Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka wrote:Nomeolvides ja też czekam na takie „ufff” jak zobaczę bijące prawidłowo serduszko. Jeszcze z tydzień… byle nie zwariować, byle nie zwariować 🤣😅
A o plamieniach to ja się naczytałam i nasłuchałam, że to normalne w pierwszym trymestrze - byle nie w dużych ilościach i nie czerwona żywa krew.Fermina lubi tę wiadomość
-
Nosa wrote:Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, a że jestem przed drugą betą to wiadomo, że zamartwiam się na maksa czy będzie przyrost, jaki itd., robie wiec wszystko, żeby o tym nie myśleć
Dobrze jest mieć kogoś, kto zrozumie nasz stres. Tyle różnych historii, tyle sytuacji, jak tu nie poddać się temu strachowi? Dla mnie samo to, że się udało, po prawie 9 latach małżeństwa, odpuszczeniu myśli o potomstwie na tyle lat, przyzwyczajeniu siebie i innych do myśli, ze my to już tak na zawsze tylko w parze, to nie chcę za bardzo się nakręcać, a że nie potrafię przewidzieć przyszłości to ... wolę chociaż chwilę się pocieszyć, bo pierwszy raz w ciąży no... jest się tylko raz każdy objaw, każdy ból - jest dla mnie w tym momencie fascynujący, bo za wszelką cenę odsuwam od siebie myśl o większym bólu czy mniej komfortowych objawach a czuję się po prostu dziwnie póki co.
Straszliwie bym chciała żeby był już 6/7 tc i pierwsze USG, żeby kropek tam był... a to jeszcze tyle czasu ;(
Masz już umówioną wizytę? Kciuki kochana ✊🏻 pierwsza ciąża jest tylko raz więc trzeba się cieszyć tym stanem 😍
Ale ja jak powtarzałam drugi raz betę i wyniki miałam o 13 to do 13 ja nie wiem jak przeżyłam ten czas. Nie da się nie stresować 🥹Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dzięki! nie mam jeszcze, dopiero po 2 becie wyślę wyniki do mojego gina (chodzę do kliniki leczenia niepłodności na razie) i on mi zaleci co dalej.
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Nome , pocieszyłaś mnie bo ja dzisiaj totalnie rozbita. Wstałam z czarnymi myślami i tak odejsc nie chcą. Macem te cycki i nic nie czuje albo już bolą od tego macania i stresuje się że źle się dzieje bo nic nie czuje.... ach ta głupia głowa.
Jedynie co mnie pociasza to to że brzuch nie boli, jedynie tak delikatnie rozpiera
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Rahia 🫂 wysyłam dobre myśli do Ciebie, nie jesteś sama 🫂
Nosa widzę po innym wątku, że z nas sąsiadki Ja też z Trójmiastakinia982, Nosa lubią tę wiadomość
-
Czemu nikt mnie nie poprawił, że to implantacja, a nie implementacja? 🤣 sorka, dopiero sprawdziłam co ja za głupoty pisałam.🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Nomeolvides wrote:Rahia 🫂 wysyłam dobre myśli do Ciebie, nie jesteś sama 🫂
Nosa widzę po innym wątku, że z nas sąsiadki Ja też z TrójmiastaNosa lubi tę wiadomość
-
Nosa, Nomeolvides macie dziewczyny do polecenia jakiegoś gina na nfz? Nie moge zadnego znalezc, a wam zaufam 🤍
-
To jest szansa że spotkamy się na porodówce ☺️ U mnie to pewnie będzie zaspa, bo najbliżej
kinia982, Nosa lubią tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:To jest szansa że spotkamy się na porodówce ☺️ U mnie to pewnie będzie zaspa, bo najbliżej
-
kinia982 wrote:Nosa, Nomeolvides macie dziewczyny do polecenia jakiegoś gina na nfz? Nie moge zadnego znalezc, a wam zaufam 🤍
Ja chodzę tylko prywatnie, więc nie polecę 😔
kinia982 lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Ja chodzę tylko prywatnie, więc nie polecę 😔
-
Fermina wrote:Czyli miałaś plamienie implantacyjne dopiero kilka dni po zagnieżdżeniu? Wcześniej testy wychodziły już pozytywnie?
Fermina lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Nosa widzę po innym wątku, że z nas sąsiadki Ja też z Trójmiastakinia982 wrote:Nosa, Nomeolvides macie dziewczyny do polecenia jakiegoś gina na nfz? Nie moge zadnego znalezc, a wam zaufam 🤍Holibka wrote:Czemu nikt mnie nie poprawił, że to implantacja, a nie implementacja? 🤣 sorka, dopiero sprawdziłam co ja za głupoty pisałam.
kinia982 lubi tę wiadomość
-
kinia982 wrote:ja nastawiam się na uck, bo same dobre opinie slyszałam! ale zobaczymy jak tam będzie z miejscami 🙈
-
Nomeolvides wrote:Rahia 🫂 wysyłam dobre myśli do Ciebie, nie jesteś sama 🫂
Nosa widzę po innym wątku, że z nas sąsiadki Ja też z Trójmiasta
Mam do Trójmiasta godzinkę autem
Nawet nie wiem czy jutro nie wyląduje w Gdyni u ginekolożki bo czesto szukam specjalistów w 3cityWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 16:04
Nosa, kinia982 lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:Kochane, macie już może nudności? Mnie tak wczoraj trochę wzięło i teraz też. Jak sobie z tym radzicie?
-
Nosa wrote:Kochane, macie już może nudności? Mnie tak wczoraj trochę wzięło i teraz też. Jak sobie z tym radzicie?
Ja mam od wczoraj. Dziś śniadanie zjadłam o 11, bo nie mogłam się zebrać. Potem dopiero teraz coś więcej. Mam wręcz jadłowstręt i ciągle mdłości. Ponoc pomagają migdały/ imbir, ale nie sprawdzałam. -
kinia982 wrote:mam, wstrzymuje 🤢 i popijam czymś co zabija smak i próbuje myślec szybko o czymś innym. totalnie nienawidzę wymiotować, wiec musiałaby być to serio ostateczność. Ale po prawie każdym posiłku mnie bierze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 16:51