WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś ciężka noc była. Malutka mnie kopała po żebrach. :D Czasem mam wrażenie że mi rezerwie brzuch tak się rozpycha. :P

Aaa i mam 108 cm w obwodzie brzucha już. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w III trymestrze, dumna mnie rozpiera :) Suplementujecie kwas DHA? W jakiej dawce? Ja od tygodnia biorę jedną kapsułkę MamaDHA a właśnie spojrzałam na opakowanie, że zaleca się dwie kapsułki dziennie, czyli dawkę 0,800g DHA.

zielarka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyn.
    Tymi dobrze że pojechałaś na IP. Będzie dobrze.
    Ag może to tylko chwilowe. Mąż przyjechał, dużo emocji. Też na pewno będzie dobrze.
    Ja już po spacerze z psem, po zakupach, bo brakowało mi parę rzeczy do obiadu. Rosół gotowy, szarlotka się pieczę a ja się na chwile położyłam z mężem bo bidok ma kaca bo brat u niego był. Myślałam że jak taka ładna pogoda to pojedziemy gdzieś ale odpada.
    Miłego dnia dziewczyny.

Tymi lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Witamy się w III trymestrze, dumna mnie rozpiera :) Suplementujecie kwas DHA? W jakiej dawce? Ja od tygodnia biorę jedną kapsułkę MamaDHA a właśnie spojrzałam na opakowanie, że zaleca się dwie kapsułki dziennie, czyli dawkę 0,800g DHA.

Ja biorę kwas DHA. Jedną kapsułkę dziennie czyli 200mg.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast prawie od 2 tygodni czuję ruchy ale dużo dużo mniej niż wcześniej nie wiem czy dziecko się odwróciło czy co - wcześniej było jak oszalałe . Wizytę mam za tydzień.Trochę się martwię.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś intensywnie pracuję... z łóżka oczywiście bo jak tylko wstanę dostaje ochrzan od męża.
    Postanowilam zająć się ( o zgrozo w końcu) organizacją papierów domowych, ktore lezą wyciągniete w tym celu od kwietnia i zagracają mi garderobę.
    Zrobiłam plan dokumentacji, zamowilam niezbędne art biurowe i jak tylko przyjdzie kurier ruszam z tym.

Oczywiscie rozpoczęłam tez organizowanie wyprawki maluchowej- co wiele z was ma zapewne juz ukończone:)

Mój wczorajszy chwilowy wybryk macicy to widac był jednorazowy kaprys więc dzis na pełnym luzie:)

Rewolucja a nie lepiej przekazac listę komuś " mlodszemu ciążowo"? my tez zaraz bedziemy na wylocie, a i tak na glowie teraz sporo na tej końcowce.

Milej niedzieli!

Chanela lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:08

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dzisiaj taka cisza? Czyżby ciężarówki chwytały jesienne promyki słońca? Ja tylko przez okno, ale też jest przyjemnie. Pozdrawiam ze swojej łóżkowej bazy!

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baza łóżkowa: odbiór;)
    no ja tez opcja przez okno, aczkolwiek zazylam w ramach aktywnosi fiz przechadzki na balkon, na jakies 2 min;)

isabelle, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja spedzilam wiekszosc tego pieknego dnia w lozku, zle spalam i jak pojechalismy do kosciola to mi jakos slabo bylo, wiec nawet do 30 minut nie dotrwalam tylko ewakuacja do domu, powiesilismy jeszcze pranie i zaraz je zdejme i tyle mojego korzystania z tego pieknego dnia

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Baza łóżkowa: odbiór;) no ja tez opcja przez okno, aczkolwiek zazylam w ramach aktywnosi fiz przechadzki na balkon, na jakies 2 min;)

Jak emerytki w sanatorium :)

Ag..., zielarka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na spacerze i zjadłam wielką porcję lodów smerfowych. :D
    Teraz relaksuje się po obiadku, a mąż gra w Call of duty. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela przechodziłam to samo z teściową. Też często nie wiedziałam o co chodzi. Nie odzywała się a ja się mogłam domyślać o co chodzi. Jak się wyprowadzicie to stosunki się polepszą. Może nie dzwonimy do siebie poplotkować ale nie ma takich niejasności, albo mam to gdzieś. Mam swoje życie, ale wiele mnie to kosztowało i dużo przepłakałam.

Szpilka ja chodziłam regularnie do Kościoła, ale przez ostatni miesiąc nie chodzę bo mi ciężko tak wysiedzieć.

Ag jak Twoje porządki w dokumentach? Uporałaś się z tym?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • polaola Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam przeprowadzke do Tatusia :-) koniec dobrego i opieki meza w domu co dobre szybko sie konczy, maz jedzie do DAnii wroci moze w piatek to znowu na wekend w domu.
    Balkon cudnie ze go mam :-) wchodzenie po schodach na drugie pietro dzisiaj mnie powalilo, jak ja wozek wniose :-) zaraz po porodzie cwiczenia jakies trzeba robic, bo brak ruchu od 1 czerwca daje o sobie znac.
    Tymi szacun ze pojechalas wiem ile to kosztuje nerwow. Odpoczywaj czarnulko :-)
    Milej niedzieli.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Ag jak Twoje porządki w dokumentach? Uporałaś się z tym?

Wiki, nieee... narazie zamowilam segregatory, przekladki. Zrobilam indeksy i plan.
    Teraz czekam na kuriera i bede dzialac. W miedzyczasie zrobilam inwentaryzacje ubranek dzieciowych i oddalam je mamie do prania i prasowania.
    Po wpisaniu w liste co mam i ilosci potrzebnych rzeczy teraz buszuje po smyku i innych sklepach przystosowanych do osób uziemionych ( brak online H&M to dyskryminacja:( )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 16:57

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To milsze niż porządkowanie dokumentacji. Ja od rana nie mogę się zabrać za zrobienie raportu z ankietyzacji i hospitacji. Co do H&M to też tak myślę. I jestem zdziwiona, że w reserved nie ma kolekcji dla niemowlaków. 5 10 15 też ma ubogo. Ja byłam osobiście w H&M i super rzeczy tam kupiłam, bedę chciała się tam zaopatrywać, ale w moim mieście jeszcze go nie ma. Pod koniec roku będzie dopiero.

• Chanela Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:08

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki moja szpitalna wspolokatorka mowila ze H&M ma bardzo dobrej jakosci rzeczy dla dzieci. No ja niby mam H&Mów jak mrówków wokół ale jak zaproponowalam chocby przejazd do pepco 3 min od domu to dostalam reprymende ze juz po sklepach bym biegala wiec juz o H&M nawet nie pytam. co prawda uslyszalam ze moze pozniej ale to ja juz wole kupic i miec.
    no i wez tu wytrzymaj, jak nie wiezienie w szpialu to w domu:/

Jutro masz Wawe to sie obkupisz w stolicy:D

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, wiem co czujesz :( Ja jeszcze cierpię z powodu braku sklepu internetowego Mothercare - były przez kilka tygodni obniżki i można było się zaopatrzyć w pajace z niedrapkami, no i Ikea. Pochodziłabym przy okazji zakupu komód i łóżeczka, potrzebuję paru drobiazgów - mąż tego nie zrozumie, nawet jak będzie miał na liście :(

Ale jutro z rana wymknę się do apteki pod blokiem po luteinę, a obok jest SH i jutro dostawa.

Poszperaj w Smyku, w piątek przyszły mi 5-paki body - mają ładne wzory i jakość też jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 17:30

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jutro masz Wawe to sie obkupisz w stolicy:D

No co Ty!! Mój Mąż by tego nie zniósł.

Ja za to o Ikei marzę.

Ag... lubi tę wiadomość

‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ