WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene może dziecko się kręciło i się juz ułożyło i dlatego nie czujesz juz takich ruchów.

A mnie zastanawia coś innego. Co b się stało, gdyby u osoby która ma szef, albo pesser zaczęła się akcja porodowa? Czy wtedy pesser czy szef trzyma, czy samo wypiera? Jak myślicie?

polaola lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    szpilko widzę że Twój mężczyzna jest trudniejszy od mojego w kwestiach remontowych :D Co prawda nie ma tak, że realizuje wszystko co mi się uwidzi, musi być wszystko zaakceptowane, ale przeważnie wystarczy jakaś wizualizacja albo przykładowe zdjęcie :)Nie zawsze da się wszystko przemyśleć, więc i przeróbki się często zdarzały ;)
    Pliku graficznego w tym programie nie otworzysz ;) Mogłabym Ci przesłać projekt, ale bez skopiowania pewnych plików też by Ci to nic nie dało...

Tymi w ciąży masz prawo jechać na IP gdy czujesz niepokojące objawy. Nikt za wariatkę nie powinien Ciebie wziąć...

Byłam dzisiaj na zakupach :) Kupiłam mamie torebkę, bo ma jutro imieniny a po drodze wstąpiłam do szmateksu i wyhaczyłam taką oto grafikę :D
    DSC0704jp_wppnrnh.jpg
    Miałam dla siebie zatrzymać, ale chyba ostatecznie dam mamie. Z 1985 roku, mój rocznik :D
    tragedii z nim nie ma ale z racji moich zdolności do rysowania (miałyście szansę ocenić :) )ciężko z pokazaniem mu projektu, no i kwestia przeróbek instalacji to dopiero za jakies 15 lat, jak cos pierdzielnie pod regipsami i nie bedzie wyjścia, bo wczesniej nawet nie poruszam tematu tym bardziej, że musimy skonczyć salon, żeby w sypialni zrobic miejsce dla dzidzi, położyc kafle chociaz w kabinie a mężuś sądzi, że zdąży jeszcze zrobić schody a co się z tym wiąże kapitalny na parterze w korytarzu :)
    moja radosna twórczość została obejrzana, nawet zrobilismy z niej przeróbkę, a Twoja wersja została skopiowana i wrzucona do painta i pastwię sie nad nią, np, sciana z oknem jest tylko w pomaranczowych i wnetrze kabiny tez, a takze wersja z kontrastowa ramką dookoła dekora
    teraz jak mam na czym pracować (jeszcze raz wielkie dzięki) idzie mi lepiej p

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to mój maluszek tez od paru dni rusza się delikatniej i mniej, choć zdarzają mu się momenty większej aktywności, ale jest różnica

a i dwa tyg temu byl głowka w dól a w ten czwartek znow główką do góry

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Selene może dziecko się kręciło i się juz ułożyło i dlatego nie czujesz juz takich ruchów.

A mnie zastanawia coś innego. Co b się stało, gdyby u osoby która ma szef, albo pesser zaczęła się akcja porodowa? Czy wtedy pesser czy szef trzyma, czy samo wypiera? Jak myślicie?

Przy passerze by się po prostu zsunął. A co do szwu to się nie wypowiem, ale chyba wówczas grozi to uszkodzeniem szyjki.
    Oczywiście mowa tutaj o skórczach typowo porodowych.

Wiki81 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, z pessarem nie wiem, ale szew w razie akcji i skurczów, których nie da się wyciszyć, trzeba natychmiast zdjąć, bo grozi to poważnym uszkodzeniem szyjki.

Razem z Gwiazdeczką uzupełniłyśmy swoje wypowiedzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 16:17

Gwiazdeczka27, Wiki81 lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

U mnie doszlo do pelnego rozwarcia pessar trzymal lekko sie przekrecil jak to okreslil profesor, ktory go wyciagnal doprowadzil do zakazenia, po 5 dniach urodzilam dziecko.

Z szwem trzeba uwazac bo moze dojsc do rozerwania szyjki.

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Mój nowy gin powiedział, że jak zacznie się akcja porodowa to pessar sam się zsunie. Będę jeszcze drążyć u niego ten temat, bo mój poprzedni lekarz prowadzący powiedział, że zdejmuje pressar mniej więcej ok. 37 tygodnia ciąży i zazwyczaj w ciągu niedługiego czasu dochodzi do porodu, chociaż są wyjątki, że akcja się nie zaczyna, bo zdarzyły mu się sporadyczne przypadki przenoszenia ciąży nawet. Natomiast nowy lekarz powiedział, że nie będzie mi zdejmował pessara w żadnym wyznaczonym terminie i będziemy czekać na akcję porodową. Jednakże mam nie liczyć na to, że to będzie połowa stycznia, na pewno będzie wcześniej, naszym celem jest jeszcze te 10 tygodni wytrzymać. A wy jak jesteście umówione ze swoimi lekarzami? Zdejmą pessar czy też będziecie czekać na skurcze?

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin ponoć zdejmuje pessar po skończonym 37 tc. Z tego co wiem nie informuje o tym, że pessar zdejmuje tylko to robi, by nie stresować pacjentki samym zdejmowaniem.

Wiki81 lubi tę wiadomość

FITop1.png

Wysłany: 18 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko isabelle jak coś to pamiętaj powiedzieć jak zaczniesz rodzić że masz ten krążek. Mi mówiono, że zdejmuje się krążek między 37 a 38 tygodniem,czasami nawet w 36 tyg, wszystko zależy od przebiegu ciąży itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 16:42

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dr ma zdjąć ok 36 tyg ciąąży. Tak mi powiedziała

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak jest ze śluzem u was?
    Mnie doprowadza to każdorazowo do zawału, bo nieraz mam naprawdę dużo wodnisto-białej wydzieliny, która okresowo robi się jakby wodnista, bezbarwna. Potem to przechodzi. Za każdym razem mam schizę, że to wody, bardzo mnie to stresuje....

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami taki białawy śluz,a czasami nic.Czytałam,że wody to dość rzadko wyplywają.

zielarka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:08

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka ja dziś na szybko na zakupy pojechałam, stwierdziłam że na chwilkę to nie zakładam wkładki (po domu chodzę w dresie i się "wietrzę" ) i jak wchodziłam do domu to poczułam mokro, w domu patrzę a mnie tak zalało na takie białe gluty że szok- też byłam przerażona.. ale po podmyciu, dotychczas czysto.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sporo śluzu w ciązy jest chyba normalne,co?

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 18 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wodnisty zwłaszcza od kiedy mam pessar, mi w szpitalu powiedziano, że przy krążku jest dużo takiego jak woda aby się nie wystraszyć , że to wody płodowe.
    Podobno jak wody płodowe się sączą to warto nałożyć podpaskę lub wkładkę i zobaczyć czy po 30 minutacgph jest cała mokra, jak nie jest bardzo nasiąknięta to znaczy, że to tylko upławy.
    Słyszałam również, że im bardziej zaawansowana ciąża to również może pojawiać się zwiększona wydzielina.
    Na pewno wszystko jest ok.

isabelle, zielarka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasami zalewa :) Nic, nic, nic a nagle gacie mokre ;)

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy inf. I pelnym rozwarciu mialam cignacy sie na 5 /10 cm zielony sluz ja to wtedy zlekcewazylam bo lekarz mowil ze wydzieliny bedzie wiecej, powiedzcie o swoich dolegliw. Lekarzowi zawsze lepiej zadzwonic wczesniej i zapytac ja niestety czekalam tydzien do wizyty bez lekow.

relgtv734oc66rli.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo wam dziękuję :) też myślę, że to śluz choć jest we mnie dużo strachu w ogóle...
    Polaola zielony ciągnący się śluz to jednak co innego nie sporo wodnisto-białego. Zapach tez u mnie ok więc to zapewne moje schizy.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie nie mam inf. Ani szwu ani pessara a i zdarzaja mi sie czasami mokre majteczki, wiec to raczej normalne.

relgtv734oc66rli.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ