USG 3D / 4D POZNAŃ
-
Hej dziewczyny.
Mam do Was kilka pytań odnośnie badania USG 3D / 4D.
- Jakie odniosłyście wrażenia po badaniu? Czy warto?
- Jakiego lekarza i klinikę w Poznaniu polecacie?
- W którym tygodniu ciąży je wykonywałyście?
- Ile płaciłyście? Co było w cenie badania?
O każdą radę i wskazówkę będę wdzięczna -
Ja robilam w pierwszej ciazy w 21tygodniu ale w Kaliszu.bylam bardzo zadowolona.lekarz wsztstko dokadbie nam mowil pokazywal i badal.wizyta trwala godzine.placilam wtedy 250zl jak dobrze pamietam.na koniec dostalam badania na plycie,caly opis wydrukowany plus zdjecia dzidzi;)teraz lecze sie w Poznaniu wiec tez bede szukaćDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Teraz widze ze jestes w 24 tyg to dzialaj bo pozniej jak bedzie dzidzia wieksza to gorzej wszystko wylapac no i ladna focie strzelic;)Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Hej, ja jeszcze nie robiłam. U nas na marcowym wątku dziewczyny pisały że w Poznaniu 22 października będzie takie badanie 4D
http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/poznan-22-pazdziernika/
i zastanawiam się właśnie czy się nie wybrać. Robią badanie ponoć od 20 tygodnia ciąży.
Pozdrawiam
-
Hej
Ja się zastanawiam między 4 placówkami
1. Centrum Ułańska - Centrum Zdrowia Kobiety - ul. Ułańska 21 (cena 300,00zł)
2. Klinika Słoneczna - ul. Słoneczna 41 (cena 300,00zł)
3. Neo Medica - ul. Świetlana 25 (cena 280,00zł)
4. Klinika Tęczowa - ul. Tęczowa 12 (cena 300,00zł)
Ceny są porównywalne, jednak zastanawiam się co wybrać. Waham się bo nie mam pewności gdzie będzie lepiej, mam na myśli np. bardziej dokładne zdjęcia i ich ilość, jakość i długość filmu, kompetencja lekarza itd...
Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie i mi pomoże? -
nataliad wrote:Hej, ja jeszcze nie robiłam. U nas na marcowym wątku dziewczyny pisały że w Poznaniu 22 października będzie takie badanie 4D
http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/poznan-22-pazdziernika/
i zastanawiam się właśnie czy się nie wybrać. Robią badanie ponoć od 20 tygodnia ciąży.
Pozdrawiam
Dzięki za info, może skorzystam -
Ja robilam teraz na Slonecznej po 32tc i od razu mialam foty przez dr na email wyslane plus cd z filmikiem, poprzednio robilam na Ulanskiej i tez bylam zadowolona tu mialam fotki wydrukowane
badz co badz obie sesje jak najbardziej udane, polecammadziara0080 lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Ja robilam teraz na Slonecznej po 32tc i od razu mialam foty przez dr na email wyslane plus cd z filmikiem, poprzednio robilam na Ulanskiej i tez bylam zadowolona tu mialam fotki wydrukowane
badz co badz obie sesje jak najbardziej udane, polecam
Dziękuję za pomoc -
Milcia wrote:Ja miałam robione podczas badań prenatalnych. W pierwszej ciąży w klinice Medart w 32 tc, a w drugiej w prywatnym gabinecie na Strzeszyńskiej na połówkowych.
W prywatnym gabinecie na Strzeszyńskiej? Możesz powiedzieć coś więcej? U jakiego lekarza? -
Tu masz namiary
http://www.wandeltgabinet.com/
Ja u niego nie prowadziłam ciąży, ale na prenatalne i połówkowe skierowała mnie do niego moja gin. Wizyta 200 zł.W tym pomiary dziecka, zdjęcie 3D wydrukowane na zwykłej kartce A4 co prawda, ale film z całego badania w 2D i 4D dostaliśmy nagrany na płycie. -
Milcia wrote:Tu masz namiary
http://www.wandeltgabinet.com/
Ja u niego nie prowadziłam ciąży, ale na prenatalne i połówkowe skierowała mnie do niego moja gin. Wizyta 200 zł.W tym pomiary dziecka, zdjęcie 3D wydrukowane na zwykłej kartce A4 co prawda, ale film z całego badania w 2D i 4D dostaliśmy nagrany na płycie.
Tak myślałam, że u Wandelta. Ja byłam jego pacjentka kupę lat, ale od lutego tego roku chodzę do innego lekarza. Z Wandelta byłam zadowolona jednak dołowało mnie, że za każde dodatkowe badania wołał sobie dużo kasy. Np za HSG zażyczył sobie 500 zł, stąd moja decyzja o zmianie lekarza. Zmieniłam na takiego, który pracuje również na Polnej i to właśnie na Polnej wykonał mi HSG bez dodatkowej opłaty. Jestem bardzo zadowolona z mojej decyzji. A po drugie u Wandelta panuje jakaś taka komuna trochę, ten gabinet wymaga zdecydowanie remontu
Ale dziękuję za informacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:35
-
Ja byłam w 13 i 21 tygodniu ciąży na USG 3/4d w neomedice, przy czym to pierwsze było dodatkowo z testem papa. Ogólnie polecam, usg było robione bardzo dokładnie, to w 21 tygodniu trwało około 40 minut. Oprócz tego, że dostałam fotki + film na cd, to wszystko zostało dobrze zmierzone i sprawdzone. Lekarka sympatyczna wszystko omawiała i wyjaśniała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 20:53
-