X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

3mam kciuki za potrzebujące:)
    Izabelka widzisz?? nie stresuj się tak mamusiu:)

Wiki81, Izabelka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d0fcf04f87d.jpg

Witamy się - świeci słońce!
    Jedziemy na badania - morfologia, mocz i tarczyca.

Wiki - spokojnie. Będzie dobrze.

Dzis wizyta u gina na 17:10. Trzymać kciuki.

Malenq, jonka91, szpilka, Wiki81, zielarka, Agus89, polaola, Ewelina88, Kawa, M4DZI4, bluegirl89, Maud11, Tymi lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    ja w kwestii kompletowania wyprawki, otóż odpalił mi się program zakupowy (dziś przyszedł śpiworek, mata do przewijania i kocyk, na dniach kombinezon cieplutki na zimę, rożek i poduszka stabilizacyjna) a tu koleżanka -świeża i rozsądna mama, podesłała mi taki link, żebym kupowała rzeczy naprawdę potrzebne- więc się dzielę:

http://madryprezent.wordpress.com/2014/02/11/dosc-wyprawkowemu-terrorowi/

to oczywiście tylko punkt widzenia, jeśli ktoś ma ochotę na 15 różnych kołderek to jego dobre prawo, kto nie lubi zakupów koniec końców? :)
    ta wyprawka dość minimalistyczna.Przeczytałam to mojej mamie i mówi,że ona 30 lat temu chyba miała więcej:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

trzymam kciuki za dzis wizytuajace i przebywajace w szpitalu, za lezace i martwiace sie tez

ja wczoraj mialam przez chwile kryzys ale na szczescie szybko mi przeszlo robilam przeciez z pomidorow zostalo mi moze z 8 do zdjecia skorki i nagle zrobilam sie glodna, potem mega uderzenie goraca zrobilo mi sie slabo i niedobrze usiadlam glowa miedzy kolana i sie polepszylo, ale potem dzidzius szalal bardziej niz zwykle a ja zamiast sie cieszyc ze daje mamusi znaki to sobie wymyslilam, ze moze mu cos jest i dlatego kopie jak szalony

na szczescie sama doprowadzilam sie do porzadku z glupimi wkretami

Wiki81 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    ja w kwestii kompletowania wyprawki, otóż odpalił mi się program zakupowy (dziś przyszedł śpiworek, mata do przewijania i kocyk, na dniach kombinezon cieplutki na zimę, rożek i poduszka stabilizacyjna) a tu koleżanka -świeża i rozsądna mama, podesłała mi taki link, żebym kupowała rzeczy naprawdę potrzebne- więc się dzielę:

http://madryprezent.wordpress.com/2014/02/11/dosc-wyprawkowemu-terrorowi/

to oczywiście tylko punkt widzenia, jeśli ktoś ma ochotę na 15 różnych kołderek to jego dobre prawo, kto nie lubi zakupów koniec końców? :)
    Bardzo mi się podoba i artykuł i spis :) po prostu normalny, bez oszołomstwa.

nix, Tymi lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja właśnie jadę do rudy śląskiej, znaleźli mi miejsce, ale lekarze mnie pocieszają ze nie jadę tam rodzic tylko to zatrzymać a jeśli odpukać to powinnam być w szpitalu o III at referencyjności. Trzymajcie kciuki za mnie i maleństwo w brzucholu.ja jestem dobrej mysli:)
    Z reszta juz powiedzialam lrkarzom ze w grudniu wpadne ru urodzic:)

polaola, renia83, szpilka, Agus89, Kawa, Ewelina88, nix, jonka91, Silatan, Chanela, MonikaDM, zielarka, Paula44, M4DZI4, bluegirl89, Maud11, Tymi lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki! nie ma rodzenia jeszcze!

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...........mocno trzymam:) i tak jak Marta napisała: BEZ żadnego rodzenia proszę:)

MartaKD, Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Hej. A ja właśnie jadę do rudy śląskiej, znaleźli mi miejsce, ale lekarze mnie pocieszają ze nie jadę tam rodzic tylko to zatrzymać a jeśli odpukać to powinnam być w szpitalu o III at referencyjności. Trzymajcie kciuki za mnie i maleństwo w brzucholu.ja jestem dobrej mysli:)
    Z reszta juz powiedzialam lrkarzom ze w grudniu wpadne ru urodzic:)

Ag swietnie ze sie tam dostalas to b. dobry szpital
    http://rudaslaska.com.pl/i,swiatowy-poziom-rudzkiej-neonatologii,200274,921782.html

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie ze nie jedziesz tam rodzic i zebys sie nie zdziwila jak Ci tak skutecznie powstrzymaja, ze Kostek wyjdzie w styczniu i to pare ladnych dni po terminie :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag i ja trzymam kciuki!

A my dziś zaczęliśmy 7 miesiąc! Ulala :)
    Dzisiaj byłam znowu na badaniu krwi, w sobotę wyszło mi podwyższone CRP i jak dziś jeszcze urosło to śmigam po antybiotyk... Ech zawsze coś. Mam dziś marny humor i boli mnie ręka po pobraniu :(

zielarka, nix, MonikaDM, Paula44 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. Ag jak ja ci zazdroszcze tego optymizmu , też dołączam się do mocnych kciuków. Ja cały czas lerze i wstaje na siusiu tylko, masakra wszystko mnie boli od tego polegiwania , modle się tylko żeby ten krążek zdążył założyć jutro.

miłego dnia kobietki

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie rano duży przymrozek.
    Pojechałam znowu do laboratorium żeby zrobić glukozę... oszz było mi bardzo ciężko... dostałam wielki kubek wcisnęłam cytrynę i na mus bleh nie wiem czemu po każdym łyku miałam odruch wymiotny i bardzo ze sobą walczyłam, pierwsza godzina-mdłości, naciąganie, totalna niemoc, a później to już z górki. Nie wiem czy się małej podobało ale kopała jak szalona. Obie ręce zaklejone plasterkami niczym narkoman.

Dostałam od razu wynik z wczorajszych badań wątróbka działa jak należy-wyniki w normie, mocz też, ale z morfologi:
    -leukocyty podwyższone, -ponoć to normalne w ciąży
    -erytrocyty zaniżone, - -II-
    -hemoglobina na granicy,
    -neutrofile# podwyższone, (nimi nie należy się przejmować tak powiedziała pani, bo to jest współczynnik czegoś tam i nie jest ważny)

Piję kawę, zaraz coś zjem i idę się zdrzemnąć.. boli mnie gardło i lecą mi ciąpy z nosa-mąż mnie chyba zaraził :(

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki. :)
    Gwiazdeczka proszę brać przykład z Ag.. Zdąży założyć a Ty będziesz spokojniejsza. Nie stresuj się bo to tylko pogorszy sytuację. Będziesz - jesteś - mamą. A one góry potrafią przenosić dla swoich maleństw. Więc nie panikuj, może jakiś film lub serial online to szybciej czas minie. Będzie na pewno dobrze.:*

Ja w poniedziałek mam wizytę i staram się podchodzić na luzie do tego. Już nie mogę się doczekać.

Aaaaa... Uwielbiam gdy mróz zaczyna szczypać w nos a słońce świeci!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:37

Wiki81, Malenq lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka urodziła dziewczynkę! 56 cm i 3200 gram.:):)

jonka91, Malenq, zielarka, polaola, bluegirl89, Agus89 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag Trzym się!

Martaaa- wow! Już 7! :) super!

Kawa - kuruj się.

My po badaniach. Wyniki po 15. Oby ok.

Martaaa lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, głowa do góry, Twoje wysiłki na pewno dadzą efekty i spokojnie założą pessar. To zależy od lekarza i twojego stanu ale ja mogę normalnie funkcjonować, powoli chodzić, ogarnąć dom, ugotować obiad. Chodzę też niedaleko do miasta i do parku z córką-wolnym tempem ale chodzę, sporo odpoczywam i niczego nie noszę i nie dźwigam. Efekt: szyjka twarda, zamknięta, dobrze uformowana, pessar trzyma. I TAK BĘDZIE DO KOŃCA :) U CIEBIE TEŻ
    Ag trzymam za ciebie kciuki, wszystko będzie dobrze :)

A ja jestem zachwycona sokowirówką :D cała rodzina trąbi sok z jabłek i buraków :D A ja po dwóch dużych szklankach dziennie czuję się super, mam znacznie więcej energii :D Cos czuję, że jesień i zima przejdzie nam pod znakiem soków :D

Izabelka88, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:

A ja jestem zachwycona sokowirówką :D cała rodzina trąbi sok z jabłek i buraków :D A ja po dwóch dużych szklankach dziennie czuję się super, mam znacznie więcej energii :D Cos czuję, że jesień i zima przejdzie nam pod znakiem soków :D

Zielarko, soki są najlepsze na wszystko!! Ja już od dawna piję świezę soki, głównie z marchewki, selera, korzenia pietruszki, jabłek i jarmużu. A wczoraj zakupiłam też buraki i dziś kręcę sok z buraka. Tylko sok z buraka powinien odstać ok. 2 godzin, bo od razu po przyrządzeniu bardzo podnosi cukier we krwi.

No to chluśniem!!

zielarka lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.ja juz po oddaniu krwi. Po ściągnięciu odseparowali plytki i wtoczyli mi moją krew bez płytek zrobią koncentrat dla dziecka.
    Widziałam wczorajsze wyniki badania USG i ciąża 25+2 a z wymiarów 25+6. Wszystko w wynikach USG idealne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 12:05

M4DZI4, Kawa, renia83, Izabelka88, bluegirl89, Malenq, Ewelina88, zielarka, Paula44, polaola, nix, Maud11, Agus89, jonka91, MonikaDM, szpilka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!! Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne i leżakujące mamuśki <3 !!
    U mnie dziś spadek formy i nastroju-mąż wyjechał na pare dni ale czy z paru dni nie zrobi się znowu miesiąc to nie wiadomo. I doopa jak zawsze, jutro mieliśmy iśc razem na usg połówkowe a tak sama muszę sobie radzic ze stresem...

Miłego dnia, oby Wam chociaż humorki dopisywały ;)

Wiki81, zielarka lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ