X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wstępnie rozmawialiśmy ale decyzji jeszcze podjetej nie ma.. :)
    Nie mogę się doczekać jutra, mam nadzieję że zasne..
    Wykapalam się, podrobilam trochę na jutrzejszą wizytę :D hihi. Humor mi się już poprawił. NA szczęście <3

Dobranoc Lucy :))

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    A co z Felicity dziś?
    Kurde mi też jakby się lepiej robi. Większa energię mam i trochę więcej mogę zjeść...
    I piersi tak już nie bolą.
    Chyba teraz już tak będzie mijać. Albo coś się nie tak dzieje...

Najbardziej to mnie wkurza, że jak pochodzę trochę. Jakiś spacer czy cos to zaraz taka jakby ciężkość w macicy, jakby coś mnie ciągnęło. Od bioder, pachwin, nawet w plecach.
    Od kilku dni tak mam...
    Viki mi też przeszło, mdłości miałam tydzień, lekkie klucia jak na @ i teraz nic. tylko sutki tkliwe a tak to zero innych objawów. Mam nadzieję że wszystko w porządku. Jutro się okaże.. ;)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja dziś cierpię na ból głowy :(
    asia gratuluje :-)

My ostatecznie jeszcze imion nie wybraliśmy, ale i dla chłopca i dla dziewczynki mamy kilka które bierzemy pod uwagę :)

asia1985 lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Tomek, a dziewczynka chyba Oliwia, ale jeszcze nie wiem :P ja jednak czuję, że to będzie synuś :D
    wróciłam właśnie z półgodzinnego spaceru z psem i normalnie padam na twarz haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam siidac główkę i rączki no i fa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:41

eneska, Giannaa, Carmen1724, lucy1983, Summerka, Aprilia, anulka557, monika_89, Arizona_R, zoe31, Smużka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Witam sie po wizycie :)

Miałam isc z mężem do gina ale była kłótnia, kilka przykrych slow itd. no to sie ostro wkurzylam i pojechalam sama... potem mialam ciśnienie 138/93 :/ Dostałam tez część wyników z soboty, glukoza ok, morfologia tez ale w moczu jakies pojedyncze bakterie- gin nie powiedział co powinnam z tym zrobić, jedynie gdyby nastepnym razem byly liczne to trzeba bedzie zrobic posiew.

Weszłam o 18.45. Wg usg wiek ciązy 9t4d więc tym razem 2dni do przodu w porownaniu z OM , fasolka ma 2,72cm :O gdyby nie to że jeszcze 12maja miała 12mm to nie widzialabym w tym nic dziwnego ,no ale w koncu to tylko sprzęt...ale dobrze że fasolka podgoniła:)
    Serduszko ładnie biło 182 uderzenia, fajnie bylo widac główkę i rączki no i fasol troche sie ruszał:)
    Potem gin zrobił usg przez brzuch i pokazał mi obraz w 3D, centralnie widać było twarzyczkę i nosek :D

23czerwca kolejna wizyta czyli badania prenatalne :)
    lubię część o wizycie i to, że z fasolem wszystko okej!

mam nadzieję, że z mężem spór zażegnany :)

na bakterie w moczu możesz pić herbatkę żurawinową :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 21:39

Felicity lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

Miałam isc z mężem do gina ale była kłótnia, kilka przykrych slow itd. no to sie ostro wkurzylam i pojechalam sama... potem mialam ciśnienie 138/93 :/ Dostałam tez część wyników z soboty, glukoza ok, morfologia tez ale w moczu jakies pojedyncze bakterie- gin nie powiedział co powinnam z tym zrobić, jedynie gdyby nastepnym razem byly liczne to trzeba bedzie zrobic posiew.

Weszłam o 18.45. Wg usg wiek ciązy 9t4d więc tym razem 2dni do przodu w porownaniu z OM , fasolka ma 2,72cm :O gdyby nie to że jeszcze 12maja miała 12mm to nie widzialabym w tym nic dziwnego ,no ale w koncu to tylko sprzęt...ale dobrze że fasolka podgoniła:)
    Serduszko ładnie biło 182 uderzenia, fajnie bylo widac główkę i rączki no i fasol troche sie ruszał:)
    Potem gin zrobił usg przez brzuch i pokazał mi obraz w 3D, centralnie widać było twarzyczkę i nosek :D

Super wieści ;-) Bardzo się cieszę ;-) Masz zdjęcie może z 3D? albo ogóle jakiekolwiek zdjęcie z USG? Ładne tętno ma fasolka ;-)

a.png
    a.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas będzie Gabrysia i Franek. ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • 55adusia55 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/graph/1a75214b2c6192004cb4b229c40e7e08

• 55adusia55 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest biijace serduszko

lucy1983, zoe31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55adusia55 wrote:
    https://bellybestfriend.pl/graph/1a75214b2c6192004cb4b229c40e7e08
    nie masz udostępnionego wykresu :)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity super :D a z mężem mam nadzieje że szybko spór zazegnacie.

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:41

Giannaa lubi tę wiadomość

• 55adusia55 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

47362.png

• 55adusia55 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak udostepnic wykres?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    eneska konflikt jeszcze nie zażegnany :/
    Dzięki za info o herbatce żurawinowej, jutro muszę poszukać :)

Giannaa niestety z 3D zrobil mi bardzo malo wyraźne więc bez sensu wstawiać (najwazniejsze ze mam w pamieci ten obraz:) a z normalnego mam takie z daleka razem z tętnem, proszę bardzo :

http://zapodaj.net/8d80880366a7e.jpg.html
    ładna fasolka! :)
    ja herbatkę żurawinową kupuję w aptece, polecam firmę Apteo, w składzie 50% żurawiny, więc bardzo dobrze :)

• 55adusia55 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0ba15b87be.png

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

Ale super!!! :) Cudownie! :) Też chcę nosek zobaczyć. ;)

Felicity lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    eneska konflikt jeszcze nie zażegnany :/
    Dzięki za info o herbatce żurawinowej, jutro muszę poszukać :)

Giannaa niestety z 3D zrobil mi bardzo malo wyraźne więc bez sensu wstawiać (najwazniejsze ze mam w pamieci ten obraz:) a z normalnego mam takie z daleka razem z tętnem, proszę bardzo :

Ślicznie widać. ;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

No i super ;-) Zdjęcie do albumu rodzinnego jest ;-)

eneska, Felicity lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ