Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie nowe osoby i gratuluję!
@Tigra, daj koniecznie znać co tam z tymi skurczami. Ja też miewam takie kilka razy w ciągu dnia, przypomina to bóle miesiączkowe i w sumie to mój jedyny objaw.
Tak się zastanawiam czy na tym etapie nie powinnam mieć już innych? Apka pokazuje mi 4t5d.Tigra, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
@Yowelin jeśli chodzi o objawy to wszystko zależy od organizmu. Możesz nie mieć objawów za dużo. U mnie np delikatnie mieczączkowe odczucia i cieższe piersi. Innego dnia brzucha nie czuję ale z jedzeniem nie za bardzo. Nie przejmuj się a wręcz ciesz że ich nie masz. Z czasem zaczniesz zauważać różne zmiany
Yowelin lubi tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
To chyba jednak nie mała fasolka zapewnia atrakcje niestety obstawiam że złapałam jakiegoś wirusa od nocy wymiotuje i doszła do tego biegunka
-
Iza. wrote:To chyba jednak nie mała fasolka zapewnia atrakcje niestety obstawiam że złapałam jakiegoś wirusa od nocy wymiotuje i doszła do tego biegunka
To elektrolity żebyś się nie odwodniła.👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Rahia wrote:@Yowelin jeśli chodzi o objawy to wszystko zależy od organizmu. Możesz nie mieć objawów za dużo. U mnie np delikatnie mieczączkowe odczucia i cieższe piersi. Innego dnia brzucha nie czuję ale z jedzeniem nie za bardzo. Nie przejmuj się a wręcz ciesz że ich nie masz. Z czasem zaczniesz zauważać różne zmiany
@Iza. Koniecznie elektrolity i może jakaś konsultacja lekarska czym bezpiecznie wspomóc? -
Piję dużo wody i elektrolity nic innego za bardzo nie można więc dbam żeby się nie odwodnić
kknn, Karmelek_1 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,zawsze miałam obfite miesiączki i często bolesne.Te bóle takie są.Rozmawiałam z położną i może taka moja uroda,że nardziej boli.Mam tyłozgięcie macicy.Te bóle nasilają się co tydzień,później lekko ustępują.Rano po sikaniu bolało,teraz ćmi delikatniej.Czytałam w internatach,że w 8 tygodniu ciąży mogą nasilić się bóle.
-
Rahia wrote:@Yowelin jeśli chodzi o objawy to wszystko zależy od organizmu. Możesz nie mieć objawów za dużo. U mnie np delikatnie mieczączkowe odczucia i cieższe piersi. Innego dnia brzucha nie czuję ale z jedzeniem nie za bardzo. Nie przejmuj się a wręcz ciesz że ich nie masz. Z czasem zaczniesz zauważać różne zmiany
-
Rozmawiałam właśnie z lekarzem rodzinnym i to samo powiedział pić i jeszcze raz pić w razie pogorszenia się stanu do szpitala na kroplówkę
-
Tigra wrote:Cześć dziewczyny,zawsze miałam obfite miesiączki i często bolesne.Te bóle takie są.Rozmawiałam z położną i może taka moja uroda,że nardziej boli.Mam tyłozgięcie macicy.Te bóle nasilają się co tydzień,później lekko ustępują.Rano po sikaniu bolało,teraz ćmi delikatniej.Czytałam w internatach,że w 8 tygodniu ciąży mogą nasilić się bóle.
Tigra lubi tę wiadomość
-
Iza. wrote:Rozmawiałam właśnie z lekarzem rodzinnym i to samo powiedział pić i jeszcze raz pić w razie pogorszenia się stanu do szpitala na kroplówkę
Biorę magnez i nospę.Magnezu biorę sporą dawkę. -
Iza zdrowka kochana ❤️
Ja już na nogach, zostały 2 godziny do chwili ostatecznej 🥺 stres jak nie wiem, ledwo mogłam spać w nocy. Trzymajcie kciuki za nas na maxa! Brzuch to mi chyba z bólu odleci 🫣ultramaryna_, Tigra lubią tę wiadomość
-
kinia982 wrote:Iza zdrowka kochana ❤️
Ja już na nogach, zostały 2 godziny do chwili ostatecznej 🥺 stres jak nie wiem, ledwo mogłam spać w nocy. Trzymajcie kciuki za nas na maxa! Brzuch to mi chyba z bólu odleci 🫣kinia982 lubi tę wiadomość
-
kinia982 wrote:Ja już na nogach, zostały 2 godziny do chwili ostatecznej 🥺 stres jak nie wiem, ledwo mogłam spać w nocy. Trzymajcie kciuki za nas na maxa! Brzuch to mi chyba z bólu odleci 🫣
kinia982 lubi tę wiadomość
-
Yowelin wrote:Ja też miewam takie kilka razy w ciągu dnia, przypomina to bóle miesiączkowe i w sumie to mój jedyny objaw.
Tak się zastanawiam czy na tym etapie nie powinnam mieć już innych? Apka pokazuje mi 4t5d.
Na piatkowej wizycie mowie do gina, że czasem się zastanawiam czy to ciąża skoro objawów momentami brak, a on: przecież Pani udowodniłem przed chwilą 🤣 poczułam się jak blondynka z żartów 🙂kinia982 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Paniom...
Iza zdrówka i trzymam kciuki 🌷
Dziewczyny wiem, że Wy już ciążowo jesteście dalej niż ja, ale czy Was też bolał brzuch/jajnik? Niby to moja 4 ciąża (mam 2 dzieci) nie przypominam sobie żeby bolało po jednej stronie. Wizytę udało mi się umówić dopiero na 31 maja prywatnie. Dziś będę okupować przychodnie może na NFZ uda się szybciej jak powiem o tym bólu... -
Sorpresa🎁 wrote:Dzień dobry Paniom...
Iza zdrówka i trzymam kciuki 🌷
Dziewczyny wiem, że Wy już ciążowo jesteście dalej niż ja, ale czy Was też bolał brzuch/jajnik? Niby to moja 4 ciąża (mam 2 dzieci) nie przypominam sobie żeby bolało po jednej stronie. Wizytę udało mi się umówić dopiero na 31 maja prywatnie. Dziś będę okupować przychodnie może na NFZ uda się szybciej jak powiem o tym bólu...
Ja czułam pobolewanie po prawej stronie i lekarka po usg powiedziała ze wszystko okej i ze tam zostało trochę w nim pozostałości po owulacji to było gdzieś w 4/5 tygodniu, już nie boliSorpresa🎁 lubi tę wiadomość
-
Iza zdrówka 😘
Kciuki za wizyty ✊🏻
Witam nowe dziewczyny 🥹kinia982, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Tigra wrote:Czytałam,że czasem w ciąży są biegunki.Jak się czujesz?Zjadłaś coś co mogło sposodować zatrucie?Ja bardzo się boję i nie jem nic niedozwolonego.
Biorę magnez i nospę.Magnezu biorę sporą dawkę.