WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska kochana przykro mi strasznie, przytulam cię mocno i jestem z Tobą... Trzymaj się dzielnie...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska Boże nie wierzę...tak mi przykro ;((

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska przykro mi strasznie :( :( :(

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska strasznie mi przykro :( :(

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Jakoś to znosimy z mężem, myślę, że dużo dało to, że nie znaliśmy jeszcze płci, że ciąża obumarła dość wcześnie, wiecie no, nie wiem, jak to wytłumaczyć fachowo z psychologicznego punktu widzenia, ale nie było jeszcze aż tak silnej więzi z dzieckiem - takie odnoszę wrażenie. Nie było brzucha, nie było ruchów - ciąża nie była tak namacalna. Przynajmniej ja sobie to tak tłumaczę i to mnie podnosi na duchu. Oczywiście straszne jest informowanie rodziny i znajomych o tym, no bo przecież po prenatalnych to już wszyscy wiedzieli, w końcu było wszystko super. Trzymamy się, a ja bardzo boję się pobytu w szpitalu, ginekolog powiedziała mi, że podadzą mi tabletkę - najbardziej boję się zabiegu, nigdy nic nie miałam pod narkozą itd., dlatego.
    No i samego poronienia też się boję, nie wiem, czego się spodziewać, jak dużej ilości krwi, czy zobaczę dziecko itd, milion myśli w głowie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede myślami z Tobą, oby w szpitalu obyło sie bez zabiegu. Zycze Ci duzo siły i wspieram mocno!

eneska lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska strasznie mi przykro :( :( :( :( Przytulam i przesyłam dobre myśli :*

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, nie mogę uwierzyć :( Ja mocno wierzyłam w to, że skoro już teraz wszystkie jesteśmy na takim etapie zaawansowania ciąży, to już nic złego się nie wydarzy. Zawsze powtarzam, że każdy kolejny dzień to już jesteśmy do przodu.

Czy można jakoś zbadać powód zatrzymania serduszka? Pamiętam, że rozmawiałyśmy o echokardiografii, chyba dobrze pamiętam, że Ty masz problemy z serduchem, to może mieć związek?

Przykro mi bardzo, przytulam mocno :(

Dziewczyny, a ja mam dzisiaj problem, mianowicie boli mnie dzisiaj coś w boku, dokładnie to pod żebrami, po lewej stronie, zwłaszcza jak nabieram powietrza. Macie jakiś pomysł co to? Bo mnie to martwi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Eneska, nie mogę uwierzyć :( Ja mocno wierzyłam w to, że skoro już teraz wszystkie jesteśmy na takim etapie zaawansowania ciąży, to już nic złego się nie wydarzy. Zawsze powtarzam, że każdy kolejny dzień to już jesteśmy do przodu.

Czy można jakoś zbadać powód zatrzymania serduszka? Pamiętam, że rozmawiałyśmy o echokardiografii, chyba dobrze pamiętam, że Ty masz problemy z serduchem, to może mieć związek?

Przykro mi bardzo, przytulam mocno :(

Dziewczyny, a ja mam dzisiaj problem, mianowicie boli mnie dzisiaj coś w boku, dokładnie to pod żebrami, po lewej stronie, zwłaszcza jak nabieram powietrza. Macie jakiś pomysł co to? Bo mnie to martwi :(
    kurcze, nie wiem, czy to ma związek z serduszkiem - na prenatalnych nie było żadnych nieprawidłowości w jego budowie, dziecko nie odziedziczyło mojej wady, a serce biło jak dzwon - 159 u/min.
    Ja mam swoją teorię odnośnie jakiejś wady genetycznej, ponieważ moje dziecię na żadnym USG się nie ruszało. Na prenatalnych jak pani doktor poruszała mi brzuchem, to tam machnęło ręką, ale nie jestem pewna, czy ta rączka po prostu nie poruszyła się mimowolnie, bo brzuch został poruszony.
    Ciąża obumarła w 13t wg USG a więc ledwo dotrwała II trym, o ile w ogóle.

Co do Twojego bólu - może jakiś nerw uciska? :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska możesz mieć rację..mój lekarz powiedział że to bardzo dobrze że mój mały ciągle robi fikolki. Że dziecko ruchliwe to zdrowe...kochana zabieg najczęściej jest ppd narkoza potem jakis czas nie jesz i nie pijesz. Kolezanka z sali miala
    I chyba lepszy zabieg niz jakbys miala patrzeć na to wszystko i czuć ból a i tak mogloby sie nie do konca oczyscic.

Liskova mialam to w 13tc myślałam ze to przepona ale lekarz powiedział ze raczej od kręgosłupa. Przeszlo mi po 3dniach. Spokojnie tak wysoko to na pewno nic z dzieckiem

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę w to uwierzyć po prostu. :( :( :( Trzymaj się Słonko... :(

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja się witam po wizycie i jednocześnie pomału usuwam się w cień. Serduszko naszego dziecka zatrzymało się w 13t1d. Dosłownie kilka dni po badaniach prenatalnych. Mam skierowanie do szpitala, jutro idę.

Ojej, nie, nie wierzę! Strasznie mi przykro Eneska :(
    Trzymaj się. Jestem całym sercem z tobą. Nie poddawajcie się,jesteście młodzi, jeszcze zostaniecie rodzicami.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądź dzielna eneska! Zabieg jest bardzo krótki i nie ma się czego bać. Wcześniej dostaniesz pewnie takie globulki i będziesz po nich krwawic ale dasz sobie radę. Mi te godziny w szpitalu szybko minęły. Przyjdą jeszcze szczęśliwe dni!!

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, dużo siły jutro! <3

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska kurczę, ale nic by lekarz nie zauważył ? :(
    U mnie na USG też dziecię się nie ruszało, ale jak mi gin poruszał brzuchem to wkurzone tam podskakiwało jak oparzone, więc może faktycznie masz racje, że już od początku coś było nie tak..

• Viki Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska przykro mi...To wręcz niemożliwe, żeby w II trymestrze takie rzeczy...Tak po prostu...:( Przytulam Cie

ale nie wydaje mi się żeby brak ruchu na to wskazywał. Przeszłaś prenatalne, więc nie genetyczny.

Może miałaś jakieś zakażenie? Mówiłaś, że krew Ci coś nie wyszła.

Znajdzcie przyczynę i znowu się starajcie!

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg prenatalne 12-13 tydzien nie musi pokazac nieprawidlowosci, dużo moze wyjsc pozniej, dlatego zaleca się usg w 20 i 30tyg. Niestety :-(

Giannaa lubi tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja się witam po wizycie i jednocześnie pomału usuwam się w cień. Serduszko naszego dziecka zatrzymało się w 13t1d. Dosłownie kilka dni po badaniach prenatalnych. Mam skierowanie do szpitala, jutro idę.
    Strasznie mi przykro :'(

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama strasznie się też boję, bo u mnie też na każdym USG dziecko spało. Już sobie obiecałam że przed kolejną wizytą zjem coś słodkiego. No i wizyta tym razem nie o 8rano tylko po 13. Zobaczymy za 8dni

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Eneska biedna współczuje ;( trzymaj się i nie poddawaj się

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ