Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane:)
Gratuluję wizyt, aż trudno uwierzyć że na tym etapie mozna już tyle zobaczyc na usg:)
Piszecie o przyjmowanych lekach, ja mam zalecony kwas foliowy, magnez z wit b6 i luteine.
Dzisiaj o 19 mam drugą wizytę u nowego lekarza u którego chcę zostać do końca, strasznie się denerwuję, wmawiam sobie że ciąża się zatrzymała tak jak poprzednio -
Co to tych witamin do 4 m-ca ciąży można brać tylko kwas foliowy i ewentualnie jod. Ja osobiście nie jestem przekonana do tej całej mieszanki wybuchowej a jednak lekarze zalecają. W ostatnim czasie zmieniło się nasze żywienie bo panuje moda na zdrową żywność wiec wiele witamin dostarczamy jednak z pożywieniem i jeśli ktoś wyniki ma dobre i niczego mu nie brakuje jakoś nie widzę sensu wydawania kupy kasy na te suplementy...Kwestia tego kto jak się odżywia i jaki prowadzi tryb życia
Mnie na samą myśl o tej wielkiej tabletce niedobrze się robi... i w sumie ja je biorę ale co drugi dzień i tylko dlatego, że mój organizm jakiś witamin potrzebował bo strasznie łamały mi się paznokcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 08:56
naali13, Summerka lubią tę wiadomość