*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
No, no... klocuszek
Teraz to już dzieciaczki śmigną z wagą, mamusie z resztą też
Wiecie co, chyba do mnie nie dociera że za niecałe 4 miesiące będę tulić swoją córeczkę, swoją własną kruszynkę. Niby ktoś mnie w środku kopie, wierci się, rozpycha główką brzuch, słyszę jego serduszko. Baaa.. ten ktoś ma już konkretne imię. Kupuję ciuszki, urządzam kącik, ale to nadal życie we dwójkę z dwoma kotami. Nie potrafię sobie wyobrazić uczuć i emocji jakie będą nam towarzyszyć po narodzinach malutkiejrenia83, jonka91, MonikaDM, M4DZI4, bluegirl89, Agus89, Martaaa, Paula44, Malenq, Maud11, kasia86, Izabelka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaa no to kluska!
gratuluję
Pospisywałam wszystkie rzeczy które mam, spakowałam karton ciuszków-podpisałam Newborn i po remoncie sypialni i złożeniu mebelków będę mieć przygotowane do prania i prasowaniaależ to było przyjemne...
czekam do grudnia by zakupić Mikołajkowe stroje dla małej i praktycznie wszytsko już mamMartaaa, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Selene wrote:Stycznióweczki, jak macie więcej czasu to przedstawiam ciekawy artykuł
http://www.wprost.pl/ar/469656/Beznadziejna-matka-Polka/?pg=0
czuje ze tak bede wygladac za jakis czas, bede chciala jak najlepiej dla dziecka a w pewnym momencie i tak cala teorie szlag trafi i moj wrzask beda słyszeć w okolicznych domach -
nick nieaktualnyDziewczyny. Ja dzisiaj przespałam w dzień 3 godziny. Korzystam póki małej nie ma na świecie.
W ogóle to mam wrażenie, że im dalej w ciążę tym więcej niejasności i pytań.
Na początku bałam się o bóle brzucha jak na miesiączkę, potem czy odczuwam już ruchy czy jeszcze nie. Teraz czy ilość ruchów jest prawidłowa. Jak mała rusza się dużo, to czy nie za dużo. Jak nieco rzadziej to czy nie za rzadko. Psychika mi siada.
Artykuł świetny. Mam wrażenie, że przy moim wykształceniu pedagogicznym i zaangażowaniu jakie wkładałam w pracę z dziećmi, moja córka będzie biedna. Mam nadzieję, że wymagania mi trochę spadną. -
Dziewczyny, muszę Wam się pochwalić, wczoraj pierwszy raz zobaczyłam, że mój brzuch dosłownie podskakuje! Jestem dumna z mojej córeczki, że jest taka silna
Malenq, Agus89, ania_29, Paula44, Gwiazdeczka27, szpilka, MartaKD, Kawa, Ewelina88, M4DZI4, Ag... lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W ciązy można brać syrop Lactulosum i ewentualnie czopki glicerynowe. Inne środki z tego co wiem odpadają. Sama mam kłopoty w tej sferze
Ostatnio wcinam świeże orzechy i piję soki z sokowirówki i jakoś idzie...
Zaczęłam czytać ten tekst Macierzyństwo to nie bajka i nie dałam rady czytać dalej bo popuściłam ze śmiechuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:12
renia83, Malenq lubią tę wiadomość
-
Potwierdzam, dziś gin też poleciła Lactulosum. Tylko taki dla dorosłych, bo często w aptekach ciężarnym dają taki dla dzieci a moja gin twierdzi ze zwykły dla dorosłych trzeba.
U mnie śliwki suszone + maślanka i jakoś jeszcze idzie...Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gdy pojawiłam się na porodówce ze zgrabnie spakowaną walizeczką na kółkach położna zaśmiała się i zapytała czy przyjechałam tu na tydzień.
W szpitalu dawali wszystko dla dziecka: ubranka, pieluchy, chusteczki, i dla mamy: podkłady poporodowe. Korzystałam tylko z ręcznika, koszuli nocnej, żelu 2w1 i pasty ze szczoteczką. Po porodzie kazali mężowi zabrać walizkę do domu, bo nie mogła zostać na oddziale położniczym. Po trzech dniach mąż przywiózł przygotowane ciuszki dla małej i moje ubrania. -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny. Wylądowałam dziś na IP, zadzwoniłam do mojego gina, powiedziałam, że od 4 dni nie czuję ruchów i kazał pojechać i sprawdzić. Zbadali mnie przez brzuch i nie tylko... no i z małą wszystko ok. Rusza się, macha rączkami, ziewa na całego, serduszko pięknie bije, a ja nie czuję. Szyjka prawie 5 cm. Mała waży prawie 600g. WOW!!
Jutro zaczynam 24 tydzień wg dzisiejszej wizyty. Ale mi ulżyło...
szpilka, nix, Paula44, Wiki81, lwuska55592, zielarka, Agus89, kasia86, Ewelina88, Kawa, M4DZI4, bluegirl89, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Ja jak zwykle po porannej pobudce o 5:45 w szpitalu. Juz nie mogę spać. O 6 miałam pobieraną krew przed dzisiejszym badaniem. Wyjeżdżam po 8.
Przeczytałam kolejny artykuł o małopłytkowości. Wiem ile powinny wynosić plytki dziecka, aby była szansa że będzie wszystko dobrze. Jutro zabieg i ciekawe kiedy wyniki.
Isabelka dobrze ze sprawdziłaś że wszystko ok.
Miłego dnia.Izabelka88 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl