Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czekam na rozwój wydarzeń! Kciuki ✊🏻
Teraz będzie bardzo emocjonująco na wątku 🥹
U mnie dziś gorsza nocka, ciężko zasnąć, mąż też już śpi na czujce, co chodzę na siku to on myśli, że rodzę i musi wstać 😂
Robię zastrzyk i standardowo ban na poród na 12h!
Miłego dnia 💗kattalinna, kknn, Rocky, Podkoszulka, Stokrotkkka, kinia982 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
🔜 poród 🥰
-
Fermina mieszkam sama z mężem i kotem. Wszyscy obudzeni więc firanki już od 5:30 się nawet prały. Teraz już się suszyć kończą a pierze posciel i reczniki... 😂
Podłogę na kolanach też muszę zrobić ale to z przymusu bo mi Dominika przypomniała o sprzątaniu kuchni w piątek i sobie to obiecałam w poniedzialek. Mialam nadzieje ze zaczne rodzic i mnie to ominie 🥲
Też czekam na wieści ze szpitali. Cisza, to może się dzieje 😀
Liyss mój mąż też się teraz budzi na kazde moje sikanie. Wcześniej tak nie miał i wie że go będę budziła. Też jakąś czujność nabrał naturalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 07:56
Fermina, Ottioli, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Iza, Kinga, Domi - czekamy na relacje 😀
Kinia, niezły numer 🙂
Fermina, to trzeba być w punkt lub krok dalej, żeby takie propozycje zbierać 😉
Nie mam firanek, nie mam problemu wieszania 😂 pościel chcę zmienić jutro, minimalizacja ryzyka porodu ciąg dalszy 😉 dziś w planie pranie, czyli jak zwykle.
Właśnie mi się zamarzyła noc na oddziale. Serio, bez przedszkolaka, który bez powodu zajmuje Twoją miejscówkę i anektuje w dodatku poduszkę ciążową. Kolejna noc na wygnaniu za mną, po wyjściu męża przetransportowałam się do sypialni - ależ ten materac wygodny! Tylko spania nie ma...
KINGA89, Zaqwsx, Fermina, Ottioli, _Aliya_ lubią tę wiadomość
-
LeniweKluski jak super ze się odezwałaś. Dzięki za wszystkie rady i polecajki. Klusek już jest taki duży pewnie. Już się nie mogę doczekać aż też urodzę i dziecko zacznie wodzić za mną wzrokiem. To musi byc bardzo przyjemne uczucie.
Zamówię sobie rzeczywiście suple do karmienia już. Nie pomyślałam o tym i odwlekałam temat, ale w sumie warto mieć bo później kto ma latać po aptekach...
A jak samopoczucie w pologu poza krotką żałobą za wcześniejszym życiem? Jakieś fizyczne dokuczliwe objawy masz czy raczej spokój?
Kattalinna taka poduszka ciazowa to musi robić furorę u przedszkolaków 😂 Szkoda ze to Ty na wygnanie idziesz. Może kiedyś męża odeślesz?
O i pochwalę się że z tych męża nerwów przedporodowych udało nam się znaleźć idealna działkę pod budowę domu i w najbliższym czasie kupujemy ją. Jestem zakochana bo jest idealna. Znajduje się w topowej lokalizacji na górce z przepięknym widokiem na góry. Wczoraj sie prawie poplakalam na niej bo juz czuje tam dom dla naszej rodziny 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 08:12
kattalinna, Hello123, Ottioli, KINGA89, LeniweKluski, Fermina, Holibka, ultramaryna_, Rocky, _Aliya_, Ilona.., Podkoszulka, Stokrotkkka, kinia982, Liyss🧚🏻, Aleale lubią tę wiadomość
-
Mój synek przyszedł na świat 29.12 chwilę przed północą przez nagle cc. Ma ponad 3kg, 54 cm i dostał 10 punktów. Jest zdrowy, ma odruch ssania i pięknie zaliczył pierwsze karmienie.
Ja jestem właśnie po pionizacji i obchodzie, dostałam śniadanie i mam zamiar wracać do żywych. Boli, ale podobno już będzie z górki.
Nie dałam sobie wmówić, że to, co czuję, to tylko skurcze przepowiadające, bo nimi nie były. Rozkręciły się bardzo szybko i w 20 minut byłam na stole.
Dziękujemy wszystkim ciociom za trzymanie kciuków, na sylwestra co prawda nie pójdę, ale nowy rok podobno będę świętować już z małym w domu.
Jak trochę dojdę do siebie, to wrzucę na grupę jakieś zdjęcie.
@Domi.Nika u Ciebie też mam nadzieję, że w miarę dobrze.kattalinna, Zaqwsx, Hello123, Ottioli, Yowelin, Perli_92, potforzasta, LeniweKluski, Mamausia, Fermina, kknn, Holibka, Nomeolvides, luśka, Milvaaa, ultramaryna_, Rocky, _Aliya_, Ilona.., Podkoszulka, Murilega, Limonka26, Stokrotkkka, E_welka88, Akma, kinia982, Oliwka91, Faelwen90, Liyss🧚🏻, Aleale lubią tę wiadomość
Synek 29.12.2024. -
Zaqwsx, po wczorajszej drzemce po południu wiedziałam, że nie zasnę szybko więc zaległam z serialem, mąż się położył normalnie spać bo rano do pracy. Mała franca zrobiła nalot zanim ją zdążyłam się przenieść, o 2 w nocy nie chciało mi się jej ruszać już, a budzić jego to już w ogóle bez sensu. Odbiję sobie jak się Stefan urodzi a którekolwiek z nich będzie miało choćby cień infekcji, wtedy zakaz myślenia nawet o mojej sypialni 🤣
Gratuluję działki! 😀 Dom na górce brzmi bosko i jak wieczna zadyszka 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 08:15
Zaqwsx lubi tę wiadomość
-
Kinga89 wow w szoku jestem.Ogromne gratulacje! Synek nie chciał na imprezę iść w dwupaku 😀 Widać że jednak miałaś bardzo dobre przeczucie żeby jechać do szpitala, wbrew standardowemu rozkrecania porodu. Matczyna intuicja jest potężna. Dużo siły dla was i czekamy na zdjęcia synka 🥰
Kattalinna to wszystko wyjaśnia. Po ciąży odbijesz a to już za chwilę. Może się uda za dnia wyspać troche 😀kattalinna, KINGA89, _Aliya_, kinia982 lubią tę wiadomość
-
Kinga, gratulacje!!
Za mną ciężka noc, odchorowalam wczorajsze wyjście na pizzę turbo zgaga . Obudziłam się 2.50 i już nie udało się usnąć. Właśnie próbuje się wygrzebać z łóżka 😅
KINGA89 lubi tę wiadomość
👫87’ i 88’
01. 2023: diagnoza azoospermia
04. 2023: terapia hormonalna
01. 2024: udana biopsja M-Tese, start IVf
03.2024: ET ❌
05.2024: FET 🤰 -
@Zaqwsx super, że udało się znaleźć idealną działkę! 😊 czyli jednak dobrze, że mąż się w taki sposób przygotowywał do porodu 😜
@Kinga89 gratulacje! 🥹♥️ czekałam na informacje od Ciebie! Jak widać warto słuchać swojej intuicji i każdy poród może wyglądać inaczej 🤭 obyś szybko doszła do siebie i żebyście faktycznie mogli świętować nowy rok już razem w domu 😉
@Kattalinna najgorzej jak zdążyli zająć całe łóżko 😅 u mnie już poduszka ciążowa przestaje się powoli sprawdzać, a za to pies ją uwielbia i czasem w nocy jak idę do toalety to wracam, a ona już tam leży 🤣_Aliya_, KINGA89 lubią tę wiadomość
-
Ja się melduje z porodówki bóle okropne ale na szczęście wody już odeszły więc dziś Nikos pojawi się na świecie
Fermina, kknn, Holibka, Nomeolvides, Zaqwsx, Perli_92, Yowelin, LeniweKluski, Mamausia, ultramaryna_, Rocky, Ilona.., Podkoszulka, _Aliya_, Ottioli, kattalinna, Limonka26, Stokrotkkka, E_welka88, Akma, potforzasta, Domi.Nika, kinia982, Faelwen90, Liyss🧚🏻, KINGA89 lubią tę wiadomość
-
Wow Kinga ogromne gratulacje! Fajnie,że jesteście już razem❤️ Dajesz do myślenia z tym,że trzeba słuchać swojej intuicji i lepiej sprawdzić sytuacje mając wątpliwości.
Ja jestem po nieprzespanej nocy, mam wrażenie,że synek się rzuca’. Zastanawia mnie czy nie jechać i nie zrobić ktg - tak dla spokoju. Oznak samego porodu nie mam - ale co u niego wolałabym sprawdzić. Czy położna w przychodni mi zrobi ktg od ręki czy muszę się dostać do lekarza ?KINGA89 lubi tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku
-
@Kinga89 ogromne gratulacje! Ale cudownie, że jesteście już razem!
@Iza, trzymam kciuki!!!
@Zaqwsx pięknie, że znaleźliście swoje wymarzone miejsce!
Potrzebuję ojojania. Zabrałam dzieci z przedszkola przed świętami, żeby mi nie przyniosły żadnej choroby. I tak skończyły na antybiotyku bo mycoplasma, mamy ostatni dzień leczenia i pozwoliłam sobie odetchnąć z ulgą i dziś na włosach córki znalazłam wszy. WSZY! Mdłości mam od samego myślenia o tym. Trzy lata placówek i niczego nie złapaliśmy a teraz przed samym porodem takie atrakcje. Popłakałam się, czuję ze nie mam na to siły w tym momencie. 🙁KINGA89 lubi tę wiadomość
-
Kinga89, gratulacje mamusiu 🥳❤️ odpoczywaj i czekamy na relacje jak dojdziesz do siebie 🥰
Iza🤞🤞🤞
Domi, jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 09:04
Ilona.., KINGA89 lubią tę wiadomość
04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4)
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
15.11 🩺 (33+1) 2294 gramy
29.11 🩺 (35+1) 2630 gramów
13.12 🩺 (37+1) 3054 gramy
30.12 🩺 (39+4) 3500 gramów
Ja&On: 34 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
Mamausia wrote:Wow Kinga ogromne gratulacje! Fajnie,że jesteście już razem❤️ Dajesz do myślenia z tym,że trzeba słuchać swojej intuicji i lepiej sprawdzić sytuacje mając wątpliwości.
Ja jestem po nieprzespanej nocy, mam wrażenie,że synek się rzuca’. Zastanawia mnie czy nie jechać i nie zrobić ktg - tak dla spokoju. Oznak samego porodu nie mam - ale co u niego wolałabym sprawdzić. Czy położna w przychodni mi zrobi ktg od ręki czy muszę się dostać do lekarza ?
Wydaje mi się, że dziewczyny stąd też chodziły na ktg do szpitala z marszu i im robili więc też chyba jest taka opcja.Mamausia lubi tę wiadomość
-
Iza. Kciuki żeby szybko poszło. Czekamy na Nikosia i dobre wieści 🥰
Mamausia nie powinno być problemów ze zrobieniem ktg przez położna, jednak szczerze wolałabym żeby zinterpretował je później lekarz. Moja położna mi proponowała parę razy.
Fermina współczuję bardzo, ale z tymi robalami to jest tak że można złapać nawet w komunikacji miejskiej. Przykro mi ale musicie podziałać szybko z tym dziadostwem i to potruć. Z dwojga złego chyba lepiej teraz niż jakbyś się zorientowała zaraz po porodzie. To masz czas na pierwszą turę prania
...
Nienawidzę wszy. Paskudne pasożyty
Fermina lubi tę wiadomość
-
Fermina, współczuję akcji. Wszy i owsiki z przedszkola, to coś co mnie przeraża. Moja mama była w szoku jak jej powiedziałam, że wszawica to aktualny problem w przedszkolach, bo ona to przeżywała w czasach PRL i tam był duży nacisk z góry na walkę z tym i to powinien być problem zażegnany.
Ja wg jestem obrzydzona na wszelkie insekty, a niestety mieszkając w bloku czasem mamy nieproszonych gości. Ostatnio w lipcu, w sierpniu i też miałam załamkę, że nie miało kiedy to przyjść jak w czasie mojej ciąży.
I uważam ten rok za jeden z gorszych w moim życiu. Od początku wpadamy z mężem z jednej 💩 sytuacji w drugą i już naprawdę mamy dosyć. Nie wierzę w takie rzeczy, ale czasem mam myśli, że nas ktoś przeklnął albo nam źle bardzo życzy, bo takie stresujące sytuację mamy z tygodnia na tydzień, bez przerwy.
I teraz na huczne pożegnanie tego wspaniałego roku ciężka choroba psa. Już wczoraj ryczeliśmy oboje z bezsilności.