X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiś kremów do opalania używacie?
    Jeśli wszystko z dzidzią będzie dobrze, to w sierpniu wybieramy się do Albanii.
    W parasol się już zaopatrzyłam, ale nie wiem jakimi kremami można się smarowac, zwłaszcza brzuszek.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam biodermy dla dzieci i sun ozon tez dla dzieci

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasza sprawa ;)

Anulka tu nie ma co wierzyć albo nie, ja pierwsze ruchy miałam w 15 tc i jestem na 100% pewna, że to było dziecko. Mam łożysko na tylnej ścianie, dziecko jest o tydzień większe niż OM, a ja jestem bardzo drobną osobą. Do tego wzdęcia i ruchy jelit mam bardzo często, więc nie było problemu z odróżnieniem. Nie rozumiem dlaczego niektóre kobiety wszystkie ciąże mierzą swoją miarą. Nie chciałam nic złego powiedzieć, po prostu jak czuję jak mnie coś łaskocze w miejscu, w którym nigdy nie czułam nic innego oprócz skurczy miesiączkowych to wiem, że to był moj Malec :D Teraz 17tc i już mnie stuka codziennie :D A jelita odzywają się często, wyżej i są meeega nieprzyjemne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 10:38

vincaminor, Liskova, Gumisia lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Wasza sprawa ;)

Anulka tu nie ma co wierzyć albo nie, ja pierwsze ruchy miałam w 15 tc i jestem na 100% pewna, że to było dziecko. Mam łożysko na tylnej ścianie, dziecko jest o tydzień większe niż OM, a ja jestem bardzo drobną osobą. Do tego wzdęcia i ruchy jelit mam bardzo często, więc nie było problemu z odróżnieniem. Nie rozumiem dlaczego niektóre kobiety wszystkie ciąże mierzą swoją miarą. Nie chciałam nic złego powiedzieć, po prostu jak czuję jak mnie coś łaskocze w miejscu, w którym nigdy nie czułam nic innego oprócz skurczy miesiączkowych to wiem, że to był moj Malec :D Teraz 17tc i już mnie stuka codziennie :D A jelita odzywają się często, wyżej i są meeega nieprzyjemne :/
    ja tylko wyraziłam swoje zdanie ;) ale zauważ, ja pisałam o 14 tc (czytaj 13 z kawałkiem) Ty poczułaś w 15, a i piszesz, że dziecko tydzień większe, czyli jak nic prawie 16 wychodzi i wtedy realne jest czucie malucha i absolutnie się z tym nie spieram :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata, no wpisują się, ale pytasz co czują dziewczyny,które czują ruchy w 14 tyg, no to dlatego mówię,że rybki, jeśli to faktycznie to :)

Anulka, mnie się też wydaje, że 14 tc to staaasznie wcześnie na ruchy :)
    Dlatego sceptycznie podchodzę do rybki, która mi ostatnio przepłynęła :D Zwłaszcza, że to był 13 t i bodajże 4d. Tzn. jelita to na 100% nie były :) Ale nie mam pewności, że dziecko, bo właśnie nie znam tego uczucia, nie mam do czego porównać. Poza tym było to tylko przez moment, więc nie wiem, czy to to, musiałoby się powtarzać często, to bym wtedy uwierzyła ;)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda ciąża jest inna ostatecznie. ;) Ja wierzę, że te pękające bańki, które raz mi się przytrafiły w 12 tc to był Dzidziuś - nie mam jelit pod linią majtek, zwłaszcza teraz, a co innego tam mam jak nie macicę właśnie? Widocznie to był jakiś wielki zbieg okoliczności i miałam ogromne szczęście. Możecie się śmiać jak chcecie. ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu absolutnie nie chodzi o śmianie się z kogoś czy coś :P wymieniamy swoje zdanie i spostrzeżenia i tyle ;)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, bobasy sa różne, ruchliwe lub senne i sobie rosną jak chcą :D Mój na każdym usg wierci się jak oparzony, biedny lekarz nie może go pomierzyć :P Zresztą myślę, że jeszcze kilka tygodni i będziemy czuć mocne boksy ^^

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny jakiś kremów do opalania używacie?
    Jeśli wszystko z dzidzią będzie dobrze, to w sierpniu wybieramy się do Albanii.
    W parasol się już zaopatrzyłam, ale nie wiem jakimi kremami można się smarowac, zwłaszcza brzuszek.

Ja mam z babydream dla niemowlaków.

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo później to będzie masowe ujadanie jak pęcherz i żebra przekopane będą :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i nie chce straszyć, ale obserwujcie później aktywność maluchów w brzuchu bo często przekłada się to na ich zachowanie po urodzeniu :P mój synek też jak oparzony w tym brzuchu wywijał :D i do tej pory na dupce nie usiedzi a już 6 lat ma :P po urodzeniu też niespokojny był, ciężko z nim było :P córka zdecydowanie spokojniejsza była i rzeczywiście, po urodzeniu aniołek spokojny :) później tylko jej palemka odbiła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:07

eneska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam 50tki, ale ja stosuje na twarz filtr cały rok, a na ciało po prostu obojętnie jaki byle 50, tylko nie polecam tych rossmannowych bo plamią ubranie:/

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka o tym też słyszałam :P Już się nastawiam na urwisa ^^

anulka557 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje póki co na wszystkich USG raczej spokojne.. hmm :D zobaczymy dziś :D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, już dłuższy czas przymierzam się aby dołączyć,termin 19.01.2016r. z USG i z OM

eneska, anulka557, naali13, ewka315, Pola_x, vincaminor, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Cześć dziewczyny, już dłuższy czas przymierzam się aby dołączyć,termin 19.01.2016r. z USG i z OM
    ojej, witamy! :) nie spodziewałam się, że jeszcze ktoś dołączy :D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi zeszło, cały czas tylko Was obserwuję :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to opowiedz coś o sobie :) ile masz lat, skąd jesteś itd :D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 27 lat, jestem z Grudziądza, rok po ślubie, 1 próba i "trafiony zatopiony";-),termin 19.01.2016r. to tak w skrócie.

Zero mdłości, zero wymiotów. Przytyłam ok.1,5kg.

Dokładnie dziś rozpoczynamy 15tc, płeć do tej pory niezidentyfikowana ;-)

Wszyscy mówią, że wyglądam na chłopca, w głębi duszy liczę na córcie.

eneska, anulka557, ewka315, vincaminor, Beatrice lubią tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale wam ekspresowo poszlo! Witaj :)
    Hej czy któraś ze styczniowek pragnęła chłopca ? ;) chyba wszystkie marzylysmy o dziewuszce :p

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ