*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kejti91 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy wszystkie mialyscie juz usg połówkowe? Czy 23 tydz +1 dzien to bedzie za pozno?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 17:54
kejti91 lubi tę wiadomość
-
Kawa za trudne pytania zadajesz
Nawet nie wiem ile czego mam. Może policzę jak mi ostatnie pranie wyschnie i jakoś ubranka posegreguję. Myślę że pajacyków, body nigdy dość - rzadziej trzeba będzie pranie nastawiać
Przeważnie rozmiarówka moich ciuszków podana jest w miesiącach 0-3 i przy tym ciężar dziecka, więc nawet nie wiem czy to jeszcze 56 czy już 62
Kupuję na oko a teraz będę bardziej szukać ciuszków na wiosnę/lato
Ale jestem zła... Kupiłam na allegro używaną szafkę na buty z myślą o przemalowaniu. Szafka wizualnie super, ale nie sądziłam, że szufladki będą na tyle małe, że nawet moje buty nie zmieszczą się pionowo. Na co mi szafka, w której ledwo upchnę 4 pary butów. Bez sensu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monika nie mam miejsca na luksus trzymania butów w pojedynczych pudełkach
Chciałam zlikwidować otwartą półkę na buty, ale w ten sposób to się nie da. Chyba odeślę, tylko za przesyłkę stracę
Zaczęłam sortować to co mam już wyprane i stwierdzam że się nie da... Jak rękawki podobnej długości, to nogawki krótsze. I bądź tu mądryAlbo na jednej koszulce napis do 1msc, na drugiej, identycznych rozmiarów - do 4,5 kg a przecież nie spodziewam się, że takiego klocka urodzę. Dzieci przeważnie mają ok. 3,5kg i na początku troszkę tracą na wadze.
Nie da się poukładać tego rozmiarami typu 56, 62, 68, tylko najmniejsze ->większe -> jeszcze większe -> duże -
Kawa wrote:Ale kolejne kupujecie już? w 68r?
pytam o Sh bo tam za grosze można wyrwać coś fajnego więc nie żal, nawet jeśli by się nie użyło.. bo 68r to będzie około czerwiec-pazdziernik, chodzi mi o to żeby też dopasować ciuszki do sezonu.
Oj 68 do października to może nie wystarczyćKolega ma synka urodzonego w II połowie lipca i już nie mieści się w 62
Opierając się na doświadczeniach moich koleżanek-młodych mam: rozmiar 56 wystarcza na ok. miesiąc, 62 - do 3 miesiąca (ok. połowa kwietnia), 68 - 3 msc do pół roku (kwiecień-lipiec), 74 - 6-9 msc (lato/jesień). Słyszałam, że w pewnym momencie następuje spowolnienie wzrostu - chyba mniej więcej na etapie rozmiaru 74 właśnie, więc te ubranka mają okazję posłużyć dłużej. Te wcześniejsze niestety szybko będziemy chować na dno szafy
Ja jak trafiam okazję - kupuję większe rozmiary, patrząc na adekwatność do pory roku. I tym sposobem mam kilka fajnych rzeczy na lato w rozmiarze 74 z wakacyjnych wyprzedaży, mam też pajace na 6-9 msc, bo były w bardzo atrakcyjnej cenie. Są ogromneKawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moj chrzesniak urodził się 56 cm długi i 3200 g ciężki i ubranka 56 miał do ok 2 miesięcy przy czym ubranko ubranku nierówne i nieliczne 56 szybciej byly za małe czasami ubrania tej samej firmy nie byly tego samego rozmiaru
dziś też na cieżarnych 86 Betinka pisała, że jej ubranka 56 starczyły na ok 3 tyg a urodziła synka 57 cm i 3900 dlatego kilka ubranek 56 warto miec, bo w rozmiarze 62 dzieciaczki na poczatku "plywały", ale wiadomo ze to sie okze dopiero przy urodzeniu jaki rozmiar na ile nam starczy
ja na raazie kupiłam rozm 62, bo tego na pewno użyję, czekam na spady po chrzesniaku i wtedy bede sie zastanawiac czy dokupic jeszcze jakies ale czy wystarczy, żeby nie prac za czesto, bo u mnie nawet jak sezon grzewczy to nie zawsze schnie z dnia na dzień a pranie nie tylko dla dzidzi bede robic, jeszcze ciuchy swoje i mezusiaKawa, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
co do szafki na buty i komód wszelakich to mnie szlag trafia jak te szufladki sa takie małe a fronty normalne, kocham glebokie szuflady i mam jedna firmę, ktorej komody mi bardzo pasuja nie tylko wielkoscia ale tez designem do sypialni
http://sklep.maridex.pl/komody/205-komoda-lmdf-120-.html
mamy dwie takie w sypialni i chyba taka mniejsza 80 kupimy dla dzidziusia
poki maly bedzie mial łóżeczko w sypialni to jedna nasza komoa wyladuje w dzdziusiowym ale to i tak po drodze z sypialni do reszty domu -
choruje jeszcze na taka szafke na buty, żeby kozaki, glany i mezusiowe zimowe sie miesciły bo w takiej normalnej to miejsca nie ma za bardzo na takie wieksze
a dodam, że mężus ma słuszną stopkę rozmiar 46 i normalne buty to jeszcze ale zimowe to zajmuja tyle miejsca że hoho -
nick nieaktualny
-
Ja wlasnie zamowilam pawlaczo szafki do przedpokoju w ubiegla sobote bo buty mamy w kartonach w szafach sypialni
wlaczylo mi wicie gniazdka
zabudowywuje co sie da we dwojke moglismy sobie pozwolic na przestrzen i tak meble w duzym pokoju mamy raczej malo pojemne
bo styl kolonialny nam sie spodobal
wneke w duzym takze przy okazji panowie mi zrobia a i szafke do sufitu do lazienki na wymiar zamowilam.
Mamy takie ogromne dwie szafy z ikei 80 i jedna 60 glebokie cholery na 60 do tego komoda z szescioma szufladami narazie ona zostanie dla Malutkiej. Nasze rzeczy z komody mam zamiar poupychac w nowych szafkach. Jednak co my zrobimy jak Ada podrosnie chyba czas zaczac zbierac na wieksze gniazdo. -
nick nieaktualnyHej.
Wróciliśmy.
Mały ma pół kilo! Położenie poprzeczne. Głowa - tam gdzie czuje najbardziej- jest po prawej. Nóżki po lewej.
Powiedział, ze jak dobe nie czuje się ruchów, to jednak trzeba sprawdzić. Ból brzucha. ..hmmm..w sumie odp..nie dostałam. Mg trzy razy dziennie i jak trzeba to Nospa. Jak nie przechodzi - a brzuch twardy - do szpitala.
Szyjka zamknięta i twarda. Nie mierzył...
Nie dostałam skierowania na glukoze - podobno nie trzeba ? Tak?
Mam zrobić na dniach i zadzwonić.
W ciągu miesiąca przytyłam 3 kg. Mam 66! Moja mama przegra zakład Hahah. Powiedziała, że w 9 miesiącu nie przekroczę 70! HAHA! Taaaa....jasne! Może nie przekroczę 80....
Oczywiście po drodze wstąpiliśmy tradycyjne do Pepcofoty zaraz wkleję.
Co do ubranek - 56 mamy chyba 5 sztuk tylko. Większość 62. Kilka sztuk 68.
Też nie wiem, jak to rozplanować. Jak ja się urodziłam to miałam 60 cm! Fakt. Całe życie urosłam metrnie wiemy, czyy nasze dzieci będą długaśne czy maleńkie. ..wiadomo, że szybko urosną!
Pytałam o zaparcia. Mój lekarz jest przeciwnikiem tych wszystkich wspomagaczy typu czopki syropy. Rano szklanka wody z miodem jogurty, sałatka z oliwa, suszone śliwki itp. Zobaczymy.
A! I mam se kupić większe spodnie, bo te co mam z pasem już są za ciasne. Mam 40 na szczęście w szafie.
To tyle. Zaraz wrzucę zdobycze. I ... idę coś zjeść.
A! No i chyba kupię ten detektor tętna... Przypomnicie jakie Wy macie. Dzięki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:54
Kawa, szpilka, Malenq, MonikaDM, Silatan, Agus89, M4DZI4, Ewelina88, nix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6af6ad05266.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/035e18d4b27b.jpg
No rozmiar głównie 62. Trzy rzeczy 68.
Jest też gryzak i pieluchy tetrowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 20:01
Wiki81, Kawa, Malenq, MonikaDM, isabelle, Silatan, Agus89, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość