Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mrówka 👋
W pierwszej ciąży z synem też nie miałam żadnych objawów. Po tygodniu zorientowałam się, że okresu nie dostałam. Też byłam na luteinę, duphastonie. Młody urodził się jako wcześniak z zupełnie innego powodu. Obecnie ma 14 lat, 185 cm wzrostu i 46 rozmiar stopy 😅 Także ten... -
W takim razie postaram się przestać świrować 😅 bo człowiek już od razu ma najgorsze myśli. W wigilię 2022 poroniłam bliźnięta i od tamtej pory nie umiem myśleć pozytywnie jeśli chodzi o ciążę. Przy pierwszej ciąży niczym się nie przejmowałam a po tych przejściach to jest masakra.
-
kknn wrote:Hej Mròwka, mi na początku zupełnie nic nie było dopiero później zdarzyło mi się przewracanie w żołądku i przyszła senność. Może jesteś tą szczęściarą, która będzie się super czuła 🤞22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Tak zgadza się u mnie zupełny brak objawów nadal.
Jedynie piersi nieco pełniejsze,a tak jestem wulkanem energii. Piękniejsza cera , gęste włosy i dobre samopoczucie. Brak senności czy zachcianek. Coś jak mdłości brzmi dla mnie jak mit🙈
Uspokaja mnie fakt,że to 4 i 3 taka ciąża. Jedyną ciążę z objawami jaką miałam zakończyła się poronieniem.
Jednak tak jak piszesz po stracie jest strach i są obawy.
Ja staram się po prostu zająć by nie myśleć,a dobre samopoczucie na to pozwala choć w środku jestem dobrej myśli to po prostu nie dowierzam ,że rzeczywiście jestem w ciąży.
Czekam na brzuszek i prenatalne 🥰👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Murilega wrote:Aż Ci zazdroszczę łagodnych objawów. Ja bez leku na X nic nie zjem, bo już mnie odrzuca od wszystkiego, a z nim za to nic tylko bym jadła i spała. 😂
Paula22 lubi tę wiadomość
04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4) USG prenatalne
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów małego człowieka
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy maleństwa
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
15.11 🩺 (33+1) 2294 gramy
Ja&On: 33 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
Cześć dziewczyny....
Mam dziś zjazd emocjonalny jakiś. Do tego pokłóciłam się ze starym i najlepiej niech mi w drogę nie wchodzi, bo mu chyba oczy wydrapie...
U mnie dolegliwości zmieniły częstotliwość. Jednego dnia mdłości, drugiego ciągnięcie w podwoziu 🫤 Jutro akurat wypada dzień mdłości a ja muszę na tą paskudna krzywa jechać 🤢
I szykuje się super tydzień, bo co drugi dzień praktycznie randez vous po lekarzach z młodym. Byle przetrwać ten tydzień i w końcu wakacje 🙏 Młoda jeszcze cały lipiec ma możliwość chodzenia do zerówki pomimo, że od września idzie do 1 kl i dzięki Bogu, przynajmniej pół dnia będzie spokój.
Miłego wieczoru.... -
@Sorpresa 🫂 tule i nie zabij starego, jeszcze się przyda 😄 choć wiem, że czasem niełatwo. Oby mdłości nie było. Polecam wziąć i wkropic cytrynkę podczas badania krzywej!
@Mamausia szczęściara 🫶 chociaż u mnie też spokój z objawami 🙂
@Mrówka witamy na pokładzie🫡
Byłam na weselu wczoraj, nawet potańczyłam, pojadłam dobrych rzeczy, bez złych skutków. Dzisiaj wszystko mnie boli i mam kaca za innych 😅, ale dobrze było się poruszać. O północy bol pleców był już nieznośny, więc kima. Chyba mnie trochę przewialo, bo dziś mnie w uchu trochę rwie. Wygrzeje i będzie git, było warto 🥰
Totalnie nie wierzę, że suwaczki się nam tak posuwaja, jutro zaczynam 12tydz 🤯Atika, Mamausia, Sorpresa🎁, Holibka lubią tę wiadomość
-
@Sorpresa powodzenia! Twoja młoda jest w wieku mojego starszaka, też będzie korzystał z przedszkolnych dyżurów po zerówce przez wakacje Trochę planuje być u rodziców na wsi, ma też zaproszenie do rodziny od strony męża, także będzie miał zbalansowane wakacje
@Nosa fajnie, że udało się się wybawić!
Ja dziś pracuje zdalnie ze wsi, mąż pomaga teściowi, młody jeszcze śpi… chwilo trwaj 😅Nosa, Sorpresa🎁 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Cześć laski...
Nastroilam się mentalnie do wypicia tego gówna, pojechałam do miejscowości obok, do szpitala żeby zrobić wszystkie potrzebne badania, bo u nas nie robią wszystkich i wiecie co.... Przyjechałam za późno, bo powinnam być o 7.... Nosz k.... m.. Jeszcze dzwoniłam i mówiłam, że mam krzywa to żadna nie powiedziała, o której mam byc.... 😡 Ja tam byłam chyba 7.45 🤦 laboratorium do 10. Spokojnie by mogły zrobić.
No nic pojadę w tyg u nas do labu tam przynajmniej bardziej kumate i same wyznaczają godzinę na którą przyjść.
Holibka moja młoda to przylepa i sama bez mamy nigdzie nie pojedzie. Moi rodzice już tyle razy chcieli zabrać ich razem to nie.
Mam nadzieję, że samopoczucie w sierpniu będzie całkiem dobre i dam radę coś jej zorganizowac żeby się nie nudzila.
-
No i przechwaliłam, dzisiaj pierwszy raz wymiotowałam, rano - samą wodą i herbatą. W weekend byłam na weselu, czułam się wyśmienicie, tańczyłam, wszystko jadłam, miałam energię, no było super, a dzisiaj dokładnie zaczął się 10 tydzień i przywitał mnie bełtem. Kochana dzidzia oszczędziła matkę na czas imprezy.
Paula22, kknn, Domi.Nika, Nosa lubią tę wiadomość
-
Sorpresa🎁 wrote:Cześć laski...
Nastroilam się mentalnie do wypicia tego gówna, pojechałam do miejscowości obok, do szpitala żeby zrobić wszystkie potrzebne badania, bo u nas nie robią wszystkich i wiecie co.... Przyjechałam za późno, bo powinnam być o 7.... Nosz k.... m.. Jeszcze dzwoniłam i mówiłam, że mam krzywa to żadna nie powiedziała, o której mam byc.... 😡 Ja tam byłam chyba 7.45 🤦 laboratorium do 10. Spokojnie by mogły zrobić.
No nic pojadę w tyg u nas do labu tam przynajmniej bardziej kumate i same wyznaczają godzinę na którą przyjść.
Holibka moja młoda to przylepa i sama bez mamy nigdzie nie pojedzie. Moi rodzice już tyle razy chcieli zabrać ich razem to nie.
Mam nadzieję, że samopoczucie w sierpniu będzie całkiem dobre i dam radę coś jej zorganizowac żeby się nie nudzila.
Z tą krzywą faktycznie lipa. To długie badanie. U nas laby zwykle do 12 i trzeba być na 8 żeby pomiary były ok.
Młoda - różne są dzieci. Nasz na tydzień chętnie zostaje w znanych miejscach. Do sąsiadów w odwiedziny też chętnie idzie sam Ostatnio dopominał się żeby go na półkolonie wysłać ale w tym roku nie damy rady. Za to w przyszłym koniecznie.Sorpresa🎁 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Domi.Nika wrote:@kinga98 ja dziś ostatni dzień 11 tygodnia i mam takie mdłości! Miałam już odruch wymiotny ale powstrzymałam się. A w weekend tez byłam na balu i tańczyłam, jadłam wszystko i nawet wytrzymałam do 1.30 🙃
A kiedy Ci się zaczęły? Ja od jakichś 3 tyg. miałam sporadyczne, raczej popołudniowe i delikatne mdłości, które niczym się nie kończyły. Dzisiejszy poranek mnie zadziwiłam, ale pozytywnie, bo ten spokojny weekend aż mnie zaniepokoił. -
Po sąsiadach to lata chętnie, ale żebyś gdzieś dalej i na dłużej to nie ma opcji. Nawet jak we dwoje jezdzili do teściów jeszcze jak pracowałam to potrafiła się rozpłakać, bo ona chce do mamy. To samo było jak w domu z drugimi dziadkami zostawali to też potrafiła się rozpłakać, bo chce do mamy. Zresztą ona jest wogóle bardzo dziecinna. Syn w wieku 7 lat to już był taki mały, powazny facecik 😅 a jej bliżej do małego dziecka niż do poważnej panny 🤣
-
KINGA89 wrote:A kiedy Ci się zaczęły? Ja od jakichś 3 tyg. miałam sporadyczne, raczej popołudniowe i delikatne mdłości, które niczym się nie kończyły. Dzisiejszy poranek mnie zadziwiłam, ale pozytywnie, bo ten spokojny weekend aż mnie zaniepokoił.
Ja miałam chyba od 5/6 tygodnia ? I to bardziej wieczorne. Myślałam ze już się skończyło bo z 3/4 dni nie miałam. A dziś nagle mnie zmiata z planszy…KINGA89 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Bobas rośnie jak na drożdżach ma już prawie 6 cm i data porodu się przesunęła prawie o tydzień 😁 Na prenatalnych zobaczymy jaka bedzie data porodu. Lekarka powiedziała, jaką przypuszcza płeć ale żeby nie brać tego do siebie, więc na razie milczę 🥹 ale się wzruszyłam jak dziś usłyszeliśmy pierwszy raz serduszko.
Z OM 11w4d z USG 12t3d
A to moje bobo z rączką na głowie 🥹
Martek&M, Murilega, Md1610, KINGA89, Sorpresa🎁, kknn, Domi.Nika, Holibka, Mamausia, Rocky lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰