Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tą płcią to ciekawe, można się zdziwić 😅
Ja jako matka syna chłopców polecam i teraz też na chłopaka się nastawiam. Ja chcę Maksymiliana, wstępnie mąż jest na tak z tym imieniem.
Starszy to Aleksander. Było to jedno z najpopularniejszych imion w jego roczniku. W przedszkolu Olków grupie było dwóch. Mój Olek, tamten Oluś nad nami mieszkał Olek i jeszcze jeden sąsiad Olek i jakoś nie było nigdy problemu z rozróżnieniem ich 😅
Ja się dziś wybrałam w końcu do fryzjera. Włos ścięty i pomalowany. W końcu wyglądam jak człowiek i w szyję nie aż tak gorąco, jupi!Rocky, ultramaryna_, Podkoszulka, kattalinna lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Witajcie 😁
Gratuluję poznania płci i wspaniałych zdjęć. 🥰
U mnie jeszcze nie wiadomo, czekamy.
Co do samopoczucia to u mnie różnie, jeden dzień rewelacyjny, drugi wielka słabość.
Nie sugerujcie się datą porodu wg USG.
Najbardziej pewne jest, jeśli ktoś zna dokładnie dzień owulacji i zapłodnienia lub transferu.
Lekarz może określać wg USG, ale to i tak wiele nie zmieni. 😉
Na pewno najbardziej miarodajna jest pierwszą data z USG.
Mnie na przykład zawsze USG wskazywało tydzień wcześniej, co mi się mniej więcej zgadzało z miesiączką.
Ale wiedziałam, że do zapłodnienia doszło
o wiele później, miałam pozbą owulację 🫣 o czy nie wiedzieliśmy i jedno szczęśliwe zbliżenie dało
dziecko.
Więc wiedziałam, że ciąża jest młodsza i urodziłam kilka dni po moich wyliczeniach, a ponad dwa tygodnie po wyliczeniach z USG.
Ja tam trzymam się swojego pierwszego terminu. 😉Belo lubi tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
@Holibka mój starszy też Aleksander i uważam, że to najpiękniejsze imię na świecie 😄 ponadto, tak miał na imię mój dziadek.
I zdecydowanie uwielbiam być mamą chłopca!
Drugiego chciałabym Witold ale stary by się nie zgodził. Wyszła dziewczyna także jest zgoda co do Lidki.
Fajnie, że już temat imion się pojawia, w naszych brzuszkach już małe człowieczkiHolibka, ultramaryna_, Mamausia lubią tę wiadomość
-
Podkoszulka wrote:@Holibka mój starszy też Aleksander i uważam, że to najpiękniejsze imię na świecie 😄 ponadto, tak miał na imię mój dziadek.
I zdecydowanie uwielbiam być mamą chłopca!
Drugiego chciałabym Witold ale stary by się nie zgodził. Wyszła dziewczyna także jest zgoda co do Lidki.
Fajnie, że już temat imion się pojawia, w naszych brzuszkach już małe człowieczki
Moja teściowa Lidia spoko zaradna kobieta. Liluś, Lidzia - tak na nią mówią
Mi gin prowadzący powiedział że najbardziej realna jest data z USG prenatalnego.
Ej, mam już umówione usg POŁÓWKOWE na 19 sierpnia. Dziś dzwonili z luxmedu w sprawie wizyty na NFZ. Kiedy to zleciało?!Liyss🧚🏻, Ewa96, Rocky, Podkoszulka, kattalinna lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
USG połówkowe to II prenatalne czy to USG po 20tc? 😁Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:USG połówkowe to II prenatalne czy to USG po 20tc? 😁
Holibka, właśnie miałam pisać, bo Twój suwaczek mnie zszokował, że już zaraz połówkowe możesz robić 😱🤣 Oby dalej tak gładko 🤞Holibka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
Holibka wrote:Moja teściowa Lidia spoko zaradna kobieta. Liluś, Lidzia - tak na nią mówią
Mi gin prowadzący powiedział że najbardziej realna jest data z USG prenatalnego.
Ej, mam już umówione usg POŁÓWKOWE na 19 sierpnia. Dziś dzwonili z luxmedu w sprawie wizyty na NFZ. Kiedy to zleciało?!Holibka lubi tę wiadomość
-
Ja tam się cieszę, że to szybko leci i byle do grudnia i poznać maleństwo 🤩
Holibka lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dziewczyny czy to normalne że tak wcześnie mam wyciek z piersi małe kropelki jak woda czasami lekko żółte ?
-
Iza. wrote:Dziewczyny czy to normalne że tak wcześnie mam wyciek z piersi małe kropelki jak woda czasami lekko żółte ?
-
Holibka wrote:Z tą płcią to ciekawe, można się zdziwić 😅
Ja jako matka syna chłopców polecam i teraz też na chłopaka się nastawiam. Ja chcę Maksymiliana, wstępnie mąż jest na tak z tym imieniem.
Starszy to Aleksander. Było to jedno z najpopularniejszych imion w jego roczniku. W przedszkolu Olków grupie było dwóch. Mój Olek, tamten Oluś nad nami mieszkał Olek i jeszcze jeden sąsiad Olek i jakoś nie było nigdy problemu z rozróżnieniem ich 😅
Ja się dziś wybrałam w końcu do fryzjera. Włos ścięty i pomalowany. W końcu wyglądam jak człowiek i w szyję nie aż tak gorąco, jupi! -
Powiedz może fryzjerowi i będzie wiedział co robić.
Ja wam powiem ze tak siedzę i trochę nie czuje tego że to dziecko jest we mnie nawet po tej wczorajszej wizycie zastanawiałam się czy to moje czy nie zostało mu po kimś innym🤦♀️🤭Zaqwsx, Belo lubią tę wiadomość
-
potforzasta wrote:Powiedz może fryzjerowi i będzie wiedział co robić.
Ja wam powiem ze tak siedzę i trochę nie czuje tego że to dziecko jest we mnie nawet po tej wczorajszej wizycie zastanawiałam się czy to moje czy nie zostało mu po kimś innym🤦♀️🤭
Poczujesz dzieciaczka jak zacznie się w brzuszku tłuc i poznasz jego schemat dnia. Nie mam doświadczenia ale myślę że to bardzo zbliża. Ja z moim już jestem okropnie związana. Boję się że w przypadku straty która zawsze jest możliwa już po tym bym się łatwo nie podniosła. Nieudane transfery lub ciaze biochemiczne bolały ale nie aż tak... 😀 -
Ja jeszcze też tego wszystkiego nie czuję, mam nadzieję że jak przyjdzie NIPT, PAPPA i będę po USG to wszystko zacznie do mnie docierać. Oki co dziś wieczorem USG, więc dzień mi się koszmarnie dłuży. Mam wrażenie jakby minęła godzina a to okazuje się że tylko 15 min. Nie wiem jak ja dotrwam do wieczora, nie mówiąc o otrzymaniu reszty wyników. 😅22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Zaqwsx wrote:Czy w związku z hormonami nie wyszły jakieś problemy w koloryzacji? Trochę się boję bo nie malowałam od 5 msc ponad a mam okropnie żółcie na brązowych włosach po dawnych koloryzacjach i boję się że tylko pogorszę sprawę bo ponoć przy hormonach mogą inaczej farby łapać
Rozjaśniałam odrost pasemek w 10 tygodniu i też bałam się, że wyjdą jakieś cuda, a okazało się, że włosy rozjaśniły się pięknie, równo i bardzo szybko, mam wrażenie, że szybciej niż zwykle, a trochę czasu to już robię.
Wpadłam w zakupowy szał, no nie mogę się pohamować i tutaj moje pytanie do doświadczonych mam odnośnie liczby pościeli itp. dla maluszka.
- Ile rożków potrzebuję? Dwa mi starczą?
- Ile kompletów pościeli do wózka? Dwa wystarczą
- Ile kocyków?
- Ile prześcieradeł do łóżeczka?
- Co najbardziej się brudzi i musi być w liczbie większej niż 1.
Kupiłam sobie 2 rożki, jeden taki mega zestaw w kokonem, poduszką do karmienia, kołderką i poduszką do gondoli, motylkiem antywstrząsowym, wkładką do wózka i dwa osobne kocyki + ochraniacz do łóżeczka. Ile tych pościelowych rzeczy powinno być?
-
KINGA89 wrote:Rozjaśniałam odrost pasemek w 10 tygodniu i też bałam się, że wyjdą jakieś cuda, a okazało się, że włosy rozjaśniły się pięknie, równo i bardzo szybko, mam wrażenie, że szybciej niż zwykle, a trochę czasu to już robię.
Wpadłam w zakupowy szał, no nie mogę się pohamować i tutaj moje pytanie do doświadczonych mam odnośnie liczby pościeli itp. dla maluszka.
- Ile kocyków?
Kupiłam sobie 2 rożki, jeden taki mega zestaw w kokonem, poduszką do karmienia, kołderką i poduszką do gondoli, motylkiem antywstrząsowym, wkładką do wózka i dwa osobne kocyki + ochraniacz do łóżeczka. Ile tych pościelowych rzeczy powinno być?
Pokażesz jakie albo skąd zamawiałaś? 🥹Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
KINGA89 wrote:Wpadłam w zakupowy szał, no nie mogę się pohamować i tutaj moje pytanie do doświadczonych mam odnośnie liczby pościeli itp. dla maluszka.
- Ile kocyków?
Do wózka miałam tylko prześcieradło + ochronę materacyka - około trzech sztuk.
Zależy jak często pranie będziesz robić i czy dziecko będzie ulewać/mieć wybuchowe kupy 🙈
Kocyki miałam chyba dwa albo trzy i mi wystarczyło.
Prześcieradła do łóżeczka 3 ale moje dziecko nie ulewało - było ok, a czasem za dużo.
Jak dla mnie najczęściej wymieniałam body/pajace bo jednak gdzieś to mleko zawsze wyleci, nawet jak dziecko nie ma refluksu.Jak wyleci już po położeniu dziecka to prześcieradło w gondoli lub łóżeczku.
Ja akurat dużo pieluch tetrowych używałam, żeby właśnie zmniejszyć liczbę zużytych ciuchów, bo przy odbijaniu przeważnie to mleko jadnak wraca.
Polecam poczytać też o bezpiecznym śnie dziecka i potem zadecydować co Ci potrzebne.
W łóżeczku nie powinno być nic oprócz prześcieradła dokładnie założonego i dziecka w śpiworku, tak jest najbezpieczniej. Sama musisz zadecydować i zobaczyć jakie będzie dziecko bo podobno niektóre nie tolerują spiworkow 🤷🏻♀️ nie wiem bo mój prawie trzylatek wciąż śpi w śpiworku 😛
Nie powinno się używać ochraniaczy na szczebelki, poduszek, kołderek itp do co najmniej roku, ja w okolicach dwóch lat dopiero dałam.
Ale wiadomo,każdy decyduje za siebie. Ja też jestem trochę przewrażliwiona i świruje za bardzo w stronę bezpieczeństwa ale może w tę stronę lepiej niź żeby się miało coś stać 😛 nie spałam też z dzieckiem bo tak się bałam 🙈 a jak już mi się usnęło to po przebudzeniu w taka panikę wpadałam, że go zgniotlam albo co gorsza mąż 🙈 że już lepiej dla wszystkich spokoju ducha było jak leżał w pustym łóżeczku 😛
Kocyki używałam tylko na drzemki dzienne pod moim okiem
Uderzanie głową w szczebelki, i wypadanie kończyn poza łóżeczko mu nie przeszkadzało
Ja mam połówkowe 8 albo 9 sierpnia, nie pamiętam teraz ale to prawie już 😱😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 11:55
KINGA89 lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Pokażesz jakie albo skąd zamawiałaś? 🥹
Kupiłam na Vinted taki zestaw tylko z granatowym a nie beżowym spodem:
https://allegro.pl/oferta/zestaw-6w1-sredniaka-kokon-kolderka-poduszka-motyl-rozek-rogal-14505913279?fromVariant=14505910929
+ dokupiłam do tego ochraniacz do łóżeczka w tym samym wzorze i planuję jeszcze dokupić na Allegro pościel do łóżeczka większą i prześcieradełko w tym samym wzorze. Jakoś tak mi się wyjątkowo spodobał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 11:54
Liyss🧚🏻, Mała3 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dzisiaj przyszła w końcu odpowiedzialna decyzja o pójściu na L4. Wysiadają mi plecy od 2 dni, jestem padnięta i już ciężko mi wysiedzieć w biurze bo z plecami nie dość, że mam problem na co dzień to jeszcze tyle godzin siedzenia. Więc jutro wizyta u mojej gine po L4, dodatkowo zobaczę naszego synka i musze sobie jakoś zorganizować czas bo myśle, że się zanudze bez pracy 🙈 Ja baardzo lubie pracować, więc może mi być ciężko. Ale ciesze się, bo odłożyłam to w czasie i tak - już miałam plan w czerwcu iść 🤣
Holibka lubi tę wiadomość