Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, tak to wcześnie
Wiem , że jeszcze wszystko może sie zmienić i po cichutku na to liczę
Bo od dawna u nas wszystko różowe
Mąż marzy o synku bo jest ostatnim w rodzinie który przedłuża nazwiskowiec syn musi być
No i syn to syn
Będzie co ma być
-
Befff wrote:Tak, tak to wcześnie
Wiem , że jeszcze wszystko może sie zmienić i po cichutku na to liczę
Bo od dawna u nas wszystko różowe
Mąż marzy o synku bo jest ostatnim w rodzinie który przedłuża nazwiskowiec syn musi być
No i syn to syn
Będzie co ma być
A jak u Cb było z objawami? Jakieś mdłości, wymioty? -
tygrys73 wrote:Wasza sprawa
Anulka tu nie ma co wierzyć albo nie, ja pierwsze ruchy miałam w 15 tc i jestem na 100% pewna, że to było dziecko. Mam łożysko na tylnej ścianie, dziecko jest o tydzień większe niż OM, a ja jestem bardzo drobną osobą. Do tego wzdęcia i ruchy jelit mam bardzo często, więc nie było problemu z odróżnieniem. Nie rozumiem dlaczego niektóre kobiety wszystkie ciąże mierzą swoją miarą. Nie chciałam nic złego powiedzieć, po prostu jak czuję jak mnie coś łaskocze w miejscu, w którym nigdy nie czułam nic innego oprócz skurczy miesiączkowych to wiem, że to był moj MalecTeraz 17tc i już mnie stuka codziennie
A jelita odzywają się często, wyżej i są meeega nieprzyjemne
Po co się przejmujesz.
Ty wiesz co czujesz najlepiej!
-
Szi wrote:A jak u Cb było z objawami? Jakieś mdłości, wymioty?
U mnie mdłości w 3 miesiacu szczególnie, teraz juz mijaja powoli. Byłam tak wrazliwa na zapachy, że gotowałam same bezzapachowe dania, albo wogole nie gotowałamSmażone, pieczone mieso czy ryby odrzucały mnie.
Zwymiotowałam dokłądnie raz, tez w efekcie na intesywny zapach.
Co do wygladu to w o niebo lepszej kondycji są moje włosy i paznokcieSama sie o dziwo sobie podobałam
teraz cera jakby troszke gorsza, ale moze to przejsciowe
-
Szi wrote:Nie wiem w sumie czy to ma związek, ale moja mama ze mną i siostrą miała mdłości i wymioty, a z moim bratem nie, więc wydaje mi się, że będę miała synka
Ja w żadnej ciazy mdłości (zero) i będę miała druga córkę
Szi, eneska lubią tę wiadomość
-
Befff wrote:U mnie mdłości w 3 miesiacu szczególnie, teraz juz mijaja powoli. Byłam tak wrazliwa na zapachy, że gotowałam same bezzapachowe dania, albo wogole nie gotowałam
Smażone, pieczone mieso czy ryby odrzucały mnie.
Zwymiotowałam dokłądnie raz, tez w efekcie na intesywny zapach.
Co do wygladu to w o niebo lepszej kondycji są moje włosy i paznokcieSama sie o dziwo sobie podobałam
teraz cera jakby troszke gorsza, ale moze to przejsciowe
Czasami myślę że ze mną coś nie tak. Dziwne jest to, że przykładowo Ty miałaś takie objawy, a ja zero, nic. Gdyby nie brak okresu i bolące piersi, nie czułabym wgl że jestem w ciąży.
Jak to każdy organizm inaczej przechodzi. Aż dziw.
-
nick nieaktualnySzi wrote:Czasami myślę że ze mną coś nie tak. Dziwne jest to, że przykładowo Ty miałaś takie objawy, a ja zero, nic. Gdyby nie brak okresu i bolące piersi, nie czułabym wgl że jestem w ciąży.
Jak to każdy organizm inaczej przechodzi. Aż dziw.na szczęście pomału odchodzą w niepamięć.
-
Brak objawow nie jest niczym złym, ja w ciazy z Zuza objawow zero, dosłownie, gdyby nie rosnący brzuch i piersi, to nie uwierzyłabym, ze jestem w ciazy. A rodziłam latem i nawet w 9 mcu nogi mi nie spuchły, nie męczyłam sie, mdłości od początku zero, dosłownie nic - tylko sie cieszyć
I teraz to samo;)eneska, Szi, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Szi wrote:Czasami myślę że ze mną coś nie tak. Dziwne jest to, że przykładowo Ty miałaś takie objawy, a ja zero, nic. Gdyby nie brak okresu i bolące piersi, nie czułabym wgl że jestem w ciąży.
Jak to każdy organizm inaczej przechodzi. Aż dziw.
Co człowiek to inaczej
Może własnie powinnaś się cieszyć, że tak bokiem przeszło z objawami
Ja myśle, że jestem tak po środku, Nie odchorowałam jakoś szczególnie ale też nie ominęło mnie wogole
Ciekawe jak będzie dalej -
Hej
Piszecie o pierwszych ruchach to i ja się wypowiem:),od 3 dni czuje ruchy a nigdy takiego uczucia nie miałam i wiem że to ''to'; tzn czuje takie ugniatanie po prawej stronie i czuje jak sie przesuwa na lewo albo czuje takie coś po środku (między spojeniem łonowym a pępkiem), ciąza według usg starsza o 5 dni niz wskazuje mój paseczekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:27
dorbie, monika_89 lubią tę wiadomość
-
tygrys73 wrote:Naali u mnie w podobnym miejscu tylko trochę niżej
i zawsze po prawo
widzę ze tez masz juz ta ciemną linię pośrodku brzucha. Mi też sie pojawiła. Ciekawe skąd to się bierze.
)
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
bacha8709 wrote:Dziewczyny jakiś kremów do opalania używacie?
Jeśli wszystko z dzidzią będzie dobrze, to w sierpniu wybieramy się do Albanii.
W parasol się już zaopatrzyłam, ale nie wiem jakimi kremami można się smarowac, zwłaszcza brzuszek.
Z tymi kremami tez trzeba uważać. Ja długo go wybierałam. Trzeba zwrócić uwagę na skład. Niektóre były opisane, że są dla dzieci, a i tak skład był nieciekawy. Miałam niezłe notatki z tego, ale niestety gdzieś mi wcięło.
Filtry przenikające, których należy unikać:
- Etylhexyl Methoxycinnamate, który występuje również pod nazwą Octyl Methoxycinnamat
- Benzophenone-3 - 4
- Methylbenzylidene Camphor
- Octyl Dimethyl PABA
Podobno najlepiej jest wybrać krem filtrami chemicznymi i mineralnymi.
-
Cześć dziewczyny
weszłam w 17 tydzień . Też mi sie robi ta kreska i niby wskazuje to na syna ;p no ale nic, na połówkowym dowiem sie wkońcu jaka płeć
już nie moge sie doczekać. Brzuszek rośnie ale ruchów jeszcze nie odczułam albo nie zdaje sobie sprawy że to one
jak już coś odczułam to z drugiej strony.
Też Wam tak wiruje w głowach że musicie usiaść ?? Chwile dłużej posiedze i zaraz mam takie kręciołki ze głowa mała .dorbie lubi tę wiadomość
-
hej dawno mnie tu nie było. Niestety w sobotę przyplątał się mi jakiś wirus grypy jelitowej;/ masakra i trafiłam do szpitala. Ale całe szczęście bo dowiedziałam się wiele o moim maluszku;). na 90 % będzie chłopczyk, łożysko mam na przedniej ścianie, waży juz 178 g
i jest starsze o tydzień od daty ostatniej miesiączki. Ale dowiedziałam się też że mam nadżerkę co lekarz i sobie dopiero zdałam sprawę że moja ginekolog jest beznadziejna Bo przez 17 tyg robiła mi tylko usg ani cytologi ani nic;/ więc niestety zmieniam lekarza w czwartek mam wizytę u nowej lekarki zobaczymy jak będzie.
dorbie, Beatrice lubią tę wiadomość
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś