X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Hej dziewczyny,

a ja mam jakąś traumatyczną noc za sobą. Jakieś dziwne sny miałam, a przed 4 się obudziłam i nie mogłam się ułożyć, kręciłam się aż złapały mnie okropne mdłości.
    W końcu zasnęłam, ale później znów miałam mdłości, na szczęscie śniadanie pomogło.
    Chyba te problemy ze snem to coraz większy niepokój. Jeszcze tydzień muszę wytrzymać do usg.
    ojej, na pewno podświadomość działa :( zrelaksuj się, na pewno wszystko będzie dobrze :)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś dzień głodomora dopiero co śniadanie zjadłam a już sobie żurek grzeje:)

eneska lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jutro czeka intensywny dzień, mam nadzieję, że starczy mi energii :P muszę zawieźć męża na 9:00 do pracy, potem pojechać na jakieś większe zakupy spożywcze, z psem na szczepienie, do lekarza rodzinnego po skierowanie na badania, po prezent dla znajomych na parapetówkę (bo idziemy w sobotę), do biblioteki oddać książki, bo już mam kary naliczone :D :P łoo matko, to będzie ciężki dzień :P jeszcze te upały

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)
    taka cudna pogoda za oknem, eh, później chyba wywalę się na balkon:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    witam:)
    taka cudna pogoda za oknem, eh, później chyba wywalę się na balkon:)
    hej:) jak u Ciebie samopoczucie i ogólnie sytuacja dzisiaj? :)

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaliczyłam takie mega rzyganie, że myślałam, że się uduszę. Tak mną targało, że nie mogłam oddechu złapać.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej:)
    plamię ale to raczej rozrzedzona krew a czasami wygląda jak intensywnie żółty mocz, więc uznaje, że jest lepiej...skrzepy jeśli są to też już jakby brązowe więc lada dzień przejdę na luteinę i liczę, że cholerstwo szybko się wchłonie co bym mogła chociaż minimum aktywności wykazać:)
    zaczynam też odczuwać coś na kształt mdłości
    Mój jak się dowiedział, że z Haneczką ok...to ucieszony skwitował, że tyle pracy mu oszczędziła, jeśli wiesz o jaką pracę mu chodziło:)

eneska lubi tę wiadomość

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U mnie dzisiaj też piękna pogoda.
    Dziś obudziłam się bez mdłości i odruchów wymiotnych no prawie po za myciem zębów.
    Wieczorem znowu męczyły mdłości ale nie są już takie silne. Zaczynam jeść, bo schudłam 5kg ;/.

Arizona, wczoraj w nocy doczytałam co się działo u Ciebie aż się popłakałam, bardzo się cieszę, że wszystko z Haneczką w porządku :)

Lucy1983, Ja też mam obawy, że maleństwo zatrzyma się i nie będzie już bijącego serduszka. Musimy być dobrej myśli :)

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie poszlismy we trojke...no w sumie, to we czworo,bo ja w dwupaku :-P na dlugi spacer,bo pogoda taka piekna. Pies zadowolony i ja w sumie tez. Moj luby chce jechac na ryby,ale mnie die nie chce jakos, choc probowal mnie skusic pysznym pstragiem jakiego sprzedaja tam wlasbie :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym serduszkiem to chyba każda się martwi, a te których ciąża jest bardziej wiekowa martwią się o badania prenatalne:)
    u mnie tym krwiakiem jak się okazało można było wcześniej reagować ale nie miałam wówczas pojęcia co to może oznaczać...mianowicie około 5 dni temu zaczęłam mieć siniaki na nogach a byłam przekonana że nigdzie się nie uderzyłam...taki pierwszy symptom w moim przypadku

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Z tym serduszkiem to chyba każda się martwi, a te których ciąża jest bardziej wiekowa martwią się o badania prenatalne:)
    u mnie tym krwiakiem jak się okazało można było wcześniej reagować ale nie miałam wówczas pojęcia co to może oznaczać...mianowicie około 5 dni temu zaczęłam mieć siniaki na nogach a byłam przekonana że nigdzie się nie uderzyłam...taki pierwszy symptom w moim przypadku
    teraz każda ściąga spodnie i ogląda swoje nogi :D
    nie przypuszczałabym, że takie mogą być pierwsze objawy

• coliberek Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! :*

Nieśmiało, bo ciągle aż nie chce mi sie wierzyć, że w końcu się udało ale dopisuję się do Was. Termin mam na 18.stycznia 2016 JUUUPIIII

Aktualnie jestem w 8mym tygodniu ciąży (7t 3d). Ach..jak to cudownie brzmi.

Jestem w ciąży. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 11:32

eneska, Pola_x, asia1985, lucy1983, Liskova, anulka557, Monika34, Carmen1724, Arizona_R, Smużka, Beatrice lubią tę wiadomość

2nn3csqvwi8lghtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coliberek wrote:
    Hej Dziewczyny! :*

Nieśmiało, bo ciągle aż nie chce mi sie wierzyć, że w końcu się udało ale dopisuję się do Was. Termin mam na 18.stycznia 2016 JUUUPIIII

Aktualnie jestem w 8mym tygodniu ciąży. Ach..jak to cudownie brzmi.

Jestem w ciąży. :)
    witamy :) opowiedz coś o sobie - ile masz lat, skąd jesteś, ile się staraliscie.. :) gratulacje, rozgość się u nas :)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy coliberek w naszym gronie :D
    carmen cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze :)
    Arizona dobrze, że jest lepiej!

Arizona_R lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • coliberek Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!! :)

Mam 31 lat, staraliśmy się od wieeeeków.. :P A dokładnie to 4 lata. 2 pierwsze na luzie i kolejne 2 obsesyjnie. :) Mieszkam w Hiszpanii ale niedługo będziemy się przenosić do innej części Europy i zapuszczać korzenie. Jeszcze nie wiem gdzie, ale z naszym małym wielkim szczęściem w brzuchu czujemy , że świat stoi przed nami otworem i w końcu się ustabilizujemy.

W 4-5 tyg miałam drobne plamienia, bolał mnie brzuch i miałam takie brązowe skrzepiki, ale po wymuszonej wizycie na ostrym dyżurze :P wszystko przeszło - uspokoiłam się i staram się cieszyć a nie stresować i napinać. Na wizycie wyszła kropeczka i obok niej jakaś dodakowa plamka także nie wiadomo..moze noszę w sobie podwójne szczęście. :D Wszystko okaże się 10 czerwca na planowanym badaniu kontrolnym.

Skrzepików i plamień brak, wymiotów brak choć od kilku dni cały czas mnie interesująco mdli. Mąż mówi, ze jestem szalona skoro się cieszę , że mnie mdli ale bardzo , bardzo bym chciała, zeby wszystko było w porzadku. Najchętniej już bym trzymała nasze maleństwo w ramiotach...a tu 7 miechów czekania.

eneska, Monika34, Arizona_R, Beatrice lubią tę wiadomość

2nn3csqvwi8lghtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coliberek wrote:
    Dziękuję!! :)

Mam 31 lat, staraliśmy się od wieeeeków.. :P A dokładnie to 4 lata. 2 pierwsze na luzie i kolejne 2 obsesyjnie. :) Mieszkam w Hiszpanii ale niedługo będziemy się przenosić do innej części Europy i zapuszczać korzenie. Jeszcze nie wiem gdzie, ale z naszym małym wielkim szczęściem w brzuchu czujemy , że świat stoi przed nami otworem i w końcu się ustabilizujemy.

W 4-5 tyg miałam drobne plamienia, bolał mnie brzuch i miałam takie brązowe skrzepiki, ale po wymuszonej wizycie na ostrym dyżurze :P wszystko przeszło - uspokoiłam się i staram się cieszyć a nie stresować i napinać. Na wizycie wyszła kropeczka i obok niej jakaś dodakowa plamka także nie wiadomo..moze noszę w sobie podwójne szczęście. :D Wszystko okaże się 10 czerwca na planowanym badaniu kontrolnym.

Skrzepików i plamień brak, wymiotów brak choć od kilku dni cały czas mnie interesująco mdli. Mąż mówi, ze jestem szalona skoro się cieszę , że mnie mdli ale bardzo , bardzo bym chciała, zeby wszystko było w porzadku. Najchętniej już bym trzymała nasze maleństwo w ramiotach...a tu 7 miechów czekania.
    łooo, zazdroszczę Hiszpanii :)
    to super, trzymam kciuki za wizytę :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mnie od wczoraj męczą mdłosci. Dziś lecimy na urodziny teści, będzie cała rodzina nie wiem jak wytrzymam, tym bardzoej żd u nas nikt nie wie jeszcze o ciąży.

Nie wiecie może skad się biorą tylko i wyłącznie wieczorne plamienia? Po całym dniu śluz mam bardzo delikatnie zabarwiony na brązowo. Rano i w ciągu dnia ok, a od kilku dni wieczorem latte. MOże to być spowodowane przemęczeniem?

Coliberku witaj :)

Carmen bidulko Ty też krwiak? Oszczędzaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 11:52

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika być może to jest spowodowane przemęczeniem. Mnie znowu po całym dniu boli brzuch

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa wczoraj dzwoni do męża, gadka szmatka i 'no to będę tą babcią w koncu, czy nie?'. Mąż jej mówi, że jak będzie to na pewno jej powiemy (huehue) :D A ona, ze ona czuje od jakiegos czasu, że jest. Kurde, skubana :D

Im bliżej do środowej wizyty, tym większe nerwy mam, tak strasznie się boję, czy ciąża się rozwija, czy będzie serduszko :( Aż mam koszmary senne w nocy...

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova z teściową nigdy nie wygrasz :D
    Wy to chociaż wiedzie ze macie fasolkę w brzuszku a ja ? Ja nie wiem nic, nie wiem czy ktoś tam jest czy nie :(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ