*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja fotelika nie zamierzam wypinać. Wolę małą włożyć do chusty czy nosidełka idąc na zakupy a na dłuższy spacer to i tak się cały wózek z gondolą/spacerówką bierze.
Melula fajny otulaczek, bawełniany?
Myślałyście już co kupić do noska? Siostra używała fridy, ale troszkę obawiam się zasysania powietrza. Zastanawiam się nad katarkiem
http://www.katarek.pl/ Ponoć jest lepszy, bo jednostajnie odsysa glutkiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 18:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
isabelle wrote:A to rożek i becik to nie jest to samo?
No nie do końca to samo. Te tradycyjne beciki w których pewnie każda z nas się wychowała, to po prostu wkład (taka kołdra) plus pościel. Tylko oczywiście specjalnie skrojony i wiązany.
Ania_29 Becik nie jest zupełnie sztywny tak jak wkład do rożka, tylko może powinnam napisać, bardziej stabilny. Jak na początku np facet boi się trzymać noworodka to w beciku masz dużo większy komfort. A wkład można sobie zamówić różny.
Nie wiem właściwie dlaczego odeszło się od tego rodzaju becików! -
Passiflora wrote:Ania_29 Becik nie jest zupełnie sztywny tak jak wkład do rożka, tylko może powinnam napisać, bardziej stabilny. Jak na początku np facet boi się trzymać noworodka to w beciku masz dużo większy komfort. A wkład można sobie zamówić różny.
Nie wiem właściwie dlaczego odeszło się od tego rodzaju becików!
Chyba wygląda na to, że się do nich wracaMnie nie przekonuje wiązanie... No i styl retro też nie jest mój, ale to już indywidualna kwestia
Tak czy siak - dzieci lubią być opatulone
A ja pamiętam, jak się takimi becikami bawiłam - wkładałam do nich lale.Niestety, pewnie poszły do kosza, tak jak większość rzeczy z dawnych lat
-
a to nasze łóżeczko.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ddf02a71460.jpg
znajomi stwierdzili, że "jednak spodziewamy się chłopca?". A ja: "Nie, dziewczynki, ale kto powiedział, że taki niebieski nie może być?"Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 18:57
MonikaDM, Paula44, Becia81 lubią tę wiadomość
-
Kochane moge sie założyć ze te które kupiły gruszke tak jak ja kupiły tak szybko wymienia na fride lub cos podobnego , jest to bezpieczne , szybciej i mniej denerwujące dla dziecka uwierzcie mi, to tak tylko strasznie wyglada ale to rewelacyjna rzecz
)) co do rozkow itd to kupie jeden plus wolałabym cos bardziej elastycznego i blisko ciała typu wlasnie otulacz z przyjemnego w dotyku materiału;) pościeli i ochraniacze nie kupuje na razie wogole, termometr najlepszy zwykły
jak dla mnie oczywiście :d tak wogole jutro zaczynam 30 tydzien i dochodzi do mnie ze czas powoli szykować wyprawkę dla córci
jak ten czas leci masakra !!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 19:03
ania_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gruszki sa beznadziejnie nieskuteczne, miałam, wyrzucona kasa.
Frida i jej tańszy polski odpowiednik-sopelek, dobrze się sprawdzał, ale prawdziwym hitem jest i będzie katarek, aspirator podłączamy do odkurzacza. Można regulować ciąg, nie robi to krzywdy a naprawdę odciąga gluty, gile itp najlepiej. Tu nie chodzi o to co dla nas wygląda strasznie, tu chodzi o to, że nie odciągnięte gile u niemowlaka to mur beton zapalenie ucha. A taki aspirator do odkurzacza odciąga gile szybko i super skutecznie.Tymi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć.
W końcu dojechaliśmy do domu...
Wizyta...no cóż...
znowu sporo wątpliwości zamiast ich mniej!
Szyjka zamknięta. przez miesiąc 4kg na plusie!? - jak to możliwe?
Na usg ok. Serduszko ok. Szymi leży dalej poprzecznie.
Dziwi mnie to, bo 17 dni temu w szpitalu powiedzieli mi, że mały ma 800 gr. A ten mi dzisiaj mówi, że 835.
mało tego jeden z parametrów jest mniejszy niż to co policzyli w szpitalu...
O co chodzi? O sprzęt? w szpitalu zrobili niedokładnie? Chyba zeświruję!
Liczyłam, że już będzie miał ok 1kg...przecież 17 dni to bardzo dużo, więc jak 35 gr...
Gin mówi,że wszystko jest w normie i mały rozwija się dobrze. tego się trzymać, prawda?
jak to możliwe?polaola, Wiki81 lubią tę wiadomość