WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Mam 27 lat, jestem z Grudziądza, rok po ślubie, 1 próba i "trafiony zatopiony";-),termin 19.01.2016r. to tak w skrócie.

Zero mdłości, zero wymiotów. Przytyłam ok.1,5kg.

Dokładnie dziś rozpoczynamy 15tc, płeć do tej pory niezidentyfikowana ;-)

Wszyscy mówią, że wyglądam na chłopca, w głębi duszy liczę na córcie.
    to cudownie, że udało się za pierwszym strzałem :- ))))))
    trzymam kciuki w takim razie za córę, choć u mnie podobna sytuacja - mdłości do zniesienia, wymiotów żadnych, a to ponoć zwiastuje synka:) kiedy idziesz na wizytę kolejną?

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to KOMPLETNIE ZERO mdłości i wymiotów.
    Dokuczało mi jedynie Mega zmęczenie i senność.

Z moich obserwacji również wynika, że mdłości często zwiastują dziewczynkę.
    Idąc tym tropem, wróży mi to synka ;-P.

Kolejną wizytę mamy dopiero 24.08. Sporo czasu jeszcze. Wtedy się pewnie dowiemy:)bo to będzie koniec 19 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 13:39

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem w sumie czy to ma związek, ale moja mama ze mną i siostrą miała mdłości i wymioty, a z moim bratem nie, więc wydaje mi się, że będę miała synka ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj szi :) a powiem wam, że przy synku zero mdłosci właśnie miałam, przy córce już lekkie były, teraz już w ogóle :D u mnie tyle przesłanek na dziewczynke, że jak powie,że to chłopak to najzwyczajniej w świecie jej nie uwierzę haha

eneska lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    witaj szi :) a powiem wam, że przy synku zero mdłosci właśnie miałam, przy córce już lekkie były, teraz już w ogóle :D u mnie tyle przesłanek na dziewczynke, że jak powie,że to chłopak to najzwyczajniej w świecie jej nie uwierzę haha

No właśnie dlatego już nastawiam się na synka:-)Jeżeli chodzi o wygląd to ani nie "zbrzydłam" ani nie "wypiękniałam".
    Ciekawa jestem , kto tam pomieszkuje w brzuszku :-)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra nie miała żadnych mdłości ani wymiotów a dziś dowiedziała się ze będzie miała córeczkę ;)) tak jej zazdroszczę! Ciekawe czy nam sir jutro pokaże ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu poczułam to pukniecie ;)

Felicity, monika_89 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    No właśnie dlatego już nastawiam się na synka:-)Jeżeli chodzi o wygląd to ani nie "zbrzydłam" ani nie "wypiękniałam".
    Ciekawa jestem , kto tam pomieszkuje w brzuszku :-)
    ja raz, że mdłości, dwa wysoka beta, trzy stosunek na 3 dni przed owu, cztery zbrzydłam :D i czuję, że to dziewoja od samego początku,a póki co jak czułam tak rodziłam :D wizyta za 8 dni, ciekawe co z tego "wyjdzie" hehe :D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Moja siostra nie miała żadnych mdłości ani wymiotów a dziś dowiedziała się ze będzie miała córeczkę ;)) tak jej zazdroszczę! Ciekawe czy nam sir jutro pokaże ;)

No to może u mnie też nie jest przesądzone :-)

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:

No to może u mnie też nie jest przesądzone :-)

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja raz, że mdłości, dwa wysoka beta, trzy stosunek na 3 dni przed owu, cztery zbrzydłam :D i czuję, że to dziewoja od samego początku,a póki co jak czułam tak rodziłam :D wizyta za 8 dni, ciekawe co z tego "wyjdzie" hehe :D

No to ciekawe, faktycznie objawy ewidentnie na dziewczynkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 13:57

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś szwagier bujał jakąś igłą nad ręką i stwierdził że będę miała dwie córki, śmieszne, z chinolka też córka. A objawy synek.
    Zobaczymy ;-P

• Befff Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Wow ale wam ekspresowo poszlo! Witaj :)
    Hej czy któraś ze styczniowek pragnęła chłopca ? ;) chyba wszystkie marzylysmy o dziewuszce :p

cześć :)

Mnie się od dawna marzył chłopczyk... choc wiadomo, nie ważne co będzie ważne , ze zdrowe :)
    no i Chyba całej moje rodzinie sie marzy chłopiec bo same dziewczynki u nas :)
    O Mężulu nie wspomne :)

Ale tydzień temu na prenatalnych wstępnie usłyszałam, że płeć żeńska :) i tez sie ogromnie ciesze :) choć Doktorka mowi, że to tak wstępnie tylko. A wy jak myślicie? Może coś jeszcze "wydyndać" między nózkami? :)

Szi, Summerka, Beatrice lubią tę wiadomość

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:

Mnie się od dawna marzył chłopczyk... choc wiadomo, nie ważne co będzie ważne , ze zdrowe :)

Ale tydzień temu na prenatalnych wstępnie usłyszałam, że płeć żeńska :) i tez sie ogromnie ciesze :) choć Doktorka mowi, że to tak wstępnie tylko. A wy jak myślicie? Może coś jeszcze "wydyndać" między nózkami? :)

Skoro to 14 tc to bym nie była jeszcze taka pewna... Ja czekałabym na kolejną wizytę i potwierdzenie. Chociaz zauważyłam że częściej zdarza się że z chłopca robi się dziewczynka ;P

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:

Kochana! Moi znajomi na prenatalnych w I i II trym. mieli chłopca. A na prenatalnych w III trym. jednak dziewczynka i dziewczynka się urodziła :D więc jak błąd w tę stronę jest możliwy, to co dopiero w drugą :D coś się jeszcze może ujawnić, jesteś dopiero w 14 tc., więc wszystko możliwe:-)

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Hej czy któraś ze styczniowek pragnęła chłopca ? ;) chyba wszystkie marzylysmy o dziewuszce :p
    ja byłam pewna na 100% synka , mąż tez :P
    ale fakt, nieważne co byle zdrowe! :)

u mnie w rodzinie właśnie było na odwrót- przy dziewczynkach zero mdłości a przy chłopcach koszmarne więc to raczej zależy od organizmu :)

Szi witaj w styczniówkach :*

Szi lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:

No ekspresowo, dosłownie. Chyba nawet za szybko, bo kompletnie się tego nie spodziewałam.Byłam pewna że się nie udało, a tu dwie kreseczki:-)
    Śmiałam się do mojego męża że z taką płodnością to musimy mieć się na baczności;-P

eneska, anulka557 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o chłopcu! :P

anulka557, Szi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    No ekspresowo, dosłownie. Chyba nawet za szybko, bo kompletnie się tego nie spodziewałam.Byłam pewna że się nie udało, a tu dwie kreseczki:-)
    Śmiałam się do mojego męża że z taką płodnością to musimy mieć się na baczności;-P
    oj miej, córę też w pierwszym zmajstrowaliśmy, a przy tym dziecku nie chciałam ciąży i raz mi się tylko owu przesunęła no i masz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 14:12

Szi lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu na zdj pokazuje gdzie to puknięcie poczułam. :)
    ffd613f84958a3a7med.jpg

Gumisia, monika_89, Beatrice lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ