Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJATA wrote:Ja okropnego. Przede wszystkim czy w ogóle ciąża się nie zatrzymała. Wiem, ze to trauma z poprzedniego razu i nic na to nie poradzę, ech.
Doskonale Cię rozumiem. Ja to nie tyle boję się że te badania wykryją wady tylko boję się czy dzidzia się nie zatrzymała gdzieś po drodze, bo ostatnie usg miałam na początku 7. tyg.
No ale wierzę że wszystko jest w porządkui ty też rak musisz myśleć
JATA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWlasnie owu podał jeden termin 3 stycznia, jeden lekarz ustalił na 9, a teraz w karcie ciazy mam 4. No ale pójdę na poczatku 11 wiec wtedy w razie czego będę miała jeszcze 2 tygodnie w zapasie i lekarz zadecyduje kiedy to USG prenatalne. Rozumiem ze bezpłatnie to tylko w szpitalu ze skierowaniem na NFZ?
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:Wlasnie owu podał jeden termin 3 stycznia, jeden lekarz ustalił na 9, a teraz w karcie ciazy mam 4. No ale pójdę na poczatku 11 wiec wtedy w razie czego będę miała jeszcze 2 tygodnie w zapasie i lekarz zadecyduje kiedy to USG prenatalne. Rozumiem ze bezpłatnie to tylko w szpitalu ze skierowaniem na NFZ?
-
nick nieaktualnyJa chodzę do przychodni na L i tam mam opiekę za darmo, ale nie wiem czy to badanie jest obowiązkowe czy według chęci...bo wszystkie planowe tam wykonują, ale najwyżej jesli nie bedzie to w pakiecie, to umówię sie prywatnie, natomiast zdecydowałam ze testów z krwi nie będę wykonywać, jesli USG wyjdzie ok. A wy robicie te dodatkowe testy?
Fajnie jakby maz mógł byc wtedy, bo to bedzie chyba moje pierwsze USG przez brzuch -
FasUla wrote:Ja chodzę do przychodni na L i tam mam opiekę za darmo, ale nie wiem czy to badanie jest obowiązkowe czy według chęci...bo wszystkie planowe tam wykonują, ale najwyżej jesli nie bedzie to w pakiecie, to umówię sie prywatnie, natomiast zdecydowałam ze testów z krwi nie będę wykonywać, jesli USG wyjdzie ok. A wy robicie te dodatkowe testy?
Fajnie jakby maz mógł byc wtedy, bo to bedzie chyba moje pierwsze USG przez brzuchFasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolinka1992 wrote:Dziewczyny a Wy jak sobie radzicie z mdłościami ? Ja zjadłam taką pyszna pomarańczkę i tylko ją zwróciłam
teraz jem takie paluchy bez smaku ...
-
karolinka1992 wrote:Dziewczyny a Wy jak sobie radzicie z mdłościami ? Ja zjadłam taką pyszna pomarańczkę i tylko ją zwróciłam
teraz jem takie paluchy bez smaku ...
-
Witajcie
Dawno się nie odzywałam. Mój maluszek ma 2cm i ma się dobrze u lekarza była 1.06. następna wizytę prywatna( chodzę na NFZ i prywatnie) mam 25.06 już będą to prenatalne badania.
Moje całodniowe mdłości połączone z wymiotami zaczęły się około 6 tygodnia i na maksa mnie męczyły 2,5 tygodnia a teraz od kilku dni są do wytrzymania.
Nie ma dobrego sposobu chociaż uciskanie nadgarstka kciukiem w krytycznych momentach było zbawienne, herbata z imbirem, mała szklaneczka coli też pomagała.
Zaczynam dziś 10 tydzień. Ból sutków, zawroty głowy i ból głowy nowsze objawy.Liskova, eneska, Carmen1724, anulka557 lubią tę wiadomość
2012 👩❤️👨
2016 👧
29👩
30👨
2cs
22.04.2022 ⏸️
23.04.2022 beta 18.5
25.04.2022 beta 83.7
29.04.2022 beta 722 -
Na mdłości, to na pewno:
- zjedzenie czegoś małego przed wstaniem z łóżka: herbatniki, krakersy, wafle ryżowe
- jedzenie małych ilości, ale często
- picie wody, najlepiej z cytryną
- imbir, herbatki imbirowe
- niedopuszczanie do uczucia głodu - to chyba najważniejsze
- cukierki cytrynowe, cytryna - w plasterkach do jedzenia, dodana do wody, wąchanie cytryny. To samo z miętą. Polecam cukierki cytrynowe z Lidla.
Ja dzisiaj właśnie dopuściłam do głodu i myślałam, że puszczę pawia w aucie, masakra. -
nick nieaktualnyMnie pomagała trochę cola, czasem jadłam dopiero o 13 i tylko to na co miałam ochotę, podobno ciężarna ma zapas jedzenia zwykle, ważne jest picie. Ale domowe sposoby typu imbir, krakersy nie pomagały, zauważyłam tez ze stres to nasilał, wiec czasem melisa była pomocna;)
Liskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny