X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzące prywatnie do ginekologa czy za badania prenatalne bedziecie musiały zapłacić?,ja chodzę właśnie prywatnie i wczoraj dostałam skierowanie ale podobno mają byc na nfz bez płacenia za nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 17:47

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak naprawdę zwykle badanie usg tylko dokładniejsze. No chyba że robisz test PAPPA ale skierowanie tu to chyba dostają osoby które mają przypadki chorób w rodzinie itp.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zrobic badanie krwi a potem usg, ciemna jestem w tym :(

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Dziewczyny chodzące prywatnie do ginekologa czy za badania prenatalne bedziecie musiały zapłacić?,ja chodzę właśnie prywatnie i wczoraj dostałam skierowanie ale podobno mają byc na nfz bez płacenia za nie
    jeśli ginekolog ma umowę z NFZ i dostałaś skierowanie, to chyba będą bezpłatne. Moja ginekolog mojej znajomej, jak była w ciąży wypisała skierowanie na prenatalne, bo RZEKOMO nie widziała kości nosowej i były za darmo :P
    ja też zapisując się na badania musiałam powiedzieć, czy mam na nie skierowanie czy nie. jeszcze nie mam, więc pani w recepcji zaznaczyła na razie, że płatne, ale uprzedziłam ją, że mam wizytę 25.06 i wtedy najpewniej dostanę skierowanie :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz mówił, że skierowanie to tylko jak powyżej 35 rż i jak były choroby w rodzinie... a PAPPA ze dwie stówy..:/
    Dziewczyny jestem jedna z pierwszych na styczeń, więc mogę się Wam już pochwalić moim bardzo kształtnym dzieciątkiem :D Ma 3 cm, serducho wali jak dzwon. Wczoraj widziałam jak fikał koziołki, ruszał rączkami i nóżkami.
    6c91047970ac2dd1.jpg
    aa0eaa39e8e50ef7.jpg

asia1985, marta1987, eneska, Arizona_R, Liskova, anulka557, Pola_x, Carmen1724, Felicity lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    jeśli ginekolog ma umowę z NFZ i dostałaś skierowanie, to chyba będą bezpłatne. Moja ginekolog mojej znajomej, jak była w ciąży wypisała skierowanie na prenatalne, bo RZEKOMO nie widziała kości nosowej i były za darmo :P
    ja też zapisując się na badania musiałam powiedzieć, czy mam na nie skierowanie czy nie. jeszcze nie mam, więc pani w recepcji zaznaczyła na razie, że płatne, ale uprzedziłam ją, że mam wizytę 25.06 i wtedy najpewniej dostanę skierowanie :)
    Ja idę prywatnie i płacę 500 zł - 250 za usg 4d i 250 za test PAPPA

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Ja idę prywatnie i płacę 500 zł - 250 za usg 4d i 250 za test PAPPA
    ja też idę prywatnie, do prywatnego szpitala. badanie prenatalne 200 zł. (bez skierowania), a test PAPPA 150 zł., ale na test z krwi zdecyduję się, jeśli będą wątpliwości po USG :)

USG 4d czy badanie prenatalne? bo to chyba różnica?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 18:22

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja też idę prywatnie, do prywatnego szpitala. badanie prenatalne 200 zł. (bez skierowania), a test PAPPA 150 zł., ale na test z krwi zdecyduję się, jeśli będą wątpliwości po USG :)

USG 4d czy badanie prenatalne? bo to chyba różnica?
    prenatalne robione przez maszynę, która ma opcję 4d, dokładniej się podejrzeć nie da ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    prenatalne robione przez maszynę, która ma opcję 4d, dokładniej się podejrzeć nie da ;)
    ok, rozumiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA, a kiedy idziesz na te badania (tzn. w którym tc)?

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    JATA, a kiedy idziesz na te badania (tzn. w którym tc)?

Idę 11 czerwca czyli 11t2d, 12 tydzień

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona - kochana kamień spadł mi z serca.... Dobrze że z Haneczką wszystko dobrze :) odpoczywaj i uważaj na siebie...

Anulka - gratuluję zdrowej Fasolki :) ale pewnie też miałaś stresa z tą krwią...

Monika - dzięki za wskazówkę o tych tamponach na basen, bo chciałabym niedługo zacząć chodzić na basen.

Naali - piękny brzusio :)

A u mnie prawie 11 tydzień a mdłości nadal męczą... I jeszcze ten upał nie do zniesienia. Jak wracałam autem do domu to myślałam że się ugotuję :( no ale w końcu długi weekend się zaczął ;) ja go pewnie spędzę na naszym ogródku pod parasolem. Aczkolwiek muszę zrobić dwa postery na konferencję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA idziesz w przyszły czwartek??? Ja mam prenatalne w 11t 0d czyli za 8 dni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero 3 lipca...

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    JATA idziesz w przyszły czwartek??? Ja mam prenatalne w 11t 0d czyli za 8 dni...
    tak w przyszły czwartek. Szkoda, ze pić nie mogę, bo bym kielicha normalnie na odwagę wypiła przed.

eneska, lucy1983 lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się nażarłam sałatką owocową chyba pęknę.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    tak w przyszły czwartek. Szkoda, ze pić nie mogę, bo bym kielicha normalnie na odwagę wypiła przed.

Ooo to idziemy w ten sam dzień. Ja też mam stresa ale staram się zachiwać spokój ;)

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Ooo to idziemy w ten sam dzień. Ja też mam stresa ale staram się zachiwać spokój ;)

Ja okropnego. Przede wszystkim czy w ogóle ciąża się nie zatrzymała. Wiem, ze to trauma z poprzedniego razu i nic na to nie poradzę, ech.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki;) cos mysle ze dzis bedzie seria dobrych wiadomości:)
    A ja nie wiem kiedy sie umówić na USG prenatalne, czy wg miesiączki czy wg USG bo mam opóznienie ok tydzien?

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    To trzymam kciuki;) cos mysle ze dzis bedzie seria dobrych wiadomości:)
    A ja nie wiem kiedy sie umówić na USG prenatalne, czy wg miesiączki czy wg USG bo mam opóznienie ok tydzien?
    ja myślę, że te widełki uwzględniają takie przesunięcia, muszą one być jakoś dostosowane, bo to się często rozjeżdża. Ja bym się umawiała z okresu, trochę później niż na samym początku "widełek" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 19:03

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ