X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Termin STYCZEŃ 2025
Odpowiedz

Termin STYCZEŃ 2025

Oceń ten wątek:
  • Domi.Nika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia ty masz jakiś połóg ? 🤣 sprzątanie łazienki. To ja się jeszcze na siłach nie czuje żeby sprzątać łazienkę (może to być mentalne, nie nawidzę sprzątać łazienki). Niesamowite jak się zregenerowałaś szybko.

age.png
  • Domi.Nika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam ta główkę 35 a klatka 32 wiec chyba tak średnio. Ale miał rączkę przy twarzy. Wiec było utrudnienie.

Aleale lubi tę wiadomość

age.png
  • Małpka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny😘
    Dawno się nie odzywałam ale do nowego roku na bieżąco Was czytałam. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane.
    Od 18 grudnia leżałam w szpitalu z powodu nadciśnienia i plamien. Do tego mała była dwa razy owinięta pepowina co lekarze już stwierdzili na podstawie usg.
    Nasza Ania urodziła się 02.01. Trochę się pospieszyła bo termin miałam na 20.01 z waga 2450 i 49 cm. Pomimo skrajnego wczesniactwa dostała 10 pkt i jest ogromnym ssakiem.
    Niestety po 9 godzinach sn, porod zakonczyl się cc. Pomimo, że to był trzeci mój porod, był to najgorszy porod.
    Brakuje mi brzuszka ale nie ukrywam, że jestem przeszczesliwa, że Ania jest już na świecie. Że wszystko zakończyło się szczesliwie.

Rocky, Murilega, Podkoszulka, Aleale, Perli_92, Zaqwsx lubią tę wiadomość

08.04.2023 11 tydz💔
    15.07.2023 5 tydz💔

08.05⏸️ ...i znów serca mam dwa...
    09.05 bhcg 12,3
    11.05 bhcg 46,9
    13.05 bhcg 128,9
    24.05 mamy❤ 5+5tyg 2,22mm...+krwiak 16,45mm
    06.06 7+4 z usg7+6, mamy już 14,52 mm+ krwiak 1cm
    20.06 9+3 26,94mm+1cm krwiak

2010 córeczka🩷
    2011 synek🩵
  • Debiutantka Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Debiutantka dodaj mnie do przyjaciółek. To podam na priv.

• Debiutantka Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Domi.Nika dodałam Cię do przyjaciółek:)

• Debiutantka Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przepraszam, bo chyba coś tu poknociłam na forum, ale nie znam się.

• Milvaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kinga89 widzę w tym co piszesz trochę siebie. Niestety, ale ja ogólnie kp nie czuję 😐 Spodziewałam się tego już w ciąży, bo mam bardzo wrażliwe brodawki i cała koncepcja dziecka ssącego mleko z moich piersi od zawsze była dla mnie mało zachęcającą. Walczyłam o laktację bardzo mimo poranionych brodawek i trudności z dostawieniem, bo chcę dla córeczki jak najlepiej. Jednak dopada mnie przygnębienie w tych gorszych momentach i nie wiem co robić. Do tego wydaje mi się, że źle coś robię bo je bardzo łapczywie, połyka powietrze, pod koniec karmienia przysypia a jak próbuje odstawić to tak samo przypomina sobie o jedzeniu i odpala się na minutę czy dwie.
    Zastanawiam się co robić i czy nie przejść bardziej chociaż na kpi. Tylko jak ściągałam parę razy laktatorem, to strasznie dużo czasu to zajmowało. 30 ml w około 30 minut (po 15 z obu), to bym nic nie robiła tylko laktator i butla 😅 Zastanawiam się czy mam zły laktator czy na mnie kiepsko one działają. Jakie macie doświadczenia mamy kpi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:00

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    @Kinga89 widzę w tym co piszesz trochę siebie. Niestety, ale ja ogólnie kp nie czuję 😐 Spodziewałam się tego już w ciąży, bo mam bardzo wrażliwe brodawki i cała koncepcja dziecka ssącego mleko z moich piersi od zawsze była dla mnie mało zachęcającą. Walczyłam o laktację bardzo mimo poranionych brodawek i trudności z dostawieniem, bo chcę dla córeczki jak najlepiej. Jednak dopada mnie przygnębienie w tych gorszych momentach i nie wiem co robić. Do tego wydaje mi się, że źle coś robię bo je bardzo łapczywie, połyka powietrze, pod koniec karmienia przysypia a jak próbuje odstawić to tak samo przypomina sobie o jedzeniu i odpala się na minutę czy dwie.
    Zastanawiam się co robić i czy nie przejść bardziej chociaż na kpi. Tylko jak ściągałam parę razy laktatorem, to strasznie dużo czasu to zajmowało. 30 ml w około 30 minut (po 15 z obu), to bym nic nie robiła tylko laktator i butla 😅 Zastanawiam się czy mam zły laktator czy na mnie kiepsko one działają. Jakie macie doświadczenia mamy kpi?

Milva żeby rozkręcić laktację do kpi to trzeba ściągać, ściągać, ściągać i nie patrzeć początkowo na mililitry (dziewczyny zakładają np skarpetki na butelki 😅), ale mnie patrzenie jakoś motywowało.

Z takich podstaw
    - odciąganie minimum 10 razy na dobę, nawet 12
    - sesja po 15 max 20 minut na pierś, super jeśli będziesz ściągać równocześnie (czyli podwójny laktator)
    - pij duuuużo wody i dużo jedz ☺️
    - stosuj chociaż przez jakis czas femaltiker / słód jęczmienny / piwo 0
    - znajdź czas na power albo cluster pumping (wbij w Google co i jak, np hafija o tym pisze)
    - upewnij się że masz dobrze dobrane lejki - zły rozmiar będzie ranić brodawki i słabo odciągać

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
‹‹ 725 726 727 728 729
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ