WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina najgorsze jak ktoś pójdzie na rękę a później trzeba mu się stokroć odwdzięczać jakby nie wystraczyło to, że jeszcze tam siedziesz. Nikomu nie musisz się tłumaczyć z L4, tak samo mnie ludzie czasem wkurzają bo się dziwią że JUŻ jestem na L4. Odpowiadam im że po co mam pracować skoro w ciąży zwolnienie 100% płatne. Oczywiście to był ostatni powód dla którego poszłam na zwolnienie, ale juz nie chce mi się tłumaczyć.

A u mnie waga stanęła ! dziwię się, bo w ostatnim miesiącu skakała do góry jak szalona a tymczasem od prawie dwóch tyogdni stoi na 64,5 kg.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w galerii. A ruch już się zaczął miesiąc temu. Ale doszłam do wniosku, że od lipca wiedzą o ciąży. Poszli mi dużo na rękę ale uważam, że ja też jestem wobec nich fair. Więc w poniedziałek mam wizytę i będę chciała L4, ewentualnie ten tydzień czy dwa mogę poczekać bo szef ma synka w szpitalu, a drugi niedawno brał ślub więc też dopiero wraca do siebie ale w do połowy listopada powinni się chyba już ogarnąć. Dzięki mamuśki za rady.:)

magdalenka u mnie też stanęła. 65 kg mam i stoi w miejscu. A ciągle głodna jestem. AZ drugiej strony dobrze, że stoi bo mam 11 kg na plusie i się trochę moja ginka martwiła.
    Chyba, że się coś zmieniło od piątku i znowu przytyłam.:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 12:36

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A u mnie waga stanęła ! dziwię się, bo w ostatnim miesiącu skakała do góry jak szalona a tymczasem od prawie dwóch tyogdni stoi na 64,5 kg.

U mnie ósemka z przodu, ale też mam wrażenie, że nie przybieram już tak szybko jak na początku.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    U mnie ósemka z przodu, ale też mam wrażenie, że nie przybieram już tak szybko jak na początku.
    Mam nadzieję, że teraz już tylko maluch będzie rósł w brzuszku, a sam brzuszek i ja niewiele.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka na pewno jeszcze sporo urośnie. Podobnież 7-8 miesiąc najbardziej rośnie.:) Ja myślałam, że w płaszcze na zimę guziki przesunę i będzie ok bo od biustem odcinany a tu dziś przymierzam i już brakuje materiału.:) Na szczęście u mnie jest taki bazar co Bułgarzy mają tanie ubrania, jakościowo kiepskie ale za 20-40 zł można kupić płaszcz, kurtkę i na te 2-4 miesiące będzie. Szkoda mi kasy na porządne ubranie na tai okres czasu.

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super pałac, naprawdę pokaźny! Ja mam troszkę mniejszy bo 104 cm na wysokości pępka.

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 pokaźne mieszkanko, pałac to będzie w 9 miesiącu. A w 10tc to nawet na ciąże nie wyglądało w porównaniu do teraz.

Ewelina, wiem ale tak siebie oszukuję i łudze nadzieją, że może pójdzie bardziej do góry jak u znajomej gdzie brzuch po 8 miesiącu zaczynał się juz pod biustem. Ja też nie bedę miała co założyć w zimę i akurat na święta przypadnie najwększy brzuszek a tu w nic eleganckiego się nie zmieszczę...

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka też mam taką nadzieję, bo na razie mam taka okrągłą piłkę na środku brzucha. Tylko wtedy jest problem z oddychaniem i dzieci pchają łapki w żebra co czasem do płaczu może doprowadzić. Ale damy radę dla nich.:)
    A w ogóle to się muszę przyznać, że od paru dni mam takie dziwne myśli, że ja nie wiem jak ja sobie poradzę z tym, całe życie się zmienia. Boję się jak cholera.

zplX18SyZp.gif
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Nie kwękaj ;) im szybciej robi się ciemno i im dłużej jest ciemno rano tym bliżej do porodu :D
    RACJA!!!! Nie będe kwękać:) swoją drogą, uwielbiam to słowo,odkąd usłyszałam je z ust Agnieszki Chylińskiej:) uwielbiam ja,a wywiady z nią to już w ogóle perełki:)

zielarka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2, u mnie echo to 250zł.mi od 2 dni jak leżę też trochę mocniej serce zawali,ale czytałam,że to możliwe,może coś tam uciska,może krew inaczej płynie.Pytałam dziś położnej, powiedziała,że jakby to było uciążliwe mam się zapisać do lekarza internisty.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, zadzwoniłam do szpitala do szkoły rodzenia bezpłatnej, a miła pani zaproponowała mi termin na marzec hie hie hie. Przyjdę z dzieckiem! :D

Ewelina88, isabelle, olka25 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam szkołe 13 listopada:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam świętować Boże Narodzenie w tym roku w leginsach i dużym swetrze. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:09

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    RACJA!!!! Nie będe kwękać:) swoją drogą, uwielbiam to słowo,odkąd usłyszałam je z ust Agnieszki Chylińskiej:) uwielbiam ja,a wywiady z nią to już w ogóle perełki:)
    Też uwielbiam Chylińską, jest bezpośrednia i szczera :D

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kwoczki ;)
    Byłam dzisiaj w poradni chorób zakaźnych. Z tego co zrozumiałam to tak czy siak raczej nie będę nic przyjmować. Mam jednak wielką nadzieję, że nawet nie będzie powodu do rozważań i wskaźniki wyjdą ujemne. Dowiem się dopiero pod koniec listopada...
    Odebrałam posiew z płynu kolanowego - ujemny! Wielka ulga :)

Mamy poniedziałek, więc nie darowałabym sobie dnia bez SH ;) Dorwałam taki milutki otulaczek
    DSC0705jp_wphhrhp.jpg
    Zdecydowanie lepszy od rożka czy kocyka. Jest troszkę poplamiony, ale wydaje mi się, że ze spraniem nie będzie problemu :)
    DSC0706jp_wphhrrh.jpg
    DSC0707jp_wphhrrq.jpg
    DSC0708jp_wphhrxr.jpg
    Dostałam też malusie, białe rajtuzki - takiej jak chciałam :) Szmateksy górą! ;)

Kawa wiem że polujesz na świąteczne ubranko dla Adelki. Miałam dzisiaj w rękach śliczną, wełnianą sukienkę w reniferki, ale stwierdziłam że 62 będzie za duże a zanim mała dorośnie, to będzie już po okresie świątecznym. Z bólem serca, ale jednak rozum wygrał ;)

Ewelina spokojnie, na pewno sprawa z PLUSEM się wyjaśni...

Ewelina88, isabelle, M4DZI4, Paula44, Becia81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu też właśnie ostatnio takiego ślicznego świątecznego welurowego pajaca wygrzebałam ale 62-68 i nie wzięłam.. :( Ale mam prośbę, gdybyś wpadła jeszcze kiedyś na otulaczka w miarę nie zniszczonego, to bierz i mi wyślij, zapłacę :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29, ja też dzisiaj w lumpie odłożyłam grzecznie do kosza przecudowny wełniany rampers w kolorze czerwonym, w renifery - rozmiar 68 :D

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, jak to gdzie idziesz? Do kochanka! :) Powinno poskutkować na dłużej ;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka padłam ze śmiechu! :) Niezłą masz teściową. Ona nie ma swojego życia? Nie wiem co Ci doradzić.:) Dobrze, że już niedługo.:)

zplX18SyZp.gif
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa nie ma problemu :) Za swój dałam 4,50 :)
    Miałam też w łapkach maleńki szlafroczek: 0-3msc, ale tutaj też rozum wygrał :D Trochę trzeba zapanować nad popędem zakupowym ;)

magdalenko nie wiem co doradzić. Może trzeba powiedzieć wprost, że czujesz się jak małe dziecko gdy tak Ciebie wypytuje i potrzebujesz mieć trochę swobody oraz prywatności :)

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ