X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Bo trochę śluzu delikatnie brązowego się pojawiło i skurcze
    Dla pewności sprawdź, ale na pewno to nic takiego. :)

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli pojawi się takie plamienie to można wziąć luteinę ? Czy tylko za zgodą lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 22:01

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    zbieram się do spania bo to był męczący dzień...a z tego wszystkiego zapomniałam Wam napisać, że jak lekarz pokazał mi serduszko to się popłakałam tam z ulgi i szczęścia...bo ono tak pięknie tam pulsowało:)

Kochana tak się cieszę, że u Was wszystko w porządku <3 <3 <3 Tylko leż i się oszczędzaj teraz ;-)

a.png
    a.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen jak się martwisz, to jedź. Zawsze lepiej pojechać o raz za dużo niż za mało.

km5sio4phkxiw92p.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen jedz i daj znac. Czy summerka pisala jak po wizycie?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • ewe08 Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz kochana lepiej dmuchać na zimne

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgasnloe2l.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciliśmy z maleństwem wszystko ok ale mały krwiak się zrobił i stąd to plamienie,widziałam maleństwo i serduszko bijące ale chyba spało bo się nie ruszało ☺ jutro wymiary wam podam bo od lekarki niewiele się dowiedziałam.

lucy1983, Liskova lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze kochana ze sprawdzilas a te krwiaki to jakas plaga kurde:/ masz lezec?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carmen super :) ale na tym etapie to się chyba jeszcze nie rusza, dopiero za tydzień :) ja też mam , tzn już miałam takie plamienia, wczoraj tylko ten epizod rano i do teraz czysto, ewidentnie tej luteiny mi brakowało :P

poza tym, czuję się dziś nawet dobrze, w ogóle mam super humor bo przyjaciółka która starała się 6 lat o ciążę, już zbierała na in vitro właśnie wczoraj zobaczyła 2 kreskę na teście :D

dorbie, Carmen1724, Liskova, Aprilia lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki;)

Ja wczoraj byłam wreszcie u mojej ginki;) z usg wynika, ze ciaza jest juz tylko o trzy dni młodsza niz OM, a wcześniej było ponad tydzien. Zarodek żywy, mam juz kartę ciazy;) cos tam mi sie delikatnie odkleja, stad lekkie plamienie, ale mamy czekać, mam brać douphaston i czekać, ale jestem dobrej myśli;)

anulka557, asia1985, lucy1983, dorbie, Giannaa, monika_89, Carmen1724, Mama84, Liskova, Aprilia, Beatrice lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summerka super, że z dzieckiem wszystko ok :) z resztą też będzie! :)

Summerka lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka super:) a noe wiesz co sie odkleja ?
    Ja przyszlam sie pozalic taka jestem zla, ze plakac mi sie chce a nie mam nawet na kogo byc zla!
    Leze ciagle i mam na prawde pomoc ze strony mamy i tesciowej ale kazda robi o swojemu i szykuje malego na procesje a tu.nic nie moge poszukac koszulki nie ma kamizelki nie ma nic nie poprasowane aaaaaaaaaaaaaa nie moge wymagac ze beda robic wszystko jak ja chce i tak mi pomagaj ale mam ochote wstac i przejsc po domu jak burza ulozyc wszystko po swojemu posprzatac poprasowac a cala deska do prasowanoa, storczyk prawie z okna spadl aaaaaaaaaaanoe powinnam wstawac i wtedy chyba lepiej dla mojego zdrowia bo az mnie kluje w dole aaaaaaaaaaaaaaa plakac mi sie chce wiem glupie problemy se znajduje wiem a.moj sybek idzie w jakies bluzce zamist koszulce czy kamizelce aaaaaaa przepraszam musialam wyrzucic to z soebie przepraszam za bledy pisze z komorki i ze zlosci lzy mi nalecialy do oczu

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Ja przyszlam sie pozalic taka jestem zla, ze plakac mi sie chce a nie mam nawet na kogo byc zla!
    Leze ciagle i mam na prawde pomoc ze strony mamy i tesciowej ale kazda robi o swojemu i szykuje malego na procesje a tu.nic nie moge poszukac koszulki nie ma kamizelki nie ma nic nie poprasowane aaaaaaaaaaaaaa nie moge wymagac ze beda robic wszystko jak ja chce i tak mi pomagaj ale mam ochote wstac i przejsc po domu jak burza ulozyc wszystko po swojemu posprzatac poprasowac a cala deska do prasowanoa, storczyk prawie z okna spadl aaaaaaaaaaanoe powinnam wstawac i wtedy chyba lepiej dla mojego zdrowia bo az mnie kluje w dole aaaaaaaaaaaaaaa plakac mi sie chce wiem glupie problemy se znajduje wiem a.moj sybek idzie w jakies bluzce zamist koszulce czy kamizelce aaaaaaa przepraszam musialam wyrzucic to z soebie przepraszam za bledy pisze z komorki i ze zlosci lzy mi nalecialy do oczu
    Wypij melise ;-)
    Aaa kolejny dzien pieknej pogody. Summerka, dzidzia rosnie jak na drozdzach :-)
    Jesli chodzi o luteina na plamienia to nie nalezy brac niczego na wlasna reke bo to nie jest tak,ze wezmie sie jednorazowo i odstawi, tego nie wolno robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 09:20

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam, że będę mieć spokój z mdłościami ale dziś wróciły.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Cześć dziewczynki;)

Ja wczoraj byłam wreszcie u mojej ginki;) z usg wynika, ze ciaza jest juz tylko o trzy dni młodsza niz OM, a wcześniej było ponad tydzien. Zarodek żywy, mam juz kartę ciazy;) cos tam mi sie delikatnie odkleja, stad lekkie plamienie, ale mamy czekać, mam brać douphaston i czekać, ale jestem dobrej myśli;)

Fajnie, że fasolinka nadrabia ;-) odpoczywaj ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Monia, nie martw się, wspieram Cię, ja też tak mam. To taka niemoc jest. U mnie faceci rządzą, a ja mam leżeć. Tylko moi synowie to duże chlopaki już to nue muszę miec babć w domu. Ale narobia strasznego bałaganu. W pon wszystko leżało na podłodze, toreb 5 z powrotu z rejsu po weekendzie, torby na treningi, ubrania luzem, kuchnia cała zastawiona brudnymi naczyniami, bo zmywarki nie wyjeli jeszcze i o 8.00 przychodzą faceci od internetu i kablówki niezapowiedziani, bo po co. I co? Mialam sprzątać? Mąż przyjechał ok 11.00 dopiero lekko ogarnal
    Ale z szukaniem wszystkiego to mam tak samo, nikt nuc nie może znaleźć, a ja wchodzę do pokoju i otwieram szafkę i jest.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Monia, nie martw się, wspieram Cię, ja też tak mam. To taka niemoc jest. U mnie faceci rządzą, a ja mam leżeć. Tylko moi synowie to duże chlopaki już to nue muszę miec babć w domu. Ale narobia strasznego bałaganu. W pon wszystko leżało na podłodze, toreb 5 z powrotu z rejsu po weekendzie, torby na treningi, ubrania luzem, kuchnia cała zastawiona brudnymi naczyniami, bo zmywarki nie wyjeli jeszcze i o 8.00 przychodzą faceci od internetu i kablówki niezapowiedziani, bo po co. I co? Mialam sprzątać? Mąż przyjechał ok 11.00 dopiero lekko ogarnal
    Ale z szukaniem wszystkiego to mam tak samo, nikt nuc nie może znaleźć, a ja wchodzę do pokoju i otwieram szafkę i jest.
    no ta niemoc jest straszna ja jednak wyprasowałam ubrania małemu bo nie wytrzymałam na łóżku na siedząco prasowałam teraz poszli a ja leżę dalej. Wczoraj leżałam do 22 na leżaczku na dworze tak cieplutko było:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.weekendowo.pl/ciekawostki/p,maz-robil-ciezarnej-zonie-jedno-zdjecie-dziennie-az-do-narodzin-dziecka-niezwykla-ciaza-w-zaledwie-kilka-sekund.html

fajne takie zdjęcia co dziennie tylko, że ja mam już brzuch jak ona w połowie ciąży więc u mnie nie będzie tak to wyglądać

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Carmen, dobrze, że to tylko krwiak - odpoczywaj teraz dużo :)
    Naprawdę jakaś plaga z tymi krwiakami, masakra.

Monika, podziwiam Cię, bo ja też bym już dawno wyszła z siebie i stanęła obok na Twoim miejscu :P

Ja dzisiaj w dobrym samopoczuciu, wczoraj byli u nas znajomi, teraz po śniadanku (które zafundował mi mąż :) ) odpoczywam, storczyki zalałam wodą :D , mąż na spacerze z psem, a ja się relaksuję :) po południu jedziemy do moich rodziców na grilla. :)

Monika34 lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

a ja mam jakąś traumatyczną noc za sobą. Jakieś dziwne sny miałam, a przed 4 się obudziłam i nie mogłam się ułożyć, kręciłam się aż złapały mnie okropne mdłości.
    W końcu zasnęłam, ale później znów miałam mdłości, na szczęscie śniadanie pomogło.
    Chyba te problemy ze snem to coraz większy niepokój. Jeszcze tydzień muszę wytrzymać do usg.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ