*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
magdalenko niestety urok mieszkania w stadzie
tez to mialam 5 m-cy, odszczekac nie mozna bo trzeba jakos zyc razem. Rada: przyzwyczaj sie
do tego i nie pozwol by jej pytanie doprowadzalo Cie do wkur.....nia
a i Tobie bedzie ok i Tesciowa zadowolona bedzie ze jest wszystkowiedzaca.
Mam znajoma ktora mieszka z tesciami i to nie chwilowo juz 6 lat dlugo stARali sie o dziecko przez dwa lata leczyli w klinice nieplodnosci co ona nie wymyslala jak jezdzila do kliniki:-)a musiala codIENNie jezdzic obecnie ma dziecko poczete z invitro nie jestem pewna czy tesciowa o tym wie, wolala kolezankom w pracy powiedziec o tym niz jej.
Mysle ze nie trzeba miec przyjaciolki w tesciowej ale szanowac jatrza
bo to Matka meza i BAbka dziecka
-
polaola a ja uważam, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć. To, że jest matką a niedługo babcią dla mnie nie wystarczy. Ja do swojej nie mam szacunku i nigdy nie będę mieć. A sama sobie na to zasłużyła. Ludzie są różni ale moim zdaniem na szacunek trzeba sobie zapracować.
-
Ewelinko tylko wspolczuje takiego czleka
myslmy o sobie i naszych rodzinach, ja np. nie mialam za duzo kontaktu z tesciami moze przez 8 lat byli u nas ze dwa razy bez okazji. Ja to zrobilam specjalnie, poprostu nie spinalam sie z nimi nie probowalam tiutiac z tesciami. Sa osobami co duzo gadaja, a ja nie lubie obiecywanek cacanek nie musza dawac, pomagac, kiedys mialam taka sytuacje ze musialam jechac z tesciowa pomoc wyplacic jej kase z bankomatu zawsze robi to moj m. ale wtedy nie mogl i wiecie co siedze w aucie licze ta kase ktora wyplacilam jej z konta a ona bach daje 50 zl za to no szlak mnie chcial trafic powiedzialam ze obraze sie jak zostawi te pieniadze i nigdy wiecej jej nie pomoge, ale niestety oni sa tak nauczeni nie ma nic za darmo nawet w rodzinie.
Od tamtej pory dostalismy juz od nich chyba z kilka tysiecywarto bylo poswiecic 50 zl
Teraz sie obawiam bo bede miec z nimi wiecej kontaktu przez dzidke, musze byc czujna by relacje pozostaly zdrowe.wiem ze bedzie trudno
-
U moich też nie ma nic za darmo. Ale to idzie tylko w jedną stronę. Czyli im dać ale oni komuś to wszystko za kasę. Dlatego dla mojego dziecka nic od nich nie chcę i na pewno nie dostanę bo przecież "na wózek to zbieraliście na weselu" (taka zabawa). Szkoda zresztą o tym gadać. Czasem mi przykro ze względu na męża i chciałabym jakoś to zmienić ale przecież nie da się zmienić ludzi, którzy mają po 60 lat.
-
Dziewczyny moje drogie, od rana szukam poscieli dla malucha. Po czym zadzwonilam do przyjaciolki, ktora mi mowi a po cholere ci? spiworek albo rozek, najlepiej rozsuwany z dolu zebym pieluche wymienila. pod posciela i tak nie spi niemowlak.
czy wy kupujecie? bo mam wrazenie ze to tylko gadzet kolejny cieszący oko.
Mysle o ochraniaczu i fajnym przescieradelku a posciel olać.
Ewentualnie chodzi mi po glowie cos takiego
http://www.samiboo.com/pl/p/Komplet-poscieli-dzieciecej-S-szopy-na-szarej-kaszce/935
czy ktoras z was moze podzielic się opinią? rzucic jakąs rade?
wiem ze temat byl wielokrotnie juz poruszany ale w 1010 stronach niemozliwy do odnalezienia:(
bede wdzieczna:) -
Ag... ja na początku nie będę używać ani poduszki a ni kołderki tylko właśnie albo śpiworek albo rożek ale jak się trafi jakaś fajna pościel w fajnej cenie to kupie i będzie na potem.
Ag... lubi tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:Ag... ja na początku nie będę używać ani poduszki a ni kołderki tylko właśnie albo śpiworek albo rożek ale jak się trafi jakaś fajna pościel w fajnej cenie to kupie i będzie na potem.
te fajne wg mnie mają ceny od 250 w gore;) niestety mam dosc specyficzny gust. poscieloi szukam w odcieniach bezu/bieli taką lnianą najlepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 14:36
nix lubi tę wiadomość
-
Ag, ja szukam kompletu ochraniacz+poszewki i może też rożek, ale tylko dlatego, że tak jest taniej, bo nieraz sam ochraniacz kosztuje tyle co cały komplet. Na początek chcę jednak użyć tylko ochraniacza + rożka, a za chwilę śpiworka. Wypełnienie do poszewek kupię później, być może że dopiero na jesień i może od razu w rozmiarze 135, żeby już na dłużej starczyło. Szukam tej pościeli już drugi tydzień i nie mogę się zdecydować na wzór - chyba koniec końców zamówię u kogoś kto szyje ręcznie według mojego projektu...
-
nick nieaktualny
-
Ag ja do tej pory nie wyjelam poscieli z opakowania. Fakt maly spi z nami w lozku, ale i tak go nie przykrywamy. W mieszkaniu cieplo, ma na noc pajaca i body. On jest bardzo goracy chlopak, u nas nigdy nie sprawdzily sie welurowe spiochy czy pajace, bo sie pocil. Jak go probowalam przykrywac to i tak sie rozkopywal. Tak wiec mysle, ze spiworki bardziej praktyczne
-
isabelle wrote:Ag, ja szukam kompletu ochraniacz+poszewki i może też rożek, ale tylko dlatego, że tak jest taniej, bo nieraz sam ochraniacz kosztuje tyle co cały komplet. Na początek chcę jednak użyć tylko ochraniacza + rożka, a za chwilę śpiworka. Wypełnienie do poszewek kupię później, być może że dopiero na jesień i może od razu w rozmiarze 135, żeby już na dłużej starczyło. Szukam tej pościeli już drugi tydzień i nie mogę się zdecydować na wzór - chyba koniec końców zamówię u kogoś kto szyje ręcznie według mojego projektu...
No wlasnie tez szukalam ochraniacz + poszewki ale jak widze większość to mnie cos strzela. takie jakies spokojne z kolei drogawe. Wiem ze prędzej czy pozniej to zakup niezbędny a wypelnienie narazie niepotrzebne tylko faktycznie na jesien moze dopiero.
Jak znajdziesz cos fajnego to daj linka bo chyba pomine ten pkt bo sie nie wyrobie z resztą wyprawki:) -
Nadrobię Was w domu. A u mnie na wizycie dobrze. Malutka wazy ponad 1500 g. USG dobre. Buzia uśmiechnięta.
Ag..., isabelle, Ewelina88, ania_29, lwuska55592, Agus89, olka25, Kawa, kejti91, MonikaDM, Tymi, zielarka, agnesik, renia83, bluegirl89, Paula44, szpilka, nix, jonka91 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki kawał babeczki nosisz w brzuszku
Zapomniałam o czymś...
Dzisiaj jak byłam w poradni, to pielęgniarka kazała mi zająć sobie kolejkę. No ok, poczekam grzecznie... Odezwała się pewna kobieta z kolejki i kazała mi iść jako pierwsza, reszta grzecznie się na to zgodziłaZ kolei na przystanku autobusowym miejsca chciał mi ustąpić nastolatek. Choć nie skorzystałam, to zrobiło mi się miło
Chanela, MonikaDM, Wiki81, lwuska55592, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny