X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Termin STYCZEŃ 2025
Odpowiedz

Termin STYCZEŃ 2025

Oceń ten wątek:
  • Ilona.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Przyznaje, że trochę zamilkłam przez te wszystkie stresowe akcje z okulistą ale czytałam Was codziennie.

Podsumowując wczoraj poszłam prywatnie do ginekologa - Wojtka Falęckiego( może znacie z insta) i on potwierdził, że moje wskazanie jest ślisko napisane ale on widzi te wskazania do CC i zaprasza mnie 21.01 na oddział do siebie 🥹 popłakałam się tam! Mówił, że mam się czuć bezpiecznie i już nie przejmować niczym tylko czekać na CC ❤️

Wgl bardzo ciepły i uprzejmy facet 😃

Halo halo - złote rady do CC? Jestem boidupa i to moja pierwsza operacja w życiu.
    Podobno jestem 3 w kolejce wiec może już o 12 uda się być na bloku.

Aleale, Domi.Nika, Hello123, Murilega, KINGA89, Fermina, Ottioli, Zaqwsx, E_welka88, Perli_92, kattalinna lubią tę wiadomość

🧔‍♂️29l. 🙎‍♀️27l.
    23.05 - beta 26,9
    25.05- beta 100.5
    4.06- beta 3645
    25.07- USG 1 trym 🩵🩵🩵
    19.09- USG połówkowe 370g
    28.10- 26+0 930g
    20.11 USG 3 trym 29+2 1434g

preg.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za to co napisałyście o kp. Muszę trochę odpuścić i wyluzować, bo mam tendencję do zbytniego przeżywania różnych rzeczy i spinania się o wszystko 😅

A to, że szyjka nie jest jak do porodu, to moja dosłownie 4h przed odejściem wód też nie była 😆

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • Domi.Nika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona.. wrote:
    Cześć dziewczyny !
    Przyznaje, że trochę zamilkłam przez te wszystkie stresowe akcje z okulistą ale czytałam Was codziennie.

Podsumowując wczoraj poszłam prywatnie do ginekologa - Wojtka Falęckiego( może znacie z insta) i on potwierdził, że moje wskazanie jest ślisko napisane ale on widzi te wskazania do CC i zaprasza mnie 21.01 na oddział do siebie 🥹 popłakałam się tam! Mówił, że mam się czuć bezpiecznie i już nie przejmować niczym tylko czekać na CC ❤️

Halo halo - złote rady do CC? Jestem boidupa i to moja pierwsza operacja w życiu.

I jak Ilona w jakim to szpitalu ? :) super ze udało się ogarnąć!

age.png
  • Ilona.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi.Nika wrote:
    I jak Ilona w jakim to szpitalu ? :) super ze udało się ogarnąć!

W MSWiA - czyli tam gdzie pracuje doktor 😃

Aleale lubi tę wiadomość

🧔‍♂️29l. 🙎‍♀️27l.
    23.05 - beta 26,9
    25.05- beta 100.5
    4.06- beta 3645
    25.07- USG 1 trym 🩵🩵🩵
    28.10- 26+0 930g

preg.png
  • Murilega Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze szyjka może zawsze psikusa zrobić ale ja z chęcią wysłuchałam że jeszcze młody ma szansę posiedzieć na miejscu 😂 Nie się tam jeszcze gotuję spokojnie. Chciałabym żeby ominął dzień babci i dziadka, a później już niech robi co chce 😂

Z innych rzeczy, czy któraś z Was zakladala/planuje założyć jakieś konto inwestycyjne dla dziecka? Myśleliśmy może żeby przy inwestować jakoś 800+, ale jesteśmy ciut zieloni w tej kwestii. Póki co założenie jest takie że najwyżej wrzucimy je w złoto lub obligacje ale jeśli jest to jakaś dobra dusza będąca doradca to z chęcią skorzystam.

22.05.24 ⏸️
    24.05 252.00
    28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
    13.06 7.25mm, jest ❤️
    18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
    19.09 połówkowe - ✅
    9.12 USG - 2kg człowieka
    3.01 USG - 2.77kg człowieka

preg.png

Starania od maja 2023
    Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁

homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
    ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny
  • KINGA89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona.. wrote:
    Cześć dziewczyny !

Uwielbiam tego gościa. Nie przegapię ani jednego wywiadu z nim. A tak z ciekawości, ile kosztuje przyjemność prywatnej wizyty u niego?

Synek 29.12.2024.
  • Ottioli Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ilona super, że się udało! 🙌🏻 w końcu będzie mniej stresu 😊 Dobrze, że ma takie podejście i starał się Ciebie pozytywnie nastawić. Teraz tylko przygotować się na CC, ale na pewno będzie dobrze!

Ilona.. lubi tę wiadomość

2022 👼 (8 tc)

Synuś 🩵
    🔜 styczeń 2025 👶

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ilona mswia 🥰 Az się ciepło ma serduszku zrobiło takie tam są położne operacyjne. Będziesz w dobrych rękach. Super się sprawa rozwiązała. Szkoda ze 3 w kolejce bo głodna będziesz, ale może emocje swoje zrobią. Co do CC to nie pomogę bo nie wiem nic czego już nie wiesz, ale pociesze Cie że spodziewam się że będziesz tam zaopiekowana i nie musisz się niczym martwić poza wyprawką po CC I opieką nad raną pooperacyjną

Ilona.., kattalinna lubią tę wiadomość

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    Kacperek ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png
  • Ilona.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINGA89 wrote:
    Uwielbiam tego gościa. Nie przegapię ani jednego wywiadu z nim. A tak z ciekawości, ile kosztuje przyjemność prywatnej wizyty u niego?

Wiesz co, wizyta z USG to koszt 600 zł więc wydaje mi się, że z wielu miejscach tak liczą. Konsultacja 350 zł + dalsze czynności na wizycie 😃

Dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤️

KINGA89, Aleale lubią tę wiadomość

🧔‍♂️29l. 🙎‍♀️27l.
    23.05 - beta 26,9
    25.05- beta 100.5
    4.06- beta 3645
    25.07- USG 1 trym 🩵🩵🩵
    28.10- 26+0 930g

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, super że już wszystko jasne i na dobrej drodze 🙂 ja nie mam insta, a tego lekarza kojarzę, mignął mi w kilku filmikach i wywarł dobre wrażenie. Cieszę się, że to nie tylko na potrzeby SM 🙂

age.png
  • Perli_92 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się za bardzo nie odzywam, bo u mnie w sumie nic ciekawego a rad żadnych nie mam ;)

Dzisiaj byłam na ktg i szybkiej wizycie, z maluchem w porządku, skurczów brak, szyjka trzyma, więc też się nie nastawiam na szybki poród. Pani doktor kazała spacerować :D Wiem, że różnie może być, ale wolałabym przyszły tydzień i też po dniach babci i dziadka, mam nadzieję, że tak się uda.

Ilona.., super, że udało się rozwiązać sytuację, na pewno odpadło sporo stresu. Przyszedł za to pewnie nowy, związany z cc, ale mam nadzieję, że uda Ci się dobrze nastawić i przygotować :)

Murilega, ja wiem tyle, że dla 800+ są dedykowane jakieś lepsze obligacje niż standardowe i chyba w to będziemy celować.

Mamausia, cudownie, że tak dobrze się czujesz i wszystko idzie gładko, oby tak dalej :)

Małpka, gratulacje! Najważniejsze, że jesteście zdrowe.

Karmienie wydawało mi się proste, jeśli tylko znajdzie się sposób, z którym czujemy się dobrze, ale widzę, że nie ma lekko i możliwe są różne scenariusze. Aż czekam, co mnie zaskoczy :D

Z tymi odwiedzinami też ciężka sprawa, widzę, że każda ma tu inne oczekiwania, a też pewnie się to zmienia w zależności od sytuacji i nastroju. Moi rodzice na pewno po porodzie przyjadą. Mają pół Polski do przejechania, więc nie od razu, ale nie ustalaliśmy nic konkretnego. Liczę, że jakoś uda nam się dogadać na bieżąco. No i plus taki, że po przyjeździe nie będą mieszkać u nas, tylko gdzieś niedaleko, więc powinno być łatwiej ustalać granice.

preg.png
‹‹ 726 727 728 729 730
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ