*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Selene może dziecko się kręciło i się juz ułożyło i dlatego nie czujesz juz takich ruchów.
A mnie zastanawia coś innego. Co b się stało, gdyby u osoby która ma szef, albo pesser zaczęła się akcja porodowa? Czy wtedy pesser czy szef trzyma, czy samo wypiera? Jak myślicie?polaola lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
ania_29 wrote:szpilko widzę że Twój mężczyzna jest trudniejszy od mojego w kwestiach remontowych
Co prawda nie ma tak, że realizuje wszystko co mi się uwidzi, musi być wszystko zaakceptowane, ale przeważnie wystarczy jakaś wizualizacja albo przykładowe zdjęcie :)Nie zawsze da się wszystko przemyśleć, więc i przeróbki się często zdarzały
Pliku graficznego w tym programie nie otworzyszMogłabym Ci przesłać projekt, ale bez skopiowania pewnych plików też by Ci to nic nie dało...
Tymi w ciąży masz prawo jechać na IP gdy czujesz niepokojące objawy. Nikt za wariatkę nie powinien Ciebie wziąć...
Byłam dzisiaj na zakupachKupiłam mamie torebkę, bo ma jutro imieniny a po drodze wstąpiłam do szmateksu i wyhaczyłam taką oto grafikę
Miałam dla siebie zatrzymać, ale chyba ostatecznie dam mamie. Z 1985 roku, mój rocznik)ciężko z pokazaniem mu projektu, no i kwestia przeróbek instalacji to dopiero za jakies 15 lat, jak cos pierdzielnie pod regipsami i nie bedzie wyjścia, bo wczesniej nawet nie poruszam tematu tym bardziej, że musimy skonczyć salon, żeby w sypialni zrobic miejsce dla dzidzi, położyc kafle chociaz w kabinie a mężuś sądzi, że zdąży jeszcze zrobić schody a co się z tym wiąże kapitalny na parterze w korytarzu
moja radosna twórczość została obejrzana, nawet zrobilismy z niej przeróbkę, a Twoja wersja została skopiowana i wrzucona do painta i pastwię sie nad nią, np, sciana z oknem jest tylko w pomaranczowych i wnetrze kabiny tez, a takze wersja z kontrastowa ramką dookoła dekora
teraz jak mam na czym pracować (jeszcze raz wielkie dzięki) idzie mi lepiej p -
Wiki81 wrote:Selene może dziecko się kręciło i się juz ułożyło i dlatego nie czujesz juz takich ruchów.
A mnie zastanawia coś innego. Co b się stało, gdyby u osoby która ma szef, albo pesser zaczęła się akcja porodowa? Czy wtedy pesser czy szef trzyma, czy samo wypiera? Jak myślicie?
Przy passerze by się po prostu zsunął. A co do szwu to się nie wypowiem, ale chyba wówczas grozi to uszkodzeniem szyjki.
Oczywiście mowa tutaj o skórczach typowo porodowych.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Wiki, z pessarem nie wiem, ale szew w razie akcji i skurczów, których nie da się wyciszyć, trzeba natychmiast zdjąć, bo grozi to poważnym uszkodzeniem szyjki.
Razem z Gwiazdeczką uzupełniłyśmy swoje wypowiedziWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 16:17
Gwiazdeczka27, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Selene może dziecko się kręciło i się juz ułożyło i dlatego nie czujesz juz takich ruchów.
A mnie zastanawia coś innego. Co b się stało, gdyby u osoby która ma szef, albo pesser zaczęła się akcja porodowa? Czy wtedy pesser czy szef trzyma, czy samo wypiera? Jak myślicie?
U mnie doszlo do pelnego rozwarcia pessar trzymal lekko sie przekrecil jak to okreslil profesor, ktory go wyciagnal doprowadzil do zakazenia, po 5 dniach urodzilam dziecko.
Z szwem trzeba uwazac bo moze dojsc do rozerwania szyjki.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Mój nowy gin powiedział, że jak zacznie się akcja porodowa to pessar sam się zsunie. Będę jeszcze drążyć u niego ten temat, bo mój poprzedni lekarz prowadzący powiedział, że zdejmuje pressar mniej więcej ok. 37 tygodnia ciąży i zazwyczaj w ciągu niedługiego czasu dochodzi do porodu, chociaż są wyjątki, że akcja się nie zaczyna, bo zdarzyły mu się sporadyczne przypadki przenoszenia ciąży nawet. Natomiast nowy lekarz powiedział, że nie będzie mi zdejmował pessara w żadnym wyznaczonym terminie i będziemy czekać na akcję porodową. Jednakże mam nie liczyć na to, że to będzie połowa stycznia, na pewno będzie wcześniej, naszym celem jest jeszcze te 10 tygodni wytrzymać. A wy jak jesteście umówione ze swoimi lekarzami? Zdejmą pessar czy też będziecie czekać na skurcze?Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Tylko isabelle jak coś to pamiętaj powiedzieć jak zaczniesz rodzić że masz ten krążek. Mi mówiono, że zdejmuje się krążek między 37 a 38 tygodniem,czasami nawet w 36 tyg, wszystko zależy od przebiegu ciąży itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 16:42
-
Dziewczyny, jak jest ze śluzem u was?
Mnie doprowadza to każdorazowo do zawału, bo nieraz mam naprawdę dużo wodnisto-białej wydzieliny, która okresowo robi się jakby wodnista, bezbarwna. Potem to przechodzi. Za każdym razem mam schizę, że to wody, bardzo mnie to stresuje.... -
nick nieaktualnyZielarka ja dziś na szybko na zakupy pojechałam, stwierdziłam że na chwilkę to nie zakładam wkładki (po domu chodzę w dresie i się "wietrzę" ) i jak wchodziłam do domu to poczułam mokro, w domu patrzę a mnie tak zalało na takie białe gluty że szok- też byłam przerażona.. ale po podmyciu, dotychczas czysto.
-
Ja też mam wodnisty zwłaszcza od kiedy mam pessar, mi w szpitalu powiedziano, że przy krążku jest dużo takiego jak woda aby się nie wystraszyć , że to wody płodowe.
Podobno jak wody płodowe się sączą to warto nałożyć podpaskę lub wkładkę i zobaczyć czy po 30 minutacgph jest cała mokra, jak nie jest bardzo nasiąknięta to znaczy, że to tylko upławy.
Słyszałam również, że im bardziej zaawansowana ciąża to również może pojawiać się zwiększona wydzielina.
Na pewno wszystko jest ok.isabelle, zielarka lubią tę wiadomość
-
Ja przy inf. I pelnym rozwarciu mialam cignacy sie na 5 /10 cm zielony sluz ja to wtedy zlekcewazylam bo lekarz mowil ze wydzieliny bedzie wiecej, powiedzcie o swoich dolegliw. Lekarzowi zawsze lepiej zadzwonic wczesniej i zapytac ja niestety czekalam tydzien do wizyty bez lekow.
-
Dziewczyny bardzo wam dziękuję
też myślę, że to śluz choć jest we mnie dużo strachu w ogóle...
Polaola zielony ciągnący się śluz to jednak co innego nie sporo wodnisto-białego. Zapach tez u mnie ok więc to zapewne moje schizy.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość