*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina najgorsze jak ktoś pójdzie na rękę a później trzeba mu się stokroć odwdzięczać jakby nie wystraczyło to, że jeszcze tam siedziesz. Nikomu nie musisz się tłumaczyć z L4, tak samo mnie ludzie czasem wkurzają bo się dziwią że JUŻ jestem na L4. Odpowiadam im że po co mam pracować skoro w ciąży zwolnienie 100% płatne. Oczywiście to był ostatni powód dla którego poszłam na zwolnienie, ale juz nie chce mi się tłumaczyć.
A u mnie waga stanęła ! dziwię się, bo w ostatnim miesiącu skakała do góry jak szalona a tymczasem od prawie dwóch tyogdni stoi na 64,5 kg. -
Nie w galerii. A ruch już się zaczął miesiąc temu. Ale doszłam do wniosku, że od lipca wiedzą o ciąży. Poszli mi dużo na rękę ale uważam, że ja też jestem wobec nich fair. Więc w poniedziałek mam wizytę i będę chciała L4, ewentualnie ten tydzień czy dwa mogę poczekać bo szef ma synka w szpitalu, a drugi niedawno brał ślub więc też dopiero wraca do siebie ale w do połowy listopada powinni się chyba już ogarnąć. Dzięki mamuśki za rady.
magdalenka u mnie też stanęła. 65 kg mam i stoi w miejscu. A ciągle głodna jestem. AZ drugiej strony dobrze, że stoi bo mam 11 kg na plusie i się trochę moja ginka martwiła.
Chyba, że się coś zmieniło od piątku i znowu przytyłam.:pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 12:36
-
magdalenka wrote:A u mnie waga stanęła ! dziwię się, bo w ostatnim miesiącu skakała do góry jak szalona a tymczasem od prawie dwóch tyogdni stoi na 64,5 kg.
U mnie ósemka z przodu, ale też mam wrażenie, że nie przybieram już tak szybko jak na początku.
-
magdalenka na pewno jeszcze sporo urośnie. Podobnież 7-8 miesiąc najbardziej rośnie.
Ja myślałam, że w płaszcze na zimę guziki przesunę i będzie ok bo od biustem odcinany a tu dziś przymierzam i już brakuje materiału.
Na szczęście u mnie jest taki bazar co Bułgarzy mają tanie ubrania, jakościowo kiepskie ale za 20-40 zł można kupić płaszcz, kurtkę i na te 2-4 miesiące będzie. Szkoda mi kasy na porządne ubranie na tai okres czasu.
-
olka25 pokaźne mieszkanko, pałac to będzie w 9 miesiącu. A w 10tc to nawet na ciąże nie wyglądało w porównaniu do teraz.
Ewelina, wiem ale tak siebie oszukuję i łudze nadzieją, że może pójdzie bardziej do góry jak u znajomej gdzie brzuch po 8 miesiącu zaczynał się juz pod biustem. Ja też nie bedę miała co założyć w zimę i akurat na święta przypadnie najwększy brzuszek a tu w nic eleganckiego się nie zmieszczę... -
Magdalenka też mam taką nadzieję, bo na razie mam taka okrągłą piłkę na środku brzucha. Tylko wtedy jest problem z oddychaniem i dzieci pchają łapki w żebra co czasem do płaczu może doprowadzić. Ale damy radę dla nich.
A w ogóle to się muszę przyznać, że od paru dni mam takie dziwne myśli, że ja nie wiem jak ja sobie poradzę z tym, całe życie się zmienia. Boję się jak cholera. -
zielarka wrote:Nie kwękaj
im szybciej robi się ciemno i im dłużej jest ciemno rano tym bliżej do porodu
swoją drogą, uwielbiam to słowo,odkąd usłyszałam je z ust Agnieszki Chylińskiej:) uwielbiam ja,a wywiady z nią to już w ogóle perełki:)
zielarka lubi tę wiadomość
-
Goosiaczek2, u mnie echo to 250zł.mi od 2 dni jak leżę też trochę mocniej serce zawali,ale czytałam,że to możliwe,może coś tam uciska,może krew inaczej płynie.Pytałam dziś położnej, powiedziała,że jakby to było uciążliwe mam się zapisać do lekarza internisty.
-
Dzień dobry kwoczki
Byłam dzisiaj w poradni chorób zakaźnych. Z tego co zrozumiałam to tak czy siak raczej nie będę nic przyjmować. Mam jednak wielką nadzieję, że nawet nie będzie powodu do rozważań i wskaźniki wyjdą ujemne. Dowiem się dopiero pod koniec listopada...
Odebrałam posiew z płynu kolanowego - ujemny! Wielka ulga
Mamy poniedziałek, więc nie darowałabym sobie dnia bez SHDorwałam taki milutki otulaczek
Zdecydowanie lepszy od rożka czy kocyka. Jest troszkę poplamiony, ale wydaje mi się, że ze spraniem nie będzie problemu
Dostałam też malusie, białe rajtuzki - takiej jak chciałamSzmateksy górą!
Kawa wiem że polujesz na świąteczne ubranko dla Adelki. Miałam dzisiaj w rękach śliczną, wełnianą sukienkę w reniferki, ale stwierdziłam że 62 będzie za duże a zanim mała dorośnie, to będzie już po okresie świątecznym. Z bólem serca, ale jednak rozum wygrał
Ewelina spokojnie, na pewno sprawa z PLUSEM się wyjaśni...Ewelina88, isabelle, M4DZI4, Paula44, Becia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa nie ma problemu
Za swój dałam 4,50
Miałam też w łapkach maleńki szlafroczek: 0-3msc, ale tutaj też rozum wygrałTrochę trzeba zapanować nad popędem zakupowym
magdalenko nie wiem co doradzić. Może trzeba powiedzieć wprost, że czujesz się jak małe dziecko gdy tak Ciebie wypytuje i potrzebujesz mieć trochę swobody oraz prywatnościKawa lubi tę wiadomość