Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Estrella też myślę o Tedzie kurcze, ale ja to bym się nażarła - dosłownie nażarła nachosów!!!!
Jestem przerażona - u mnie na liczniku 90%estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Julita - takie mam właśnie skurcze. Ostry ból jak @, tyle tylko, że mam wrażenie, że mnie rozsadzi od środka.
Dzisiaj już zaobserwowałam 3 takie dosyć mocne. Kupiłam sobie gazetkę i będę czytać przez cały weekend leżąc i nic nie robiąc...
rozmawiałam dzisiaj z położną tn. tych bóli miesiączkowych bo zastanawiałam się czy to może bóle pierwsze bóle przepowiadające - Braxtona Hicksa...
powiedziała że bóle przepowiadające mają raczej charakter bezbolesny i zazwyczaj jest to napinanie się brzucha a bóle miesiączkowe mogą świadczyć o tym że dzidziuś gdzieś tam na dole uciska. jutro jeszcze zapytam swego gina
właśnie jakoś nie kojarzę czy przy okazji wczorajszych bóli towarzyszyło im napinanie brzuchamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Przestałam przybierać na wadze. A mały normalnie przybiera jak u mnie się nic nie dzieje w z wagą? Jezzzuu ja chyba zwariuję zanim urodzę...
gosiunia lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Przestałam przybierać na wadze. A mały normalnie przybiera jak u mnie się nic nie dzieje w z wagą? Jezzzuu ja chyba zwariuję zanim urodzę...
to ciesz się że u ciebie na zero a u małego na plusieczyli dieta w twoim przypadku jest bardzo skuteczna, to ile u ciebie przybyło od początku ciąży, max. 9-10kg?
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
julita wrote:to ciesz się że u ciebie na zero a u małego na plusie
czyli dieta w twoim przypadku jest bardzo skuteczna, to ile u ciebie przybyło od początku ciąży, max. 9-10kg?
zobaczę jak będzie po weekendzie, bo w weekend sobie pozwalam na więcej...
w przyszły czwartek mam wizytę, oby mały przybrał na wadze...julita lubi tę wiadomość
-
Matleena wrote:Myszka, a jaką masz dietę? Bo ja jak się nie ogarnę to w grudniu będę wyglądać jak mały wielorybek
a ile u ciebie w tej chwili jest na plusie od początku?
16tc, tak? sprawdziłam swój wykres wagi i widzę że w tym czasie miałam równe 2kg+
u Myszki dieta jest taka, że wszystko je a nie tyje - szczęściara nie?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Matleena wrote:Myszka, a jaką masz dietę? Bo ja jak się nie ogarnę to w grudniu będę wyglądać jak mały wielorybek
Na razie pozwalam sobie na ciut więcej, ale nie zmieniam ilości spożywanych posiłków.julita lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:
26. WiedźmaMaKota / / lat / dp wg @ / płeć ?
lat 27, TP 22.10.2015, płci nie znamy i raczej nie poznamy, imona: dziewczynka Zuzanna a chłopiec Jan.
Dziękuję za ciepłe przyjęcie, Basik Ty też tutaj?i Matleena, aleee fajnie
Dziś znowu padam na ryjek cały dzień na zakupach. Ale wzbogaciłam się o nowy karnisz do kuchni albo sypialni i o czarne filiżanki z podstawkami, a mój dzidziuś dostał pierwsze bodziaki na 6-9 miesJutro siedzę caaały dzień w domu
Ale przynajmniej miałam dobre towarzystwo na zakupach - koleżankę, która jest też w ciążyJednak fajnie jest mieć kogoś kto przechodzi przez to samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 17:37
małaMyszka, Basik122, Matleena lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Julita, ja wczoraj pytalam gina o bole miesiaczkowe, bo ostatnio mnie dosc czesto nawiedzaja i (po sprawdzeniu szyjki) powiedziala, ze to moze albo Mala na cos uciskac, rozciaga sie macica, albo jelita sie skrecaja i "nabrzmiewaja".
Myszko, wszystko jest dobrze! Sebastianek moze przybierac a Ty nie:) O to tez pytalam na wizycie, bo ja mam niewiele na plusie na wadze, a Mala jest wielkamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:lat 27, TP 22.10.2015, płci nie znamy i raczej nie poznamy, imona: dziewczynka Zuzanna a chłopiec Jan.
Dziękuję za ciepłe przyjęcie, Basik Ty też tutaj?i Matleena, aleee fajnie
Dziś znowu padam na ryjek cały dzień na zakupach. Ale wzbogaciłam się o nowy karnisz do kuchni albo sypialni i o czarne filiżanki z podstawkami, a mój dzidziuś dostał pierwsze bodziaki na 6-9 miesJutro siedzę caaały dzień w domu
Ale przynajmniej miałam dobre towarzystwo na zakupach - koleżankę, która jest też w ciążyJednak fajnie jest mieć kogoś kto przechodzi przez to samo
-
Natka88 wrote:Julita, ja wczoraj pytalam gina o bole miesiaczkowe, bo ostatnio mnie dosc czesto nawiedzaja i (po sprawdzeniu szyjki) powiedziala, ze to moze albo Mala na cos uciskac, rozciaga sie macica, albo jelita sie skrecaja i "nabrzmiewaja".
Myszko, wszystko jest dobrze! Sebastianek moze przybierac a Ty nie:) O to tez pytalam na wizycie, bo ja mam niewiele na plusie na wadze, a Mala jest wielka
Przez te bóle i ciągłe siedzenie u prezesa na rozmowie zaczynam wariować...
Zostało 29 dni a ja już chodzę nerwowa, niezdecydowana, rozkojarzona, zmęczona myśleniem o nie myśleniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 17:54
-
Matleena wrote:Aaaaaa Wiedźma, zazdraszczam
A Wy nie chcecie poznać płci? Kurcze, też tak kiedyś mówiłam, a teraz mi sie odwidziało i chce wiedzieć
Oczywiście jak się coś dzieje, to musi to dotyczyć mnie. No i mój wykres ciąży sie nie ukazuje za to belly prosi mnie o podanie terminu OM i wagi sprzed ciąży aby mógł mi utworzyć kalendarzJa nie chce nowego, stary miałam już usupełniony
Btw, Myszko, doczytałam już, że na 1 stronie wrzucasz fotkę 1-szego testu, więc daję mój. Co prawda niewiele na nim widać, bo wyraźne dwie krechy były na teście o dziwo popołudniowym, a z rana miałam bladzioszek, ale ten bladzioszek jest taki cudowny. Nie dość, że pierwszy to jakoś tak jestem emocjonalnie z nim związana. No więc podaję link:
http://ifotos.pl/zobacz/2015-04-1_waahqqa.jpg
A też pokażę wam mój test z bladziochem ale muszę poszukać fotki
małaMyszka wrote:A imię Twoje Kochana?
Tzn nie imienia lecz napisaćchoć z tym moim pragnancy brain wcale się nie zdziwię jak kiedyś zapomnę jak mam na imię
Dorota jestem i bardzo mi miło Was poznać DziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 18:20
Basik122, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wiedźma ja na twoim miejscu kupiła bym co się da z wyprawki co będzie pasować obu płuciom. Z ciuszków to uniwersalne kolory zieleń niebieski szary biały żółty. Wózek to bym sobie upatrzyła albo kupiła w uniwersalnym kolorze albo kupiła po urodzeniu a teraz tylko nosidełko żeby było w czym bobaska przetransportować.
A tak w ogólę to nie rozumiem czemu nue chce zdradzić płuci przecież masz prawo wiedzieć, dziwne tomałaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Wozek, mam wybrany uniwersalny i nie wyobrazam sobie po porodzie kupic;) w sierpniu juz zamawiamy, zeby we wrzesniu juz byl. Co do kolorow to nie do konca o nie chodzi, raczej o fasony ciuszkow. A co do plci to tutaj wola nie mowic i owszem mam prawo wiedziec ale lekarz nie ma obowiazku mowic.... A i ludzie podobno sadzili tu czesto lekarzy za pomylki...
małaMyszka lubi tę wiadomość