Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

3mam kciuki za potrzebujące:)
    Izabelka widzisz?? nie stresuj się tak mamusiu:)

Wiki81, Izabelka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d0fcf04f87d.jpg

Witamy się - świeci słońce!
    Jedziemy na badania - morfologia, mocz i tarczyca.

Wiki - spokojnie. Będzie dobrze.

Dzis wizyta u gina na 17:10. Trzymać kciuki.

nick nieaktualny, jonka91, szpilka, Wiki81, zielarka, Agus89, polaola, Ewelina88, nick nieaktualny, M4DZI4, bluegirl89, nick nieaktualny, Tymi lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    ja w kwestii kompletowania wyprawki, otóż odpalił mi się program zakupowy (dziś przyszedł śpiworek, mata do przewijania i kocyk, na dniach kombinezon cieplutki na zimę, rożek i poduszka stabilizacyjna) a tu koleżanka -świeża i rozsądna mama, podesłała mi taki link, żebym kupowała rzeczy naprawdę potrzebne- więc się dzielę:

http://madryprezent.wordpress.com/2014/02/11/dosc-wyprawkowemu-terrorowi/

to oczywiście tylko punkt widzenia, jeśli ktoś ma ochotę na 15 różnych kołderek to jego dobre prawo, kto nie lubi zakupów koniec końców? :)
    ta wyprawka dość minimalistyczna.Przeczytałam to mojej mamie i mówi,że ona 30 lat temu chyba miała więcej:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

trzymam kciuki za dzis wizytuajace i przebywajace w szpitalu, za lezace i martwiace sie tez

ja wczoraj mialam przez chwile kryzys ale na szczescie szybko mi przeszlo robilam przeciez z pomidorow zostalo mi moze z 8 do zdjecia skorki i nagle zrobilam sie glodna, potem mega uderzenie goraca zrobilo mi sie slabo i niedobrze usiadlam glowa miedzy kolana i sie polepszylo, ale potem dzidzius szalal bardziej niz zwykle a ja zamiast sie cieszyc ze daje mamusi znaki to sobie wymyslilam, ze moze mu cos jest i dlatego kopie jak szalony

na szczescie sama doprowadzilam sie do porzadku z glupimi wkretami

Wiki81 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    ja w kwestii kompletowania wyprawki, otóż odpalił mi się program zakupowy (dziś przyszedł śpiworek, mata do przewijania i kocyk, na dniach kombinezon cieplutki na zimę, rożek i poduszka stabilizacyjna) a tu koleżanka -świeża i rozsądna mama, podesłała mi taki link, żebym kupowała rzeczy naprawdę potrzebne- więc się dzielę:

http://madryprezent.wordpress.com/2014/02/11/dosc-wyprawkowemu-terrorowi/

to oczywiście tylko punkt widzenia, jeśli ktoś ma ochotę na 15 różnych kołderek to jego dobre prawo, kto nie lubi zakupów koniec końców? :)
    Bardzo mi się podoba i artykuł i spis :) po prostu normalny, bez oszołomstwa.

nix, Tymi lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja właśnie jadę do rudy śląskiej, znaleźli mi miejsce, ale lekarze mnie pocieszają ze nie jadę tam rodzic tylko to zatrzymać a jeśli odpukać to powinnam być w szpitalu o III at referencyjności. Trzymajcie kciuki za mnie i maleństwo w brzucholu.ja jestem dobrej mysli:)
    Z reszta juz powiedzialam lrkarzom ze w grudniu wpadne ru urodzic:)

polaola, renia83, szpilka, Agus89, nick nieaktualny, Ewelina88, nix, jonka91, nick nieaktualny, Chanela, nick nieaktualny, zielarka, nick nieaktualny, M4DZI4, bluegirl89, nick nieaktualny, Tymi lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki! nie ma rodzenia jeszcze!

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...........mocno trzymam:) i tak jak Marta napisała: BEZ żadnego rodzenia proszę:)

MartaKD, Ag..., nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Hej. A ja właśnie jadę do rudy śląskiej, znaleźli mi miejsce, ale lekarze mnie pocieszają ze nie jadę tam rodzic tylko to zatrzymać a jeśli odpukać to powinnam być w szpitalu o III at referencyjności. Trzymajcie kciuki za mnie i maleństwo w brzucholu.ja jestem dobrej mysli:)
    Z reszta juz powiedzialam lrkarzom ze w grudniu wpadne ru urodzic:)

Ag swietnie ze sie tam dostalas to b. dobry szpital
    http://rudaslaska.com.pl/i,swiatowy-poziom-rudzkiej-neonatologii,200274,921782.html

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie ze nie jedziesz tam rodzic i zebys sie nie zdziwila jak Ci tak skutecznie powstrzymaja, ze Kostek wyjdzie w styczniu i to pare ladnych dni po terminie :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag i ja trzymam kciuki!

A my dziś zaczęliśmy 7 miesiąc! Ulala :)
    Dzisiaj byłam znowu na badaniu krwi, w sobotę wyszło mi podwyższone CRP i jak dziś jeszcze urosło to śmigam po antybiotyk... Ech zawsze coś. Mam dziś marny humor i boli mnie ręka po pobraniu :(

zielarka, nix, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. Ag jak ja ci zazdroszcze tego optymizmu , też dołączam się do mocnych kciuków. Ja cały czas lerze i wstaje na siusiu tylko, masakra wszystko mnie boli od tego polegiwania , modle się tylko żeby ten krążek zdążył założyć jutro.

miłego dnia kobietki

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie rano duży przymrozek.
    Pojechałam znowu do laboratorium żeby zrobić glukozę... oszz było mi bardzo ciężko... dostałam wielki kubek wcisnęłam cytrynę i na mus bleh nie wiem czemu po każdym łyku miałam odruch wymiotny i bardzo ze sobą walczyłam, pierwsza godzina-mdłości, naciąganie, totalna niemoc, a później to już z górki. Nie wiem czy się małej podobało ale kopała jak szalona. Obie ręce zaklejone plasterkami niczym narkoman.

Dostałam od razu wynik z wczorajszych badań wątróbka działa jak należy-wyniki w normie, mocz też, ale z morfologi:
    -leukocyty podwyższone, -ponoć to normalne w ciąży
    -erytrocyty zaniżone, - -II-
    -hemoglobina na granicy,
    -neutrofile# podwyższone, (nimi nie należy się przejmować tak powiedziała pani, bo to jest współczynnik czegoś tam i nie jest ważny)

Piję kawę, zaraz coś zjem i idę się zdrzemnąć.. boli mnie gardło i lecą mi ciąpy z nosa-mąż mnie chyba zaraził :(

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki. :)
    Gwiazdeczka proszę brać przykład z Ag.. Zdąży założyć a Ty będziesz spokojniejsza. Nie stresuj się bo to tylko pogorszy sytuację. Będziesz - jesteś - mamą. A one góry potrafią przenosić dla swoich maleństw. Więc nie panikuj, może jakiś film lub serial online to szybciej czas minie. Będzie na pewno dobrze.:*

Ja w poniedziałek mam wizytę i staram się podchodzić na luzie do tego. Już nie mogę się doczekać.

Aaaaa... Uwielbiam gdy mróz zaczyna szczypać w nos a słońce świeci!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:37

Wiki81, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka urodziła dziewczynkę! 56 cm i 3200 gram.:):)

jonka91, nick nieaktualny, zielarka, polaola, bluegirl89, Agus89 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag Trzym się!

Martaaa- wow! Już 7! :) super!

Kawa - kuruj się.

My po badaniach. Wyniki po 15. Oby ok.

Martaaa lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, głowa do góry, Twoje wysiłki na pewno dadzą efekty i spokojnie założą pessar. To zależy od lekarza i twojego stanu ale ja mogę normalnie funkcjonować, powoli chodzić, ogarnąć dom, ugotować obiad. Chodzę też niedaleko do miasta i do parku z córką-wolnym tempem ale chodzę, sporo odpoczywam i niczego nie noszę i nie dźwigam. Efekt: szyjka twarda, zamknięta, dobrze uformowana, pessar trzyma. I TAK BĘDZIE DO KOŃCA :) U CIEBIE TEŻ
    Ag trzymam za ciebie kciuki, wszystko będzie dobrze :)

A ja jestem zachwycona sokowirówką :D cała rodzina trąbi sok z jabłek i buraków :D A ja po dwóch dużych szklankach dziennie czuję się super, mam znacznie więcej energii :D Cos czuję, że jesień i zima przejdzie nam pod znakiem soków :D

Izabelka88, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:

A ja jestem zachwycona sokowirówką :D cała rodzina trąbi sok z jabłek i buraków :D A ja po dwóch dużych szklankach dziennie czuję się super, mam znacznie więcej energii :D Cos czuję, że jesień i zima przejdzie nam pod znakiem soków :D

Zielarko, soki są najlepsze na wszystko!! Ja już od dawna piję świezę soki, głównie z marchewki, selera, korzenia pietruszki, jabłek i jarmużu. A wczoraj zakupiłam też buraki i dziś kręcę sok z buraka. Tylko sok z buraka powinien odstać ok. 2 godzin, bo od razu po przyrządzeniu bardzo podnosi cukier we krwi.

No to chluśniem!!

zielarka lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.ja juz po oddaniu krwi. Po ściągnięciu odseparowali plytki i wtoczyli mi moją krew bez płytek zrobią koncentrat dla dziecka.
    Widziałam wczorajsze wyniki badania USG i ciąża 25+2 a z wymiarów 25+6. Wszystko w wynikach USG idealne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 12:05

M4DZI4, nick nieaktualny, renia83, Izabelka88, bluegirl89, nick nieaktualny, Ewelina88, zielarka, nick nieaktualny, polaola, nix, nick nieaktualny, Agus89, jonka91, nick nieaktualny, szpilka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!! Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne i leżakujące mamuśki <3 !!
    U mnie dziś spadek formy i nastroju-mąż wyjechał na pare dni ale czy z paru dni nie zrobi się znowu miesiąc to nie wiadomo. I doopa jak zawsze, jutro mieliśmy iśc razem na usg połówkowe a tak sama muszę sobie radzic ze stresem...

Miłego dnia, oby Wam chociaż humorki dopisywały ;)

Wiki81, zielarka lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ