X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli między 11 a 13 i 6 dni? U mnie wizyta dopiero 23 czerwca...

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Czyli między 11 a 13 i 6 dni? U mnie wizyta dopiero 23 czerwca...
    tak

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w rejestracji mówiłam, kiedy była OM i pani mi sama wyliczyła wszystko :) więc Ty również możesz powiedzieć, jak to u Ciebie wygląda i na pewno położna/lekarz Ci doradzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Ja okropnego. Przede wszystkim czy w ogóle ciąża się nie zatrzymała. Wiem, ze to trauma z poprzedniego razu i nic na to nie poradzę, ech.

Doskonale Cię rozumiem. Ja to nie tyle boję się że te badania wykryją wady tylko boję się czy dzidzia się nie zatrzymała gdzieś po drodze, bo ostatnie usg miałam na początku 7. tyg.
    No ale wierzę że wszystko jest w porządku :) i ty też rak musisz myśleć :)

JATA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie owu podał jeden termin 3 stycznia, jeden lekarz ustalił na 9, a teraz w karcie ciazy mam 4. No ale pójdę na poczatku 11 wiec wtedy w razie czego będę miała jeszcze 2 tygodnie w zapasie i lekarz zadecyduje kiedy to USG prenatalne. Rozumiem ze bezpłatnie to tylko w szpitalu ze skierowaniem na NFZ?

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tych tematach jestem do tylu...mam nadzieje ze jak przyjdzie czas lekarz wszystko mi wyjasni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Wlasnie owu podał jeden termin 3 stycznia, jeden lekarz ustalił na 9, a teraz w karcie ciazy mam 4. No ale pójdę na poczatku 11 wiec wtedy w razie czego będę miała jeszcze 2 tygodnie w zapasie i lekarz zadecyduje kiedy to USG prenatalne. Rozumiem ze bezpłatnie to tylko w szpitalu ze skierowaniem na NFZ?
    ja nie wiem, jak to dokładnie wygląda, bo ja mam badanie prywatnie, w prywatnej klinice i jeśli dostanę skierowanie od ginekologa, to będzie ono za darmo. więc nie rozumiem dokładnie tych uregulowań - najlepiej dowiedzieć się u źródła - czyli tam, gdzie będziesz wykonywać badanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do przychodni na L i tam mam opiekę za darmo, ale nie wiem czy to badanie jest obowiązkowe czy według chęci...bo wszystkie planowe tam wykonują, ale najwyżej jesli nie bedzie to w pakiecie, to umówię sie prywatnie, natomiast zdecydowałam ze testów z krwi nie będę wykonywać, jesli USG wyjdzie ok. A wy robicie te dodatkowe testy?
    Fajnie jakby maz mógł byc wtedy, bo to bedzie chyba moje pierwsze USG przez brzuch

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja chodzę do przychodni na L i tam mam opiekę za darmo, ale nie wiem czy to badanie jest obowiązkowe czy według chęci...bo wszystkie planowe tam wykonują, ale najwyżej jesli nie bedzie to w pakiecie, to umówię sie prywatnie, natomiast zdecydowałam ze testów z krwi nie będę wykonywać, jesli USG wyjdzie ok. A wy robicie te dodatkowe testy?
    Fajnie jakby maz mógł byc wtedy, bo to bedzie chyba moje pierwsze USG przez brzuch
    Ja też chodzę do przychodni na L i idę na usg genetyczne do innej przychodni. W L wykonają Ci pewnie USG w 12 tygodniu, może zmierzą przezierność, ale oni nie mają odpowiedniego sprzętu żeby wykonać pełne usg genetyczne -takie obowiązkowe nie jest.

FasUla lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze wymioty za mną bleeee :) tak mnie nęciło nęciło już od kilku dni , najgorsze , że nie mam już teraz apetytu na nic :/

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pytania skad sie biora krwiaki to ich powstawanie jest m.in. zwiazane z wiekszym ukrwieniem w wiadomych sferach :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy jak sobie radzicie z mdłościami ? Ja zjadłam taką pyszna pomarańczkę i tylko ją zwróciłam :/ teraz jem takie paluchy bez smaku ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Dziewczyny a Wy jak sobie radzicie z mdłościami ? Ja zjadłam taką pyszna pomarańczkę i tylko ją zwróciłam :/ teraz jem takie paluchy bez smaku ...
    u mnie pomagało zjedzenie czegokolwiek (kromka, jabłko) jeszcze przed wstaniem z łóżka. podobno dobry na mdłości jest imbir.

• JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    piłam hektolitry herbaty i wody z imbirem, dobrze jest właśnie podjadać w małych porcjach, bo mi najgorzej było jak byłam głodna, a mnie mdliło na widok jedzenia

thgfvfxm3bi7mzv7.png

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mdli na widok jedzenia :/ Byłam dziś w markecie i nie było produktu przez którego by mnie nie zemdliło :/

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Dawno się nie odzywałam. Mój maluszek ma 2cm i ma się dobrze u lekarza była 1.06. następna wizytę prywatna( chodzę na NFZ i prywatnie) mam 25.06 już będą to prenatalne badania.

Moje całodniowe mdłości połączone z wymiotami zaczęły się około 6 tygodnia i na maksa mnie męczyły 2,5 tygodnia a teraz od kilku dni są do wytrzymania.
    Nie ma dobrego sposobu chociaż uciskanie nadgarstka kciukiem w krytycznych momentach było zbawienne, herbata z imbirem, mała szklaneczka coli też pomagała.

Zaczynam dziś 10 tydzień. Ból sutków, zawroty głowy i ból głowy nowsze objawy.

Liskova, eneska, Carmen1724, anulka557 lubią tę wiadomość

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdłości, to na pewno:

- zjedzenie czegoś małego przed wstaniem z łóżka: herbatniki, krakersy, wafle ryżowe
    - jedzenie małych ilości, ale często
    - picie wody, najlepiej z cytryną
    - imbir, herbatki imbirowe
    - niedopuszczanie do uczucia głodu - to chyba najważniejsze
    - cukierki cytrynowe, cytryna - w plasterkach do jedzenia, dodana do wody, wąchanie cytryny. To samo z miętą. Polecam cukierki cytrynowe z Lidla.

Ja dzisiaj właśnie dopuściłam do głodu i myślałam, że puszczę pawia w aucie, masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pomagała trochę cola, czasem jadłam dopiero o 13 i tylko to na co miałam ochotę, podobno ciężarna ma zapas jedzenia zwykle, ważne jest picie. Ale domowe sposoby typu imbir, krakersy nie pomagały, zauważyłam tez ze stres to nasilał, wiec czasem melisa była pomocna;)

Liskova lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przegryzłam takie paluchy ale tak mi wchodzą jakby chciały a nie mogły :/ ale jak zwróciłam to mi trochę lepiej....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    nie za bardzo mam jak pisać ale prawie jestem na bieżąco
    pochłonęłam ćwiartkę arbuza i napisałam do mojego, że jak będzie wracał do domu to niech zajedzie do tesco i kupi arbuza:)

Liskova, monika_89 lubią tę wiadomość

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ