*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
szpilko pokusiłabym się o zmiany. Umywalka 40cm jest tycia i to jeszcze przy takim metrażu, do tego położenie zaraz przy oknie też nie jest zbyt szczęśliwe. To, co mam na myśli wiązałoby się z pewnymi przeróbkami wod-kan. A w kwestii płytek postawiłabym na białe, ale za to pomalowałabym ściany na niebiesko. Coś w tym klimacie
http://dom.wp.pl/gid,16378025,img,16381864,kat,1036239,page,1,title,Niebieska-lazienka-blizej-nieba-Aranzacje-blekitnej-lazienki,galeria.html
Biel+błękit wygląda elegancko, do tego wiklinowe dodatki, które nadałyby przytulności...
A.loth współczuję....Trzymaj się :*
Kawa, Chanela, isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość
-
niestety caly pion wodny znajduje sie na tamtej scianie, umywka jest troche od okna odsunieta, ze wzgledu na dostep do wody mogla tam stac wanna czego bardzo nie chcialam lub umywalka, niestety pralka nie weszla na wysokosc a to mi najbardziej pod oknem odpowiadalo, co do bialego to wiekszosc zycia mialam bialy pokoj bez mozliwosci przemalowania, bo mebli odsunac sie nie dalo za bardzo od sciany, bo pokoj za waski < niz 2 m a wyniesienie tez srednio wchodzilo w gre, wiec tam sobie przemalowali jak sie wyprowadzilam ze swoimi gratami
i teraz mam wstret do bialego w swoim mieszkaniu, choc nie raz tak piekne aranzacje dodaja dziewczyny z forum ze hej i ta aranzacja lazienki tez wyglada bardzo elegancko
-
szpilka wrote:niestety caly pion wodny znajduje sie na tamtej scianie, umywka jest troche od okna odsunieta, ze wzgledu na dostep do wody mogla tam stac wanna czego bardzo nie chcialam lub umywalka, niestety pralka nie weszla na wysokosc a to mi najbardziej pod oknem odpowiadalo, co do bialego to wiekszosc zycia mialam bialy pokoj bez mozliwosci przemalowania, bo mebli odsunac sie nie dalo za bardzo od sciany, bo pokoj za waski < niz 2 m a wyniesienie tez srednio wchodzilo w gre, wiec tam sobie przemalowali jak sie wyprowadzilam ze swoimi gratami
i teraz mam wstret do bialego w swoim mieszkaniu, choc nie raz tak piekne aranzacje dodaja dziewczyny z forum ze hej i ta aranzacja lazienki tez wyglada bardzo elegancko
-
Mezu robil wode 2 lata temu, wiec jest nie do ruszenia, jakbym wtedy miala mozliwosc to wanna bylaby narozna mniej wiecej tam gdzie toaleta i tez postawilabym ja w poprzek, ale coz, czasami opor jest tak silny, ze lepiej energie wykorzystac na inne rzeczy a z frontu ciazowego dodam, ze kibelek na samym koncu dlugiej lazienki, ktora jest na samym koncu dlugiego domu jesli popatrzymy z perspektywy porannych mdlosci i lozka stojacego dokladnie po przekatnej calego pietra to jest dopiero nieporozumienie
a jak sie kiedys zabierzemy za robienie od 0 lazienki na dole wtedy bedzie pole do popisu, ale tam malutki metraz bedzie i tylko umywalka prysznic i toaoleta, minusem robienia wersji eko, czyli mezus wszystko sam jest to, ze zaden architekt/projektant wnetrz nie ma nad nim wladzy a moje pomysly sa akceptowane dosc czesto pod warunkiem ze dostosuje sie do ustalonych przez meza warunkow technicznych (patrz) przylacza
-
Dzień dobry mamuśki!
A.Loth trzymaj się dzielnie. Trzymam mocno kciuki!
Zielarko pytałaś wczoraj o mdłości. Do mnie też niestety powróciły. Najgorzej jest rano i potem do ok 12.00 mnie męczą.zielarka lubi tę wiadomość
-
A Loth, wspolczuje ci ale głowa do góry. Ktg mi podłączali w Kato tylko 2/3 razy akurat w momentach bezsurcOwych, także nic nie wyszło.
A też miałam i co 2/3 min, później podłączyli ktg a tu bum cisza na pol godzin
Raz coś tam na nim wyszlo ale w minimalnych wartościach. Ot taka dowcipna macica.
Nasz jakas tokolize? Magnez? Fenoterol? Pij dużo wody, może się odwodnilas też, tak czy inaczej nawodnienie pomaga.
Jak chces to pisz na priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 10:37
-
Dzięki, dziewczyny.
Podłączyli mi siarczan magnezu, bo na dzisiejszym ktg wykryli jakieś tam skurcze, które dochodziły do wartości 50. A te odczuwałam trochę słabiej niż te wczoraj w nocy. Dostałam też już steryd domięśniowo na płuca na wszelki wypadek. Dzisiaj dostanę drugą dawkę.
Wiki, czuję takie narastające od dołu napięcie całej macicy i brzuch staje się cały twardy. Te mocniejsze mnie trochę bolą. Po max 30 sekundach puszcza. Ale zauważyłam, że czuję skurcze już przy wartości 30, a wiem, że niektóre kobiety czegoś takiego w ogóle by nie poczuły. Zgłosiłam się do szpitala, bo zaniepokoiła mnie częstotliwość. A ja muszę jeszcze uważać z tym całym szwem, żeby nic nie pękło. Weekend zepsuty, ale chyba dobrze, że przyszłam. Mój lekarz uważa, że małe są szanse dotrwania do terminu.
Ag, będę więcej pić według zaleceń
-
Pomaga ci magnez? Mi wręcz szkodził, no ale co osoba to inaczej.
Trzymaj się i pomysl ze mi też nie dawali szans na 28tc, leci 30:) będzie dobrze.
dobrze ze dali ci sterydy, w 8 mcu juz ich podobno nie podają czasem jak jest zagrożenie porodem a one bardzo wspomagają plucka. Tak mi mowil neonatolog w rudzie. Pozatym Maluch juz jest pewnie duży patrząc na twój suwak, hoduj go ile się da. I nie panikuj,nie stresuj się bo to też wspomaga skurcze. I nie myśl o nich!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 11:10
-
Zobaczymy, czy pomoże, bo na razie to początek kroplówy. A u Ciebie stwierdzali skurcze na podstawie twardnieniu brzucha po prostu?
Ja bym chciała dotrwać chociaż do 2 kg synkaa na razie waży jakieś 1,2 kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 11:11
-
witam się sobotnio
A.loth 3maj się kochana,przekaż ode mnie reprymendę dla macicy-ma się uspokoic i wypoczywajBędzie dobrze!
Ja dziś dałam "dżezu" i pospałam do 10tej:p , z godzinną przerwą po 4 rano na fikołki i harce małego :)Czekam na małża aż wróci z pracy i jedziemy ze starszym synalkiem na coś mega niezdrowego do jedzenia, pizza..mc donalds...kfc...nie wiem co tam sobie młody zażyczy, mnie tam wsio rybka, wciągnę wszystko :p Tylko trzeba się ciepło ubrac bo tylko 8 stopni u mnie, jakiś ciepły sweter pod kurtkę bo ona cieniutka...jak się zmieści..
Udanego weekendu !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 20:10
A.loth lubi tę wiadomość
-
Aloth bedzie dobrze, moze teraz jak leki dostaniesz to tak Ci macice uspokoja, ze urodzisz po terminie, tego sie trzymajmy a leki na plucka na wszelki wypadek dobrze ze podali, bo dzieki temu TY bedziesz troszke spokojniejsza to moze macica tez przestanie szalec
A.loth lubi tę wiadomość
-
A.loth trzymaj się, dużo zdrowia dla Ciebie i dzidziusia.
A ja zaczęłam 3 trymestr i 28 tydzień.
Muszę Wam powiedzieć że super łazienki macie i fajnie że to wszystko przede mną, może też zdecyduje się na niecałą łazienke w kafelkach no i spodobały mi się takie mocne akcenty pomarańczu na szarym tle.Paula44, Ewelina88, A.loth, zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość