Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój nie wziął z om bo u niego byłam 1 raz wcześniejszy masakra a ten fajnie usg zrobił cytologie zrobił No i wpisał termin właśnie już na 10.01 i mam nadzieję że tak już zostanie i maluch tylko będzie rósł zdrowy.
Tigra, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
Jakim cudem nasze suwaczki są już prawie w połowie aż ciężko uwierzyć jak to leci 🥹🙈
potforzasta, Tigra, Mamausia, Karolka89, Podkoszulka, Nomeolvides, kknn, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Podkoszulka wrote:Najbardziej kocham zmineralizowaną Muszynę, no ale w ciąży chyba nie wskazana...
Niby dlaczego? To chyba już trochę przesada, że wysokozmineralizowanej wody nie można. Wczoraj usłyszałam w podcascie od dietetyczki, że wątróbki nie można - paranoja, bo udowodniono, że naturalnie duże dawki witaminy A nijak mają się do syntetycznych i to nie jest to samo. A zielona Muszyna to także moja ulubiona woda, piję butelkę dziennie i nie mam zamiaru rezygnować. -
Ja wodę to tylko nie gazowana i w sumie tylko wodę pije całymi dniami taż na jakiś czas soczek pomarańczowy i jest super
-
Iza. wrote:Jakim cudem nasze suwaczki są już prawie w połowie aż ciężko uwierzyć jak to leci 🥹🙈
-
Cześć dziewczyny,ja urlopuje się na całego.
Suwaczki rzeczywiście lecą,az miło patrzec.
Cukry mi spadają.Dostałam inaulinę i jak w ciagu dnia mam na granicy 100 i powoli opada po jedzeniu,tak wieczorbe i nicne bardzi spadają,aż muszę podjadać.
Wasze brzuszki rosną?Moj wieczorem trochę wystaje,ale rano czesto jest wybałuszony,myślicie,że przez pełny pecherz?Od jakiegoś czasu przestałam wstawać na nicne siku. -
Właśnie się dowiedziałam że mojej dziewczynce urósł penis Będzie chłopczyk jednak 😀
Liyss🧚🏻, Mamausia, Iza., Rocky, potforzasta, Karolka89, Podkoszulka, Nomeolvides, ultramaryna_, Domi.Nika, Holibka, Atika, kknn, Tigra, kattalinna, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za pocieszenie i wasze historie. Powoli będę się przestawiać o chyba muszę ogarnąć stereotypy, które mam w głowie. Ja tez nie zwracam uwagi na to, czy mówią ze można czy nie można zwłaszcza jeśli chodzi o taki rzeczy jak wątróbka czy muszynianka. Bez przesady . Zaqwsx gratulacje . Jak się z tym czujesz?
-
Zaqwsx O kurde 😁 który tc jesteś?
Dlatego właśnie ja na takim wczesnym etapie się nie nastawiam ale mój mąż już nastawił się na córkę 😂
A ja ostatnio mam fazę na pasztet i jem kanapki z pasztetem 🫣
Piję wodę lekko gazowaną i mrożoną domową herbatę i trudno, byleby coś pić. Jakoś woda zwykła w tej ciąży mnie nudzi 😂Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Ja wpadłam w szał zakupowy😅 wczoraj wieczorem zamówiłam pajacyki półśpiochy spodenki bodziaki jeden komplecik i maleńkie skarpetki sama siebie nie poznaje do niedawna nie było szans bym coś kupiła bo zaraz złe myśli się pojawiały tak samo nie wierzę że cały życie chciałam mieć córkę a na wieść o synku dosłownie zwariowałam 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 11:28
Rocky, Podkoszulka, Domi.Nika, Liyss🧚🏻, Holibka, kknn, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Ogólnie w szoku byłam bo od 1 testu bhcg pewna że dziewczynka no i na prenatalnych doktor powiedziała że raczej dziewczynka więc ja już byłam pewna. Też od 1 dnia mieliśmy imie dla dziewczynki. Teraz szukam ładnych imion dla chłopaków 😀 Ogólnie w szoku jestem ale strasznie mnie to śmieszy. Cieszę się z dziecka bardzo. Przestawimy się. Szkoda mi tylko pięknego imienia dla dziewczynki... 😀
Podkoszulka lubi tę wiadomość
-
Zaqwsx No to ładna niespodzianka dobrze ze teraz a nie przyporodzie wyszło.
Iza ja nie wiem co będzie ale rzeczy bardziej uniwersalne już kupuje we wrześniu ślub zanim wrócę będzie już poza połowa ciąży a wiem czy w zimie mi się będzie chciało chodzić po sklepach itp. Wolę teraz pokupic cokolwiek i mies spokojna głowę. -
I jestem po badaniu SANCO. Tydzień ponoć czekamy na wyniki i płeć. Oby było wszystko dobrze a płeć... na ost 2 usg była dziewczynka ale na 60,80% . Zdziwimy się jak będzie chłopak 🫣🤰🏻 tym bardziej , że już kupilismy kilka ubranek dla dziewczynki 🙈
Co do picia wody... Tego trzeba się nauczyć 😂😂😂 małymi łyczkami pij .
Mi Od 3 tyg wchodzi herbatą miętowąa😁Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩🏽 Ja 35 lat
Od zawsze plamienia na 10dni , 7 dni przed miesiączką .
Pierwsza niespodziewana ciąża 06.2021r. zakończona - nie pojawiło się💔, wyłyżeczkowanie 16.07.21r.
Od Tego momentu starania .
05.05.2023r. podjęcie decyzji o klinice niepłodności. GAMETA BYDGOSZCZ
% endometriozy.
07.2023r. - Histeroskopia , biopsja : zapalenie endometrium.
AMH -2,47/ Monitoring ✔️ cykle 30-31
👦Mąż 37lat
zdrów jak 🐟
Plemniczki żywe-pracusie ✔️
Kariotyp prawidłowy męski-wynik 46,XY.
( Start IVF/ICSI kwiecień 2024
Zaczynamy :
- 2x dziennie ( rano wieczorem )Estrofem)
02.05.2024r. Niespodziewane dwie kreski✔️✔️
04.05.2024r Beta HCG 218mIU/ml
06.05.2024r. Beta HCG 748 mIU/ml
08.05.2024r.Beta HCG 2011 mlu/ml
🩺 22.05.2024r. 6t4d MAMY
-
Zaqwsx wrote:Właśnie się dowiedziałam że mojej dziewczynce urósł penis Będzie chłopczyk jednak 😀
Moja przyjaciółka usłyszała w zeszłym roku „o proszę, a tu jest penisek” jakoś w 8 miesiącu ciąży 😂 a już była przygotowana na Irenkę (nie tylko mentalnie) 🙂
Też uważam, że najważniejszy jest zdrowy rozsądek i jeśli raz w miesiącu mam ochotę na wątróbkę, to ją zjem i tyle 🤷♀️ Chociaż od jakiegoś czasu (oprócz chłodników) mam straszną ochotę na ryby. No i owoce/warzywa w ilościach hurtowych 🍎🍅 -
KINGA89 wrote:Niby dlaczego? To chyba już trochę przesada, że wysokozmineralizowanej wody nie można. Wczoraj usłyszałam w podcascie od dietetyczki, że wątróbki nie można - paranoja, bo udowodniono, że naturalnie duże dawki witaminy A nijak mają się do syntetycznych i to nie jest to samo. A zielona Muszyna to także moja ulubiona woda, piję butelkę dziennie i nie mam zamiaru rezygnować.
U mnie zapowiada się kolejny dzień mdlościowy, a muszę go przetrwać, bo mam fryzjera. Mam już taki odrost, że wstyd.
Powiedziałam też dziś w pracy o ciąży i reakcje oceniłabym na neutralno-pozytywną także jeden kamień z serca.
Zaqwsx, co za niespodzianka, ale gratuluję chłopca 🙂
Podkoszulka, ultramaryna_, kknn lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx ale…. jaja 😅🙈 właśnie z tymi męskimi imionami to ciężki temat, my chyba jedno mamy (chociaż tutaj mąż jest bardziej przekonany niż ja), jak będę miała szukać drugiego to się załamię 😅
Z tą wodą to mi naturalnie jakoś przyszło, piję teraz te 3l chyba głównie dlatego że faktycznie lepiej się czuję jak tyle wypije
Jeśli chodzi o jedzenie to jakoś też tak restrykcyjnie się nie ogarniczam co można, co nie. Nie jem oczywistości czyli surowizny ale np na śniadanie zjadłam bajgla z tuńczykiem którego niby się nie powinno 🙈 A wód zmineralizowanych nie znoszę 😅 więc u nas w domu podwójne zakupy bo mój mąż tylko muszyniankę. Niestety tego plastiku idzie na wodę ogromne ilości… ale mi nie smakuje kranówa i wiem że bym tyle nie piła
My w piątek wizytujemy, czekam żeby zobaczyć te moje bąbelki na lepszym sprzęcie niż ostatnio i może już nie będą medytować po turecku i rozwieją ostatnie wątpliwości co do płci 😁 Muszę też skonsultować z lekarka morfologię, bo się rozjechała. Tsh sobie szaleje - miesiąc temu 0,5 i tak było przez ostatnie badania a dzisiaj 2,2 🥲 Glukoza na plus bo 77 a jakoś się bałam tego wyniku, bo na metforminie mialam 86!ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
No to niezłe… jaja 😉🤣 Czyli zdrowy rozsądek musi wygrać i do połówkowych brać przez palce informacje o płci 😉 Zaqwsk gratulacje ❤️ Chłopcy są super ❤️
Rany, a ja mam obsesję na punkcie lodów 🫣 Ciągle jakieś jem, to silniejsze ode mnie 🤣Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
Ja przy imieniu panikuje bo ciężej nam się wybiera imie meskie. Zaakceptowałam imie wybrane przez męża ale mam wątpliwości przez popularnosc. Chciałabym żeby dziecko miało oryginalne imie a jest w pierwszej 10 popularności. Nie wiem czy to będzie dobre dla dziecka czy się nie przejmować tym
-
Dziewczyny, nie bądźcie dla siebie aż tak surowe 😊 Wiadomo surowego mięsa nie wolno, niepasteryzowanego mleka też, ale jak raz na jakiś czas zjecie wątróbkę, bo macie ochotę, to co z tego 🤷♀️ A już wodą to bym się nie przejmowała, co miałoby w niej być zakazanego? Rtęć i ołów ma w pierwiastkach?
Mamausia lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.