X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Oj boję się tych badań na czczo. ;)

Ja mam nadzieję, że w 2. trymestrze mdłości na głoda mnie opuszczą, bo w przypadku badań to jest tragedia. Potem jeszcze muszę czekać aż mi się tabletka wchłonie na tarczycę i dopiero mogę jeść. A potem mam taki cały dzień zmulony :P

dorbie lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    kochana jakie to plamienie masz? brązowe?, gęste? czy tylko przy podcieraniu takie zabarwienie? i cały czas masz?

Tak, cały czas, raz gęste, raz mniej...ale cały czas brązowe, kawa z mlekiem- nie ma krwi. Ide jutro do ginki, to zobaczymy. Zwiększa sie jak, np. chodzę po schodach albo nisze Zuzie...

Ja w pierwszej ciazy brałam witaminy, ale ja sie złe odżywiam;) z tym, ze dopiero od 13. Tyg, bo wg mnie i mojej gin, w pierwszym trymestrze wystarczy kwas foliowy.

Karolinka, z witamina A chodzi o to, zeby nie przesadzić, bo jej nadmiar (podkreślam nadmiar, zeby nie było zniwu, ze w ogole witamina), jest szkodliwy (m.in. Dlatego oprócz toksyn, nie zaleca sie w ciazy częstego jedzenia wątróbki, bo ma wysoka zawartość witaminy A),

Jeżeli bierze sie witaminki dla ciężarnych, to nie trzeba łykać foliku, bo one wszystkie maja foliany, ktore notabene sa znacznie lepiej przyswajalne;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Nie czuję się ciążowo:(
    Trzymam kciuki za maluszka, na pewno się świetnie rozwija, rozumiem Cie, też jestem po poronieniu i też się wówczas rozwoj zatrzymal na etapie ok 6-7tygodnia. Teraz jak byłam na wizycie tak samo w 7/8tyg to ciąża była juz bardziej rozwinięta i to mnie podbudowało, ale teraz znowu się stresuję, bo miałam krwawienie i krwiaka i leżę i czekam do piątkowej wizyty...
    Także ciagły stres...

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summerka powodzenia, mam nadzieje, że jest wszystko dobrze!

Summerka lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, trzymam kciuki
    Ja kilka dni temu miałam krwawienie, po prostu mi chlusnęło, ale na drugi dzien tylko oczyszczanie -plamienie, a potem nic. Mam nadzieję, ze krwiak mi się nie powiększa

Summerka lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) po pracy lecę do gin. Nam stresa jak stąd do Chin. strasznie się boję powtórki scenariusza, osttnio w tym dniu dowiedziałam się że ciąża się nie rozwija.

Dajmy Morwie czas. Jak będzie chciała to sama się do nas odezwie.

Vincaminor, fasula, asia, felicuty, marta cudne wieści, gratuluję udanych wizyt :)

Ja biorę kwas foliowy i jod. Nic więcej :)

asia1985 lubi tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika powodzenia!

km5sio4phkxiw92p.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, dajcie znać dziewczyny!

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    U mnie już na szczęście mdłości ustały, mam nadzieję, że na stałe ;p
    mnie wszystko ustalo a w podobnych dniach jestesmy wiec moze to normlane

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Nie czuję się ciążowo:(
    ja też się nie czuję ciązowo i jeszcze ta wysypka:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Ja po wczorajszej wizycie mam nakaz leżenia w lóżku i luteinę. Pojawił się krwiak wiec mam odpoczywać. Na usg było już widać pulsujące serduszko :)
    o nie kolejna z krwiakiem ja tez się łącze w bólu:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Summerka, trzymam kciuki
    Ja kilka dni temu miałam krwawienie, po prostu mi chlusnęło, ale na drugi dzien tylko oczyszczanie -plamienie, a potem nic. Mam nadzieję, ze krwiak mi się nie powiększa
    ja identycznie też krwiak też krew potem braz i tez ciąże traciła w 6/7 tydzien serduszka nie miałam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla ja się leczę u endo jestem na dawce 50 letrox i dwa razy w tyg 75 wyniki to tsh 1.360 ft4 20 a jakie ty masz wyniki?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Dzien dobry :) po pracy lecę do gin. Nam stresa jak stąd do Chin. strasznie się boję powtórki scenariusza, osttnio w tym dniu dowiedziałam się że ciąża się nie rozwija.

Dajmy Morwie czas. Jak będzie chciała to sama się do nas odezwie.

Vincaminor, fasula, asia, felicuty, marta cudne wieści, gratuluję udanych wizyt :)

Ja biorę kwas foliowy i jod. Nic więcej :)
    bardzo mocno trzymam kciuki

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was pytanie z innej beczki:) mianowicie jak to jest jak sie ma l4 na ciąże? pierwszy miesiąc płaci zakład pracy a potem po miesiącu zus? jak to sie ma do premii uznaniowej? chodzi o to , że moja podstawa jest niższa niż rzeczywista wypłata coś czytałam, że z ostatnich 12 miesięcy coś się liczy ktoś coś kojarzy?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z ostatnich 12 mcy średnia wyliczają;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Tak, z ostatnich 12 mcy średnia wyliczają;)
    na l4?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    na l4?

Zus wylicza średnia i zależnie od tego jaką wyliczy dostajesz tyle kasy.

Monika34 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 89 , trzymam kciuki, wiem, co czujesz. Ja już przeszłam ten czas, ale teraz mam inne zagrożenie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny! powodzenia na wizytach - będzie dobrze! :) ja właśnie zajadam śniadanie, potem szykowanie i do pracy do wieczora ...ehhh

pojawił się wątek tsh - a no ja jeszcze się nie leczę ale mam bardzo wysoką nadczynność która ujawniła się dopiero w ciąży i prawopodobnie minie razem z nią. Tylko tsh mam zerowe <0,005 ale pozostałe parametry teraczycowe w normie więc dlatego nie włączyliśmy leczenia. no ale do endokrunologa chodzę częśćiej niż do ginekologa bo co dwa tygodnia mam wizyte + musze mieć wtedy świeże badania :)

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ