X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    ja tam już ważę sporo za dużo, mam nadzieję, że dużo nie przytyję bo chyhba będę się toczyć jak kulka.

Kamila podziwiam za wytrwałość
    Dzięki.
    Mnie cały okres starań o ciąże pozbawił 37 kg nadwagi:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja też, ale trzeba patrzeć przy którym jest wynik pozytywny czy igg czy igm :)

Co do nadwagi, to ja niestety tez mam sporo za dużo. Marzy mi się przytyć tylko te ksiązkowe 7kg, ale nie wiem, jak to będzie, bo już brzuch mam, spodnie ciasne, boję się na wagę wchodzić..

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Jasne, że możesz pytać. Ja nie boję się o tym pisać. Tak mieliśmy. Tak zwaną niepłodność idiopatyczną (niewiadomego pochodzenia. Moje wyniki w normie, męża super a ciąży brak. Przez rok starań samodzielnych, trafiliśmy do Kliniki. Pierwszy cykl stymulowany i się udało, ale poroniłam. Potem 11 długich cykli, 11 stymulacji, 3 inseminację. Wyznaczona wizyta kwalifikacyjna do in vitro na 28 kwietnia, a 24 kwietnia okazało się, że jestem w ciąży.
    no i pięknie:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Monika, ja też, ale trzeba patrzeć przy którym jest wynik pozytywny czy igg czy igm :)

Co do nadwagi, to ja niestety tez mam sporo za dużo. Marzy mi się przytyć tylko te ksiązkowe 7kg, ale nie wiem, jak to będzie, bo już brzuch mam, spodnie ciasne, boję się na wagę wchodzić..
    Mnie po diecie został nawyk codziennego ważenia się, także wagi się nie boję. Przytyłam tylko 1 kg także nie jest źle

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    U Nas różnie. Przeszłam 4 miesiące z Aromekiem i na pęknięcie albo Choragon, albo Ovitrelle. Potem 5 cykli z Clostibegytem i zamiennie na pęknięcie Choragon albo Pregnyl.
    Ja w trakcie stymulacji, przez 11 miesięcy schudłam 37 kg.
    a czy taka inseminacja boli? na śpiocha się wykonuje?

wydaje wam się, że podziwiacie, że ni dałybyście rady :) kobiety są bardzo wytrwałe ja po 3 poronieniach i kiedyś sobie tego nie wyobrażałam a funkcjonuje normalnie fakt faktem mam dziecko co zmienia postać rzeczy ale jednak jesteśmy w stanie wiele znieść:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    a czy taka inseminacja boli? na śpiocha się wykonuje?

wydaje wam się, że podziwiacie, że ni dałybyście rady :) kobiety są bardzo wytrwałe ja po 3 poronieniach i kiedyś sobie tego nie wyobrażałam a funkcjonuje normalnie fakt faktem mam dziecko co zmienia postać rzeczy ale jednak jesteśmy w stanie wiele znieść:)
    Wiesz co ja jestem po 3 IUI. Pierwsza mnie nie bolała, 2 była strasznie bolesna (bolała bardziej niż HSG) trzecia nie bolała.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Wiesz co ja jestem po 3 IUI. Pierwsza mnie nie bolała, 2 była strasznie bolesna (bolała bardziej niż HSG) trzecia nie bolała.
    co to hsg? ale to się wstrzykuje nasienie męża tak ? i ty nie śpisz widzisz to?te plemniki są selekcjonowane?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila przepraszam, że tak męczę a nie dostałaś żadnych leków na podtrzymanie?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    co to hsg? ale to się wstrzykuje nasienie męża tak ? i ty nie śpisz widzisz to?te plemniki są selekcjonowane?
    HSG- to badanie drożności jajowodów.
    Co do IUI to bez znieczulenia, bez spania. Wygląda to tak, że na 2 godziny przed planowaną inseminacją, plemniki są preparowane- czyli wybierają te najlepsze, najszybsze i to jest podawane do wnętrza macicy.
    Można robić inseminację z nasieniem męża lub dawcy ( my mieliśmy nasienie męża) Fiolka jest ładnie podpisana a lekarz przed podaniem upewnia się czy jest ta odpowiednia. Jak są preparowane tego się nie widzi, bo to w laboratorium jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 18:08

Monika34 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    kamila przepraszam, że tak męczę a nie dostałaś żadnych leków na podtrzymanie?
    Monika nie męczysz. Pytaj ile chcesz.
    Tak po każdej stymulacji, po każdej inseminacji dostawałam Luteinę. W tym cyklu brałam 3 razy dziennie po 1 tabletce podjęzykowo. Teraz biorę 2 tabletki docelowo mam schodzić co dwa tygodnie z dawką, tak żeby do 16 czerwca( wtedy mam wizytę ) przestać.

Monika34 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    ciekawe jak tam dziewczyny po wizytach ;)
    jestem i lubię to zdjęcie, już zaraz opowiadam:)

eneska, Ania:D, ketka91, anulka557 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisz pisz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje ze moja wizyte przełożą na czwartek... odebrałam 3 bete jest super, wiec troszke mniej sie martwie:}

Liskova lubi tę wiadomość

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa razy sprawdzalam przyrost i jest dobrze wiec juz nie robię żeby się nie nakrecac :)
    A jaka masz Ania?

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie mama własnie wysłała maila (tak, tak, czasem i w ten sposób się kontaktujemy :D), a ja już stres, że to wynik z tokso przyszedł haha, już mi się coś robi, jak widzę Odebrane (1) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Ja dwa razy sprawdzalam przyrost i jest dobrze wiec juz nie robię żeby się nie nakrecac :)
    A jaka masz Ania?
    ja robiłam betę 3 razy, ale z tego względu, że drugi raz był w innym laboratorium, więc miałam spokojną głowę, jak zrobiłam 3 raz już tak jak być powinno:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh...nie wiem od czego zacząć, może od tego, że jest dobrze:)
    Jak lekarz przeliczył wiek ciąży to stwierdził, że nie ma sensu badać bo szkoda męczyć groszka a widać i tak nic nie będzie ale jak doszliśmy do bety to stwierdził, że już coś tam zobaczymy i jest mała czarna plamka:) Moja mała czarna plamka...08.06 kolejna wizyta podobno już serduszkowa:)
    Wszystko jest w porządku ale nawet wymiarów nie znam, skupiliśmy się na osadzeniu i całej reszcie, USG chwilę trwało bo tak jak mówił, że lekarz nie chciał stresować groszka obejrzał sobie tylko otoczenie i jest dobrze. Kartę ciąży, cytologię i całą resztę załatwimy na następnej wizycie. Uprzedził mnie, że raczej nie ogłaszać wiadomości (chyba miał na myśli w pracy) bo rożnie może być, jest jeszcze wcześnie i mam dbać o siebie. Pytał o zwolnienie ale póki co wzgardziłam:P choć z tego co rozmawialiśmy chyba wyląduje na zwolnieniu szybciej niż myślę. Jakby coś mnie niepokoiło mam dzwonić:) Cod o zwolnienia kazał się nie stawiać więc chyba będę się urlopować. Jestem bardzo zadowolona:D

eneska, anulka557, ketka91, Carmen1724, Liskova, lucy1983, Monika34, zoe31, Beatrice lubią tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    A jaka masz Ania?
    Ja z tych niecierpliwych i byłam na becie 4 razy.....

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    eh...nie wiem od czego zacząć, może od tego, że jest dobrze:)
    Jak lekarz przeliczył wiek ciąży to stwierdził, że nie ma sensu badać bo szkoda męczyć groszka a widać i tak nic nie będzie ale jak doszliśmy do bety to stwierdził, że już coś tam zobaczymy i jest mała czarna plamka:) Moja mała czarna plamka...08.06 kolejna wizyta podobno już serduszkowa:)
    Wszystko jest w porządku ale nawet wymiarów nie znam, skupiliśmy się na osadzeniu i całej reszcie, USG chwilę trwało bo tak jak mówił, że lekarz nie chciał stresować groszka obejrzał sobie tylko otoczenie i jest dobrze. Kartę ciąży, cytologię i całą resztę załatwimy na następnej wizycie. Uprzedził mnie, że raczej nie ogłaszać wiadomości (chyba miał na myśli w pracy) bo rożnie może być, jest jeszcze wcześnie i mam dbać o siebie. Pytał o zwolnienie ale póki co wzgardziłam:P choć z tego co rozmawialiśmy chyba wyląduje na zwolnieniu szybciej niż myślę. Jakby coś mnie niepokoiło mam dzwonić:) Cod o zwolnienia kazał się nie stawiać więc chyba będę się urlopować. Jestem bardzo zadowolona:D
    super :) a czemu masz wylądować na zwolnieniu szybciej niż myślisz?
    dostałaś skierowanie na jakieś badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też robiłam trzecią betę i to ona pozwoliła mi dzisiaj obejrzeć...plamkę:)

Pisałyście o swoich doświadczeniach z zajściem w ciąże.
    Ja jestem po niepojętej liczbie wyników, mój też badał nasienie. Mam za sobą HSG i cykl stymulowany clostilbegyt a czekała mnie laparoskopią gdyby Clo zawiodło

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ