Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
O 50 km czy o jeszcze raz taką prędkość? Bo jak w mieście jest ograniczenie do 50 km/h to jeśli przekroczymy o 50km/h to jest przekroczenie o jeszcze raz tyle a jeśli jest ograniczenie do 30 km/h to podwojenie już jest przy 60km/h... czyli przekroczenie o 30
Chyba nie zamotałam za bardzo
? Czy tak jak piszesz bez względu na ograniczenie 50km/h ? Bo wydawało mi się, że nie można przekroczyć o jeszcze raz taką prędkość ale pewna nie jestem.
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:O 50 km czy o jeszcze raz taką prędkość? Bo jak w mieście jest ograniczenie do 50 km/h to jeśli przekroczymy o 50km/h to jest przekroczenie o jeszcze raz tyle a jeśli jest ograniczenie do 30 km/h to podwojenie już jest przy 60km/h... czyli przekroczenie o 30
Chyba nie zamotałam za bardzo
? Czy tak jak piszesz bez względu na ograniczenie 50km/h ? Bo wydawało mi się, że nie można przekroczyć o jeszcze raz taką prędkość ale pewna nie jestem.
jeśli będzie teren zabudowany i ograniczenie do 40 km/h, to jak pojedziesz 80 km/h, to jeszcze prawo jazdy się uchowa
"Zgodnie z nowymi przepisami przekroczenie dozwolonej prędkości o 50 km/h skutkowałoby odebraniem prawa jazdy.
Początkowo pomysł zmian miał nieco mniej praktyczną formę. Kierowca straciłby prawo jazdy, gdyby przekroczył prędkość o 100 proc. Jednak wtedy w miejscach z ograniczeniem do 20 czy 30 km/h byłoby o to bardzo łatwo. Granica 50 km/h jest znacznie bardziej rozsądna. Daje ona w terenie zabudowanym widełki do 100 km/h, a na autostradzie aż do 190 km/h. Oczywiście poniżej tych prędkości wciąż grozi mandat, ale jeśli kierowca nie ma na swoim koncie dużej liczby punktów karnych, nie musi się martwić o swoje prawo jazdy."naali13, Giannaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mieszkam w De i tu jest trochę ostro.. Trochę to mało powiedziane. Niby mi mówią że koło 70-8 euro dostanę mandatu. Biorę to na klate bo to tylko i wyłącznie moja wina ;P diabeł się cieszy jak się człowiek spieszy, niestety ^^
Aaa no i to mój pierwszy mandat, także w końcu musiał być kiedyś ten pierwszy razjeżdżę 3 lata od mojej 18stki dokładnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 20:54
lucy1983 lubi tę wiadomość
-
eneska wrote:o 50 km/h
jeśli będzie teren zabudowany i ograniczenie do 40 km/h, to jak pojedziesz 80 km/h, to jeszcze prawo jazdy się uchowa
"Zgodnie z nowymi przepisami przekroczenie dozwolonej prędkości o 50 km/h skutkowałoby odebraniem prawa jazdy.
Początkowo pomysł zmian miał nieco mniej praktyczną formę. Kierowca straciłby prawo jazdy, gdyby przekroczył prędkość o 100 proc. Jednak wtedy w miejscach z ograniczeniem do 20 czy 30 km/h byłoby o to bardzo łatwo. Granica 50 km/h jest znacznie bardziej rozsądna. Daje ona w terenie zabudowanym widełki do 100 km/h, a na autostradzie aż do 190 km/h. Oczywiście poniżej tych prędkości wciąż grozi mandat, ale jeśli kierowca nie ma na swoim koncie dużej liczby punktów karnych, nie musi się martwić o swoje prawo jazdy."
Dzięki Eneska. Powiem szczerze, że nie miałam czasu a chyba bardziej ochoty usiąść i poczytać o tych przepisachWiem tylko tyle co słyszałam w radiu
-
Arizona_R wrote:Gumisia...kupiłam ten żel ale ich jest coraz więcej a całej twarzy sobie nie wysmaruje:(
-
Gumisia wrote:Ale fajnie wyglądają.
Krok w krok za nim chodził
I jest to jedyny wujek, którego Adaś nazywa wujkiemA własciwie woła do niego "Buła" ;p
Liskova lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
naali13 wrote:Adaśko koniecznie chciał pomagać mojemu
Krok w krok za nim chodził
I jest to jedyny wujek, którego Adaś nazywa wujkiemA własciwie woła do niego "Buła" ;p
Mały ogrodnik rośnie.
U mnie jak będzie synek to będzie Adaś.
Ucałuj chrześniaka.
-
Gumisia wrote:Jak tam u was z imionami? Wybrane już ostatecznie?
My się wahaliśmy pomiędzy Nadią i Laurą, a Adasiem i Stasiem. I będzie Nadia albo Adaś.
Basia jest pewna od lat, a Marcel ostatnio wymyślił Mąż
01.2016 🧒
1cs
Gumisia wrote:Fajny Adaśko.
Mały ogrodnik rośnie.
U mnie jak będzie synek to będzie Adaś.
Ucałuj chrześniaka.
Od wczoraj biedaczka męczy grypa jelitowa .. a on i tak jest malutki i chudziutki, bo ma problemy z hormonem wzrostu.
01.2016 🧒
1cs
Gumisia wrote:Jak tam u was z imionami? Wybrane już ostatecznie?
My się wahaliśmy pomiędzy Nadią i Laurą, a Adasiem i Stasiem. I będzie Nadia albo Adaś.
U nas Olek miał być Julką. A Aleksander było wymyślone krótko przed porodem. Ogólnie mój mąż powiedział, że jak dziewczynka będzie to musi być Julka a dla chłopaka znowu nie mam imienia i będę kombinować jak już się okaże, że jednak to będzie syneklucy1983 lubi tę wiadomość
-
A co z Felicity dziś?
Kurde mi też jakby się lepiej robi. Większa energię mam i trochę więcej mogę zjeść...
I piersi tak już nie bolą.
Chyba teraz już tak będzie mijać. Albo coś się nie tak dzieje...
Najbardziej to mnie wkurza, że jak pochodzę trochę. Jakiś spacer czy cos to zaraz taka jakby ciężkość w macicy, jakby coś mnie ciągnęło. Od bioder, pachwin, nawet w plecach.
Od kilku dni tak mam... -
nick nieaktualny