Trojaczki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czerwona strasznie gratuluje trojaczkow :* I zycze spokojnej ciazy
2lata temu pisalam na innym forum z dziewczyna ktora tez miala miec trojaczki, dotrzymala do 32tygodnia wiec jak na taka ciaze to bardzo dlugo i Tobie tez tego zycze
W sprawie wyprawki to jak moge doradzic to ubranka kupuj w rozmiarze 50, bo takie dzieciaczki na pewno malutkie sie urodza, a nawet mozesz wziac niektore na 44 Ja troche poszalalam z ubrankami i mlody polowy nie zalozyl wiec dobrze brac po 4-5sztuk. Moj urodzil sie dosyc maly bo 2920 i 52cm i ubranka 50 i 56 troche ponosil, rozmiar 62 to nawet nie wiem kiedy przeskoczyl, a mialam ich najwiecej bardzo szybko nadrobil wage i śmignął z dlugoscia Jako wczesniaki to moga miec problem ze skora to z kosmetykow polecic Ci moge Emolium lub ktores z emoilentow dla suchej skory (tez je uzywam, bo maly jest wczesniakiem, a na dodatek ma skaze)
Podam Ci link do watku marcowek gdzie sie udzielam tam dziewczyny w pierwszym poscie wkleily liste wyprawkowa i dopisywaly wszystko co im potrzebne, moze ci sie przyda
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/marcowe-mamusie-2016,7797,1.htmlAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Na instagramie jest mama trojaczkow- chłopcy maja chyba nie całe dwa latka, moze mniej. Można znaleźć i pogadać myślę ze rady mamy z taka ekipa już po drugiej stronie brzuszka przydadzą się
Nick triplehappines (konskie) -
Czerwona wcale sie nie dziwie, ze meza z wyprawka nie chcesz ozstawiac hehe Ja mialam bardzo ciezka ciaze, przelezalam prawie 7miesiecy i wolalam sama w necie wszystko pozamawiac hehe Jest fajna apteka internetowa gdzie jest duzo taniej niz w takich stacjonarnych (przynajmniej u nas ) i do tej pory tam zamawiam rzeczy dla malego i siebie aptekagemini.plAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Jakoś nie wyobrazam se żeby miał sam wszytko załatwic i kupić;p W tej aptece właśnie otworzyła juz sobie konto i wrzucam potrzebne rzeczy a potem tylko zamowie zastanawiiam się nad butelkami ile i jakie bym potrzebowała, bo piersią karmić nie będę jedynie ile będę mogła tyle będę odciagala, możecie jakieś poradzić? Pozdrawiam
-
Czerwona butelki to zależy co spasuje dziecku. My mielismy avent od początku, porem nam polecili tommy tipy, campol, lovi, szklane i plastikowe. Wróciliśmy do avent i używamy do dziś. Myślę że poki co po jednej na glowe na feedo.pl czesto sa promocje przy wielosztukach albo 2 w cenie 1.
120 ml wystarczą. Ja mam jednego bobasa i przez 3 mce w sumie z tej jednej korzystalismy a potem do mm druga i do wody jedna. -
Miru dobrze mowi, bo nie kazde dziecko bedzie z danej butli, a raczej smoczka pic, moj akurat nie jest wybredny i ciumka wszystko hehe , a mamy Lovi aktywne ssanie. Butelki ok, ale mam je juz 6miesiecy i bardzo zmatowialy i troche sie brzydkie zrobily, no i ciezko jest je domyc po soczkach, bo bardzo zachodza nimi Jak wlalam ostatnio malemu soczek marchewkowy tak butelka zrobila sie pomaranczowa i nawet wyparzanie nie pomoglo na poczatku mialam dwie te po 150ml, a pozniej dokupilam dwie te duzeAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Bo butelki plastikowa powinno sie co max 3 miesiace wymieniac, a smoki co miesiac
Ja sie przerzucilam na szklane (uzywam lovi) i ich uzywa sie tak dlugo, az... sie jej nie stlucze Pieknie sie czyszcza, mozna wrzucic do zmywarki, nie przebarwiaja sie. -
No szklane fajne ale przy trójce ciężkie każda butla swoje wazy. Do 3 mca będą pewnie na mleku many lub mm. Jak spasuja butelki dokupi po jeszcze jednej na wodę
Ja mam do skoczków niebieska avent to nie widac a smoczek tez inny. Ale w occie wygotowac. Potem dwa razy w czystej i przebarwienie znika -
Duzo tych wszystkich produktów nie wiadomo n co sie zdecydować.... Szczerze mówiąc trochę zagubiona w tym wszystkim jestem. Nie chce tez pieniędzy wydawać na marne bo wiadomo ze będą nam bardzo potrzebne. Mam nadzieje ze dzieciaczki chociaż będą grzeczne i malo wybredne
-
Dziewczyny a mam pytanue, czy idzie gdzieś uzyskać np jakieś dofinansowanie do mleka dla dzieci, wiadomo na początku będę walczyła żeby jak najdłużej dawac swoje ale potem to będzie ogromny wydatek. Pozdrawiam Czteropak:) ( jak to mówi na mnie maz heh)
Miru lubi tę wiadomość
-
Czy na mleko nie wiem, ale chyba z mopsu coś można uzyskać. Musiałbyś dobrej księgowej zapytać co i gdzie Ci się należy. Tu 100, tam 500 i uzbiera się suma. W mopsie jest coś takiego że do pierwszego roku otrzymujesz 1000 zł na dziecko macierzynskiego ( dla śmieciowej umowy, bez umowy lub niskiego zarobku) ale co i jak nie powiem dokładnie. Becikowe 1000zl na jedno chyba i 1000 zł jeśli nie przekraczają za poprzedni rok jakiegoś dochodu ( dzielisz na tyle osób ile z dziećmi wychodzi) 500+ na drugie i kolejny chyba że masz dochud niski i zalapiesz się na ten dodatkowy tysiąc na jedno to masz 1500+ na dzieci.plus rodzinne co miesiąc 85 zł
Jednorazowo 3000 zł becikowe
Jednorazowo rodzinne 3000 zł
Co miesiąc 1000-1500 zł programu rodzina 500+
Co miesiąc jeśli dobrze pokieruje i spelnisz warunki 1000 zł "macierzynskiego"z mipsu
Co miesiąc 85 zł rodzinne
Co miesiąc z zusu od pracodawcy macierzyński
Myśl że dobra księgowa i zbieraj dokumenty aby zaraz po porodzie to załatwić to szybciej kasa będzie. -
Dzięki dziewczyny. Chyba po prostu przejade sie tam i dopytam dokładnie na co mogę liczyć. Na szczescie mam duza pomoc od znnjomych w postaci ubranek i potrzebnych rzeczy. Ten czas tak szybko leci, a dzieciaczki rosna, to najważniejsze ) Pozdrawiam