X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Udało sie Wam dzięki naprotechnologii?
Odpowiedz

Udało sie Wam dzięki naprotechnologii?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Tak jak w temacie czy są wśród nas dziewczyny, które są w ciąży lub mają upragnionego dzidziusia dzięki naprotechnologii? Jeśli tak to ile się staraliscie zanim trafiliście na specjalistę z dziedziny naprotechnologii? I po jakim czasie udało się Wam? My mamy około 10 cykli bezowocnych za sobą (póki co robiliśmy wszystkie badania na własną rękę)... Mamy oboje 29 lat. U mnie z podstawowych badań wynika ze wszystko jest super :) i miesiaczkuje regularnie a mąż nie dawno odebrał wynik z badania nasienia i trochę poniżej normy ma ruchliwość a dokładnie to musi lekarz nam te wyniki zinterpretować i nie długo uda się do tego lekarza. Pomyśleliśmy ze chyba spróbujemy tej naprotechnoligii :)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Zajączek Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, my mamy dziecko dzięki naprotechnologii. Wcześniej staraliśmy się 3 lata. W zeszłym roku w kwietniu zaczeliśmy spotkania z instruktorką i obserwacje. Pierwsza wizyta u doktora napro była 24 czerwca a synek urodził się równy rok później 25 czerwca. Więcej o leczeniu mam napisane w pamiętniku.

Dominisia883 lubi tę wiadomość

dqprh371sk5fqglu.png
    Niepłodność idiopatyczna
    1 IUI nieudana
    2 IUI nieudana
    Naprotechnologia-kwiecień 2016
    Endometrioza
    Hiperprolaktynemia
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też się z mężem wybiorę :). Przed ślubem poszliśmy do poradni rodzinnej i spotkania mieliśmy z Panią, która zajmuje się naprotechnologią i uczyła mnie prowadzić ten model cre... cos tam hehe i tak jakoś zainteresowałam się tym i chyba spróbujemy.

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Irma1983 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też polecam naprotechnologie. Dzięki tej metodzie mam cudowna córeczkę i synka w brzuszku. O pierwsze dziecko staraliśmy się około 5 lat, inni lekarze w klinikach leczenia niepłodności mówili że w naszym przypadku jedynie in vitro, że względu na słabe parametry nasienia męża. W 19 cyklu u naprotechnologa zaszłam w ciążę. W druga ciążę zaszłam w 29 cyklu leczenia u naprotechnologa, w drugim cyklu po laparoskopii i histeroskopii.

Dominisia883, Foto_Anna lubią tę wiadomość

qb3c3e5eoa3zzsun.png

l22n8u69paqv8s1o.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny dajecie mnóstwo nadziei :) dzięki :*

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • ara Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również polecam napro!
    udało nam sie zajść w 53 cyklu starań, 5 po laparoskopii, która chyba okazała się kluczowa
    jakieś dwa lata nam zeszło na diagnostykę napro i diety... na pierwszy rzut oka wszystko było ok, nasienie bardzo ok ;)
    opróćz napro polecam nowennę pompejańską :)
    powodzenia!

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słyszałam o nowennie pompejańskiej :) Na pewno będę się modlić ;*. We wrześniu skorzystam z naprotechnologii. W tym cyklu będziemy jeszcze na spokojnie próbować i w następnym również bo płodne wypadną mi akurat na urlopie więc chcemy się wyluzować i jeszcze na spokojnie spróbować ;) i jak te dwa cykle okażą się kolejną klapą to we wrześniu na 100% naprotechnologia.

KasiaQ lubi tę wiadomość

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś jeszcze? :)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • KasiaQ Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy młodym małżeństwem, tez mieliśmy spotkania w poradni i zalecenia, jak obserwować płodność: śluz, temperatury.. Przy moich obserwacjach od stycznia, w ostatnim cyklu się udało. Także od czerwca mąż i żona a od lipca- czekamy na maleństwo :)

f2w3ol2adqogtcff.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ