X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj powiedzial, ty mi liste zrob ja do Ikei sam pojade. zdębiałam:)
    ale lepszy nr, z cyklu facet a kosmetyki:

otoz zrobil mój M zakupy w superpharm i byla promocja ze jak kupiles za wiecej niz 35zl to mozesz kupic krem Bioderma nawilzajacy za 10zl zamiast tam za 60 bodajze.
    No i mowi mi tak: Aga kupilem jakis krem, ale on jest strasznie skomplikowany w uzyciu, trzeba go nakladac jakims specjalnym plynem czy cos po oczyszczeniu jakims zelem.nie wiem pani powiedziala ze dobry to wzialem:) jak ci sie chce go uzywac to wez bo to duzo roboty.

Czytam a tam tak: Nakladac na oczyszczoną skórę za pomocą płynu micelarnego, niby dla kobiety oczywiste ale chłopa przerosło:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 18:43

isabelle, renia83, zielarka, Kawa, szpilka, Wiki81, Ewelina88, MonikaDM, magdalenka, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jako pączek bez rączek :D Objadłam się po uszy. Tak to jest z siedzeniem przy stole na imieninach. Pewnie będę całą noc stękać z przejedzenia...

H&M ma śliczne ciuszki, to fakt :) Niestety tylko sobie do nich powzdychałam :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężowie w całej swojej nieporadności są jednak słodcy i nie sposób się na nich złościć... Mój wczoraj przyniósł z Rossmanna paczkę pampersów i od progu nakrzyczał na mnie, że mu karty Rossnę nie dałam :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    moj powiedzial, ty mi liste zrob ja do Ikei sam pojade. zdębiałam:)
    ale lepszy nr, z cyklu facet a kosmetyki:

otoz zrobil mój M zakupy w superpharm i byla promocja ze jak kupiles za wiecej niz 35zl to mozesz kupic krem Bioderma nawilzajacy za 10zl zamiast tam za 60 bodajze.
    No i mowi mi tak: Aga kupilem jakis krem, ale on jest strasznie skomplikowany w uzyciu, trzeba go nakladac jakims specjalnym plynem czy cos po oczyszczeniu jakims zelem.nie wiem pani powiedziala ze dobry to wzialem:) jak ci sie chce go uzywac to wez bo to duzo roboty.

Czytam a tam tak: Nakladac na oczyszczoną skórę za pomocą płynu micelarnego, niby dla kobiety oczywiste ale chłopa przerosło:D
    Przeczytałam mężowi :D ja rżę, a on powiedział poważnie: mnie to nie śmieszy :D :D :D

Kawa, Ag..., szpilka, Wiki81, kasiakra, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo listy, zrobilam w ubiegla sobote liste mezowi z numerami produktu i kolorami.
    Przyjechal z ikei z lozkiem takie jakie mialo byc ale kape kupil zaj.....cie,pomaranczowa(chcialam biala) do zielonego pokoju powiedzial ze ma byc wesolo :-) byloby :-) i posciel jedna zielona druga niebieska mial kupic w zielona krate. Jak to zobaczylam szlak mnie chcial trafic nagle dostalam sil jak nie kopnelam zlozonego materaca....za dwa dni kupil biala narzute poscieli jeszcze nie mam ale wiem ze na zakupy to juz go nigdy nie wysle :-) wszystko zamowie sama przez internet. Po co mam sie wkurzac.

isabelle lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ag, wiem co czujesz :( Ja jeszcze cierpię z powodu braku sklepu internetowego Mothercare - były przez kilka tygodni obniżki i można było się zaopatrzyć w pajace z niedrapkami, no i Ikea. Pochodziłabym przy okazji zakupu komód i łóżeczka, potrzebuję paru drobiazgów - mąż tego nie zrozumie, nawet jak będzie miał na liście :(

Ale jutro z rana wymknę się do apteki pod blokiem po luteinę, a obok jest SH i jutro dostawa.

Poszperaj w Smyku, w piątek przyszły mi 5-paki body - mają ładne wzory i jakość też jest ok.

Dużo rzeczy kupiłam w smyk latem, a teraz poszperałam an kwotę 230zl:) wyprawka na raz jednak jest kosztowna, a to dopiero ubranka gdzie tam reszta. No ale co zrobic:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 20:18

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dużo rzeczy kupiłam w smyk latem, a teraz poszperałam an kwotę 230zl:) wyprawka na raz jednak jest kosztowna, a to dopiero ubranka gdzie tam reszta. No ale co zrobic:/

Oj bardzo, ale dla pocieszenia - przy kolejnym dziecku będzie dużo taniej :) Ja od tygodnia intensywnie kompletuję wyprawkę i każde zamówienie internetowe to spora kwota do zapłaty, jednak kupienie wszystkiego w jednym miesiącu to trochę szalony pomysł. Z drugiej strony muszę czymś zająć głowę, zbieram powoli zamówienie do Gemini, a wczoraj zamówiłam materacyk Havea, polecany przez dziewczyny. Sprawia mi to ogromną frajdę, a na konto staram się nie zaglądać zbyt często...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja mam straszna zgagę!!!! Która mi ją przesłała??? Chętnie oddam.

A piłam tylko dużo strasznie słodkiego soku malinowego, bo mnie gardło mocno boli.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apteke mam w planie na jutro:) czasem tak bywa ze trzeba na raz, ja chcialam stopniowo, maz chcial na raz no i w sumie wyszlo na jego mimowolnie:/

Dziewczyny inne pytanie.czy ktoras ma moze z was irobot roomba? myslimy wlasnie nad tym odkurzaczem bo mamy plasko w domu, zadnych progow, drewno i kota ktory rozsiewa swoje dlugie kudly wszedzie i dziennie jest koniecznosc odkurzania ( ja i tak zamiatam, odkurzam raz na tydzien no i sie nosi wszystko a meble biale)
    pozatym zadne z nas nie nawidzi odkurzania:D

i jeszcze jedno. Moze juz bylo poruszane ale mnie ominęło. Jaki macie płyn/ proszek do prania ubranek dla dzieci? wiem ze czesc z was uzywa zwyklych ale pytam konkretnie o te dzieciowe?
    czytalam o Jelp/ Lovela/Dzidzius no i sroka na blogu tez w sumie podobnie je zestawila a ceny skrajnie rozne ( tzn loveli i jelpa w stosunku do Dzidziusia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 21:26

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. właśnie sama się zastanawiam co kupić do prania ubranek. Moja siostra prała w Loveli, sporo grono osób również ją stosowało i chwaliło a niby nie jest za wysoko w rankingu sroki...

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg ja zakupiłam w promocji za 14,99 w biedronce Lovelę czytałam u Sroki że najbardziej uczula ale każdy dzieć jest inny i mam zamiar go spróbować ;)

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny inne pytanie.czy ktoras ma moze z was irobot roomba? myslimy wlasnie nad tym odkurzaczem bo mamy plasko w domu, zadnych progow, drewno i kota ktory rozsiewa swoje dlugie kudly wszedzie i dziennie jest koniecznosc odkurzania ( ja i tak zamiatam, odkurzam raz na tydzien no i sie nosi wszystko a meble biale)
    pozatym zadne z nas nie nawidzi odkurzania:D

i jeszcze jedno. Moze juz bylo poruszane ale mnie ominęło. Jaki macie płyn/ proszek do prania ubranek dla dzieci? wiem ze czesc z was uzywa zwyklych ale pytam konkretnie o te dzieciowe?
    czytalam o Jelp/ Lovela/Dzidzius no i sroka na blogu tez w sumie podobnie je zestawila a ceny skrajnie rozne ( tzn loveli i jelpa w stosunku do Dzidziusia)

Tez chetnie poczytam opinie o tym irobocie bo tez nad tym myslimy :)

Jesli chodzi o proszek to zakupilam balsam do prania lovela i plyn do plukania tez lovela. W tesko bylo o 5 zl taniej kazdy :)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w kosciele tez zmieniałam pozycję kilka razy,nóg nie mogłam trzymać na podporce,bo mnie cisnęło, a najlepiej to mi sie stało :)
    Później bylismy na koncercie charytatywnym stowarzyszenia dla dzieci, które prowadzi moja siostra i byl fajny koncert Fasolek, chóru, Anety Figiel (śpiewa w Jaka to melodia), a Mała tak podskakiwała na koncercie,że czułam jakbym miała osmiorniczke w brzuchu:) A mąż wylicytował nam sesje zdjęciową, 190zł na rzecz stowarzyszenia:)Wykorzystamy wiosną:) Piękna pogoda dziś była,oby jeszcze nie szła do nas zima.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam płynu Lovela.

Robota nie miałam i nie wiem cz się sprawdza, ale w sieci jest dużo filmików. Z opinii ludzi wynika że to bardziej szczotka obrotowa do zamiatania a nie odkurzacz.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstałam rano,idę na pobranie krwi i siuśki zanieść.A w czwartek echo serduszka.Trochę się boję,chociaż lekarz powiedział,ze to tak kontrolnie,bo to ciąza wysokiej troski:)7.10 a tu nadal ciemno :(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Ja mam doczynienia z irobot rumba. Nie posiadam,ale tesciowa ma, dostala na prezent. Bardzo wygodny sposob na zadbanie o czystosc. Ustawiasz rumbe i ona o okreslonej porze sie wlacza i odkurza, jak jej sie konczy bateria to sama odnajduje baze i sie laduje. Fajne to jest jak wychoidzisz i jak wracasz to jest juz odkurzone. Minusy: trzeba czasem wymienic komplet szczotek, co nie jest najtansze ok. 150-200zl, sam robot tez nie jest tani. Dlugo sie odkurza -nie tak szybko jak recznym odkurzaczem
    Plusy: oszczedza czas, samo sprzata, nic nie musisz robic
    Kuzynka ma 3 rumby do odkurzania . na kazdym pietrze osobna i 2 do mycia podlog. Nie pamieta kiedy sama sprzatala i myla podlogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 07:27

Ag..., kejti91 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    7.10 a tu nadal ciemno :(
    Nie kwękaj ;) im szybciej robi się ciemno i im dłużej jest ciemno rano tym bliżej do porodu :D

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja się zbieram do wyjścia. Jadę do Warszawy i mam ponad 150 km. Czuje sie przeziębiona. Gliwa boli mnie 3 dzień i nie wiem czy brać Apap kolejny raz, ale to moje pierwsze przeziębienie w ciąży i fatalnie to znoszę.

Liczę mimo to na udany dzień.
    Wam tez życzę miłego dnia.

A Renia to gdzies sie ukrywa? Daj znać co u Ciebie.

renia83 lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:09

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! i ja się witam z rana wiki też jestem przeziębiona ale na szczęście głowa mnie nie boli lecz gardło i ten mokry urywający się kaszel brrry.
    Dzisiaj miałam ciężką noc o godz 2:00 obudziły mnie wymioty i to okropne wymiotowałam z 40min ciągiem myślałam ze na IP pojadę ale na szczęście ustały nie mam pojęcia od czego się wzieły. Teraz z rana jestem ledwo żywa i taka lejąca sił brak kompletnie a uczyć się kurczę muszę bo jutro zaliczenie mam ;/ w ciemnych kolorach to widzę

a z takich innych informacji to odebrałam wyniki i cały opis od endokrynologa i mam niedoczynność tarczycy do końca ciąży biore letrox 75 strasznie dużo mam przeciwciał ale myślę że to ustąpi

Marta ja też idę na echo ale skontrolować swoje bo coś u mnie się dzieje powiedz mi jaki u CB jest koszt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 09:36

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ