ja najbardziej lubie jabłkowo marchwiowy,luz sam jablkowy,uwielbiam tez grejfrutowy,nie wspomne o czarnej porzeczce mmmmmmmmmmmm pychaa
    narobiłyscie mi smaka na jaki sswiezy soczek:):)

Co do wyprawki,jestem zwolenniczką artykułu;)

Które to chusteczki beda najlepsze? bo nie doczytałam

Cycki mnie bola tak ze masakra,znowu rosna czy co?juz było tak ładnie ,musze je czasem wypuscic na wolnosc choc staram sie teg nie robic bo przy takiej wielkosci jak mam ja powinno sie non stop dryłowac w staniku ;)

U mnie piekne słonce:):)
    szukam po sieci zimowej kurtki ciazowej i powiem wam ze kiepsko,jakbyscie miały jakis ciekawy link djacie znac:)albo sukienki z długim rekawem ale midi nie mini;) Bede wdzieczna:)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozdrowki z rudy slaskiej. Podłączyli mi atosiban, podobno nie ma nic mocniejszego w PL w tej chwili, wiec jak to nie pomoże to juz nic nie pomoże.
    Moja szyjka ma się spoko a kostunio wazy 820g:) kawal chłopa!

renia83, Ewelina88, Tymi, jonka91, Agus89, Selene, Silatan, Malenq, Chanela, MonikaDM, Kawa, szpilka, M4DZI4, kasia86 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki duży chłopiec! Da Ci popalić w grudniu/styczniu.:) Trzymam mocno kciuki.
    A lekarze tak przystojni jak we wcześniejszym szpitalu?:)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, stare chłopy i baby:) no ale szpital pierwsza klasa. Współlokatorka czekała na miejsce 2 tyg wiec i tak szybko się tu dostałam. Jestem optymistycznie nastawiona wiec mam nadzieje ze będzie dobrze

zielarka, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie, będzie. Niech się Kostuś mocno trzyma pępowiny w brzuchu i nie puszcza. :)

zplX18SyZp.gif
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a te skurcze nie rozwierają szyjki? Bo jeśli nie mają na nią wpływu to chyba nie ma co tak schizować.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka szyjka się skraca alenie drastycznie, aczkolwiek w badaniu jest duzo gorsza niż na usg bo miękka. Ja nie schizuje, ale skurcze co parę minut ( różne mam cykle, co 3 co 5, co 10 a nawet co 30 min) takie przy których brzuch robi się jak kamień traktowane są jako poród przedwczesny a tu mam najlepsza możliwa opiekę. Fenoterol i magnez w awce takiej ze myslalm ze wypali mi wszystkie narządy na skurcze nie pomagają. Ja myślę ze wiedza co robią, a powiedzieli mi ze jeśli atosiban nie ogarnie skurczy to jestem tu właśnie zecwzgledu na oiom wczesniakowy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, też miałam skurcze z 25 razy dziennie, na szczęście diphergan o scopolan podziałały i teraz jest już spokój. Lekarze wiedzą co robią i na pewno sytuację opanują :)

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W najgorszym momencie miałam 25 na godz:) diphergan miałam na noc ale niestety poza uspokojeniem na skurcze nie pomógł:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... ściskam mocno i życzę wytrwania w dwupaku przynajmniej do grudnia ;)

Byłam na glukozie, wszystko spoko, gdyby nie to, że dość późno się wybrałam. Bez jedzenia byłam prawie do południa :(
    Byłam świadkiem zabawnej (dla mnie) sytuacji. Na badanie krwi przyszła matka z nastolatkiem - na oko ok. 15 lat. Myślałam początkowo że chłopak się zgrywa wydając z siebie dziwaczne jęki i stęki chodząc po punkcie pobrań. Jednak jak wyszedł z pomieszczenia żeby zawołać swoją matkę do środka a chwilę później zaczął się przeraźliwie drzeć, jakby z niego skórę zdzierano, zrozumiałam że to nie farsa :D Nie wytrzymałam i zaczęłam się rechotać :D Uwierzcie mi na słowo - małe dzieci wpadają w mniejszą histerię niż owy nastolatek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:51

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 ja się za bardzo nie dziwie bo samej mi się słabo robi od pobierania krwi, a mój kolega w liceum położony na leżance zemdlał. Byłam świadkiem! :)

zplX18SyZp.gif
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina chyba wolałabym, żeby mój syn słabł przy pobraniu niż wydawał z siebie takie odgłosy :D

Mam wyniki glukozy :) 64, 100.7 , 96.8 Chyba słodycze mi nie szkodzą :D

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:51

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ