X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    MalenQ co ochota na Żubra przyszła :D ??
    a hahahhahaha i tak i nie....żubra pić nigdy nie lubiłam (lubię ciemne i mocne piwa), ale podglądać zawsze....a że za płotem czasem mi wychodzą na pola.....:)

polaola, Kawa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki śpiworek podobny! :D

Hahaha mój mąż kupił w UK, bo myślał że to ręcznik! :D
    W sumie ja też nie wiedziałam co to. :P
    Jaki wstyd! :D

Maud11, ania_29 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeah wyszło słonko, energii przybyło idę sortować ciuszki :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zajęłam się pałaszowaniem gruszki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Dziewczyny, czy wszystkie z Was czują ruchy maluchów? Ja znowu nie czuję, staram się nie martwić, ale wiecie jak to jest. Echhh... ta ciąża, wiecznie coś. Naprawdę nie jestem typem ciężarnej, która tylko siedzi i wymyśla choroby, ale już któryś dzień z rzędu aktywność małej jest dla mnie niewyczuwalna. Mam jakby lekkie skurcze macicy, tylko sama nie wiem czy to skurcze, czy jakby delikatne kopniaki. Co robić? Wizyta w poniedziałek. Już raz byłam na IP, wszystko było ok, learz powiedział, że jest wiecej wód, dlatego nie czuć ruchów.

Izabelka ja tak miałam z tydzień temu - zupełna cisza, cały dzień, noc cisza, rano też...
    Rano już z mężem mamy wychodzić do pracy, ale ja mówię stop, jeszcze nasłuch musimy zrobić bo osiwieję w pracy. I kurde sobie uświadomiłam że ten detektor to jednak był dobry zakup, 40 sekund, Dzidek zlokalizowany, można spokojnie odetchnąć.

Ale fakt, że normalnie spał chyba cały dzień.
    Zresztą Paula przecież na ip była teraz jakoś z tego powodu i się okazało że ok.

Myślę że tak po prostu z tymi Dzieciaczkami jest, ale jak tylko się niepokoisz to jedź sprawdzić.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a ja zajęłam się pałaszowaniem gruszki:)

Ooooo gruszki! Zjadłabym. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na chwilkę na wrześniówki, a tam jedna dziewczyna urodziła małą kluseczkę 4500g i 62cm :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ma ochotę na gruszki?
    http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-czekoladowo---migdalowe-z-gruszkami
    Nęci mnie to ciacho ;)

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dużo moich znajomych od razu rodziło dzieci około 62 cm, a ja już w głowie widzę cały stos ślicznych ciuszków rozmiar 56, których w takiej sytuacji bym nie wykorzystała.. może moja kruszynka będzie taka drobniutka, że choć raz je na siebie włoży :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Nęci mnie to ciacho ;)
    zjem tylko gruszki świeże, nie dam rady zjeść gruszek w innej formie....a wczoraj mnie sąsiad obdarował takimi soczystymi miniaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:)
    ale zdjęcia ciasta obłędne:)
    jonka też tam byłam....nio kluseczkę, kluseczkę....
    selene to ja też mam taką nadzieję co do swojej maleńkiej, bo inaczej zostaną jej śpiochy sztuk 1 hehehehe w rozmiarze większym niż 56cm hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 14:21

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88, jestem w 23 tygodniu.
    Maud, dziękuję za odpowiedź, to pocieszające. Mam łożysko na przedniej scianie (ale nie przodujące), może dlatego ruchy są wytłumione. Moja koleżanka poczuła pierwsze ruchy dopiero w 23/24 tygodniu, może czasami tak bywa. Wieczne zamartwianie się. Ostatnio rozmawiałam z kobietą, która urodziła 4 dzieci. Mówiła, że w żadnej ciąży nie byłą ani razu u lekarza, fakt, to było 40 lat temu, ale jednak... Ani razu z żadnym!! Aż wierzyć się nie chce, a teraz... Czasami mam wrażenie, że zarówno kobiety, jak i lekarze przesadzają. Coraz to inne badania, 1000 obowiązkowych, wizyty, które też dostarczają stresu, porównywanie wagi dziecka, która jest badana prawdopodobnie z dużym marginesem błędu, porównywanie długości kości, przezierności, to wszystko, mam wrażenie, jest źródłem dużego stresu dla kobiet w ciąży. Nie macie takiego wrażenia? Jeszcze jeden przykład. Badania połówkowe, robi się z tych badań nie wiadomo co, każda czeka, stresuje się, a moje połówkowe trwało krócej niż inne wizyty, nie działo się nic więcej niż zazwyczaj, jak zwykle w 4d, z nagraniem na pendriva itd. No nic szczególnego. Już sama nie wiem jak do tego wszystkiego podchodzić, autentycznie. Nasze forum bardzo lubię i czytam regularnie, ale też jest źródłem wzajemnego nakręcania się. Tylko nie zrozumcie mnie źle, nie krytykuję, tylko widzę po sobie, że czasami lepiej się czuję, jak zrobię sobie przerwę od wszystkich nowinek internetowych i wiecznego porównywania. Co jednak nie zmienia faktu, że chętnie zasięgnę informacji od Was co do ruchów itd.

Kawa, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Nęci mnie to ciacho ;)

Och przestań. :D
    Zaraz nie wytrzymam. :P

Chcę gruszkę! :D
    I kanapkę z wiejskim smalcem takim z cebulką i skwarkami... :P

Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam stos ciuszków w rozmiarze 56, i to by było okrutne gdybym ich nie wykorzystała :). Dzisiaj dorwałam w ciucholandzie kilka pięknych rzeczy w rozmiarze 68. Niektóre nowe z metkami, wszystkie z Georga. Potem dodam zdjęcie

relgh371buf3k1xz.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    No właśnie wiem!!!!
    I tyle kolorów !!!
    I mam info od mamy posiadającej taki że świetnie się spisuje!!! :D

To jakby ktoś chciał to podsyłam linka :P :P :P

http://www.gluck.pl/posciel_dla_dzieci/rozki_do_fotelika_i_nosidelka.html
    Super ten śpiworek, gdyby był trochę tańszy to pewnie bym też kupiła, pomimo tego, że mam już jeden taki ortalionowy

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś wiejski smalec też mam:) zapraszam na wschód:)

Izabelka a ja wchodzę na różne fora, na różne stronki - ale nie porównuję, bo z czym??? tak jakbym miała siebie porównywać do każdej z Was, albo moje nogi? czy nie za krótkie? a może oczy za małe? a może, a może, a może.....

lubię wymianę informacji, ale tylko tyle....może to jest sposób na mniejszy stres u Ciebie???
    buziolki i nie stresuj się już tak....jeszcze będzie czas, że Nam będziesz tutaj pisała, że Cię maleństwo tak w żebra skopało, że nie byłaś w stanie spać itp.
    :)

Maud11, Agus89 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Och przestań. :D
    Zaraz nie wytrzymam. :P

Chcę gruszkę! :D
    I kanapkę z wiejskim smalcem takim z cebulką i skwarkami... :P

Ojjj smalczyk.. mmm i z kwaśnym ogórem! ahhh

Agus89 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ojjj smalczyk.. mmm i z kwaśnym ogórem! ahhh
    i ogórek kiszony swojski też się znajdzie:)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Yeah wyszło słonko, energii przybyło idę sortować ciuszki :)
    sortowanie ciuszków to ostatnio moje ulubione zajęcie - ha ha

nix, Kawa lubią tę wiadomość

relgh371buf3k1xz.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 Ja też mam łożysko na przedniej ścianie, ale nie przodujące. Ruchy czułam też dosyć późno, długo czułam takie delikatne smyranie. :D Nie wiadomo było czy to jelita czy ruchy dziecka.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. Dzisiaj kupuję słoninę i wytapiam smalec. Ogórki już czekają! :D

Tymi, Malenq lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ