*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d0fcf04f87d.jpg
Witamy się - świeci słońce!
Jedziemy na badania - morfologia, mocz i tarczyca.
Wiki - spokojnie. Będzie dobrze.
Dzis wizyta u gina na 17:10. Trzymać kciuki.Malenq, jonka91, szpilka, Wiki81, zielarka, Agus89, polaola, Ewelina88, Kawa, M4DZI4, bluegirl89, Maud11, Tymi lubią tę wiadomość
-
nix wrote:ja w kwestii kompletowania wyprawki, otóż odpalił mi się program zakupowy (dziś przyszedł śpiworek, mata do przewijania i kocyk, na dniach kombinezon cieplutki na zimę, rożek i poduszka stabilizacyjna) a tu koleżanka -świeża i rozsądna mama, podesłała mi taki link, żebym kupowała rzeczy naprawdę potrzebne- więc się dzielę:
http://madryprezent.wordpress.com/2014/02/11/dosc-wyprawkowemu-terrorowi/
to oczywiście tylko punkt widzenia, jeśli ktoś ma ochotę na 15 różnych kołderek to jego dobre prawo, kto nie lubi zakupów koniec końców? -
Witajcie Kochane
trzymam kciuki za dzis wizytuajace i przebywajace w szpitalu, za lezace i martwiace sie tez
ja wczoraj mialam przez chwile kryzys ale na szczescie szybko mi przeszlo robilam przeciez z pomidorow zostalo mi moze z 8 do zdjecia skorki i nagle zrobilam sie glodna, potem mega uderzenie goraca zrobilo mi sie slabo i niedobrze usiadlam glowa miedzy kolana i sie polepszylo, ale potem dzidzius szalal bardziej niz zwykle a ja zamiast sie cieszyc ze daje mamusi znaki to sobie wymyslilam, ze moze mu cos jest i dlatego kopie jak szalony
na szczescie sama doprowadzilam sie do porzadku z glupimi wkretamiWiki81 lubi tę wiadomość
-
nix wrote:ja w kwestii kompletowania wyprawki, otóż odpalił mi się program zakupowy (dziś przyszedł śpiworek, mata do przewijania i kocyk, na dniach kombinezon cieplutki na zimę, rożek i poduszka stabilizacyjna) a tu koleżanka -świeża i rozsądna mama, podesłała mi taki link, żebym kupowała rzeczy naprawdę potrzebne- więc się dzielę:
http://madryprezent.wordpress.com/2014/02/11/dosc-wyprawkowemu-terrorowi/
to oczywiście tylko punkt widzenia, jeśli ktoś ma ochotę na 15 różnych kołderek to jego dobre prawo, kto nie lubi zakupów koniec końców?po prostu normalny, bez oszołomstwa.
nix, Tymi lubią tę wiadomość
-
Hej. A ja właśnie jadę do rudy śląskiej, znaleźli mi miejsce, ale lekarze mnie pocieszają ze nie jadę tam rodzic tylko to zatrzymać a jeśli odpukać to powinnam być w szpitalu o III at referencyjności. Trzymajcie kciuki za mnie i maleństwo w brzucholu.ja jestem dobrej mysli:)
Z reszta juz powiedzialam lrkarzom ze w grudniu wpadne ru urodzic:)polaola, renia83, szpilka, Agus89, Kawa, Ewelina88, nix, jonka91, Silatan, Chanela, MonikaDM, zielarka, Paula44, M4DZI4, bluegirl89, Maud11, Tymi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:Hej. A ja właśnie jadę do rudy śląskiej, znaleźli mi miejsce, ale lekarze mnie pocieszają ze nie jadę tam rodzic tylko to zatrzymać a jeśli odpukać to powinnam być w szpitalu o III at referencyjności. Trzymajcie kciuki za mnie i maleństwo w brzucholu.ja jestem dobrej mysli:)
Z reszta juz powiedzialam lrkarzom ze w grudniu wpadne ru urodzic:)
Ag swietnie ze sie tam dostalas to b. dobry szpital
http://rudaslaska.com.pl/i,swiatowy-poziom-rudzkiej-neonatologii,200274,921782.html
-
Ag i ja trzymam kciuki!
A my dziś zaczęliśmy 7 miesiąc! Ulala
Dzisiaj byłam znowu na badaniu krwi, w sobotę wyszło mi podwyższone CRP i jak dziś jeszcze urosło to śmigam po antybiotyk... Ech zawsze coś. Mam dziś marny humor i boli mnie ręka po pobraniuzielarka, nix, MonikaDM, Paula44 lubią tę wiadomość
-
witajcie. Ag jak ja ci zazdroszcze tego optymizmu , też dołączam się do mocnych kciuków. Ja cały czas lerze i wstaje na siusiu tylko, masakra wszystko mnie boli od tego polegiwania , modle się tylko żeby ten krążek zdążył założyć jutro.
miłego dnia kobietki -
nick nieaktualnyCześć, u mnie rano duży przymrozek.
Pojechałam znowu do laboratorium żeby zrobić glukozę... oszz było mi bardzo ciężko... dostałam wielki kubek wcisnęłam cytrynę i na mus bleh nie wiem czemu po każdym łyku miałam odruch wymiotny i bardzo ze sobą walczyłam, pierwsza godzina-mdłości, naciąganie, totalna niemoc, a później to już z górki. Nie wiem czy się małej podobało ale kopała jak szalona. Obie ręce zaklejone plasterkami niczym narkoman.
Dostałam od razu wynik z wczorajszych badań wątróbka działa jak należy-wyniki w normie, mocz też, ale z morfologi:
-leukocyty podwyższone, -ponoć to normalne w ciąży
-erytrocyty zaniżone, - -II-
-hemoglobina na granicy,
-neutrofile# podwyższone, (nimi nie należy się przejmować tak powiedziała pani, bo to jest współczynnik czegoś tam i nie jest ważny)
Piję kawę, zaraz coś zjem i idę się zdrzemnąć.. boli mnie gardło i lecą mi ciąpy z nosa-mąż mnie chyba zaraził -
Cześć mamuśki.
Gwiazdeczka proszę brać przykład z Ag.. Zdąży założyć a Ty będziesz spokojniejsza. Nie stresuj się bo to tylko pogorszy sytuację. Będziesz - jesteś - mamą. A one góry potrafią przenosić dla swoich maleństw. Więc nie panikuj, może jakiś film lub serial online to szybciej czas minie. Będzie na pewno dobrze.:*
Ja w poniedziałek mam wizytę i staram się podchodzić na luzie do tego. Już nie mogę się doczekać.
Aaaaa... Uwielbiam gdy mróz zaczyna szczypać w nos a słońce świeci!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:37
Wiki81, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gwiazdeczko, głowa do góry, Twoje wysiłki na pewno dadzą efekty i spokojnie założą pessar. To zależy od lekarza i twojego stanu ale ja mogę normalnie funkcjonować, powoli chodzić, ogarnąć dom, ugotować obiad. Chodzę też niedaleko do miasta i do parku z córką-wolnym tempem ale chodzę, sporo odpoczywam i niczego nie noszę i nie dźwigam. Efekt: szyjka twarda, zamknięta, dobrze uformowana, pessar trzyma. I TAK BĘDZIE DO KOŃCA
U CIEBIE TEŻ
Ag trzymam za ciebie kciuki, wszystko będzie dobrze
A ja jestem zachwycona sokowirówkącała rodzina trąbi sok z jabłek i buraków
A ja po dwóch dużych szklankach dziennie czuję się super, mam znacznie więcej energii
Cos czuję, że jesień i zima przejdzie nam pod znakiem soków
Izabelka88, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
zielarka wrote:
A ja jestem zachwycona sokowirówkącała rodzina trąbi sok z jabłek i buraków
A ja po dwóch dużych szklankach dziennie czuję się super, mam znacznie więcej energii
Cos czuję, że jesień i zima przejdzie nam pod znakiem soków
Zielarko, soki są najlepsze na wszystko!! Ja już od dawna piję świezę soki, głównie z marchewki, selera, korzenia pietruszki, jabłek i jarmużu. A wczoraj zakupiłam też buraki i dziś kręcę sok z buraka. Tylko sok z buraka powinien odstać ok. 2 godzin, bo od razu po przyrządzeniu bardzo podnosi cukier we krwi.
No to chluśniem!!
zielarka lubi tę wiadomość
-
Hej.ja juz po oddaniu krwi. Po ściągnięciu odseparowali plytki i wtoczyli mi moją krew bez płytek zrobią koncentrat dla dziecka.
Widziałam wczorajsze wyniki badania USG i ciąża 25+2 a z wymiarów 25+6. Wszystko w wynikach USG idealne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 12:05
M4DZI4, Kawa, renia83, Izabelka88, bluegirl89, Malenq, Ewelina88, zielarka, Paula44, polaola, nix, Maud11, Agus89, jonka91, MonikaDM, szpilka lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Hejka!! Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne i leżakujące mamuśki
!!
U mnie dziś spadek formy i nastroju-mąż wyjechał na pare dni ale czy z paru dni nie zrobi się znowu miesiąc to nie wiadomo. I doopa jak zawsze, jutro mieliśmy iśc razem na usg połówkowe a tak sama muszę sobie radzic ze stresem...
Miłego dnia, oby Wam chociaż humorki dopisywałyWiki81, zielarka lubią tę wiadomość