X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz dobrze że pojechałaś. Dobrze że z Hanią wszystko ok leż i wypoczywaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krwiak:)
    nie...lekarz był cudny i nie mam mu nic do zarzucenia, za to pielęgniarki tak mnie przywitały
    eh nie ma to znaczenia...mam nadzieje, ze Hania sobie poradzi...rozumiem ze krwiak się nie wchłonie, dopóki dzidzia nie będzie większa od niego to ciągle jest stan alarmowy?

• naali13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie znam na tych krwiakach, ale ważne, że serduszko bije!! :)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona cieszę się że wszystko ok!! :) całe szczęście. Dobrze ze pojechałas, lepiej dmuchać na zimne.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    krwiak:)
    nie...lekarz był cudny i nie mam mu nic do zarzucenia, za to pielęgniarki tak mnie przywitały
    eh nie ma to znaczenia...mam nadzieje, ze Hania sobie poradzi...rozumiem ze krwiak się nie wchłonie, dopóki dzidzia nie będzie większa od niego to ciągle jest stan alarmowy?
    tak, musisz lezeć jak ja:) i to jedyne lekarstwo na krwiaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 15:34

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    wróciłam
    dziewczyny, nie chciałam wywołać burzy z tym szpitalem, zwyczajnie zgodziłam się z opinią swojego lekarza...szpital miał raczej terapeutyczne działanie żeby ukoić moje nerwy
    ale jak zaczęłam mocniej krwawić to się wybrałam
    Hania jest pięknym groszkiem o wymiarach 0,45mm i cudnie bijącym serduszkiem i jest młodsza od 3dni (wiadomo usg) ale
    pod nią jest kwiat 1,24x 1.08 i to on krwawi i do tego są skurcze...
    dostałam luteinę dopochwową ale to na później a teraz duphaston i czekać

jeszcze mnie opierdzielili, że przychodnie sobie z nich robię...ale było mi wszystko jedno
    Jejku!!! Cudownie! :) Krwiak na pewno się wchłonie. Cieszę się że z maluszkiem wszystko dobrze! :) Trzymaj się i dużo odpoczywaj!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, ze sie wyjaśniło, na pewno dalej bedzie wszystko dobrze, odpoczywaj duzo:) żadna z nas nie chciała Ci robic jeszcze większej przykrości, najważniejsze ze z Hania i z Tobą jest ok;)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne,ze jest lepiej. Arizona, a co zrobisz jak Hania to bedzie jednak Heniek? :-P

Monika34, eneska, anulka557, Liskova lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona uff... dobrze, że pojechałaś. Teraz wypoczywaj, staraj się nie stresować - wszystko będzie dobrze. :)
    Współczuję przejść w szpitalu, ja przy poronieniu w szpitalu zostałam tak zjechana przez pielęgniary, że siedziałam później na IP płacząc, a one sobie obok wesoło nawijały która jakie ciasto przyniosła, bo akurat były Andrzejki. Szpital ponoć przyjazny dziecku - kobiecie w ciąży na pewno nie. Szpital Zdroje w Szczecinie - NIE POLECAM.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali ale masz duży brzuszek już :D
    Arizona super!! Cieszę się, że z maluszkiem wszystko dobrze!

km5sio4phkxiw92p.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nali ale masz brzuchol! :) Super! :) Mój zdecydowanie mniejszy, ale też już widoczny. Na bieżąco wrzucam zdjęcia do Pamiętnika ciąży więc można sobie podejrzeć jak ktoś chce. ;)

eneska lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Arizona uff... dobrze, że pojechałaś. Teraz wypoczywaj, staraj się nie stresować - wszystko będzie dobrze. :)
    Współczuję przejść w szpitalu, ja przy poronieniu w szpitalu zostałam tak zjechana przez pielęgniary, że siedziałam później na IP płacząc, a one sobie obok wesoło nawijały która jakie ciasto przyniosła, bo akurat były Andrzejki. Szpital ponoć przyjazny dziecku - kobiecie w ciąży na pewno nie. Szpital Zdroje w Szczecinie - NIE POLECAM.
    Ja niestety też mam przykre doświadczenia związane ze szpitalem w ciąży zagrożonej i w trakcie poronienia... Pielęgniarki były w porządku, ale niektórzy lekarze powinni dostać w pysk...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona super ze z fasolką wszystko dobrze :)
    teraz dużo odpoczywaj i leż a na pewno wszystko sie ułoży! Trzymam za was kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja akurat mam mam dobre wspomnienia jeśli chodzi o podejście w szpitalu po stracie małej,dostałam osobną salę gdzie leżała dziewczyna po stracie w 37 tygodniu ale ona na drugi dzień już wychodziła i byłam sama. Pielęgniarki się nie narzucały i miałam opiekę psychologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby się okazało że Hania ma siusiak to będzie Jankiem:)
    Cóż moj groszek ma teraz ciężki okres...ale jakoś damy radę...
    Naali ja wczoraj jak kupiłam sukienkę to mniej więcej tak wyglądałam, mam zdjęcie wiec za chwile postaram się wstawić...
    dzisiaj brzuszek jest mniejszy ale mało jadłam

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona czy Hania czy Jaś - trzymam kciuki by wszystko było dobrze! :) Teraz tylko spokój i odpoczynek. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arizona aż mi ulżyło, super, że z Hanką ok, oby się ten krwiak szybko wchłonął :)

naali kurcze mam w Tobie poważną konkurentkę jeśli chodzi o "wypchany brzuch" :D mój dziś mały bo mało jadłam :P

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/bb17928a882a8.jpg.html
    U mnie dziś tak. :)
    Według OM 7t1d, według USG 6t6d. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 16:13

alexa, anulka557, Pola_x lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Jakby się okazało że Hania ma siusiak to będzie Jankiem:)
    Cóż moj groszek ma teraz ciężki okres...ale jakoś damy radę...
    Naali ja wczoraj jak kupiłam sukienkę to mniej więcej tak wyglądałam, mam zdjęcie wiec za chwile postaram się wstawić...
    dzisiaj brzuszek jest mniejszy ale mało jadłam
    Jasiek bardzo ładnie, sama mam Jaśka :D

• naali13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie mi dowalil tekstem: "rzeczywiście wyglądasz jakbyś w ciąży była XD"

anulka557, Carmen1724, eneska, Pola_x, lucy1983, Liskova lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ