X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, no... klocuszek :D Teraz to już dzieciaczki śmigną z wagą, mamusie z resztą też :D
    Wiecie co, chyba do mnie nie dociera że za niecałe 4 miesiące będę tulić swoją córeczkę, swoją własną kruszynkę. Niby ktoś mnie w środku kopie, wierci się, rozpycha główką brzuch, słyszę jego serduszko. Baaa.. ten ktoś ma już konkretne imię. Kupuję ciuszki, urządzam kącik, ale to nadal życie we dwójkę z dwoma kotami. Nie potrafię sobie wyobrazić uczuć i emocji jakie będą nam towarzyszyć po narodzinach malutkiej :)

renia83, jonka91, MonikaDM, M4DZI4, bluegirl89, Agus89, Martaaa, Paula44, Malenq, Maud11, kasia86, Izabelka88 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusz spłynął mi po policzkach jak czytałam że "maciezynstwo to nie bajka" :D córka nie wiedziała czy się śmieję czy ryczę :D

Maud11 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa no to kluska! :) gratuluję :D

Pospisywałam wszystkie rzeczy które mam, spakowałam karton ciuszków-podpisałam Newborn i po remoncie sypialni i złożeniu mebelków będę mieć przygotowane do prania i prasowania :) ależ to było przyjemne... :D
    czekam do grudnia by zakupić Mikołajkowe stroje dla małej i praktycznie wszytsko już mam :)

Martaaa, Paula44 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Stycznióweczki, jak macie więcej czasu to przedstawiam ciekawy artykuł :)

http://www.wprost.pl/ar/469656/Beznadziejna-matka-Polka/?pg=0
    cudowny

czuje ze tak bede wygladac za jakis czas, bede chciala jak najlepiej dla dziecka a w pewnym momencie i tak cala teorie szlag trafi i moj wrzask beda słyszeć w okolicznych domach

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Tusz spłynął mi po policzkach jak czytałam że "maciezynstwo to nie bajka" :D córka nie wiedziała czy się śmieję czy ryczę :D
    też się poryczałam

renia83 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was tez tak okropnie bola żebra? Dla mnie osobiście jest to duży problem bo nie mogę znaleźć wygodnej pozycji na dłużej niż 5 minut...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:07

ex2bp07wqbuoq473.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Ja dzisiaj przespałam w dzień 3 godziny. Korzystam póki małej nie ma na świecie. :-)

W ogóle to mam wrażenie, że im dalej w ciążę tym więcej niejasności i pytań.
    Na początku bałam się o bóle brzucha jak na miesiączkę, potem czy odczuwam już ruchy czy jeszcze nie. Teraz czy ilość ruchów jest prawidłowa. Jak mała rusza się dużo, to czy nie za dużo. Jak nieco rzadziej to czy nie za rzadko. Psychika mi siada.

Artykuł świetny. Mam wrażenie, że przy moim wykształceniu pedagogicznym i zaangażowaniu jakie wkładałam w pracę z dziećmi, moja córka będzie biedna. Mam nadzieję, że wymagania mi trochę spadną. :-)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę Wam się pochwalić, wczoraj pierwszy raz zobaczyłam, że mój brzuch dosłownie podskakuje! Jestem dumna z mojej córeczki, że jest taka silna :)

Malenq, Agus89, ania_29, Paula44, Gwiazdeczka27, szpilka, MartaKD, Kawa, Ewelina88, M4DZI4, Ag... lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ciasta milyway nie jadłam:-/
    chyba trzeba to nadrobić.....hehehe

polaola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki a medyczne środki na zaparcia to jakie można??? wiecie może??? bo domowe sposoby już nie działają....

• zielarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciązy można brać syrop Lactulosum i ewentualnie czopki glicerynowe. Inne środki z tego co wiem odpadają. Sama mam kłopoty w tej sferze :/
    Ostatnio wcinam świeże orzechy i piję soki z sokowirówki i jakoś idzie...
    Zaczęłam czytać ten tekst Macierzyństwo to nie bajka i nie dałam rady czytać dalej bo popuściłam ze śmiechu :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:12

renia83, Malenq lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, dziś gin też poleciła Lactulosum. Tylko taki dla dorosłych, bo często w aptekach ciężarnym dają taki dla dzieci a moja gin twierdzi ze zwykły dla dorosłych trzeba.

U mnie śliwki suszone + maślanka i jakoś jeszcze idzie...

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w castoramie, spisałam sobie przekroje różnych deszczułek i będę zabierać się za projektowanie łóżeczka :D :D :D

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.babyonline.pl/torba-do-szpitala-do-porodu-co-wziac-na-porodowke-dla-mamy-co-dla-dziecka-lista-do-druku,wyprawka-dla-mamy-i-dziecka-artykul,16197,r1.html

Przyda się.

MartaKD, Chanela lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy pojawiłam się na porodówce ze zgrabnie spakowaną walizeczką na kółkach położna zaśmiała się i zapytała czy przyjechałam tu na tydzień.
    W szpitalu dawali wszystko dla dziecka: ubranka, pieluchy, chusteczki, i dla mamy: podkłady poporodowe. Korzystałam tylko z ręcznika, koszuli nocnej, żelu 2w1 i pasty ze szczoteczką. Po porodzie kazali mężowi zabrać walizkę do domu, bo nie mogła zostać na oddziale położniczym. Po trzech dniach mąż przywiózł przygotowane ciuszki dla małej i moje ubrania.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wszędzie tak jest...

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Wylądowałam dziś na IP, zadzwoniłam do mojego gina, powiedziałam, że od 4 dni nie czuję ruchów i kazał pojechać i sprawdzić. Zbadali mnie przez brzuch i nie tylko... no i z małą wszystko ok. Rusza się, macha rączkami, ziewa na całego, serduszko pięknie bije, a ja nie czuję. Szyjka prawie 5 cm. Mała waży prawie 600g. WOW!!:) Jutro zaczynam 24 tydzień wg dzisiejszej wizyty. Ale mi ulżyło...

szpilka, nix, Paula44, Wiki81, lwuska55592, zielarka, Agus89, kasia86, Ewelina88, Kawa, M4DZI4, bluegirl89, Maud11 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle po porannej pobudce o 5:45 w szpitalu. Juz nie mogę spać. O 6 miałam pobieraną krew przed dzisiejszym badaniem. Wyjeżdżam po 8.

Przeczytałam kolejny artykuł o małopłytkowości. Wiem ile powinny wynosić plytki dziecka, aby była szansa że będzie wszystko dobrze. Jutro zabieg i ciekawe kiedy wyniki.

Isabelka dobrze ze sprawdziłaś że wszystko ok.

Miłego dnia.

Izabelka88 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • blador Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki trzymam kciuki, wszystko będzie ok :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki trzymam kciuki za dobre wyniki DZidziorka :-) i Twoje, jestes bardzo madra:-) i ucze sie od,Ciebie opanpwania kochana bo zawsze brakowalo go u mnie najbardziej.

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ