X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia właśnie się zastanawiałam co się dzieje, bo długo się nie odzywałaś...
    mam nadzieję, że te 3 tyg szybko miną, a mały jeszcze poczeka.

gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Dziewczyny ja jestem chyba jakaś ograniczona...

Wstawiłam pranie... położyłam się i po 45 min przyśniło mi się, że pralka wylewa... (zaczęła wirować) zerwałam się jak poparzona z krzykiem wchodzę do łazienki a tam dopiero płukanie...

Ale to nic... położyłam się na 10 min jeszcze i patrzę dzwoni ta koleżanka, z którą się umówiłam na spacer (w godzi.12-13). No i co zrobiłam? Nieodebrane połączenie, a ja dalej w kimkę...
    Nagle słyszę, a ona pod oknami stoi i mnie woła!!!!!!! Noż ku&wa mać!!!! Dorosła 40-letnia kobieta ... jak się wściekłam!!!! Nienawidzę czegoś takiego! Umawiałyśmy się na konkretne godziny, że w tym czasie się zdzwonimy. Tym bardziej, że potwierdziła te godziny.
    Przecież ja nie mam obowiązku siedzenia w domu, mogłam wyjść! Albo siedzieć na kibelku?! Mam prawo???!!!

Wyciszyłam tel. wyłączyłam domofon, zrobiłam sobie śniadanko i herbatkę. Wiem jestem wredna, ale nienawidzę czegoś takiego!

ładnie się ubiorę, wymaluję jakbym szła na randkę z mężem, zadzwonię do niej albo wyślę esa i wyjdę po prostu w stronę parku...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ...kochane jestescie :) cały czas was podczytuje, tylko z pisaniem gorzej bo z tel nie wygodnie. buziaki

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtuś siedź grzecznie u mamy i czekaj na prawdziwą wiosnę :)
    Ja jakaś poddenerwowana ostatnio jestem, nie umiem się rozluźnić, macie jakieś sprawdzone techniki relaksacyjne ? Wyobrażanie sobie ładnego miejsca przy spokojnej muzyce nigdy na mnie nie działało ;)

małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim słuchawki, ulubiona muzyka i spacer...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia na spokojnie, nie przemęczaj się, dużo leż i odpoczywaj a na pewno te 3 tygodnie przeciągnął się 6 tygodni i będzie elegancko, ach ten Wojtuś już by chciał cyca pociągnąć ;)

a mnie ostatnio pobolewa brzuch hmm nie wiem czy słowo pobolewa jest odpowiednie bo to jest coś takiego na pograniczu że boli, że ciągnie, że coś zakłuje, że lekki skurcz a nasila się to wieczorem i w nocy chociaż w ciągu dnia też czuję. może to dlatego bo maluszek rośnie i cały brzuch? gdyby coś się działo to chyba podświadomie bym to czuła co? a tu zero sygnałów aby się martwić heh ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 15:19

małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Wojtuś siedź grzecznie u mamy i czekaj na prawdziwą wiosnę :)
    Ja jakaś poddenerwowana ostatnio jestem, nie umiem się rozluźnić, macie jakieś sprawdzone techniki relaksacyjne ? Wyobrażanie sobie ładnego miejsca przy spokojnej muzyce nigdy na mnie nie działało ;)

mnie rozluźnia sprzątanie, układanie rzeczy w szafkach i gotowanie etc. czyli jakby czynności domowe fizyczne ;]

Owca123, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się relaksuję, podobnie do Julity :-) sprzątam albo gotuję.

Edit: Aaaaaa! Jedzenie lodów też mnie uspokaja, nie wiem czemu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 15:22

julita, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej jak ja dawno nie jadłam swoich ulubionych lodów, sorbetu truskawkowego od Grycana mniam! :D
    Chyba trzeba pomyśleć nad zakupem

małaMyszka, Owca123, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio słyszałam zabawne stwierdzenie na temat facetów i porządków domowych.
    a mianowicie gdy facet wyniesie kosz na śmieci to wydaje mu się że posprzątał cały dom ;) ostatnio stwierdziłam, że mój mąż czasem idealnie się wpisuje w to stwierdzenie :D

małaMyszka, estrella, Owca123, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za slowa otuchy :-) milo mi dzis dzien w pracy minal wiec humor tez lepszy... Wlasnie siedze w kolejce do endo, odebralam wyniki i chyba sa ok wiec trzeba myslec pozytywnie :-)

Gosiunia trzymam kciuki zeby Wojtus poczekal w brzuszku jeszcze kilka tygodni :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita moj z tymi smieciami ma dokladnie to samo :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 16:01

małaMyszka, julita, Sylwusia100, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Julita moj z tymi smieciami ma dokladnie to samo :-D

a niosąc worek ze śmieciami myślą "i ty możesz zostać bohaterem swego domu" :D

Natka88, estrella, Owca123, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

Hahaha lepiej bym tego nie ujela :-)

Ja juz po wizycie... Wyniki idealne tak wiec kolejna wizyta za 3 mce :-) nie oplacalo mi sie juz do domu jechac wiec przyjechalam od razu na wizyte do alergologa... Niestety godzine musze zaczekac wiec siedze w aucie i jem twarozek ktorego nie zjadlam w pracy :-P musi to smiesznie wygladac ale co tam... Musze dokarmic moja fasolke :-)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    hahahahahaahahahah
    posikam się!!!!!!

Owca123, julita, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, dokladnie! :-)
    Jak palcem się nie pokaże, albo nie powiem co ma zrobić to sam na to nie wpadnie. Ale jak trochę posprząta z wlasnej woli, to przez tydzien się tym chwali, hahaha

małaMyszka, julita, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu

julita, Fatim, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    witamy się w 29 tc :) tzn, że już za 10 dni wizyta <3 <3 <3
    U nas pogoda piękna :) poczekam na pomiar cukru po śniadanku i na spacer :) trzeba korzystać bo znając polskie realia pogodowe jutro - pierwszy dzień wiosny to pewnie zima wróci :P
    Co do sprzątania przez naszych panów - ja nie narzekam. Co prawda czasem muszę powiedzieć co mógłby zrobić - w sumie proszę :P żeby tak ładnie zabrzmiało :P ale np. śmieci to mąż sam z siebie zawsze rano zabiera jak idzie do pracy :) więc ten obowiązek mi odpada a teraz jak jestem w ciąży to nawet często chce sam robić zakupy - no ale ktoś musi dopilnować listy :D
    Kochane jeśli będziecie miały możliwość pójścia na warsztaty "Mamo to ja - będę mamą" - to bardzo polecam :) nie licząc sali gdzie była multimedialna reklama palmersa i banku krwi komórek macierzystych to było super i czas nawet szybko minął :) Nawet mój J stwierdził, że te były o wiele ciekawsze niż te "Świadoma Mama" - no ale każdy ma prawo do własnego zdania :)

małaMyszka, julita, bosa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja byłam zaprowadzić Zuze i musiałm do babci zajśc bo tak mnie spojenie bolało wrócilam tramwajem teraz szybko ogarnia syf w domu wszedzie kurz az mi sie płakać chce :(
    a 12:30 znowu lece po Zuze mam dziś zanik energii nawet w sklepie mnie babka zawołała zebym szybciej kupiła bo chyba kiepsko dziś wyglądam :(

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to wgl. jak idę do sklepu to mnie jakiś nerw bierze a już wgl w kolejce w mięsnym.. stoją te babki starsze kupują tyle tego widzą, że ciężarna ledwo stoi, zipie :P ale co tam ciąża to nie choroba nikt nie przepuści, nikt miejsca w autobusie nie ustąpi - a jeszcze się takie młode pchają by usiąść..wczoraj jednej to prawie z łokcia przywaliłam :P bo tak się przede mnie wepchnęła do tramwaju.. - maskara jak ludzie się zachowują..no ja tam nie wymagam by mi ustępowali ale chociaż by jakaś kultura była...tak więc podziwiam tych którzy ustępują miejsca ciężarnym :)

Dziś na obiad wciągnęłam pierogi z kapustą i z grzybami - uwielbiam <3 ciekawe jaki cukier będzie po tym :P

No i jak to ja dziś spacer zakończyłam kolejnymi łupami dla Synka - chyba już płci nie zmieni :P

5dkkte.jpg

A takie upominki dostaliśmy na warsztatach "mamo to ja"

qmymqf.jpg

małaMyszka, julita, bosa, Fatim lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ