Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny chodzące prywatnie do ginekologa czy za badania prenatalne bedziecie musiały zapłacić?,ja chodzę właśnie prywatnie i wczoraj dostałam skierowanie ale podobno mają byc na nfz bez płacenia za nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 17:47
-
To jest tak naprawdę zwykle badanie usg tylko dokładniejsze. No chyba że robisz test PAPPA ale skierowanie tu to chyba dostają osoby które mają przypadki chorób w rodzinie itp.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualnyMama84 wrote:Dziewczyny chodzące prywatnie do ginekologa czy za badania prenatalne bedziecie musiały zapłacić?,ja chodzę właśnie prywatnie i wczoraj dostałam skierowanie ale podobno mają byc na nfz bez płacenia za nie
ja też zapisując się na badania musiałam powiedzieć, czy mam na nie skierowanie czy nie. jeszcze nie mam, więc pani w recepcji zaznaczyła na razie, że płatne, ale uprzedziłam ją, że mam wizytę 25.06 i wtedy najpewniej dostanę skierowanie -
A mi lekarz mówił, że skierowanie to tylko jak powyżej 35 rż i jak były choroby w rodzinie... a PAPPA ze dwie stówy..
Dziewczyny jestem jedna z pierwszych na styczeń, więc mogę się Wam już pochwalić moim bardzo kształtnym dzieciątkiemMa 3 cm, serducho wali jak dzwon. Wczoraj widziałam jak fikał koziołki, ruszał rączkami i nóżkami.
asia1985, marta1987, eneska, Arizona_R, Liskova, anulka557, Pola_x, Carmen1724, Felicity lubią tę wiadomość
-
eneska wrote:jeśli ginekolog ma umowę z NFZ i dostałaś skierowanie, to chyba będą bezpłatne. Moja ginekolog mojej znajomej, jak była w ciąży wypisała skierowanie na prenatalne, bo RZEKOMO nie widziała kości nosowej i były za darmo
ja też zapisując się na badania musiałam powiedzieć, czy mam na nie skierowanie czy nie. jeszcze nie mam, więc pani w recepcji zaznaczyła na razie, że płatne, ale uprzedziłam ją, że mam wizytę 25.06 i wtedy najpewniej dostanę skierowanie -
nick nieaktualnyJATA wrote:Ja idę prywatnie i płacę 500 zł - 250 za usg 4d i 250 za test PAPPA
USG 4d czy badanie prenatalne? bo to chyba różnica?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 18:22
-
eneska wrote:ja też idę prywatnie, do prywatnego szpitala. badanie prenatalne 200 zł. (bez skierowania), a test PAPPA 150 zł., ale na test z krwi zdecyduję się, jeśli będą wątpliwości po USG
USG 4d czy badanie prenatalne? bo to chyba różnica? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyArizona - kochana kamień spadł mi z serca.... Dobrze że z Haneczką wszystko dobrze
odpoczywaj i uważaj na siebie...
Anulka - gratuluję zdrowej Fasolkiale pewnie też miałaś stresa z tą krwią...
Monika - dzięki za wskazówkę o tych tamponach na basen, bo chciałabym niedługo zacząć chodzić na basen.
Naali - piękny brzusio
A u mnie prawie 11 tydzień a mdłości nadal męczą... I jeszcze ten upał nie do zniesienia. Jak wracałam autem do domu to myślałam że się ugotujęno ale w końcu długi weekend się zaczął
ja go pewnie spędzę na naszym ogródku pod parasolem. Aczkolwiek muszę zrobić dwa postery na konferencję...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:To trzymam kciuki;) cos mysle ze dzis bedzie seria dobrych wiadomości:)
A ja nie wiem kiedy sie umówić na USG prenatalne, czy wg miesiączki czy wg USG bo mam opóznienie ok tydzien?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 19:03