Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOwca jagodzianki wygladaja przepysznie
ale nie zazdroszcze bo jutro jade do mamy i tez mi obiecala
Julita ciesze sie, ze wszystko dobrze i mala tak ladnie rosnie
Dorcia trzeba wierzyc, ze bedzie coraz lepiej. Nawazniejsze, ze maly tak ladnie sie rozwija
Wiedza trzymam kciuki, zebys poznala plec malenstwa!
Matleena gratuluje ruchowu nas tatusiowi tez bylo smutno ale dlugo nie mogl poczuc ruchow bo jak tylko kladl reke to mala sie uspokajala
ale wreszcie sie udalo
zreszta teraz tez tak czesto jest ze bombarduje mnie mocnymi kopniakami wiec tatus kladzie reke a tam cisza...
Ja jutro jade do mojej mamy na tygodniowe wakacje... Maz mnie wywozi bo bedzie malowal pokoj malej i nie chce zebym wachala farby... Dlatego przede mna caly tydzien lenistwanie bede sie tez udzielala na forum wiec do napisania za jakis czas
dorcia8919, Matleena, julita, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Julita, gratuluje udanej wizyty:) 2kg to juz konkretna waga:)
Matleena, u mnie z ruchami jest jak u Estrelli;) Tatus kladzie reke i cisza, dziecka nie maW zeszlym tygodniu smialam sie przez lzy, bo jak mala zaserwowala mi kopniaka miedzy zebra, to az poducha z brzucha spadla mi na ziemie a brzuch falowal jak w "Obcym"
Bolalo, ale jak komicznie wygladalo
Dziewczyny, moglybyscie napisac ile konkretnie macie jakich ciuszkow? Chodzi mi o rozmiar i ilosc? Bo zglupialam juz, a wiem ze mam za malo ubranek i tylko nie wiem czy "kompletowac" dalej 56 czy 62...julita, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wiedzma, gratuluje coreczki:)
Widze, ze kazdy tata bedzie bronil swojej ksiezniczki! Moj juz planuje kiedy bedzie musial zaczac rzezbic miesnie i kupic koszulke z napisem 'Byłem w więzieniu i nie boje sie tam wrocic' oraz 'Mam piekna corke, ale mam tez bron, lopate i alibi"gosiunia, WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam ;*
Jak mnie tu dawno nie było :*
Gratuluję nowym mamuśkom :*
My pełna para przygotowujemy się do ślubu :*
Zostało juz nie dużo czasu a ja się zastanawiam czy wszystko załatwione
Dziś idziemy na pierwszą spowiedź przed ślubna
Zostało nie całe 3 tygodnie
W czwartek próbna fryzura i makijaż no i kolejna przymiarka sukni, mój juz ma garnitur uszyty w domku, jak go przymierzal to powiedziałam ze zakochałam się na nowo :* ślicznie mu w nim
A co do Kubusia to rośnie skarb nasz
Kolejna wizyta po ślubie
Za tydzień juz wkraczamy w ostatni trymestr a dwa dni temu mieliśmy studniówkę
Aaa no i mój P. miał wypadek w kopalni i noga w gipsie, w piątek mu ściągnęli i juz staje na ta nogę zwolnienie ma do 14 sierpnia także wraca dopiero po ślubie
Mamy nadzieję że będzie coraz lepiej i na weselu juz potancuje
Miłego dnia kochane ♡gosiunia, dorcia8919, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
pozdrawiamy z Wojtim weekendowo
Wiedźma gratulujemy córeczki
jagodzianki narobiły ochoty
a co tam u Bosej?WiedźmaMaKota, małaMyszka, Owca123, estrella lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Dziewczyny w końcu Was nadrobiłam
Wiedźma gratuluję córuni, Dorcia z czasem będzie coraz łatwiej, niedługo sama będziesz nas pocieszać
Julita kawał dziewuchy uchowałaśTak poza tym witam "nowe", coraz więcej nas tu
Ja się zastanawiam jak wytrzymam do tego października. Mam takie bóle żeber i pleców z prawej strony, że idzie wyjść z siebie - nic nie pomaga dzień w dzień. Do tego "przepuklina-żylna" nasuwa, brzuch twardnieje i ciągnie od cycków w dół, już nie wiem co ze sobą robićMoja wątroba będzie płakać po porodzie, bo musiałam zwiększyć swoją codzienną dawkę leków o 6 tabletek nospy
W piątek wizyta, czekam z niecierpliwością, ciekawa jestem ile moja księżniczka waży i jak teraz wgląda
Myszko ja na tej diecie bym zdechła, nie jesteś na niej głodna ? 1800kcal to na prawdę mało...
widziałyście ten poród w aucie ? ja miałam gęsią skórkę
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niezwykly-porod-w-samochodzie/45d121?utm_source=onetsg_fb_viasg&utm_medium=onetsg_fb_styl&utm_campaign=onetsg_fb
Powiem Wam, że im więcej zajęć za mną w SR tym bardziej boję się porodu i wszystkiego co z tym związane, jakoś na mnie wiedza działa na odwrót haha
Dzisiaj po raz pierwszy pomyślałam sobie, że mogłabym odczekać z 2 ciążą (przez te bóle żeber i pleców), bo tak to chciałam starać się już po 4-6ms w przypadku SN lub roku przy CC, pewnie mi się to jeszcze tysiąc razy zmieni do tego czasu
Lekarka na IP powiedziała mi, że ogólnie będę miała większe bóle pleców, brzucha, żeber niż pozostałe ciężarne, bo jestem chuda przy swoim wzroście a do tego mam zrosty po operacyjne ;/dorcia8919, gosiunia, WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dobry!
U nas jest coraz lepiej - ale odpukać, żeby nie zapeszyć. I wszystko dzięki dokarmianiu. Mam takiego głodomora, że nie mamy innego wyjścia. Ale jak dziecko ma być zadowolone to jestem za. Po kąpieli zjadł i padł. Spał od ok. 21-2.40aż mąż sam stwierdził w środku nocy że czuje się wyspany. Potem przebieranie, karmienie i sen na 2.5h - budzik dla męża do pracy idealny
więc nakarmiłam i zasnęłam razem z nim nawet nie wiem kiedy. Więc dodatkowe ponad 2h. Teraz zjadł pełnego cyca (drugi jeszcze był flak ;/) 30 ml i zasnął. Mogę nieco chatę ogarnąć, zjeść na spokojnie i jeszcze wejść tu do Was
Niestety Szymek nie lubi swojego łóżeczka
Śpi z nami, ale jak teraz się najada będę musiała próbować wkładać go do siebie. Ale uważam, że jeszcze jest malutki, potrzebuje czułości i dopiero się normuje, więc nie będę na siłę robiła, tylko małymi kroczkami. A może się wtedy uda
Ubranek 56 nie mam za wiele, a i tak jeszcze niektóre 56 są za duże a niektóre na styk. Uważam, że lepiej mieć większe, bo widzę po naszym Szymku jak rośnie i pewnie lada moment okaże się, że 56 będzie trzeba spakowaćsztukowo nie wiem ile mam, bo jakoś nie liczyłam ile czego jest. Na razie się w większości topi i wygląda jak wieśniak
miłegoWiedźmaMaKota, Fatim, małaMyszka, Owca123, Natka88, estrella lubią tę wiadomość
-
dorcia8919 wrote:Dobry!
U nas jest coraz lepiej - ale odpukać, żeby nie zapeszyć. I wszystko dzięki dokarmianiu. Mam takiego głodomora, że nie mamy innego wyjścia. Ale jak dziecko ma być zadowolone to jestem za. Po kąpieli zjadł i padł. Spał od ok. 21-2.40aż mąż sam stwierdził w środku nocy że czuje się wyspany. Potem przebieranie, karmienie i sen na 2.5h - budzik dla męża do pracy idealny
więc nakarmiłam i zasnęłam razem z nim nawet nie wiem kiedy. Więc dodatkowe ponad 2h. Teraz zjadł pełnego cyca (drugi jeszcze był flak ;/) 30 ml i zasnął. Mogę nieco chatę ogarnąć, zjeść na spokojnie i jeszcze wejść tu do Was
Niestety Szymek nie lubi swojego łóżeczka
Śpi z nami, ale jak teraz się najada będę musiała próbować wkładać go do siebie. Ale uważam, że jeszcze jest malutki, potrzebuje czułości i dopiero się normuje, więc nie będę na siłę robiła, tylko małymi kroczkami. A może się wtedy uda
Ubranek 56 nie mam za wiele, a i tak jeszcze niektóre 56 są za duże a niektóre na styk. Uważam, że lepiej mieć większe, bo widzę po naszym Szymku jak rośnie i pewnie lada moment okaże się, że 56 będzie trzeba spakowaćsztukowo nie wiem ile mam, bo jakoś nie liczyłam ile czego jest. Na razie się w większości topi i wygląda jak wieśniak
miłegomałaMyszka lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
U mnie jest kilka na 56 ale też się boję, że nie ubiorę małej bo na połówkowym miała już bardzo długie nogi, teraz waży kilogram więc nie wiem w sumie czy nie urodzi się długa (a zapomniałam spytać jaka jest teraz długa
)
Moja mama już mi w ogóle nie kazała kupować tych małych ciuszków bo podobno mam już ich za dużoMożna mieć za dużo ciuszków? hahaha
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
wiecie co u mnie jest tak, że mam całą górę ubranek 56, 62, 68 itd. ale to z racji tego że dostałam wszystko po bratanicy, oczywiście nie mogłam się powstrzymać przed zakupem ubranek tak od siebie, ale nie kupiłam żadnej poniżej 62 bo mam przeczucie że córcia będzie duża (mąż i ja jesteśmy wysocy) a jeszcze na wizycie wyszło że wszystkie parametry córci są na 32tc a nogi na 35tc czyli dłuuuugaśne
dzieci szybko wyrastają z tych rozmiarów 56
małaMyszka, gosiunia, estrella lubią tę wiadomość
-
Cześć Kochane!
Co do ciuszków to mam przygotowaną szafę z trzema półkami. Na każdej inny rozmiar. Mam 54-58 na jednej.
62-68 na drugiej i 74-80 na trzeciej.
Myślę, że warto mieć 56, bo dzieciaczki rodzą się różnej wielkości. U mnie na sierpniowkach piszą, że dzieci 58 cm topią się w 56, więc to pewnie zależy od dzieciaczka...gosiunia, estrella lubią tę wiadomość