*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny to na odstresowanie wrzucam śmieszny "obrazek".
Do tych co właśnie szamają - nie oplujcie monitora, ja wczoraj się nawet popłakałam a niełatwo mnie rozśmieszyć
http://kwejk.pl/obrazek/2080111/macierzynstwo-to-nie-bajka.htmljonka91, Agus89, Malenq, MonikaDM, Kawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalenq wrote:a ja zajęłam się pałaszowaniem gruszki:)ania_29 wrote:Ktoś ma ochotę na gruszki?
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-czekoladowo---migdalowe-z-gruszkami
Nęci mnie to ciachoAgus89 wrote:I kanapkę z wiejskim smalcem takim z cebulką i skwarkami...jonka91 wrote:Ojjj smalczyk.. mmm i z kwaśnym ogórem! ahhhMalenq wrote:i ogórek kiszony swojski też się znajdzie:)Ewelina88 wrote:Siostra ma za chwilę do mnie przyjść ale tylko KFC po drodze więc chyba się skuszę.
Siedzę i się ślinię jakbym co najmniej ząbkowała!!!
A ja se gotuje właśnie pyszny rosołek drobiowo-wołowy, dziś jeszcze się zabieram za kiszenie barszczyku, na śniadanie miałam sałatkę porową, właśnie zeżarłam milkywaya (ostatni był) a jutro będę robić domową pizzę!!!!
Ooo!!!
jonka91, ania_29, Agus89, Paula44, Malenq lubią tę wiadomość
-
polaola wrote:Ania a jadlas ciasto milkyway jest rewelacyjne
Ale nie kuś, bo taka pogoda że nosa nie wyściubię po składniki a jeść się chce. Trzeba się zadowolić tym co jest w domu
polaola lubi tę wiadomość
-
Ja już przez Was zjadłam kanapkę ze smalcem i kiszonym ogórem :po pycha :p dzisiaj byłam po nowe skierowanie na USG połówkowe bo na poprzednim USG dzidzia miała buzkę zaslonieta raczkami, przy okazji zrobilam badania m.in. krzywa cukrowa i powiem Wam że pyszne to może nie jest ale ja przezylam to badanie i nie bylo takie zle
-
Izabelka88 wrote:Dziewczyny, czy wszystkie z Was czują ruchy maluchów? Ja znowu nie czuję, staram się nie martwić, ale wiecie jak to jest. Echhh... ta ciąża, wiecznie coś. Naprawdę nie jestem typem ciężarnej, która tylko siedzi i wymyśla choroby, ale już któryś dzień z rzędu aktywność małej jest dla mnie niewyczuwalna. Mam jakby lekkie skurcze macicy, tylko sama nie wiem czy to skurcze, czy jakby delikatne kopniaki. Co robić? Wizyta w poniedziałek. Już raz byłam na IP, wszystko było ok, learz powiedział, że jest wiecej wód, dlatego nie czuć ruchów.
Wielowodzie może rozpocząć sie w II połowie ciąży. A to jest niebezpieczne. Ale dotyczy to tylko 2% kobiet.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki81 wrote:Izabelko a co znaczy więcej wód?
Wielowodzie może rozpocząć sie w II połowie ciąży. A to jest niebezpieczne. Ale dotyczy to tylko 2% kobiet.
Nie, nie chodzi o wielowodzie. Wg mojego lekarza wód płodowych przybywa wraz z wiekiem ciąży i prawdopodobnie dzieje się to etapami. Jak naprodukuje się więcej wód, a dziecko jest jeszcze stosunkowo małe, to jest zwiększona amortyzacja i mama nie czuje ruchów.
-
Jutro jadę do instytutu transfuzjologii i hematologii na oddanie krwi mojej dla dzidziusia. Mają z tego zrobić preparat uzupełniający dla córeczki i w czwartek kortocenteza. Nie wiem tylko ile będę czekała na wyniki. Podobno w piątek do domu.
Będzie dobrzenix, ania_29, Malenq, Silatan, Chanela, Paula44, Kawa, renia83, szpilka, M4DZI4, zielarka, Maud11 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualnyaaaaaaaaaaa ja już po obiadku, schaboszczak plus moje ukochane buraczki na ciepło:)
Maud:"A ja se gotuje właśnie pyszny rosołek drobiowo-wołowy, dziś jeszcze się zabieram za kiszenie barszczyku, na śniadanie miałam sałatkę porową, właśnie zeżarłam milkywaya (ostatni był) a jutro będę robić domową pizzę!!!!
Ooo!!!"
aaaaaaaaaaa pysznie, ja również nastawiłam kilka dni temu buraczki na kiszenie:)
Wiki bo będzie dobrze zobaczysz....Wiki81, Maud11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasto milky way świetna sprawa bardzo pyszne, łatwe i szybkie. Ja przed chwilą wstawiłam jabłecznik włoski do piekarnika - uwielbiam go ze względu na bakalie.
Też bym zżarła dosłownie zżarła taką pajdę ze smalczykiem i ogórkiem ale nie znoszę zapachu topionej słoniny
-
nick nieaktualnyania_29 wrote:Ooo... u mnie barszcz na kiszonych buraczkach je się tylko w wigilię. Zjadałabym taki, albo zwykły, albo ukraiński... Ehhh.. jak Wy potraficie zrobić smaka na coś, co nie jest w moim zasięgu... :p[/QUOT
Moja mamcia postanowiła nie czekać do Wigilii i zrobiła wczoraj uszka z barszczem ze względu na dużą ilość naznoszonych grzybów przez mojego tatę i brata. Tak się obżarłam że nie mogłam się ruszać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 16:57
-
Melduję się po wizycie.
Kacper ma praktycznie 1 kg!!!!!!!!!!!!! A konkretnie 958g! Ogólnie jest większy o tydzień niż USG i data porodu zmieniła się z 1 stycznia na 24 grudnia hehe
Szyjka bez zmian, bez szału ale szew trzyma. Kontrola 7 października.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 17:14
ania_29, polaola, renia83, szpilka, Kawa, Ewelina88, M4DZI4, Wiki81, Agus89, Paula44, Malenq, zielarka, Maud11, kasia86, nix, Izabelka88 lubią tę wiadomość