X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i felicity gratuluję córeczki, też bym chciała :)

Felicity lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5746/Kobieta-urodzila-w-samochodzie-ponad-4kilogramowe-dziecko-ZDJECIAVIDEO.html
    "to jej trzecia ciąża"

aaaa ja się właśnie tego boję, że to mnie czeka :D z córką na ip wylądowałam z 10 cm rozwarciem także mam nadzieję, że to trzecie dotrzymam 036.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5746/Kobieta-urodzila-w-samochodzie-ponad-4kilogramowe-dziecko-ZDJECIAVIDEO.html
    "to jej trzecia ciąża"

aaaa ja się właśnie tego boję, że to mnie czeka :D z córką na ip wylądowałam z 10 cm rozwarciem także mam nadzieję, że to trzecie dotrzymam 036.gif
    o matko, oby nie haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity gratuluję córeczki :) i zazdroszczę tak pozytywnie ;) też bym chciała, choć mąż mówi że będzie chłopak...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 mi też mąż mówił ze będzie syn :P i w sumie ja tez jakos bylam przekonana ze na bank chłopak a tu narazie niespodzianka:) zobaczymy czy do końca pozostanie córeczką :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak zostało Felicity :) mi to i tak wszystko jedno oby było zdrowe :)

Felicity lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój mąż na USG w 5tc widział już penisa... :P hahaha, jutro mam wizytę, jeju, mam nadzieję, że dowiemy się, kto tam w środku mieszka :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Oby tak zostało Felicity :) mi to i tak wszystko jedno oby było zdrowe :)
    dokładnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze takie py

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    jeszcze takie pytanko do dziewczyn ktore mogą serduszkować <3 - czy wam tez gin powiedział żeby darować juz sobie happy end w środku?
    Ja dostalam dzis takie info od gina- w sumie myslalam ze to dopiero po 20tyg nie powinno się, z kolei po terminie wskazane bo podobno przyspiesza poród :)

kurcze wlasnie przeczytalam ze jak łożysko jest bardzo blisko szyjki macicy to nazywa sie je przodującym i to nie jest nic dobrego :/ lekarz kazał tylko troche zwolnić ale nie dał kategorycznego zakazu <3 czy tez leżenia..
    moja ginekolog na ostatniej wizycie nic nie wspominała, ale ta wizyta była w 12 tc. :P idę jutro, więc jak nie zapomnę, to spytam. :) choć spodziewam się odpowiedzi "Kochajcie się, lepszego zabezpieczenia niż teraz nie będziecie mieć" :D tak ostatnio usłyszałam hahaha. :P pewnie co lekarz, to inna szkoła:)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    jeszcze takie pytanko do dziewczyn ktore mogą serduszkować <3 - czy wam tez gin powiedział żeby darować juz sobie happy end w środku?
    Nic nie mówił na ten temat.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nic gin nie mówił o tym seksie. No to by się mąż załamał, bo kurde, zabezpieczać się w ciąży to lipa :D
    Aczkolwiek też słyszałam, że sperma czemuś tam nie sprzyja jak sie konczy w srodku.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    no mój mąż na USG w 5tc widział już penisa... :P hahaha, jutro mam wizytę, jeju, mam nadzieję, że dowiemy się, kto tam w środku mieszka :) <3
    Ahahah, certyfikat z USG niech zrobi jak tak dobrze wszystko widzi :D :D

U nas cały czas się przewija, że to Hanutek, także zobaczymy 3.08 juz nie moge sie doczekać!

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt! :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział, że spoko. Żeby seksu sobie nie żałować.

Wiem, że jak coś z szyjka jest to nie można kończyć w środku...Bo może przyspieszyć rozwarcie.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • JATA Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 18 tygodniu czyli 5 miesiącu. Dziś belly napisało mi, że od tego tygodnia mogę poczuć ruchy dziecka jednak zdarza się, że kobiety nie czują nic nawet do 26 tygodnia! Także muszę czekać cierpliwie. Swoją drogą ciekawe co czują dziewczyny, które mówią ze czują ruchy np w 14 tyg.?

monika_89 lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata, w tym 14 tygodniu to czuć te słynne motylki/rybki pływające w brzuchu :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do współżycia to chyba i tak lepiej w gumce, coby nie narażać się na infekcje od partnera, które u nich nie muszą mieć objawów, a my teraz łapiemy wszystko jak leci :) Chociaż mało wiem, bo my mamy zakaz ogólny, mam plamienia po współżyciu więc abstynencja.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A motylki i rybki nie wpisują się w odczuwanie ruchów? Seks w ciazy z gumka? Sorry, ale nie ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mam być szczera to nie wierzę w czucie ruchów w 14 tygodniu przez pierworódki, baaa ja ani w drugiej, ani nawet w tej trzeciej w tym nie czułam :D jak widziałyście po moich wpisach, nawet "doświadczonej" trudno odróżnić je od zwykłych ruchów jelit, które w ciąży bardziej czuć bo macica je wypycha i upycha :P
    ja myślę, że po skończonym 16 już jak najbardziej jest prawdopodobne i mam nadzieję, że do tygodnia i ja poczuję już te prawdziwe :)

jeśli chodzi o seks do końca, to w żadnej ciąży nie miałam zakazu, tzn albo mogliśmy się kochać, albo w ogóle nie, kurcze, żeby w ciąży jeszcze się zabezpieczać :D inna sprawa jak szyjka się rozwiera to się nie powinno, ale wtedy to już w ogóle zakaz o ile jest to wczesna i nie donoszona ciąża.

Summerka lubi tę wiadomość

‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ