X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨
Odpowiedz

🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨

Oceń ten wątek:
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Ivka jeżeli Bobek rozpakowany to gratulacje Mamusiu 🥳 niech Wam się teraz wiedzie sielankowo i przytulasnie ❤️

Z tymi niftami to mi zależy najbardziej na trisomiach 22,21,20,19, 14 bo takie mi wyszły w pgta.
    5.1.1. Miał złożoną aneuploidie - kilka różnych trisomii w tym 14,19,20,21,22 i jeszcze jakieś
    4.1.1. Trisomia 21
    6.1.1. Trisomia 20
    3.1.2 zdrowy

Jaszczureczka też czytałam o tym teście i też uważam, ze lepiej poczekać na bardziej rzetelne wyniki ale ja jestem zmuszona poniekąd na nifty pro, bo jako jedyne oferują te dziwne trisomie i monosomie.

Teraz czekam jak na ścięcie pod gabinetem. Gorączka sobie na noc wróciła, kaszel się nasilił i katar, od 3 w nocy nie spałam prawie. Eh, no cóż 🤷🏻‍♀️

A Sanco nie robi może tych, które Cię interesują? Badanie jest robione w Polsce, więc przynajmniej próbki nie muszą gdzieś za granicę latać, jest chyba dosyć dokładne, a czas oczekiwania jest też chyba przeciętny dla tego typu badań

Ja ostatecznie nie robiłam, ale gdybym się zdecydowała to chyba właśnie Sanco, chociaż lekarz najbardziej polecał Panoramę

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:03

Slava, Smerfelinka lubią tę wiadomość

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
    14.06. ➡️ połówkowe
  • Slava Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 Sanco ma mniej trisomii tych dziwnych właśnie - 16,22 i 9 i dodatkowo na nifty jak jest jakaś ultra niespotykana trisomia typu właśnie 2, 20 czy inne to po zaznaczeniu zgody że badamy też “przypadkowe odkrycia”. Sanco ma lepszą wykrywalność tych podstawowych trisomii i no właśnie szybciej wynik. Także nie jest to prosty wybór 😅

Dziękuje za tyle porad dziewczyny ❤️

35&35l
    ❌ allo mlr 0, TNF, IL10, AMH, IO, BMI, PAI-1 4G/5G, -2DS2, -2DS3
    ❌ ruchliwość, morfologia
    Starania od 04.2024 2xCB, 2025 1xCP
    05-06/25 IVF po pgta 1x❄️
    06-07/25 cykl monitorowany + Ovitrelle+ Luteina
    14.07/25 ⏸️
    preg.png
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Nana11 Sanco ma mniej trisomii tych dziwnych właśnie - 16,22 i 9 i dodatkowo na nifty jak jest jakaś ultra niespotykana trisomia typu właśnie 2, 20 czy inne to po zaznaczeniu zgody że badamy też “przypadkowe odkrycia”. Sanco ma lepszą wykrywalność tych podstawowych trisomii i no właśnie szybciej wynik. Także nie jest to prosty wybór 😅

Dziękuje za tyle porad dziewczyny ❤️

Slava,sanco premium tak samo jak nifty pro bada wszystkie pary chromosomów nie tylko te popularne 21,18 i 13 ale też 22,16,19,20 i wiele innych rzadkich delecji,duplikacji i trisomii🙂
    Daje znać jakby co bo dostaliśmy porównanie z kliniki i w zasadzie sanco premium z nifty różni się ceną,czasem oczekiwania na wynik i czułościa ☺️
    Nifty wykrywa mniej ale za to czuloscia 3mln par zasad a sanco wiecej ale powyżej 7 mln🤗

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
    - 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG
    6dpt ⏸️ 🥹 beta 79,prog 38,8 🥰
    8dpt beta 209
    10dpt beta 491,prog 38,4
    12dpt beta 1174
    19dpt beta 25 814
    23dpt Maluszek 0,39cm z bijacym ❤️
    22.08.2025 Maluszek rośnie zdrowo

preg.png
‹‹ 137 138 139 140 141
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ