WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth trzymajcie się. Dużo siły dla ciebie i maleństwa!

I my dzisiaj witamy się w 3 trymestrze. :-) Jak ten czas leci. Chociaż ostatnio u nas tyle roboty w domu i zakupów i biegania po uczelni, że szybciej czas leci niż na początku.

Paula44, A.loth, zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth - głowa do góry! ( w sumie podobno w takiej sytuacji ma być ala nietoperek a nogi wyżej) ale to metafora przecież. Będzie ok! Tylko się nie stresuj. A towarzystwo na sali ok?

Ag..., A.loth lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A.loth - głowa do góry! ( w sumie podobno w takiej sytuacji ma być ala nietoperek a nogi wyżej) ale to metafora przecież. Będzie ok! Tylko się nie stresuj. A towarzystwo na sali ok?

haha, wlasnie A.loth:) dupa do gory, głowa w dól:)

A.loth, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu z poprzednich stron:) Octanisept ja stosuję przy robieniu sobie zastrzyków.Jest raczej bezzapachowy i naprawde jestem zadowolona.Nie wysusza.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopnijcie mnie w dupę prosze , wczoraj miałam mega twardnienia brzucha w ciągi godziny koło 10 potem przeszło noc spokojna i znowu sie kurwa zaczyna a ja boje sie jechać na oddział zeby mnie za schizolke nie wzieli , wzięłam nospe i juz drugi raz dawkę magnezu ale dziwnie sie jakoś czuje moze to podświadomość nie wiem kurcze , u nas jest tak ze od razu sie trzeba przyjąć , A.loth jak często miałas te cholery ? Dodam ze we wtorek byłam na wizycie i szyjka sie skraca plus robi wew rozwarcie, czy ja aby nie schizuje ? Do teściów jeszcze nie pojechałam , nie wiem czy jechać w ogóle jak cały czas leżę , do nich 30 km,czy szyjka mogłaby sie skrócić przez 4 dni ? Kurwa czasem mam dość sory za słownictwo ale nie ma juz sił sie stresowac :(

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tymi przedwszystkim wyluzuj bo wiesz pewnie sama ze stres tylko te skurcze nasila a nie im zapobiega, taki sam wplyw ma na szyjke.
    Nospa to pic na wode tak naprawde- dziala na podswiadomosc ze cos wzielysmy bo na skurcze macicy to akurat wplywu nie ma. Mowilo mi to kilku lekarzy.
    Poczekaj chwile, poloz sie na boku ( bo wtedy mniej sie napina) i jesli beda sie nasilac albo beda caly czas to moze lepiej jedz.
    Skurcze maja duzy wplyw na szyjke jednak. Nie ma co, ze sie nie chce jechac bo sama wiesz ze to czasem mniejsze zlo. moze zbadaja tylko i wypuszczą.
    a tymczasem do lezenia! i wody pij duzo!!!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi moim zdaniem powinnaś jechać na IP.

A co lekarz mówił na temat szyjki i rozwarcia? Nie kazał Ci leżeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 13:27

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brzuch twardy jak kamień i cmi mnie w ledzwiach ;/ ja leżę od wtorku grzecznie Ewelina lekarz mi kazał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 13:33

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możesz zadzwonić do swojego ginekologa?

zplX18SyZp.gif
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Mam brzuch twardy jak kamień i cmi mnie w ledzwiach ;/ ja leżę od wtorku grzecznie Ewelina lekarz mi kazał
    Kochana lepiej jedz skoro jeszcze Cie ćmi dodatkowo

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ona nie podaje prywatnego numeru :/

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co pojadę bo krzyż boli rozumiem gdybym sie przeciazyla czy cos ale ja leze od wtorku plackiem tylko na siku ide

l22nhdge0qqepa6e.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dzis jak te projekty otworzyłam na kopie to jeszcze fajniej sie na to patrzy, nie w sensie, że tak super wymysliłam tylko w sensie, że widzę jak to wygląda, teraz bawię się tym w paincie i zmieniam kolorki, bo probowalam otorzyc w tym programie do projektowania, ale niestety niezgodny plik czy coś tam, jak super mieć takie zdolności
    ogromn e wyrazy uznania

Chanela moj wtedy mało, że był uparty to jeszcze zmęczony bo po pracy zaczynał remont, gonił nas czas i kasa
    a bez odkrecania regipsow tez sie nie obyło jak mu narysowalam jak krowie na rowie gdzie kontakty baterie etc a on zle dziury na kontakt nad pralkę i odpływ zrobił, bo mu nad wanna wyszło, mało, że mówiłam, to wiedzac ze pewnie w natłoku rzeczy do zrobienia moze zapomniec to mu na scianach pod regipsami narysowałąm

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na skracającą się szyjkę i wew rozwarcie pojechałabym. U mnie też niestety zostawiają od razu w szpitalu a nie zbadają. No ale to chodzi o nasz maleństwa.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś 99 dni do porodu
    62,2 kg (ok 4 na plusie)
    98 cm na wysokosci pępka czyli rośniemy :)

Ewelina88, Silatan, zielarka, M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Kopnijcie mnie w dupę prosze , wczoraj miałam mega twardnienia brzucha w ciągi godziny koło 10 potem przeszło noc spokojna i znowu sie kurwa zaczyna a ja boje sie jechać na oddział zeby mnie za schizolke nie wzieli , wzięłam nospe i juz drugi raz dawkę magnezu ale dziwnie sie jakoś czuje moze to podświadomość nie wiem kurcze , u nas jest tak ze od razu sie trzeba przyjąć , A.loth jak często miałas te cholery ? Dodam ze we wtorek byłam na wizycie i szyjka sie skraca plus robi wew rozwarcie, czy ja aby nie schizuje ? Do teściów jeszcze nie pojechałam , nie wiem czy jechać w ogóle jak cały czas leżę , do nich 30 km,czy szyjka mogłaby sie skrócić przez 4 dni ? Kurwa czasem mam dość sory za słownictwo ale nie ma juz sił sie stresowac :(

Kochanie KONIECZNIE jedź na IP! Lepiej to sprawdzić, mi mimo leżenia plackiem szyjka skróciła się w ciągu dwóch dni z 2 cm do 1 cm i pojawiło się wewnętrzne rozwarcie i wylądowałam w szpitalu- na tym etapie to już na serio jak nas coś niepokoi nie ma co gdybać, czy bać się, że ktoś pomyśli że panikujemy.
    Dodatkowo twardnienia brzucha świadczą o skurczach a to również jest przyczyną skracania się szyjki.
    Trzymam mocno kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko widzę że Twój mężczyzna jest trudniejszy od mojego w kwestiach remontowych :D Co prawda nie ma tak, że realizuje wszystko co mi się uwidzi, musi być wszystko zaakceptowane, ale przeważnie wystarczy jakaś wizualizacja albo przykładowe zdjęcie :)Nie zawsze da się wszystko przemyśleć, więc i przeróbki się często zdarzały ;)
    Pliku graficznego w tym programie nie otworzysz ;) Mogłabym Ci przesłać projekt, ale bez skopiowania pewnych plików też by Ci to nic nie dało...

Tymi w ciąży masz prawo jechać na IP gdy czujesz niepokojące objawy. Nikt za wariatkę nie powinien Ciebie wziąć...

Byłam dzisiaj na zakupach :) Kupiłam mamie torebkę, bo ma jutro imieniny a po drodze wstąpiłam do szmateksu i wyhaczyłam taką oto grafikę :D
    DSC0704jp_wppnrnh.jpg
    Miałam dla siebie zatrzymać, ale chyba ostatecznie dam mamie. Z 1985 roku, mój rocznik :D

Wiki81, szpilka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:26

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen ja mam podobnie od wczoraj , wieczorem mala mocno napierala mi na pecherz
    nawet kopniaki jakby w strone pecherza takie bolesna . A dzis tylko takie pukniecia
    delikatne , nie wiem czy zmienila pozycje bo ja mam dzis wrazenia jakby kopala mnie w wewnetrzna strone - dziwnie jakos .

Myslalam ze to czkawka ale to jej delikante ruchy :)

relgh371f0w1gfqs.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi, jedź na IP. Brzmi podobnie jak u mnie. Ja momentami miałam skurcze co 3-4 minuty, ale nie cały czas. Gorzej było wieczorami.
    Dziękuję za wszelkie słowa wsparcia :) Nie martwię się tak bardzo, bo wiem, że mam tu dobrą opiekę. Wygląda na to, że magnez daje radę. Nie miałam już żadnego skurczu, a kroplówka się powoli kończy.

A w temacie łazienek - my też będziemy mieli kafle nie na wszystkich ścianach i nie do sufitu. Jedna ściana będzie cała pomalowana na kolor różowy i z przyklejoną na części fototapetą z magnolią (pasuje do kafli).

szpilka lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ