X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Mam 27 lat, jestem z Grudziądza, rok po ślubie, 1 próba i "trafiony zatopiony";-),termin 19.01.2016r. to tak w skrócie.

Zero mdłości, zero wymiotów. Przytyłam ok.1,5kg.

Dokładnie dziś rozpoczynamy 15tc, płeć do tej pory niezidentyfikowana ;-)

Wszyscy mówią, że wyglądam na chłopca, w głębi duszy liczę na córcie.
    to cudownie, że udało się za pierwszym strzałem :- ))))))
    trzymam kciuki w takim razie za córę, choć u mnie podobna sytuacja - mdłości do zniesienia, wymiotów żadnych, a to ponoć zwiastuje synka:) kiedy idziesz na wizytę kolejną?

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to KOMPLETNIE ZERO mdłości i wymiotów.
    Dokuczało mi jedynie Mega zmęczenie i senność.

Z moich obserwacji również wynika, że mdłości często zwiastują dziewczynkę.
    Idąc tym tropem, wróży mi to synka ;-P.

Kolejną wizytę mamy dopiero 24.08. Sporo czasu jeszcze. Wtedy się pewnie dowiemy:)bo to będzie koniec 19 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 13:39

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem w sumie czy to ma związek, ale moja mama ze mną i siostrą miała mdłości i wymioty, a z moim bratem nie, więc wydaje mi się, że będę miała synka ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj szi :) a powiem wam, że przy synku zero mdłosci właśnie miałam, przy córce już lekkie były, teraz już w ogóle :D u mnie tyle przesłanek na dziewczynke, że jak powie,że to chłopak to najzwyczajniej w świecie jej nie uwierzę haha

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    witaj szi :) a powiem wam, że przy synku zero mdłosci właśnie miałam, przy córce już lekkie były, teraz już w ogóle :D u mnie tyle przesłanek na dziewczynke, że jak powie,że to chłopak to najzwyczajniej w świecie jej nie uwierzę haha

No właśnie dlatego już nastawiam się na synka:-)Jeżeli chodzi o wygląd to ani nie "zbrzydłam" ani nie "wypiękniałam".
    Ciekawa jestem , kto tam pomieszkuje w brzuszku :-)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra nie miała żadnych mdłości ani wymiotów a dziś dowiedziała się ze będzie miała córeczkę ;)) tak jej zazdroszczę! Ciekawe czy nam sir jutro pokaże ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu poczułam to pukniecie ;)

nick nieaktualny, monika_89 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    No właśnie dlatego już nastawiam się na synka:-)Jeżeli chodzi o wygląd to ani nie "zbrzydłam" ani nie "wypiękniałam".
    Ciekawa jestem , kto tam pomieszkuje w brzuszku :-)
    ja raz, że mdłości, dwa wysoka beta, trzy stosunek na 3 dni przed owu, cztery zbrzydłam :D i czuję, że to dziewoja od samego początku,a póki co jak czułam tak rodziłam :D wizyta za 8 dni, ciekawe co z tego "wyjdzie" hehe :D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Moja siostra nie miała żadnych mdłości ani wymiotów a dziś dowiedziała się ze będzie miała córeczkę ;)) tak jej zazdroszczę! Ciekawe czy nam sir jutro pokaże ;)

No to może u mnie też nie jest przesądzone :-)

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:

No to może u mnie też nie jest przesądzone :-)

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja raz, że mdłości, dwa wysoka beta, trzy stosunek na 3 dni przed owu, cztery zbrzydłam :D i czuję, że to dziewoja od samego początku,a póki co jak czułam tak rodziłam :D wizyta za 8 dni, ciekawe co z tego "wyjdzie" hehe :D

No to ciekawe, faktycznie objawy ewidentnie na dziewczynkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 13:57

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś szwagier bujał jakąś igłą nad ręką i stwierdził że będę miała dwie córki, śmieszne, z chinolka też córka. A objawy synek.
    Zobaczymy ;-P

• Befff Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Wow ale wam ekspresowo poszlo! Witaj :)
    Hej czy któraś ze styczniowek pragnęła chłopca ? ;) chyba wszystkie marzylysmy o dziewuszce :p

cześć :)

Mnie się od dawna marzył chłopczyk... choc wiadomo, nie ważne co będzie ważne , ze zdrowe :)
    no i Chyba całej moje rodzinie sie marzy chłopiec bo same dziewczynki u nas :)
    O Mężulu nie wspomne :)

Ale tydzień temu na prenatalnych wstępnie usłyszałam, że płeć żeńska :) i tez sie ogromnie ciesze :) choć Doktorka mowi, że to tak wstępnie tylko. A wy jak myślicie? Może coś jeszcze "wydyndać" między nózkami? :)

Szi, Summerka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:

Mnie się od dawna marzył chłopczyk... choc wiadomo, nie ważne co będzie ważne , ze zdrowe :)

Ale tydzień temu na prenatalnych wstępnie usłyszałam, że płeć żeńska :) i tez sie ogromnie ciesze :) choć Doktorka mowi, że to tak wstępnie tylko. A wy jak myślicie? Może coś jeszcze "wydyndać" między nózkami? :)

Skoro to 14 tc to bym nie była jeszcze taka pewna... Ja czekałabym na kolejną wizytę i potwierdzenie. Chociaz zauważyłam że częściej zdarza się że z chłopca robi się dziewczynka ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:

Kochana! Moi znajomi na prenatalnych w I i II trym. mieli chłopca. A na prenatalnych w III trym. jednak dziewczynka i dziewczynka się urodziła :D więc jak błąd w tę stronę jest możliwy, to co dopiero w drugą :D coś się jeszcze może ujawnić, jesteś dopiero w 14 tc., więc wszystko możliwe:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Hej czy któraś ze styczniowek pragnęła chłopca ? ;) chyba wszystkie marzylysmy o dziewuszce :p
    ja byłam pewna na 100% synka , mąż tez :P
    ale fakt, nieważne co byle zdrowe! :)

u mnie w rodzinie właśnie było na odwrót- przy dziewczynkach zero mdłości a przy chłopcach koszmarne więc to raczej zależy od organizmu :)

Szi witaj w styczniówkach :*

Szi lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:

No ekspresowo, dosłownie. Chyba nawet za szybko, bo kompletnie się tego nie spodziewałam.Byłam pewna że się nie udało, a tu dwie kreseczki:-)
    Śmiałam się do mojego męża że z taką płodnością to musimy mieć się na baczności;-P

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o chłopcu! :P

nick nieaktualny, Szi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    No ekspresowo, dosłownie. Chyba nawet za szybko, bo kompletnie się tego nie spodziewałam.Byłam pewna że się nie udało, a tu dwie kreseczki:-)
    Śmiałam się do mojego męża że z taką płodnością to musimy mieć się na baczności;-P
    oj miej, córę też w pierwszym zmajstrowaliśmy, a przy tym dziecku nie chciałam ciąży i raz mi się tylko owu przesunęła no i masz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 14:12

Szi lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu na zdj pokazuje gdzie to puknięcie poczułam. :)
    ffd613f84958a3a7med.jpg

Gumisia, monika_89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ