WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo rzeczy mam po Synku: wózek, łóżeczko, wkład do pościeli, materac, kocyki, rożki, pieluchy nawet tetrowe (nowe jeszcze ) i flanelowe, dużo śpiochów, pajacyków. Zawsze tylko śpiworki i kombinezony sprzedawałam przed kolejnym sezonem i za to kupowałam nowe. Ale to dobrze, bo Synek był z czerwca i na zime miał całkiem inny rozmiar niż teraz potrzebuję.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz debatuję nad takimi wzorami i coraz bardziej przekonuję się do pastelowego różu połączonego z szarością. Jeszcze z miesiąc i może coś w końcu wybiorę :D
    Co sądzicie o:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/056b5ccd9bb4.jpg
    albo
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32298951a125.jpg

Tymi, ania_29, rastafanka, Ewelina88, polaola, M4DZI4, Cookie lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róż róż jeszcze raz róż :D

• zielarka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reklama kinder bueno....nie rusza mnie to, nie rusza mnie to, nie rusza mnie to...
    Pochwalę się Wam, drugi dzień jem całkowicie zdrowo, dziś córa wciągała przy mnie i częstowała mnie mentsami, czekolada i chipsami a ja była twarda i nie zjadłam nic :D czuję się z tym nowym jedzeniem znacznie , znacznie lepiej :D

jonka91, Tymi, Wiki81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki jak my się bedziemy starać o chłopca to z ciuszków mam zaledwie jeden komplet unisex :D Wszystko różowe :D więc będę od nowa zakupować się! ale gdzie tam do tego czasu :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z ubranek mam sporo uniwersalnych, nawet ostatnio zamówiłam komplet bodziaków z kolekcji chłopięcej Smyka, bo po po prostu były ładniejsze - w drobne gwiazdki i w stonowanych kolorach.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja konsultacja u diabetologa dzis rewelacyjna. Wlasnie przez 3h uczylam sie co i jak jesc:) nie taki diabel straszny:)
    polecam strone www.slodkiemamy.edu.pl ( stona pod nadzorem medycznym) z super kalkulatorem posilkow i wymiennikow weglowodanowych, opcja tworzenia menu- wiec niekoniecznie tylko dla cukrzycek.

aaa widze ze 1000 przekoczony;)

marrtka, isabelle, jonka91, belldandy lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo, witam się po dłuuugaśnej przerwie :) Czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie było okazji się wtrącić :)
    Mam pytanie do dziewczyn którym wyszło podejrzenie cukrzycy... Czy któraś z Was powtórzyła badanie?
    Za pierwszym razem cukier na czczo- 75, po 2 godzinach (glukoza 75) wynik 159. Gienek kazał iść do lekarza rodzinnego po skierowanie do diabetologa, ale on stwierdził, że to niski wynik i się na konsultacje nie kwalifikuje i kazał powtórzyć badanie. Za drugim razem na czczo- 72, a po 2 godzinach tylko 103.
    Dodatkowo zaczęłam sama mierzyć sobie cukier glukometrem i wyniki też są prawidłowe... Myślicie, że ten pierwszy wynik był po prostu błędny, czy dalej mierzyć sobie cukier i pilnować diety?
    Wybaczcie, że ja tylko o sobie, ale ciężko się odnieść do Waszych wypowiedzi po takim czasie... :)
    I gratuluję przekroczonego 1000 stron :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle dla mnie ten róż i szarość w kropeczki!!! Ale ja kupiłam w pepco nawet pieluchy tetrowe w różowe kropeczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 21:58

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle bardzo mi się podoba połączenie różu z szarością, zwłaszcza pudrowego odcienia :)

szpileczko to co udało mi się na szybko zrobić
    szpilka1p_wpprwxw.png
    szpilka2p_wpprwxa.png
    szpilka3p_wpprwnn.png

Ja bym zupełnie inaczej ją zaaranżowała, ale to nie moja łazienka ;)

Chanela, szpilka, Malenq, Wiki81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, śliczna ta pościel w kropeczki, sama się nad podobną zastanawiałam :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:07

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę mieć pieczonego kota :D Milka ułożyła się zaraz pod kominkiem. Mnie jest bardzo ciepło w odległości 3m od paleniska a co dopiero mówić o temperaturze przy szybie ;)

zielarka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super to wyglada w wersji 3d my tez juz troche zminilismy koncepcje, pomaranczowe nie beda pionowo, ale w jakby w pol karo po ukosie, ze od dekoru wychodzi dwie niebieskie i dopiero pomaranczowa po obu bokach w 4 gornym rzedzie, kremowa, niebieska pomaranczowa w 3 rzedzie, kremowa pomaranczowa w drugim a w pierwszym zamiana tam gdzie jest niebieska to pomaranczowa a pomaranczowe sa niebieskie, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, ale ja nie mam wyobrazni przestrzennej i musze sobie narysowac, no i we dwojke lepiej nam bylo to zobaczyc

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pokaz moze jak Ty bys to zaaranzowala, bo ja mam straszne problemy z wyobraznia

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dziekuje Ci bardzo, bo duzo pracy Cie to kosztowalo

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Selene Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę godzin mnie nie było i 5 stron do nadrobienia?

Szalone!! :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 3:34. Siku - tym razem nie pod prysznicem ;) no i kręce się do teraz. Trochę pogadałam z Szymusiem. Odkopał kilka razy mocno. Teraz też coś tam robi, ale delikatnie. Moje słonko!

Myślę sobie nad tym wszystkim. . . Boże. Czasem do mnie jeszcze nie dociera, że największe marzenie mojego / naszego życia się spełnia. Bardzo chcę pojechać do Gidle. Tam jest ołtarz św. Dominika. Podziękować za ten wielki dar. Byliśmy z mężem w Bolonii - dwa lata temu - w sumie tylko po to, by pomodlić się o zdrowe dziecko przy jego relikwiach.

Myślę też o tym, jak to będzie juz we troje ;)
    Rany. Trzeba poszukać jakiego mądrego pediatre!

Zjadłabym cos, ale jadę na badania dziś. Wrr... jakiegoś banana albo jogurt. ...

Szymuś chyba dalej jest "przywalony" kapuchą. Mimo zmęczenia - wczoraj o 16 - naszła mnie oochota na łazanki! Myślałam, że zwariuje. Mężuś kochany pojechał. Zrobiłam wielki garnek. Zjadłam wieeelki talerz wypełniony po brzegi. Kurde. Ale było dobre. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 06:12

Malenq, marrtka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sobotnio.....

miało być słoneczko....a jest deszcz :-/

i 1000czka rozbiłyście łazienką heheheheh

Paula powodzenia na badaniach...

ja już po śniadanku...:)

Miłego dzionka

• A.loth Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam ze szpitalnego łoża. Od kilku dni twardnienie brzucha pojawiało się nawet kilkadziesiąt razy dziennie. Zadzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać na IP, a tam jak zobaczyli moją nieszczęsną szyjkę, która w części zamkniętej ma 16 mm, to mnie zostawili. Skurcze są dla mnie mocno odczuwalne, niektóre nawet bolesne i zdarzają się okresy w ciągu dnia, że są co 3-4 min.
    W związku z tym mam pytanie do Ag... czy przy Twoim twardnieniu macicy ktg pokazywało jakieś skurcze i jakie wartości? Bo u mnie wczoraj nie pokazało niczego...

o14815nmahj2bgg1.png
‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ