WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Befff Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak to wcześnie :)

Wiem , że jeszcze wszystko może sie zmienić i po cichutku na to liczę :)

Bo od dawna u nas wszystko różowe :)
    Mąż marzy o synku bo jest ostatnim w rodzinie który przedłuża nazwisko :) wiec syn musi być :) No i syn to syn :)

Będzie co ma być :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Tak, tak to wcześnie :)

Wiem , że jeszcze wszystko może sie zmienić i po cichutku na to liczę :)

Bo od dawna u nas wszystko różowe :)
    Mąż marzy o synku bo jest ostatnim w rodzinie który przedłuża nazwisko :) wiec syn musi być :) No i syn to syn :)

Będzie co ma być :)

A jak u Cb było z objawami? Jakieś mdłości, wymioty?

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Wasza sprawa ;)

Anulka tu nie ma co wierzyć albo nie, ja pierwsze ruchy miałam w 15 tc i jestem na 100% pewna, że to było dziecko. Mam łożysko na tylnej ścianie, dziecko jest o tydzień większe niż OM, a ja jestem bardzo drobną osobą. Do tego wzdęcia i ruchy jelit mam bardzo często, więc nie było problemu z odróżnieniem. Nie rozumiem dlaczego niektóre kobiety wszystkie ciąże mierzą swoją miarą. Nie chciałam nic złego powiedzieć, po prostu jak czuję jak mnie coś łaskocze w miejscu, w którym nigdy nie czułam nic innego oprócz skurczy miesiączkowych to wiem, że to był moj Malec :D Teraz 17tc i już mnie stuka codziennie :D A jelita odzywają się często, wyżej i są meeega nieprzyjemne :/
    No i brawo! :) <3 Po co się przejmujesz. :) Ty wiesz co czujesz najlepiej! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą płcią, to mi doktorek na prenatalnych powiedział że chłopak, ale czekam na następne badanie, bo czytałam że często dziewczynki mają jeszcze obrzęknięte narządy i nie do końca schowane do środka. Byle by było zdrowe. :)

dorbie lubi tę wiadomość

• Befff Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    A jak u Cb było z objawami? Jakieś mdłości, wymioty?

U mnie mdłości w 3 miesiacu szczególnie, teraz juz mijaja powoli. Byłam tak wrazliwa na zapachy, że gotowałam same bezzapachowe dania, albo wogole nie gotowałam :) Smażone, pieczone mieso czy ryby odrzucały mnie.

Zwymiotowałam dokłądnie raz, tez w efekcie na intesywny zapach.

Co do wygladu to w o niebo lepszej kondycji są moje włosy i paznokcie :) Sama sie o dziwo sobie podobałam :P teraz cera jakby troszke gorsza, ale moze to przejsciowe :)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Nie wiem w sumie czy to ma związek, ale moja mama ze mną i siostrą miała mdłości i wymioty, a z moim bratem nie, więc wydaje mi się, że będę miała synka ;-)

Ja w żadnej ciazy mdłości (zero) i będę miała druga córkę;)

Szi, eneska lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    U mnie mdłości w 3 miesiacu szczególnie, teraz juz mijaja powoli. Byłam tak wrazliwa na zapachy, że gotowałam same bezzapachowe dania, albo wogole nie gotowałam :) Smażone, pieczone mieso czy ryby odrzucały mnie.

Zwymiotowałam dokłądnie raz, tez w efekcie na intesywny zapach.

Co do wygladu to w o niebo lepszej kondycji są moje włosy i paznokcie :) Sama sie o dziwo sobie podobałam :P teraz cera jakby troszke gorsza, ale moze to przejsciowe :)

Czasami myślę że ze mną coś nie tak. Dziwne jest to, że przykładowo Ty miałaś takie objawy, a ja zero, nic. Gdyby nie brak okresu i bolące piersi, nie czułabym wgl że jestem w ciąży.
    Jak to każdy organizm inaczej przechodzi. Aż dziw.

• JATA Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się okropnie cera pogorszyła, nie mogę na siebie patrzeć :(

dorbie lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:

:-) więc wszystko możliwe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Czasami myślę że ze mną coś nie tak. Dziwne jest to, że przykładowo Ty miałaś takie objawy, a ja zero, nic. Gdyby nie brak okresu i bolące piersi, nie czułabym wgl że jestem w ciąży.
    ja tak miałam w I trym. Nawet mojej ginekolog mówiłam, że się martwię, bo nic nie czuję. Jak zaczęłam 4 m-c, to się zaczęły mdłości :P na szczęście pomału odchodzą w niepamięć.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak objawow nie jest niczym złym, ja w ciazy z Zuza objawow zero, dosłownie, gdyby nie rosnący brzuch i piersi, to nie uwierzyłabym, ze jestem w ciazy. A rodziłam latem i nawet w 9 mcu nogi mi nie spuchły, nie męczyłam sie, mdłości od początku zero, dosłownie nic - tylko sie cieszyć;)

I teraz to samo;)

eneska, Szi, monika_89 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:

Co człowiek to inaczej :)

Może własnie powinnaś się cieszyć, że tak bokiem przeszło z objawami :)
    Ja myśle, że jestem tak po środku, Nie odchorowałam jakoś szczególnie ale też nie ominęło mnie wogole :)

Ciekawe jak będzie dalej :)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Piszecie o pierwszych ruchach to i ja się wypowiem:),od 3 dni czuje ruchy a nigdy takiego uczucia nie miałam i wiem że to ''to'; tzn czuje takie ugniatanie po prawej stronie i czuje jak sie przesuwa na lewo albo czuje takie coś po środku (między spojeniem łonowym a pępkiem), ciąza według usg starsza o 5 dni niz wskazuje mój paseczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:27

dorbie, monika_89 lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Tu na zdj pokazuje gdzie to puknięcie poczułam. :)
    ffd613f84958a3a7med.jpg

ja dokładnie czuje w tym samym miejscu i zazwyczaj przesuwa mi się w lewą stronę:)

dorbie lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ja w I trymestrze też tak miałam zero mdłości i wymiotów może też u mnie się sprawdzi i będzie Gabrysia <3 :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali u mnie w podobnym miejscu tylko trochę niżej :) i zawsze po prawo :D widzę ze tez masz juz ta ciemną linię pośrodku brzucha. Mi też sie pojawiła. Ciekawe skąd to się bierze.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Naali u mnie w podobnym miejscu tylko trochę niżej :) i zawsze po prawo :D widzę ze tez masz juz ta ciemną linię pośrodku brzucha. Mi też sie pojawiła. Ciekawe skąd to się bierze.
    Brunatna kreska biegnąca od pępka w dół do wzgórka łonowego to efekt zmian hormonalnych zachodzących w organizmie przyszłej mamy. Wzrost poziomu progesteronu powoduje stężenie w niektórych miejscach na skórze pigmentu (czyli ciemnego barwnika). Stąd właśnie ciemna kreska na brzuchu, zwana także linea nigra. (wyszukane u wujka google :P)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Martii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny jakiś kremów do opalania używacie?
    Jeśli wszystko z dzidzią będzie dobrze, to w sierpniu wybieramy się do Albanii.
    W parasol się już zaopatrzyłam, ale nie wiem jakimi kremami można się smarowac, zwłaszcza brzuszek.

Z tymi kremami tez trzeba uważać. Ja długo go wybierałam. Trzeba zwrócić uwagę na skład. Niektóre były opisane, że są dla dzieci, a i tak skład był nieciekawy. Miałam niezłe notatki z tego, ale niestety gdzieś mi wcięło.

Filtry przenikające, których należy unikać:
    - Etylhexyl Methoxycinnamate, który występuje również pod nazwą Octyl Methoxycinnamat
    - Benzophenone-3 - 4
    - Methylbenzylidene Camphor
    - Octyl Dimethyl PABA

Podobno najlepiej jest wybrać krem filtrami chemicznymi i mineralnymi.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) weszłam w 17 tydzień . Też mi sie robi ta kreska i niby wskazuje to na syna ;p no ale nic, na połówkowym dowiem sie wkońcu jaka płeć :) już nie moge sie doczekać. Brzuszek rośnie ale ruchów jeszcze nie odczułam albo nie zdaje sobie sprawy że to one :P jak już coś odczułam to z drugiej strony.
    Też Wam tak wiruje w głowach że musicie usiaść ?? Chwile dłużej posiedze i zaraz mam takie kręciołki ze głowa mała .

dorbie lubi tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dawno mnie tu nie było. Niestety w sobotę przyplątał się mi jakiś wirus grypy jelitowej;/ masakra i trafiłam do szpitala. Ale całe szczęście bo dowiedziałam się wiele o moim maluszku;). na 90 % będzie chłopczyk, łożysko mam na przedniej ścianie, waży juz 178 g ;) i jest starsze o tydzień od daty ostatniej miesiączki. Ale dowiedziałam się też że mam nadżerkę co lekarz i sobie dopiero zdałam sprawę że moja ginekolog jest beznadziejna Bo przez 17 tyg robiła mi tylko usg ani cytologi ani nic;/ więc niestety zmieniam lekarza w czwartek mam wizytę u nowej lekarki zobaczymy jak będzie.

dorbie, Beatrice lubią tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ