X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    super :) a czemu masz wylądować na zwolnieniu szybciej niż myślisz?
    dostałaś skierowanie na jakieś badania?
    nie, nic nie dostałam, dopiero po 08.06 zaczniemy zajmować się ciążą, teraz jest jakby za wcześnie w sensie dziś jest a jutro może nie być...miałam problemy z zajściem i stąd chyba mowa o zwolnieniu.
    I coś co jeszcze poprawiło mi humor, mówię człowiekowi, że mam badania morfologi itp bo miałam badania okresowe i pracy, pytał czy dobre i stwierdził, że mnie wciągnie na ten projekt o którym mówiłam i będę miała badania za free.

Carmen1724 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    nie, nic nie dostałam, dopiero po 08.06 zaczniemy zajmować się ciążą, teraz jest jakby za wcześnie w sensie dziś jest a jutro może nie być...miałam problemy z zajściem i stąd chyba mowa o zwolnieniu.
    I coś co jeszcze poprawiło mi humor, mówię człowiekowi, że mam badania morfologi itp bo miałam badania okresowe i pracy, pytał czy dobre i stwierdził, że mnie wciągnie na ten projekt o którym mówiłam i będę miała badania za free.
    to trzymam kciuki, żeby serduszko było na kolejnej wizycie :- ) na pewno będzie ok!

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona to super ze tak szybko Ci ustalił :)

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona ciesze się bardzo, że wszystko ok i że już coś zobaczyłaś, plamka czy nie, to i tak dużo :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona, teraz patrzę - ja na pierwszej wizycie też byłam prawie w takim samym czasie ciąży, co Ty :) miałam 5t1d :) a jutro idę równiutko po dwóch tygodniach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Arizona, teraz patrzę - ja na pierwszej wizycie też byłam prawie w takim samym czasie ciąży, co Ty :) miałam 5t1d :) a jutro idę równiutko po dwóch tygodniach :)
    no to mniej więcej tak wypadnie:)
    No jestem podjarana jak głupia, eh a teraz czekamy na resztę...
    jestem ciekawa pozostałych fasolek:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    no to mniej więcej tak wypadnie:)
    No jestem podjarana jak głupia, eh a teraz czekamy na resztę...
    jestem ciekawa pozostałych fasolek:)
    haha, ja też byłam, od razu po wizycie wysyłałam rodzicom mailem zdjęcie USG :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 18:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że się wizyta udała. A mówiłam wam co mój małżon dzisiaj wymyślił? w nocy mówi że jakąś muzykę słyszy ja nie słyszałam żadnej co się okazał to filtr i zegarek mu taką muzykę zrobiły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie zdałam sprawe, że przecież ja też byłam w 5+1 :D tylko u mnie chyba wcześniej zagnieżdżenie było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam pokazać brzuszek...
    uprzedzam, że lusterko które mam zamontowane w szafie nie jest brudne, ono jest stare:P

a o to moje wzdęcie + mała czarna plamka w środku:)
    http://zapodaj.net/cccdb421cb17a.jpg.html

anulka557, eneska, ketka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    miałam pokazać brzuszek...
    uprzedzam, że lusterko które mam zamontowane w szafie nie jest brudne, ono jest stare:P

a o to moje wzdęcie + mała czarna plamka w środku:)
    http://zapodaj.net/cccdb421cb17a.jpg.html
    niezłe wzdęcie : PPP

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/4bad55ebf5bff.jpg.html Oto mój Maluszek. ;) Według USG 5t4d. Pęcherzyk 1,5 cm. :) Jeszcze serduszka nie widać ale wszystko jest dobrze. Dostałam L4 do połowy czerwca. A i termin jednak na 21, a nie 19 stycznia. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 19:10

anulka557, eneska, ketka91, zoe31, Monika34 lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona piękny brzusiu! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    http://zapodaj.net/4bad55ebf5bff.jpg.html Oto mój Maluszek. ;) Według USG 5t4d. Pęcherzyk 1,5 cm. :) Jeszcze serduszka nie widać ale wszystko jest dobrze. Dostałam L4 do połowy czerwca. A i termin jednak na 21, a nie 19 stycznia. ;)
    to zdjęcie zrobione u ginekologa? :D w sensie zdjęcie zrobione monitorowi? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    ooo u Ciebie kijanka taka:)
    Ja (stare usg) widziałam tylko plamkę:) ale Twoja kijanka mi się podoba:)
    Póki co Gumisia nie ma obaw tak? A kiedy następna wizyta? Może też się zgramy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wiadomości gumisia, ale fajnie takie posty czytać :)

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te nasze fasolki i brzuszki :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Arizona piękny brzusiu! <3
    Gumisia to wzdęcie, mam zdjęcia z wczorajszego poranka...tam mam prawie swój brzuszek:)

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    eh...nie wiem od czego zacząć, może od tego, że jest dobrze:)
    Jak lekarz przeliczył wiek ciąży to stwierdził, że nie ma sensu badać bo szkoda męczyć groszka a widać i tak nic nie będzie ale jak doszliśmy do bety to stwierdził, że już coś tam zobaczymy i jest mała czarna plamka:) Moja mała czarna plamka...08.06 kolejna wizyta podobno już serduszkowa:)
    Wszystko jest w porządku ale nawet wymiarów nie znam, skupiliśmy się na osadzeniu i całej reszcie, USG chwilę trwało bo tak jak mówił, że lekarz nie chciał stresować groszka obejrzał sobie tylko otoczenie i jest dobrze. Kartę ciąży, cytologię i całą resztę załatwimy na następnej wizycie. Uprzedził mnie, że raczej nie ogłaszać wiadomości (chyba miał na myśli w pracy) bo rożnie może być, jest jeszcze wcześnie i mam dbać o siebie. Pytał o zwolnienie ale póki co wzgardziłam:P choć z tego co rozmawialiśmy chyba wyląduje na zwolnieniu szybciej niż myślę. Jakby coś mnie niepokoiło mam dzwonić:) Cod o zwolnienia kazał się nie stawiać więc chyba będę się urlopować. Jestem bardzo zadowolona:D
    No to cudnie! :) Ja kolejną też mam 8 czerwca, a później 15. :) Bo chodzę do dwóch ginów. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie na NFZ dzisiaj więc jakość sprzętu nie najlepsza, 8 czerwca idę prywatnie zobaczyć serduszko! <3

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ