X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z powodu tej wydzieliny byłam raz na IP. I okazało się, że to po prostu zwiększona ilość normalnej wydzieliny z dróg rodnych. :-) I do dzisiaj czasami mam uczucie wilgoci w bieliźnie (jest tego dosyć sporo). Bądź co bądź na IP powiedzieli, że mimo wszystko dobrze jest sprawdzić bo ilość rzeczy jakie w ciąży mogą się przypałętać przyprawia o zawrót głowy. :-) Powiem Wam, że czasami dziecko tak mnie kopnie w pęcherz, że popuszczam. A dzisiejsza noc była tragiczna bo wstawałam co 10 minut i zasnęłam dopiero koło 3 :-(

• zielarka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D jestem mega! Upiekłam szarlotkę, pachnie na całą chałupę, ale nie zjem z niej ani kawałka :D taka tortura, wiecie ;) trzymam się :) już trzeci dzień :)

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka, podziwiam silną wolę :)

o14815nmahj2bgg1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zjadłabym szarlotkę. :D
    No ale staram się ograniczać wszystko co słodkie.
    Idę zjeść jabłko. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj w nocy zebrało na nią ale mąż pewnie zły byłyby że o 2.00robię ją a dziś nie miałam czasu więc jutro zrobię. Ale ją zjem połowę przynajmniej! :-)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! APEL!

Prowadzę "Listę obecnych ciężarówek" od maja, czyli generalnie szmat czasu i jakoś sobie uświadamiam, że na dniach mogę rodzić, a lista nie przekazana ;)

Czy wśród Was znajdzie się jakaś odpowiedzialna i sumienna Mamina, która będzie kontynuowała dzieło założone lata temu?

Błagam, czas goni :D
    Wszelkie sugestie zgłaszajcie proszę na wątku "LOC",

Pozdrawiam Was Kochane! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 22:03

szpilka lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • polaola Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam brac 3x dziennie slow-mag b6 zapomnialm mezowi dopisac b6 i kupio zwykly slow-mag wiecie o co chodzi z tym oznaczeniem b6, obydwa maja ta sama dawke magnezu i sa dojelitowe nie wiem czy zjesc czy leciec kupic z b6

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B6 to witamina, która zwiększa wchłanianie magnezu.
    Zjedz to co masz, przy jedzeniu 3x dziennie szybko kupisz nowe opakowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 22:32

polaola lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi - jedź.

Ja dziś w obwodzie 102! :)
    Zielarka - też mam duzo białego i wodnistego.

Dobrej nocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 22:36

• szpilka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola ja sobie specjalnie kupilam ten slowmag bez b6, bo b6 mam w prenatalnych a zwykle do jednej tabletki magnezu dodaja duzo b6 w przeliczeniu na zalecane dzienne spozycie, wiec biorac 3* dziennie plus prenatalne to tego b6 wychodzi bardzo duzo, mozesz tez kupic tez ten drugi i np raz dziennie brac z b6 a dwa razy bez, generalnie sam magnez nie zaszkodzi, szczegolnie, ze slowmag jest lekiem otc czyli sprzedawanym bez recepty, ale lekiem czyli zostal przebadany a wiele wersji magnezu z b6 jest suplementem i tak naprawde cokolwiek tam dali nie maja obowiazku tego tak dokladnie zbadac jak przy lekach

polaola lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ze szpitalnego loża :/ dobrze ze pojechałam ,na szczęście ktg nie wykazało skurczy ale moja szyjka skrócona plus mam podwyższone crp a jak ono osiąga zbyt wysoka wartość to niestety zaczyna wpływać na skurcze porodowe i nie wolno dopuścić do rozkręcenia akcji porodowej, badania w toku co mi sie przypaletalo :/ dzieki za wsparcie , mi kamień z serca spadł ze to nie skurcze porodowe 1 fazy ;) dobrego dnia ;)

nix, isabelle, Chanela, Agus89, Kawa, zielarka lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja już wstałam,zrobiłam mężowi jajeczniczkę z grzankami i mam zamiar włączyć sobie jakiś film.Mąż pojechał na uczelnię,ostatni rok już ma.A wczoraj słuchaliśmy massive attack, metallici i boney m :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7704c10ef14a.jpg

Gwiazdeczka27, M4DZI4, Agus89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3

Tralala la la la 369322uh1uxktzse.gif

Tymi dobrze,że posłuchałaś nas a zwłaszcza swojej intuicji, i dobrze że jesteś pod obserwacją i opieką specjalistów, zajmą się tobą i doprowadzą sytuacje do normy i cię wpuszczą. Będzie dobrze.
    Cholera jasna co się z tymi szyjkami wyprawia no...
    Najważniejsze,że w pore zareagowałaś :-)

Idę dalej spać, bo specjalnie wstałam aby zobaczyć dwie informacje o tobie Tymi,czy wszystko ok, i o wkroczeniu w 3 trymestr ! ! !

Malenq, Ag..., nix, Tymi, MonikaDM, isabelle, M4DZI4, Chanela, Agus89, Kawa, zielarka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Jesteś w 29 tygodniu ciąży
    (28 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3

i teraz czas zacznie pędzić.............

miłego dzionka:)

ps. REWOLUCJA ja bym się podjęła, ale mój internet często "nie domaga" (las, wiatr, pola i internet mobilny to nie jest najlepsza "para").....

może któraś styczniówka się namyśli???

M4DZI4, Chanela, Agus89, Gwiazdeczka27, Kawa lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wieczorem ogarnęło przerażenie ze Znów to samo:/ znów mialam co kilka/ kilkanaście min napinki. Położyłam się spać i minęło na szczęście.
    Dziś spokojnie, i nie zamierzam wstawać z łóżka. Jutro gin, nareszczie wizyta u swojego:)

kasiakra lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Tymi dobrze, że jesteś pod opieką. Olka ja tez nie mam upławów dużych. Czasami jest bardzo sucho, tylko ba początku brania luteiny w dawce 2x50 wypływała mi. Teraz biorę 100 i tym ze brudzi na biało-żółto.
    Co do zgagi to mam wieczorami ale taka znośna. W szpitalu można było brać Reni i żadnych innych leków. Tam jest nawet zapis ze można w ciąży (chyba jest, ake można na pewno).
    Ja juz 30 tydz!!!!

Jutro wizyta kontrolna w Bielańskim. O 12!!!

Ag..., Tymi, Gwiazdeczka27, Kawa, Silatan, zielarka, olka25 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam sie w 7 miesiacu wg Belly, wg "w oczekiwaniu na dziecko" mam jeszcze tydzien w 6 :) ale i tak juz blizej niz dalej

nix, Chanela, Gwiazdeczka27, zielarka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi dobrze ze jednak pojechalas

Wiki czekamy na wiesci

Ag nie martw sie pewnie macicy zachcialo sie wiecej lezec i postanowila Cie zmusic

Lezaco-szpitalne mamusie trzymajcie sie mocno, kazdy kolejny dzien przybliza Was do terminu, zobaczycie, ze sie uda dotrzymac dzieciaczki w brzuszkach

Tymi, Wiki81, Gwiazdeczka27, polaola lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko i reszta ekipy dziekuje :) leżymy i odpoczywamy antybiotyk juz poszedł , wole byc tu niż stresowac sie w domku. , wszystko dla Helenki :) miłej niedzieli Wam życzę u nas piekne słońce za oknem ;)

Gwiazdeczka27, Silatan, polaola lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy mamusie :)

tak rennie można i na ulotce jest napisane, że można stosować w okresie ciąży, niestety na moją smoczą zgagę nie zawsze działa :(

dużo siły dla leżących :*

relgh3718o9n8rtv.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ