X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Warsztaty dla kobiet w ciaży
Odpowiedz

Warsztaty dla kobiet w ciaży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • arleti Nowa

Wysłany: 26 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakieś warsztaty dla kobiet w ciąży? Gdzie warto się wybrać, co ciekawego można się dowiedzieć?

Znajoma polecała Bezpiecznego Malucha, byłyście?
    [url] https://bit.ly/2pFrIFa [/url]

• maziao Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli oczekujemy pierwszego dziecka, to polecam przede wszystkim szkołę rodzenia. Warsztaty Bezpieczny Maluch też są bardzo ok. Bardzo fajna część z pierwszej pomocy i o prawidłowym przewożeniu dziecka w samochodzie. Pamiętam, że była też część nt. diety matki karmiącej, a raczej tego, że nie ma czegoś takiego :-) Reszta to raczej reklama sponsorów, ale dzięki temu warsztaty są bezpłatne.
    Polecałabym też warsztaty lub indywidualne zajęcia z prawidłowej pielęgnacji niemowlęcia - jak podnosić, odkładać, przewijać i nosić prawidłowo niemowlę - dla mnei nie było to wcale intuicyjne. Z perspektywy widzę, że popełniałam sporo błędów. A na oglądanie filmików na youtubie, jak się ma już noworodka przy sobie, nie bardzo jest czas ;-)

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odświeżam wątek, może komuś się przyda :)
    W ostatni piątek byliśmy z mężem na warsztatach "Mamo to ja". Zaznaczę, że to nasze pierwsze tego typu warsztaty i pierwsza ciąża, więc w temacie dzieci jesteśmy "zieloni".
    Warsztaty były dla nas całkiem miłym zaskoczeniem, bo spodziewaliśmy się więcej "wciskania" produktów poszczególnych marek, a na szczęście było tego marketingu stosunkowo mało, raczej więcej konkretnych informacji. Mnie osobiście najbardziej podobał się wykład nt. szczepień. Był jeszcze poruszany temat kolki niemowlęcej, laktacji, bezpieczeństwa dziecka w samochodzie... Ogólnie warsztaty trwały prawie 4 godziny, ale czas mi się nie dłużył. Myślę, że dla rodziców takich ja my, tzn. oczekujących na pierwsze dziecko to dobry wybór, natomiast ktoś, kto ma w domu kilkuletnie dziecko/dzieci raczej będzie się nudził, bo to wszystko zna z autopsji.
    Czy Wy polecacie może jeszcze jakieś warsztaty, na które warto się wybrać?

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ